Innuendo Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 tamam belki nasa ciddi projelerle arastirmiyordur uzak gezegen ve sistemleri ama en azindan en uc nokta olarak nereleri gozlemleyebildik? konu dunya ile alakasiz. tamamen inceleyebildik, haritayi cikarip cografyasini siniflandirdik. su anda en ince detaylarindayiz ki yasadigimiz gezegen, mecburuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 hee inceledik derkendünya yüzü, anladım :D ama okyanus tabanlarının da bilmem kaçta kaçı hala hiç gidilmemiş, görülmemiş ve haliyle haritalandırılmamış diye biliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 pluton artık gezegen sayılmıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Karag8z said: pluton artık gezegen sayılmıyor.. üstteki resimde o yüzden pluton yok zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 ben şeyi öğrendim az önce, her bir lorentz transformasyonu bir mobius transformasyonuna karşılık geliyormuş. kozmoloji değil ama relativite sonuçta bu da uzay zaman falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Grafiklere tekrar baktımda. Kafam almıyor arkadaş. İnsan merak etmeden edemiyor; nasıl? Sorun şu ki insan aklı sonsuzluğu kavrayamıyor. Big Bang'in öncesini ve nedeninide bilemiyoruz. Bu sebeplerden ötürü uzayın ne kadarını bildiğimizi asla bilemeyeceğiz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 9.5 trilyon ışık yılı diyolardı evrenin genişliği için. genişleme de devam ediyormuş. sonra bu genişleme duracakmış. sonracııma küçülmeye başlıcakmış. ondan sonracııma da patlıcakmış tekrar bigbang. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 ginaly said: 9.5 trilyon ışık yılı diyolardı evrenin genişliği için. genişleme de devam ediyormuş. sonra bu genişleme duracakmış. sonracııma küçülmeye başlıcakmış. ondan sonracııma da patlıcakmış tekrar bigbang. Yani reset atılıyor galaksiye. Peki evren neden genişliyor, neden duracak ve neden küçülecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Genişleme sebebi bigbang ile alakalı bişiylerdi sanırsam.Genişlemenin durması ve küçülmesi sadece bir varsayım, evrenin genişleme hızı bigbang'ten bu yana düştüğü için.Ama logaritma gibi de olabilir hiç negatife geçmeden sürekli poizitif büyüme değeri olabilir. Gerçi bir taraftan düşünüyorum ben ne biliyorumda ne konuşacam bu konu hakkında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 xaty said: Karag8z said: pluton artık gezegen sayılmıyor.. üstteki resimde o yüzden pluton yok zaten. ben üzülerek yazmıştım o mesajı. çocukluğumda hep gezegen diye öğretilmişti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Galaksiler birbirinden uzaklaştığı için genişliyor denilmişti sanırım.( yani sebep bu değil ama genişlediğine dahil kanıt gibi ) Bir yerde bu galaksilerin birbirine çekimi 0 olursa bi gün, durma diye adlandırabiliriz(ben uydurum bunu, durma dememin sebebi artık oluşan şeyin birleşik bir evrenden ziyade farklı bağımsız galaksiler kümesi olması) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S_h_a_D_o_W Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Soruna cevap olarak yüzde filan beklemiyorsundur inşallah,ne kadarını bildiğimizi bile bilmediğimiz bir "şey"deyiz. Dünyamızın (scala olarak) nokta kadar değeri yok,bizim dünyada nokta kadar değerimiz yok,yinede uzayın varolmasının sebebini biz olarak görüyoruz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 S_h_a_D_o_W said: bizim dünyada nokta kadar değerimiz yok,yinede uzayın varolmasının sebebini biz olarak görüyoruz... AHanda bunun altını çizerim... Acayip bi haklılık gördüm şu cümlede... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Apis said: Peki evren neden genişliyor, neden duracak ve neden küçülecek? big bangin oluşturduğu patlama sonucunda maddeler sağ sola saçılarak birbirinden uzaklaşıyor kısacası evren genişliyor. durma ve küçülme olayi da maddelerin arasindaki çekim gücünden kaynaklanıyor. big bangin oluşturduğu güç tükenince galaksiler-evrenler arasındaki çekimden dolayı tekrar küçülmeye başlıyacak en sonunda hepsi birleşerek big bangin en başındaki hali alacak diye biliyorum ben yaniliyor da olabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 maksimum önümde 50-60 sene kalmış(Marduk gelirse 3), insan bunları düşünürse beyin sonsuz döndüye girer. Dışarı çıkıp hava alim brz, resim moralimi bozdu asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Armentum Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Evren küçülecek diyen arkadaşlara kötü bi haberim var, malesef evren hızlanarak büyümeye devam ediyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 standart insanoglu hatalari bunlar herseyin sonunun olmasi geregi, zamanin illede linear akmasi geregi, birseyin illede baslangici ve sonu olmasi. kafamiz o kadar lineer calisiyorki anliyamiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 birde en basitinden insanoglu daha yer kabuguna inemedi uzay neyimize :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Mum_Chamber said: bence daha onemlisi sonsuz degilse sonunda ne var? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 fazla kurcalamanın alemi yok kardeşim. kurcaladıkça boka sarıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 bbc planets belgeselini tavsiye ediyorum torrentle cekebilirsiniz seğredin algılama sınırlarınızın otesinde bişi tam adını hatırlayamadım ama bi gezegen vardı resimlerini cekmişler gezegende yanan ufacık bi delik dünyamız büyüklüğünde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wharekauhau Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Dün gece teke tek i izlerken kafama bir şey yakıldı.Yaşar Nuri Öztürk konuşurken Fatih Altaylı uzaylılardan veya herneyse dünyalı olmayan canlılardan konuya girdi. Kuran ın dediğine göre bu evrende bizlerden daha akıllı canlılar varmış. Neden biz arıyoruz abi herşeyi. Daha üstünlerse gelsinler bi bizi bulsunlar evren kardeşiyiz şunun şurasında.Daha üstün yaratılmışsa gelip bulmaları zor olmasa gerek biz bile mars a gider olduk nerdeyse. Anlatsınlar şu evrenin köşelerini kestirmelerini rahatlayalım.Uykularım kaçar oldu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 abi benim bildiğim hobble teleskobunun son gözleminden önce 5milyar ışık yılı uzaklığı biliniyordu en son karanlık bi noktada 4 ay boyunca diagram açık bırakıldı ve 13 milyar ışık yılı uzaklıktaki bi gezegen topluluğu.. (samanyolu gibi)bişi tespit edildi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 uzayın teğet demetinden alınan her bir ara kesit vektör alanıymış ben onu anladım geçen hafta o yetti bana sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar