Joker Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Tesla, “S Modeli” adı verilen limuzinden her yıl 20 bin adet üretmeyi planlıyor. Yaklaşık 5 metre boyundaki limuzin üç farklı akü paketiyle geliyor. Araç, bunlarla kesintisiz 250, 370, 480 kilometre kat edebiliyor. Saatte 100 kilometre hıza 6 saniyede çıkan limuzinin akülerinin dolum işleminin de yaklaşık 45 dakikada tamamlandığı belirtildi. Tesla “S Modeli”nin akülerinin yaklaşık 3 Euro’ya dolduğu, böylece 100 kilometre başına elektrik tüketiminin yaklaşık 61 senti bulacağı kaydedildi. KAYNAK Daha bunun üzerinde de topu topu 5-10 yıl çalışılan şeyler. benzinli arabaya yapılan yatırım bu yönde de yapılsa heralde aşmış şeyler çıkacak ortaya, yıllardır bizi düdüklemişler benzinle resmen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 dünyanın petrol rezervi tükenmeden böyle şeylerin gelişmesine izin vermeleri imkansız bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 zaten limuzin yapmışlar baksana. alan sayısı 1000'i 2000'i geçmesin diye dfkjg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 o değil ntvdeki arabalarla ilgili bir programda görmüştüm süper bişi ama marka model hatırlayamıyorum :/ böyle elektrikli araç + dizel sanırım, böyle hızlandıkça kendini şarj ediyor vs güç dağılımı vardı özetle fazla güce ihtiyaç olmadığında elektrikten yiyor, böyle gazı köklediğinde dizel de yakıyor vs CO2 emisyonu mudur nedir o da azaltılmış off param olsa da alsam :F Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 patinaj :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 bu nası şarj oluyormuş. elektrik de bir kaynak sonuçta onu da çok tüketiyorsa bi işe yaramaz düşünün tüm arabaların öyle olduğunu dünyaya elektrik yetmez, her yer nükleer santral, baraj olur. gerçi deposu 3 euroya doluyormuş çok olmasa gerek sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 arabada değilim de psp'nin şarjı 5-6 saatte bitiyor, ağırlık başına watt olayını geliştirsinler artık. şaka bir yana arabalar dışında daha önce yeterli güçte batarya olmadığından yapılması mümkün olmayan pekçok önemli yeni alet hayatımızı kolaylaştıracak, exoskeletonlar ilk örnekleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 öyle bi durumda petrolle çalışan elektrik santrali yapılabilir gerçi. win-win^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 petrol santrali kalmaz zaten önümüzdeki yıllarda, en pahalıya gelecek fiyatlar yükseldikçe. çin kömüre abanıyor ucuz diye, nükleer ve yenilenebilir kaynaklar ile idare etmek lazım füzyon ve ışığın %100'ünü alabilen güneş bataryaları geliştirilene dek. yoksa iklimin canına okuyacak çin 20-30 yıla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Petrol santralini bi üst mesaj için söyledim zaten. Yani bütün araçların elekrikli olması durumunda dünyaya enerji yetmemesi ihtimali için. Araba içerisinde petrolden üretilen enerjiyi santralde üretiriz aynı şey olur, hatta daha verimli bir şekilde işleyebileceğimizi düşünürsek daha bile karlı olurdu ve petrol araçlarda harcanmazsa da fiyatı düşerdi zaten. Ama olmaz öyle bişey tabii. Petrol fiyatlarının düşmesine bile izin vermezler yani. Hükümetler, o kadar şirket, o kadar kişi petrol üzerine yoğunlaşırken imkansız böyle birşeyin gelişmesi, yayılması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 bizim nesil de tükenene kadar mazottu benzindi devam.rügzarla güneşle elektrikle giden arabalara denk gelmeyiz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 daha şimdi sokaklarda geziyor ki? "512kb ram herkese yeter" gibi bir tahmin olmuş o lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Burax said: o değil ntvdeki arabalarla ilgili bir programda görmüştüm süper bişi ama marka model hatırlayamıyorum :/ böyle elektrikli araç + dizel sanırım, böyle hızlandıkça kendini şarj ediyor vs güç dağılımı vardı özetle fazla güce ihtiyaç olmadığında elektrikten yiyor, böyle gazı köklediğinde dizel de yakıyor vs CO2 emisyonu mudur nedir o da azaltılmış off param olsa da alsam :F Toyota Prius Honda'nin da bir modeli var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 sokaklarde ne geziyor? bi de 512 ram olayı apayrı. benzinsiz bir araba çıkarılmasına izin vermeyecek milyonlarca insan var. adamın teki mıknatısla çalışanı yaptı, bir kere araba çalıştıktan sonra sen durdurana kaadar mıknatısla çalışmaya devam ediyor. ama adam ortadan kayboldu, anında gg ettiler muhtemelen. 