Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sezarin hakki sezara

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
avrupadaki fransa almanya terörüne karşı durabilmeye çalışan az sayıdaki ülkeden birisi türkiye. ki bu sadece hükümet politikası değil asker de destekliyor bu duruşu.
Mesaj tarihi:
http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1054861&b=Kayitlardaki%20surpriz

dündar said:
9) Gelelim asıl sürprize:
Bandı İngilizce izleyince simültane tercümanın belki telaştan, belki diplomatik bir skandala engel olmak için bazı sert sözleri atladığı ya da dozunu düşürdüğü anlaşılıyor.
Mesela Erdoğan Peres’e, “Sesin yüksek çıkıyor. Sesinin çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisiyledir” diyor. Çeviri şöyle:
“Çok güçlü bir sesiniz var. Belki de kendinizi biraz suçlu hissettiğinizden sesiniz güçlü çıkıyor.”
Erdoğan’ın “Siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz” sözü tercüme edilmemiş.
“Benim için Davos bitmiştir” sözü de...
Dolayısıyla, Peres ve Türkçe bilmeyen dünya, Erdoğan’ın diklenişini bizimle aynı dozda hissetmemiş.
10) Son bir gözlem:
Erdoğan paneli terk ederken Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa onu ayakta tebrik ediyor, sonra da peşinden gitmeye teşebbüs ediyor. Tam gidecekken BM Genel Sekreteri’nin “Gel otur” işaretiyle koltuğuna dönüyor.
Futboldaki gibi, bazı pozisyonlarda kimin kime faul yaptığı, hakemin nerede şaştığı, bandı başa sarıp yeniden izleyince daha iyi anlaşılıyor.

Davos ayarı buydu ^^
Mesaj tarihi:
Alman basınından bir yorum aktarıyım :

bild said:
Bleibt die Hoffnung vor allem auf US-Präsident Barack Obama. Der Einfluss Amerikas auf die Türkei ist traditionell sehr groß. Und Obama besucht Anfang kommender Woche die Türkei. Kaum zu glauben, dass er diesen Abschluss seiner „Europa-Tournee“ von Nato-Streit um die Türkei überschatten lassen will.

Olayı öncelikle sadece islam devleti sesi olarak ele almışlar, roj tv vakasından bahseden yok çok ilginç.

Yukarıdaki alıntıda yazan ise, amerika başkanına bağlı herşey, geleneksel(bilindiği üzere,normal olarak) bir şekilde amerikanın türkiye üzerinde etkisi (hakimiyeti) çoktur,haftayada ziyaret edecek Türkiye'yi falan.

Almanlar böyle bakmış olaya,dediğim gibi Roj TV muhabbeti hiç yok,tamamen karikatür krizi olayı konu,islam ülkeleri için bir tehdit olarak Rasmussen'in gözükmesi.

ek: yorumun alıntısı bizim hürriyetin alman karşılığından ^^
Mesaj tarihi:
Ben asıl Fransa'nın Nato'nun askeri kanadına dönüşünü veto edebilirsek o zaman tayyip'e delikanlı derim. Zamanında Yunanistan'a yönelike vetoyu; ''bana asker sözü verdiler'' diyerek kaldıran Kenan Evren'e de saygılarımı sunarım
Mesaj tarihi:
Abi adam cocuk gibi karikatur krizi bana ne bana ne =( yapmis bunda ne var ki gurur duyulcak
Almis arkasina Amerika'yi, tabi Merkel'e kafa tutar. Merkel'in de cok seyindeydi, tum AB Danimarka temsilcisine oy verse biter olay zaten.
Mesaj tarihi:
çocuklukla alakası yok abi. rasmussen den tiksiniyor insanlar afganistanda diğer islam ülkelerinde. sen bu adamın sekreteri olduğu natoyla afganistanda hiç bir şey yapamazsın. 1 bomba patlayacaksa 5 bomba daha patlar askerlerin kafasında. ki türk askeri istenecek obama tarafından. o bombalar bizim askerlerimizde patlayacak. uluslararası ilişkiler öyle nazlarla falan açıklanmamalı
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
tum AB Danimarka temsilcisine oy verse biter olay zaten.

yok oy birliği lazım seçilebilmesi için. ayrıca konuyu sadece karikatür konusu olarak düşünmemek lazım.

gerçi karikatür konusunda fikir özgürlüğü diyenler, ROJ TV konusunda da fikir özgürlüğü diyorlarsa bilemem. Asıl konu ROJ TV olayı. Türkiye haklı bir endişe sürüyor ortaya. NATO'nun bu yıllarda görevi terörizmle savaşsa ve terörle ilgili olduğu aşikar bir TV sudan sebeplerle kapatılmıyorsa bu adam tarafından; terörle mücadelede bize yardımcı olacağını nasıl bilebiliriz.

Karikatür konusu yardımcı sebep; ama orda da gene çok haklı savlar var. Afganistan gibi dini duyarlılığı fazla olan bir ülkeye eğilmeyi düşünen NATO'nun başına bu adam gelirse, amaçlara ulaşmakta zorluk çıkarmaz mı?

ABD'nin tavrı önemli tabii, göreceğiz bakalım ne olacak. Türkiye'nin eli güçlü gibi ama bu konuda. Seçtirmeyiz inşallah Rasmussen'i.
Mesaj tarihi:
tra$ o veto koyma munasebeti. ne fransanin natoya geri girmesine ne de rasmussen e veto koyacak kadar bagimsiz bir devlet degiliz. $ov yapiyo %38 in foto$okuyla..
Mesaj tarihi:
karikatür olayı islam dünyasına yapacağı reklam için mükemmel bir seçim. 10 puan veriyorum burdan RTE e. ROJ tv olayını destekliyorum hernekadar buda şov amaçlı yapılmış olsada. ABD nin ortadoğuda yeni planları için RTE çok güzel kullandırıyor kendisini.
Mesaj tarihi:
etsin etsin veto
ecevitte cok merakliydi basti yunanistana vetoyu girdi kibrisa sonra cifors alamadik surunduk, sam amca our boyslar gelin bakiyim bi darbe yapinda kaldirin yunanistan vetosunu dedi netekim pasa ve sazarkadaslari atladi amerika vur dedi onlar oldurduler filan falan
ulkeye cifors geldi refah artti serbest piyasaya gecildi filan

ama bizim liberaller 12 eylulu sevmez nedense, solcularda saksaklarlar
garibanlar 12 eylulde cokda sevindirik olmuslardi asker geldi holeeey diye, bir an bayram ettilerde daragacini gorunce gecti sonra
Mesaj tarihi:
Roj tv'nin kapatılacağı konusunda garanti,
genel sekreter yardımcısı türk olacak
yine 2 üst düzey görevde türk isimler görev yapacak.
afganistan nato özel temsilcisi türk olacak.
İstanbuldaki medeniyetler ittifakı toplantısında Roj tv hakkında ve Karikatür konusunda özür dileyecek rasmussen.

kusura bakmayın da daha ne istiyorsunuz?
Mesaj tarihi:
Evet ben de anlayamadım bu "heheh delikanlıymış YEMEZLER MUHA" triplerini. Adam gayet akıllıca davranmış, tak diye EVETi basmak yerine veto hakkını kullanmış, daha sonra verilen tavizler karşılığında kabul etmiş. Ki tavizler de öyle az buz şeyler değil bence.

RTE ismini görünce "NEGATİF YAZMALIYIM HMMPSH" moduna girmemek lazım, biraz mantıklı konuşalım lütfen. RTE ye bayılmasam da hakkını vermek lazım diye düşünüuotum.
Mesaj tarihi:
Roj Tv'nin yayını durdurulacak
Rasmussen İslam dünyasına özel mesaj verecek
NATO Genel Sekreter Yardımcısı Türk olacak
Silahsızlanmadan sorumlu üye Türk olacak
Afganistan'daki NATO temsilcisi Türk olacak

Roj Tv dışında işimize yarayacak (ki onun bile ne kadar yarayacağı tartışılır) ne var ki bunların arasında
Mesaj tarihi:
harbiden yuh, ne olmasını bekliyordunuz onu yazın bari.

- türkiye dünyanın kralı yapılsın.
- pkk kapatılsın.
- bütün iskandinavya boşaltılsın, bizim elitistler yerleştirilsin.

istek listesi hazırlayın da bir daha sefere tayyip onu sunsun.
  • Yeni Oluştur...