Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oy kullandınız mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gittim oy kullanmaya sıraya girdim bekledim bi 40 dk falan
sandık görevlisi demez mi oy kullanamzsın sen sandık görevlisisin diye.

buda yeni adet mi g.tlerinden görevli yazıyolar.ben itiraz etmemin sonucunda tekrardan ysk arandı gittim görevli yazıldığım sandıkdan verdim oyumu buda belki şansımaydı görev sandığım aynı okuldaydı ama görevli olduğumdan benim hiç bi haberim yok. internettende bikaç gün öncesinde bakmışdım orda da öyle birşey yazmıyordu.ilk sıraya girdiğim yerdeki görevli dedi bugun sen bu şekilde 5. sin.

hadi ben arattım bi şekilde oyumu kullandım.bu şekilde bi olay muhakkak başka yerlerdede olmuştur. eminim ki birçok kişi "çakarım böyle işe" demiş ve kullanmamıştır oy.al mis gibi beleş oy sana.
Mesaj tarihi:
her millet hakettiği şekilde yönetilir lafı sadece oy kullananlar için değil oy kullanmayanlar içinde geçerli. Kullanmayan arkadaşlara duyurulur. Sizde hakettiğiniz şekilde yönetileceksiniz.
Mesaj tarihi:
Xenocide said:
her millet hakettiği şekilde yönetilir lafı sadece oy kullananlar için değil oy kullanmayanlar içinde geçerli. Kullanmayan arkadaşlara duyurulur. Sizde hakettiğiniz şekilde yönetileceksiniz.

Bu lafta çok klişe olmaya başaldı. Aslında doğru ama bu sadece seçim zamanı insanların aklına geliyor. Bu da biraz iki yüzlülük(size hakaret etmeye çalışmıyorum) oluyor.

Ben İstanbul hariç vermem gereken tüm oylarımı verdim. İstanbul'da beni temsil edeceğine veya bana hizmet edeceğine inandığım kimse yoktu, oy vermedim. Niye istemediğim ve daha iyi olmadığına inandığım bir partiye verip elimi kirleteyim. Sizi temsil eden biri yoksa kim gelirse gelsin size yine bir faydası dokunmayacak. Kısacası oy verip vermemenin o seçmen açısından hiç bir önemi yok.
Mesaj tarihi:
Şimdi oy kullanmayıp kendi kendine protesto eyleminde bulunan arkadaşların yaptıkları protestoyu kendilerinden başka kimse bilmiyor, kaalede almıyor.

Tabii insanın kendi kendinede olsada tavrını koyması ve tutarlı olması muhimdir.

Ama benim merak ettiğim, bu insanların mesela "bana cazip gelen tip yok" diyelerin, kendilerine yakın siyasi adaylar yada parti politkaları yaratmak için herhangibir düşüncesi, azmi yada hedefi var mıdır? (Bir partiye üye olup onun politikalarını etkilemeye çalışmak gibi) Yoksa ömür boyu pasifist kalıp sadece yönetimlere ve demokrasiye oturdukları yerden çamur atmaya devam mı edeceklerdir?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için kalkıp istanbul'dan ankara'ya geldim ve yarın dönüyorum ancak gene bir hüsran oldu sonuç bakımından..
Mesaj tarihi:
İstanbul'da 2 milyon 400 bin kişi kadir topbaş'a oylarını verdi. yine 2 milyon 900 bin kişi oy vermeyerek hem kılıçdaroğlunu bitirdi hem de kadir topbaşı başkan yaptı.

büyük şekil yaptınız oy vermeyenler, umarım çok çekeceğiniz olur başımıza gelenlerden..
Mesaj tarihi:
burtonesk said:
hastalık sebebiyle ankaraya gidemememden dolayı oy kullanamadım, üzülüyorum baya.

senin yüzünden melih gelid tekrar. utanmalısın
Mesaj tarihi:
naraso said:
abi nedir bu oy vermeyenlere bok atmalar ?
kendine yakın parti görmez atmaz bu kadar basit. ne bu sizin yüzünüzden akp geldi olayı.

Kendine en yakınına atarsın o halde. Elbet birileri yönetecek, kendini yönetmesini tercih ettiğin birileri elbet olur. Esas basit olan şu ki, bu tip basmakalıp sözlerle senelerdir oy atmayanlar için seçenekler;

a) Pasiflerdir ve hayatlarının sonuna kadar öyle kalacaklardır, bu sözler de bahaneleridir.
b) Hangisini tercih edeceklerini bilmeyecek kadar kör, araştırmaya uğraşmayacak kadar cahil ve umursamazdırlar.
c) Çok marjinal "gral" insanlardır, marifet sanarlar ve daha fazla düşünmezler.
d) Pazar günü götlerini kaldırmak zor gelir.
e) Hepsi.

Bulabildiği en ciddi bahane "abi mürekkebi sevmiyorum" olan çoluk çocuk ruhlulara bir dip not gelsin bu arada; TC Kimlik No. uygulaması sağolsun artık mürekkep falan yokmuş, haberim yoktu benim sevindirik oldum sandıktan çıkarken :p
Mesaj tarihi:
naraso said:
abi nedir bu oy vermeyenlere bok atmalar ?
kendine yakın parti görmez atmaz bu kadar basit. ne bu sizin yüzünüzden akp geldi olayı.
şunun adını net koyalım bir kere kendimizi de kandırmayalım. oy vermeyenlerin %90'ı apolotik oldukları veya acayip üşendikleri için oy vermiyorlar. "kendi muhteşem ideolojime uygun bir parti bulamadım allah kahretsin kötünün iyisine de vermem kötünün iyisi olacağına kötünün kötüsü olsun bana ne" tripleri inandırıcı gelmiyor. kendini %10un içinde görenlere de sözüm meclisten dışarı diyip çekilirim

başka şehirden kendi şehrine gidip de oy verenlerin de alnından öperim.

akp'ye oy veren, hatta melih'e oy veren >>>>>> oy vermeyen. en azından adamlar 2 kilo kömür için kıçlarını kaldırıp oy veriyor
  • Yeni Oluştur...