Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uzay - ne kadarini gorduk ve biliyoruz

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

tamam belki nasa ciddi projelerle arastirmiyordur uzak gezegen ve sistemleri ama en azindan en uc nokta olarak nereleri gozlemleyebildik?

konu dunya ile alakasiz. tamamen inceleyebildik, haritayi cikarip cografyasini siniflandirdik. su anda en ince detaylarindayiz ki yasadigimiz gezegen, mecburuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Grafiklere tekrar baktımda. Kafam almıyor arkadaş.

İnsan merak etmeden edemiyor; nasıl?

Sorun şu ki insan aklı sonsuzluğu kavrayamıyor.

Big Bang'in öncesini ve nedeninide bilemiyoruz.

Bu sebeplerden ötürü uzayın ne kadarını bildiğimizi asla bilemeyeceğiz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
9.5 trilyon ışık yılı diyolardı evrenin genişliği için.
genişleme de devam ediyormuş.
sonra bu genişleme duracakmış.
sonracııma küçülmeye başlıcakmış.
ondan sonracııma da patlıcakmış tekrar bigbang.

Yani reset atılıyor galaksiye.

Peki evren neden genişliyor, neden duracak ve neden küçülecek?
Sosyal ağlarda paylaş

Genişleme sebebi bigbang ile alakalı bişiylerdi sanırsam.Genişlemenin durması ve küçülmesi sadece bir varsayım, evrenin genişleme hızı bigbang'ten bu yana düştüğü için.Ama logaritma gibi de olabilir hiç negatife geçmeden sürekli poizitif büyüme değeri olabilir.

Gerçi bir taraftan düşünüyorum ben ne biliyorumda ne konuşacam bu konu hakkında...
Sosyal ağlarda paylaş

Galaksiler birbirinden uzaklaştığı için genişliyor denilmişti sanırım.( yani sebep bu değil ama genişlediğine dahil kanıt gibi )
Bir yerde bu galaksilerin birbirine çekimi 0 olursa bi gün, durma diye adlandırabiliriz(ben uydurum bunu, durma dememin sebebi artık oluşan şeyin birleşik bir evrenden ziyade farklı bağımsız galaksiler kümesi olması)
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Apis said:

Peki evren neden genişliyor, neden duracak ve neden küçülecek?

big bangin oluşturduğu patlama sonucunda maddeler sağ sola saçılarak birbirinden uzaklaşıyor kısacası evren genişliyor.

durma ve küçülme olayi da maddelerin arasindaki çekim gücünden kaynaklanıyor. big bangin oluşturduğu güç tükenince galaksiler-evrenler arasındaki çekimden dolayı tekrar küçülmeye başlıyacak en sonunda hepsi birleşerek big bangin en başındaki hali alacak diye biliyorum ben yaniliyor da olabilirim
Sosyal ağlarda paylaş

Dün gece teke tek i izlerken kafama bir şey yakıldı.Yaşar Nuri Öztürk konuşurken Fatih Altaylı uzaylılardan veya herneyse dünyalı olmayan canlılardan konuya girdi. Kuran ın dediğine göre bu evrende bizlerden daha akıllı canlılar varmış.

Neden biz arıyoruz abi herşeyi. Daha üstünlerse gelsinler bi bizi bulsunlar evren kardeşiyiz şunun şurasında.Daha üstün yaratılmışsa gelip bulmaları zor olmasa gerek biz bile mars a gider olduk nerdeyse. Anlatsınlar şu evrenin köşelerini kestirmelerini rahatlayalım.Uykularım kaçar oldu :P
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...