Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşte Türk (!) Polisi

tunch

Öne çıkan mesajlar

Yine Hıncal Uluç tipli kullanıcılarımız atıp tutmuşlar taraftar hakkında , ne konuştuğunuzu ya bilmiyorsunuz yada özellikle yapıyorsunuz bu konuşmaları. Taraftara orc sürüsü filan demek sizin haddiniz değil anca sizin kıskançlığınız olur. Doğuda gösteri yapan eylemcilere bu şekilde müdahale etmiyor polis siz neden bahsediyorsunuz ya? Neyin haklılığından bahsediyorsunuz? Çocukmusunuz siz? "bıdı bıdı kimbilir ne yaptı taraftar" gibi salak saçma laflar konuşuyosunuz.

Bende dün ordaydım bugün bütün herkes çok bilinçliydi , kimse yolda durmuyordu kimse trafiği engellemiyordu. Çok güzel bir havada haftasonu Beşiktaş gibi merkezi bir yerde maça ilginin yüksek olduğu birgün Barbaros trafiği zaten kilit olur. Taraftar sırf bu kordinasyon için 1 saat öncesinden toplandı ve gönüllü çalışanlar seçildi , onlar taraftarın arasında düzeni sağladılar ve kimseyi yola çıkartmadılar. Bütün olayların başlangıcında ordaydım.

Takım otobüsü stada ulaşmıştı bizde arkadan yürüyerek maça gidiyorduk toplu halde , tezahuratlar ve ellerde kalan bikaç meşale takılıyordu. Aramıza 8- 10 kişilik bir çevik kuvvet ekibi girdi ve bizle beraber yürümeye başladı , tabiki normal olarak bazı taraftarlar yola filan giriyorlardı ve bu ekipten bazı piskopat polisler yola giren taraftarları resimlerde görüldüğü gibi dövmeye başladılar. Taraftarda çok sinirlendi tabi bu görüntülere ve polisi yuhlamaya başladılar , bikaç bira şişesi atıldı polise ve bu dakikada polisin telsizden yardım çağrısını kendi kulaklarımla duydum. " etrafımızı sardılar , çok kalabalıklar , bilmem ne numaralı durum" gibisinden bi anans yaptılar. Neyse bilinçli taraftarlar araya girerek milleti sakinleştirdi. Tam stadın önüne geldiğimizde önümüzde çevik kuvvetle karşılaştık ve bu sırada tam grubun arasına 3 tane biber gazı atıldı ve herkes koşup o dumandan kurtulmaya çalıştı. Bi kısım taraftar dolmabahçe çay bahçesinin oraya bi kısım taraftar büfe'nin önüne kaçtı herkesin başı yerde nefes almaya çalışıyordu. 3-4 dakika ne yapıcağımızı düşündük ve kendimize gelmeye çalıştık. tek derdimiz 40dk sonra başlayacak maça girmekti. Tam bu sırada 1 tanesi çay bahçesinin oraya 1 tanesi büfenin önüne ve 1 tanesi tam yolun ortasına olmak üzere yine 3 biber gazı yedik ve yukarı taksime doğru kaçmaya başladık. Bu sırada panzerler de maça girmek için bekleyen kapalı tribün önündeki taraftara su sıkmaya ve biber gazı atmaya başlamıştı. Stadın arkasından dolaşıp maça girmeyi başardık sonunda.

Etraftaki insanların çaresizliğini hala unutamıyorum o turistlerin yaşlıların çocukların halini unutamıyorum hala. Ne yaptı taraftar? yolu mu kapattı? Her maç oluyor bu görüntüler , her maç orda trafik tıkanıyor , inanmıyan varsa gelsin benle 1 gün maça baksın. teröristlere bu müdaheleyi yapamıyor polis neden? çünkü onlar karşılık verebilir , onlarda silah olabilir , onlar canına zarar verebilir polisin. bizim silahımız yoktu , bizim kalbimizde Beşiktaş sevgisi , boynumuzda Beşiktaş atkısı ve üzerimizde Beşiktaş forması vardı ve tek amacımız takımımıza sevgimizi yine bütün taraftarlardan farklı olarak göstermekti , yine bir ilki yaşatmaktı türkiyeye. saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

Yine de futbol tamamen yasaklanırsa bütün bunların olmayacağı gerçeği hala geçerliliğini koruyor.

Öte yandan kişisel tecrübelerim, o kadar uzun yazıların paragraflara ayrılmadan yazıldığında, her 3 kullanıcıdan 2'si tarafından okunmadığını gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Polisin göz altına aldıktan sonra tekme atması kötü tabi ama beşiktaş taraftarı sabıkalı.O yola barikat kurmuşlardı kaç kere.
O yüzden polis müdahale etmekte çok haksız değildir.Bildiğin haplanarak ,kesin bişiler alarak gidiyorlar maça.Bira atmak falan çerez onlara o yüzden sallamışlardır şişeyi.
Düzgün beşiktaşlıları tenzih ederim.
Ayrıca o panzerin üstüne ellerini artis gibi ''açıp ne var la ne var la'' diye koşan adam suyu yiyince çok komik düştü.Evet düşenin dostu olmaz güldüm ona baya.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazık yahu gücünüze mi gitti:)Çarşı şarabı da içiyor esrarı da çekiyordu halbu ki. Bunu da gururla hepbir ağızdan söylüyordu.Şimdi biz söyleyince mi gücünüze gitti.
Pardon ya çok delikanlıydı çarşı. Suçu sadece fb forması giymek olan vapur bekleyen adama 150 kişi dalabilen adamlar halbuki bak yahu ne delikanlıymışlar.
Heh işte beşiktaşta sorun bu her türlü ayılığa sahip çıkan bir kesim var bu klupte.Veletler çıkıp gördüğü her duvara çarşı yazıyor.Niye peki ne yapmış çarşı ,sağa sola saldırmak büyüklükse çok büyük taraftar grubuymuş.Diğer taraftar gruplarında da böyle adamlar var yok değil.Onların da bir farkı yok gözümde.
Bu olayda da dinsizin hakkından imansız gelmiş işte.
Düzgün beşiktaşlıları tenzih ederim hıyarlar kendini katabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:
http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1079500&Date=05.04.2009&b=Iskence%20gibi&ver=37

said:
Beşiktaş’ta ortalık karıştı, meşale gösterisi arbedeye döndü. Grubu dağıtmak isteyen emniyet güçleri biber gazı sıktı, bir grup taraftar ise, bir polisi öldüresiye dövdü

Hep onlar mı dövecek?
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:
Yine Hıncal Uluç tipli kullanıcılarımız atıp tutmuşlar taraftar hakkında , ne konuştuğunuzu ya bilmiyorsunuz yada özellikle yapıyorsunuz bu konuşmaları. Taraftara orc sürüsü filan demek sizin haddiniz değil anca sizin kıskançlığınız olur. Doğuda gösteri yapan eylemcilere bu şekilde müdahale etmiyor polis siz neden bahsediyorsunuz ya? Neyin haklılığından bahsediyorsunuz? Çocukmusunuz siz? "bıdı bıdı kimbilir ne yaptı taraftar" gibi salak saçma laflar konuşuyosunuz.

Bende dün ordaydım bugün bütün herkes çok bilinçliydi , kimse yolda durmuyordu kimse trafiği engellemiyordu. Çok güzel bir havada haftasonu Beşiktaş gibi merkezi bir yerde maça ilginin yüksek olduğu birgün Barbaros trafiği zaten kilit olur. Taraftar sırf bu kordinasyon için 1 saat öncesinden toplandı ve gönüllü çalışanlar seçildi , onlar taraftarın arasında düzeni sağladılar ve kimseyi yola çıkartmadılar. Bütün olayların başlangıcında ordaydım.

Takım otobüsü stada ulaşmıştı bizde arkadan yürüyerek maça gidiyorduk toplu halde , tezahuratlar ve ellerde kalan bikaç meşale takılıyordu. Aramıza 8- 10 kişilik bir çevik kuvvet ekibi girdi ve bizle beraber yürümeye başladı , tabiki normal olarak bazı taraftarlar yola filan giriyorlardı ve bu ekipten bazı piskopat polisler yola giren taraftarları resimlerde görüldüğü gibi dövmeye başladılar. Taraftarda çok sinirlendi tabi bu görüntülere ve polisi yuhlamaya başladılar , bikaç bira şişesi atıldı polise ve bu dakikada polisin telsizden yardım çağrısını kendi kulaklarımla duydum. " etrafımızı sardılar , çok kalabalıklar , bilmem ne numaralı durum" gibisinden bi anans yaptılar. Neyse bilinçli taraftarlar araya girerek milleti sakinleştirdi. Tam stadın önüne geldiğimizde önümüzde çevik kuvvetle karşılaştık ve bu sırada tam grubun arasına 3 tane biber gazı atıldı ve herkes koşup o dumandan kurtulmaya çalıştı. Bi kısım taraftar dolmabahçe çay bahçesinin oraya bi kısım taraftar büfe'nin önüne kaçtı herkesin başı yerde nefes almaya çalışıyordu. 3-4 dakika ne yapıcağımızı düşündük ve kendimize gelmeye çalıştık. tek derdimiz 40dk sonra başlayacak maça girmekti. Tam bu sırada 1 tanesi çay bahçesinin oraya 1 tanesi büfenin önüne ve 1 tanesi tam yolun ortasına olmak üzere yine 3 biber gazı yedik ve yukarı taksime doğru kaçmaya başladık. Bu sırada panzerler de maça girmek için bekleyen kapalı tribün önündeki taraftara su sıkmaya ve biber gazı atmaya başlamıştı. Stadın arkasından dolaşıp maça girmeyi başardık sonunda.

Etraftaki insanların çaresizliğini hala unutamıyorum o turistlerin yaşlıların çocukların halini unutamıyorum hala. Ne yaptı taraftar? yolu mu kapattı? Her maç oluyor bu görüntüler , her maç orda trafik tıkanıyor , inanmıyan varsa gelsin benle 1 gün maça baksın. teröristlere bu müdaheleyi yapamıyor polis neden? çünkü onlar karşılık verebilir , onlarda silah olabilir , onlar canına zarar verebilir polisin. bizim silahımız yoktu , bizim kalbimizde Beşiktaş sevgisi , boynumuzda Beşiktaş atkısı ve üzerimizde Beşiktaş forması vardı ve tek amacımız takımımıza sevgimizi yine bütün taraftarlardan farklı olarak göstermekti , yine bir ilki yaşatmaktı türkiyeye. saygılar

Olay stadin orda olmadi arkadasim. Sen masum bjk taraftarisin, ben masum halktim o durumda ve cok acik yureklilikle soyluyorum, iyi olmus. Insanlarin dayak yemesinden hic haz etmem ama, hakkaten iyi olmus. Tekmeyi yiyen de haketmistir. Eger polis bu kadar psikopatsa, o halk da bir o kadar psikopat. Ikisi birbirini tamamliyor.

Simdi diyosun ya olay olmadi falan...
Ortakoy'den itibaren trafik ilerlemiyo. Haliyle yuruyelim dedik, yuruduk de besiktasa. Sonra ben otobuse bindim, arkadasim taksim dolmuslarinin oraya gitmek uzere yola cikti. Ustgecidin orda yaklasik 100 (ki daha fazlasi oraya gidiyordu, kesin 200'u gecmistir) kisi mesaleleri yakmis, gelen gecen herkesi her ne b.k yiyorsa ona alet ediyordu; gecmeye calisani cekip aralarina aliyolar, gelmeyeni kovaliyolar. Insanlar kacistilar haliyle. Bir arkadasim telefonla arayip "kovaliyolar, ben bi dukkana kactim, zor kurtuldum" dedi. "Zor kurtuldum" ne demek abi? Taraftar misin eskiya misin sen? Erkek adami kovalasan ibne dicem, cevre baskisi yuzunden icine attigi duygulari disa vuruyo; ama kizi kovalamak nedir, irzina mi gececen yakalayinca? Bu adami mi soyluyosunuz masum diye? Adamlar belediye otobusunun camina gelip mesaleyi tuttular, var mi boyle bi psikopatlik. Icerde insanlar boguldu falan. Hani o polisten rahatsiz olan yasli falan yoktu ortamda, daha cok taraftar demeye bin sahit gereken (ki haftaya bin kisi bulup ordu halinde bu isi yapmalari isten bile degil) sozde taraftarlardan kacan yaslilar vardi, geri kalanlar ise mesaleler yuzunden coktan bayilmislardi.

Keske polis mudehale etmeseydi. Salaklar o kadar cok mesale yaktilarki, muhtemelen bi 15 dakika icinde hepsi zehirlenirdi. Tabi boylesini tercih ederdim ama bu tekme de bir surelik idare eder.

Bu takim sevgisi degildir. Bu dupeduz, "Cok kisi olduk, istedigimizi yapariz" sevgisidir. Suc islemesiyle arasindaki tek engel polis olan bireylerin, hayvanlikla insanlik arasina sikismis egolarini, topluluk olduklari icin tatmin edebileceklerini dusunmeleridir. Muhtemelen polis mudehale etmeseydi, yasanan olay "Barda" filminin buyuk caplisi olacakti. Zira o insanlarin yaptiklari olay takimlarina yonelik degil, topluma yonelikti.
Sosyal ağlarda paylaş

hiçbirşey olmadı mı...

barbaros bulvarından geçtim o gün. BİR ŞERİT taraftar vardı. adamlar şeritten çıkmıyordu polisin çıkın demesine rağmen. otobüs bekliyolarmış efenim..

hikaye yazmayın. trafiği kitlediler, polis de müdahele etmiş.

ha aduket atmasına gerek yok polisin, ama "medeniydik" filan demek aşırı saçma olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
tezahurat geldi beşiktaş taraftarından

Biber gazı mı
Şalgam suyu mu
ne sıkarsanız sıkın bize
yanında rakı biraz da meze
çevik kuvvet kurban ol bize.

bi dahaki inönüde ne olcak bakalım
forzada yine kampanyalar başlangıcı konuşuluyor
gırla fikirler
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hep maç topiğine yazdım yorumlarımı, burdaymış meğersem olay.

bu adamın burnunu kırmışlar. polisin elindeki silaha dikkat.

bunun gibi bir olayı tv de izledim. adam forza bjk forumlarına yazmış zaten. 100 kiloyum 3 metre uçtum diye. ve adam ellerini açmış ne oluyor diye ve etrafında kimse yokken.

Teröriste dokunmayan polis, onları izleyen polis taraftara gelince var gücünle saldırıyor.

insanlar biber gazından kaçıyordu ve polis kaçtıkları yerin önünede biber gazı atıyorlardı.

bide utanmadan stadda 146. yıllarını kutluyorlar. şu olaylardan sonra bundan sonra polise nasıl güvenirim ki ben?

ayrıca haberlerde gördüm, tüfeğini kurup taraftara doğrultan askere ne demeli?...

edit: sanırsam o tekmeli fotoyu stada sokucaklar bir daha ki maçta.

Sosyal ağlarda paylaş

Anlatamiyorum galiba, ordaki insanlar teroristti zaten... Benim can ve mal guvenligimi tehdit ediyorlardi.

Kizacaginiz birisi varsa, bu mudehale eden polis degildir; mudehale edilmesine zorlayan taraftarlardir. Sorunu yaratan insanlari gormezden gelip; magdur olanlari on plana cikarmak moda oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Toplu gösterilerde polisin tavrını aldığı emir belirler %80. Geriye kalan %20yi ise şahsı belirler. Eğer yukarıdan sert olun hiçbirşeye izin vermeyin dağıtın emri gelirse geçen 1 Mayıslar gibi abartı güç kullanılan sonuçlar doğurabilir. Ama yukarıdan musama gösterin 1 saat daha izin verin vs vs emri gelirse kimsenin canı yanmaz. Polistir, askerdir bunların hepsi emir kulu. Yani polislerin toplanıp haydi beyler gidip xxxxleri dağıtalım diye toplandıkları bir lokal falan yok. Kaldı ki %1-2 den bile az hasta ruhlu insanın yaptığı hataları davranışları lütfen Türk Polismize maal etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

her eylemde her gösteride 1 2 tane hasta ruhlu çıkıyor; çay bahçesinde oturan adama tokat atan; yerde yatan kızın suratına tekme çakan; hastane acil servisine gaz bombası atan, 3 polisin tuttuğu taraftarın suratına uçan tekme atan hepsi burada. 1 değil 2 değil abi; nesini hoş görücez ben anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

3 kişinin tutarken 1 kişinin tekme attığı polis umarım ceza alır. ayrı mesele,

ama bu "vandalizm"in üstünü kapatmaya çalışmak ayrı komedi.

cidden gazi mahallesi olaylarındna farkı yok ki şu "orcların" yaptığının.

beşiktaş taraftarı demeye dilim varmıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Taraftar stress atmaya gidiyor. Bazıları hadi olay çıksın da ekşın olsun düşüncesinde oluyor. Böyle tipler herzaman olay çıkarıp bir şekilde sıvışırlar , olan da ordan geçen suçsuz adama olur.

Aynı şekilde polis içinde de böyle tipler var. Olay çıksında birine dalayım hesabı. Bunlar herzaman olacak , olmaması mümkün değil , o yüzden şaşmak şaşırtıcı olur.

Önemli olan bu şekilde tespit edilen adamların sağlam ceza alması. Şu adamın o ay maaşının yarısı bile kesilse böyle bir cesareti bir daha bulamaz. Ama tahminim bir sözlü uyarı ile kalır.
Sosyal ağlarda paylaş

valla şahsen gs'liyim ama bjk taraftarı hep efendidir gibi bir izlenimim vardı eskiden, bazıları sağolsun bozmaya çalışıyorlar ısrarla. onbinlerce polis arasından her defasında 3-5 zerker çıkmasına zaten alışkınız da böyle bjk taraftarına en azından ben aşina değilim doğrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...