512 ram i çıkaran firma 1024 ram de çıkarır, teknolojidir bu gelişsin daha hızlı işlevsel vs. arabada öyle değil çok büyük bir pazar, milyonlarca kişinin zararına olan birşey. ülke batırırsın öyle bir teknolojiyle, hayatta izin verirler. hybrid araba çıkardılar, onlarda da benzin gerekiyor illaki. elektrikle çalışması 50km/s hıza kadar, 50 yi geçince benzine geçiyor. ben sanmıyorum %100 petrolsüz çalışacak bir arabanın çıkacağını, ha çıkar da biz görür müyüz bilmiyorum. petrol biter, o zaman çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 %100 petrolsüz çalışan taşıtlar evet sokaklarda geziyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 golf arabası abi bunlar :) Dynasty IT 40 km/h (25 mph) 2/4 50 km (31 mi) GEM Car 40 km/h (25 mph) 2/4/6 48 km (30 mi) The Kurrent 40 km/h (25 mph) 2 60 km (37 mi) ZENN 40 km/h (25 mph) 2 55 km (34 mi) ZEV Smiley 50 km/h (31 mph) 2 120 km (75 mi) Oka NEV ZEV 40 km/h (25 mph) 2 şu tablo da pek iyi değil, 40-50 km ile kullanıcağım arabayı napim. illa %100 petrolsüz araç diyeceksek, yıldız üni nin fln güneş enerjisiyle çalışan arabaları var koşma hızında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 aslında güneş enerjisiyle çalışan otobüs yapsalarda otobüsler beleş olsa güneşli günlerde :D üstünde kocaman alan var otobüsün çok hızlı gitmesinede gerek yok. hem en çok havayı onlar kirletiyo.. hele şu körüklü kırmızılar yokmu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 petrol bitsin public araçları geçtim tüm askeri tank uçak jip vb petrolle çalışan ne varsa hepsini update etmeleri gerekicek yakıt pili falan, yoksa ordu gg, of nası uzu sürer hele rusyanın 300.000 tankı var ehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 modellerin çoğunda 50km üstünde hız yaptığında yakıt istiyor diye biliyorum ben,yani şuan %100 yakıtsız çalışan model üretemediler sanırım,tabii yapılmayacak diye birşey yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 2020de yarısı elektrik olcakmış lan çok değil yine de erken doğmuşuz bi 100 sene sonra doğsak da uzayda kolonizasyonu görseydik sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 şimdi gezio sokakta.holywood insanlarıda kullanıolar.ama 5000000 da 1 bile deildir yaygın olması.herkeste olması bize denk gelmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 e sokakta dolaşmaz dediniz, sokakta dolaşıyor işte ehe. holivud molivud. eminim 1990'da madagaskar'daki adamla masanızdan kalkmadan tavla oynayabileceğinizi de düşünmemişsinizdir. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 ya sam, arap ülkelerinin çöküşünden bahsediyoruz. imkan vermiyorum. böyle bir teknoloji çıkmaz demiyorum, sokakta gördüğümüz her arabaya uyarlanamaz da demiyorum. sadece izin vermezler diyorum ki, muhtmelen bulmuşlardır zaten teknolojiyi. ama imkan vermiyorum izin verileceğine. çeşit çeşit komplo hikayesi çıkar bu konudan. aslında filmi de güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 sorun şu ki siz petrol sadece otomobil yakıtı olarak kullanılıyor gibi anlatıyorsunuz. bugün bütün benzinli otomobiller çöpe atılsa bile yarın hala kıyamet kadar petrol tüketiliyor olacak ki dünyanın aklı olsa yakıt olarak kullanmak yerine diğer, yerine başka şey konamayan kullanım alanlarına ayrılır. bugün plastik ürünleri yerine konabilecek bir alternatif yok fiyatı uçuk olmayan, ki ucuzluğu nedeniyle kullanım alanları bu kadar çeşitli. fiyatı uçunca petrolün bu ulaşımdan kat kat daha fazla önem ve yaygınlıkta gündelik ihtiyaçların da fiyatını yükseltecek. araplar ya da petrol şirketleri aç kalmaz yani merak etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Bu elektrikli arabaların verimliliği nasıl normal arabalardan daha iyi olur anlamıyorum. Sonuçta elektrik de diğer enerji türlerinden elde edilir ve enerjiyi ne kadar çevirirsen o kadar iş yapabilirliği azalır. İçten yanmalı motorda enerji çevrimi daha az, o zaman daha verimli olması gerekir. Hani verimlilik daha ucuz olması anlamına gelmez ama çok inandırıcı gelmedi 61 cente 100km gitmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar