nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Ya burda kullanıyo olsaydım kullanırdım da sonuçta hiç bir parti sana hitap etmiyorsa, hepsinin "şöyle" yöneteceğini düşünüyorsan oy kullanmaabilirsin. Gayet de konuşursun çünkü A olmasa B olacak ve senin için fark etmeyecek yönetim şekli. Sen bir Ğ arıyorsun belki de parti olarak ama öylesi yok. Neden sana hitap etmeyenlere oy veresin ki?
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 oy kullanmaya 1 saatini ayırmayan gelip "QQ" yapmasın gece burada.
soulberry Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 neyse canım konu dağılmasın. özgür irade eh, ne desen buraya bağlanıcak zaten. ama doğru olan da bu zaten.
obsesifik Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Herşeyden önce bu bir vatandaşlık görevidir. git kullan gerekirse boş ver ama kullan oyunu. Benim düşüncem budur. Size katılmıyorum ama saygı duyarım. Ne biliyorsun senin yerine başkasının imza atıp başka partiye oy vermediğini ?
kermit Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 obsesifik said: Ne biliyorsun senin yerine başkasının imza atıp başka partiye oy vermediğini ? bu gün bunu düşündüm sırada beklerken o sandık görevileri kendi aralarında anlaşıp kullanmayanlar yerine atamazlarmı acaba diyede heralde o kadar serbest zamanları olmuyodur.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Onu nasıl yapacak ki? :S Bi de dediğim gibi burada kullanıyo olsam zaten kullanırdım ben :)
Mumu Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 edirnedeyim, oy kullanmak için adapazarına gitmem gerekiyor, oy kullanmazsam ödediğim ceza 17 lira sanırım, benim buradan kalkıp adapazarına gitmem nereden baksanız 80 liraya patlıyor. ben cezayı ödemeyi daha mantıklı buluyorum. hem belediyeler falan para kazansın nasıl olsa yol trafik park bahçe değil mi? zaten insanlık olarak tek ihtiyaçlarımız trafik sorununun çözülmesi, şehrin ortasına 200 tane park dikilmesi falan. değil 1 saatimi, bir dakikamı bile ayıramam kusura bakmayın. boş oy kullanmak da oy kullanmaktır bunu da unutmayın.
obsesifik Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 kermit said: obsesifik said: Ne biliyorsun senin yerine başkasının imza atıp başka partiye oy vermediğini ? bu gün bunu düşündüm sırada beklerken o sandık görevileri kendi aralarında anlaşıp kullanmayanlar yerine atamazlarmı acaba diyede heralde o kadar serbest zamanları olmuyodur. her türlü yolunu bulurlar kermit ya.. Demokratik seçim diyorlar. Sadece adı var. 5 ten önce gayet güzel de gelmeyenler için oy kullanıp imza atılabilir yani.. Eminim bazı yerlerde buna göz yumanlar da olacaktır
soulberry Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 hayır. en basit, en somut örnekleri yazdım ve "oy kullanmayanları anlamıyorum" dedim. o yüzden tümevarıma gerenk yok. belediyenin ne olduğunu hepimi biliyoruz. sana kalmış kullanıp kullanmamak tabi. ne dicem ben? vardır kendi sebeplerin. ofansif bi mesaj değil o.
Law Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mighty_THoR said: Law said: Mumu said: oy kullanmayı reddediyorum Aslında mantıklı, gidip boş atmakda bir nevi protesto olur. En azından başa gelecek tiplerin vurgunlarına vesile olmazsınız. söyleyecek çok şey var ama hiçbirini forum kuralları içinde dile getiremiyorum siz bu üç noktadan anlayın anlayacağınızı ... Evet herkes bildiği, algıladığı kadar, fikri kadar zikreder. ... noktalık fikrin varsa, zikrinde o kadar olur elbet.
sinad Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Dediğiniz olay için çok iyi kadrolaşma gerek sonuçta 3-5 kişi var herkes aynı kafada olcak.Ayrıca gözetmenler geziyor artı onlarda olmalı. Herşeyi geç vatandaş var arada biri farketse olay patlar.O kadar rahat davranamazlar. o kadar imkanları olsa mühür kırarlar kafalarına göre sandık yaparlar. Ayrıca oy vermemek diye birşey olamaz.Cahil adamların yaptığı birşey oy veremmek.Eğer o kadar cehaleti kabullenebiliyorsanız vermeyin. Gidersin boş oy verirsin geçersiz verirsin ama yine de verirsin. Protestonu sandıkta yap evde değil
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Sandık başında yapılan sahtekarlıklar çok nadir olur. Asıl puştuluğu oylar ysk'ya götürülürken veya bizzat orada yapıyorlar.
Mumu Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 protestomu sokakta yapmayı tercih ediyorum sizler gibi sandık başında evde falan değil.
obsesifik Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Ya benim kullandığım merkezdeki bi benim sandık doluydu diğerleri oturmuş çay kahve makara yapıolardı. Bi allahın kulu yoktu kendilerinden başka. kendi aralarında anlaşmaları yeterli bence. küçük ilçelerden bahsediyorum bu arada.. Büyük yerlerde zaten partilerin adamları sürekli sandık başında duruyor yani o kısım biraz zor. Ne olursa olsun yapmak istedikten sonra bir yolunu bulup yaparlar diyorum ben
aquatik Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mumu said: aquatik said: Paticik anketinde an itibariyle, cevaplayanların yaklaşık üçte birinin nedenli ya da nedensiz oy kullanmamış olduğu görülmekte. Daha önceki anketlerden anlaşıldığı üzere, paççik ahalisinin çoğunluğunun akepe karşıtı olduğu düşünülürse, bu oy kullanmayanların büyük çoğunluğunun bu karşıt kesimden olduğunu var sayıyor, ayrıca bunun Türkiye genelinde böyle olacağını tahmin ediyor ve insanlarımızın lafa gelince ne kadar bol keseden atmacı, ama esasında ne kadar vurdumduymaz oldukları gibi umarsız düşüncelere gark oluyorum. Halbuse paticik üyelerinin çoğunun eleştirdiği kesim bu konuda çok daha duyarlı. Bitti boş konuşmayın. ben siyasete gıcık olduğumdan oy kullanmıyorum. kullanmayı da reddediyorum evet. akp karşıtı olup da chp yanlısı olmak, akp yanlısı olmakla tam olarak aynı cehalet oranına sahip benim gözümde. siyaset kocaman bir yalan, ben de piyonu olmayı reddediyorum oy kullanarak. sanki akp gelince başka şey oluyor chp gelince bambaşka. fikirlerinizi kendinize saklayın benim isyanlarımla ilgili olarak. oy kullandınız mı sorusuna reddediyorum yazdım gelip, üzerine yorum yapıp kendinizce beni eleştirin diye yazmadım. ha zira eleştiremezsiniz zaten. Sen boş konuşma. Kişi olarak kendini ve protestonu çok önemsemiş görünüyorsun. Senin oy kullanıp kullanmadığın beni hiç ilgilendirmiyor, kullanmadığın ile ilgili postunu da görmemiştim ayrıca. Ben anket sonuçları ile ilgili görüşlerimi yazdım sadece.
elaidi Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Oy kullanmayanlardan bundan sonraki yerel ve genel anlamda siyasi gelişmelerde, rahatsız edici herhangi bir olayda zırlama, isyan, tepki, protesto gelirse epey komik olacak.
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 ilk oyumu kullandım bugün, erken saatlerde gittim, yeni başlamış falan gibiydi yani, kalabalık değildi. Tabi o saatte genç bi seçmen beklemiyorlardı herhalde, şaşırdılar biraz :D O değil de çetrefilli iş be, önce il genel meclisiydi galiba, zaten mürekkep bulaşmasın diye dikkat ettim bayaa, zarfa sokarken uğraştım biraz, ya zarfın alt kısmı tam açılmadı ya da kağıt genişti ki zannetmem ben açamadım zarfı tam herhalde, zor ayarladım, sonra büyükşehir ve ilçe başkanı, sonra ilçe meclisi mi ne, sonra da muhtar, gerçi tek aday vardı muhtar olarak, niye oylamaya düşüyorsa iş :P öyle işte, güzeldi, eğlendim :D gelecek seçimlere bakıcaz :P
kermit Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 oy kullanmayanların düşüncesi amaan banane benmi kurtarıcam milleti veya bana dokunmayan yılan bin yaşasın oluyo. genelde gençler böyle düşünüyo ileriki yaşlarda anlıycaklar kendilerine ters bi sürü durum ortaya çıkınca ağlamaya başlarlar. bu hükümet niye böyle bu belediye başkanı niye şöyle diye ama geçmiş olucak zaman.
balon Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 yalnız orda kime oy atıcana karar vermesi bir kişinin gerçekten efsane bir zaman kaybı :=)
Mumu Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 devleti oy vererek kurtarmıyorsunuz, oy vererek devleti daha kötü bir hale getiriyorsunuz. ben akp için ağlar zırlarım, chpye de ağlar zırlarım. hepsi aynı diyorum sonuç olarak. aralarındaki inanılmaz benzerlikleri göremiyorsanız benim sorunum değil. ayrıca benim derdim amaan devleti ben mi kurtarıcam oy verip diyor olmam değil. benim derdim siyasetin varlığının yalnızca sokaktaki insanın hayvanlar gibi sömürülmesine sebebiyet verdiğini düşünüyor olmam. bu yüzden oy kullanmıyorum. hala bir itirazınız varsa cevap vermek istemiyorum. çünkü daha net açıklayamam. aquatik said: Sen boş konuşma. Kişi olarak kendini ve protestonu çok önemsemiş görünüyorsun. Senin oy kullanıp kullanmadığın beni hiç ilgilendirmiyor, kullanmadığın ile ilgili postunu da görmemiştim ayrıca. Ben anket sonuçları ile ilgili görüşlerimi yazdım sadece. sen benim bol keseden atmacı yok akp karşıtı olduğumu falan genelleyebiliyorsan oy kullanıp kullanmadığım seni ilgilendiriyor demektir. bugüne kadar bir kez bile buraya girip akp karşıtı cümle kurmadım. başka partiyi övmedim hiç bir partiyi yermedim. insanlar arasındaki ayrımı yapabilecek kapasite sahibi değilsen boş konuşmayacaksın. kendimi önemseyip önemsemediğim de seni hiç ama hiç ilgilendirmez.
unK Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mumu said: devleti oy vererek kurtarmıyorsunuz, oy vererek devleti daha kötü bir hale getiriyorsunuz. ben akp için ağlar zırlarım, chpye de ağlar zırlarım. hepsi aynı diyorum sonuç olarak. aralarındaki inanılmaz benzerlikleri göremiyorsanız benim sorunum değil. ayrıca benim derdim amaan devleti ben mi kurtarıcam oy verip diyor olmam değil. benim derdim siyasetin varlığının yalnızca sokaktaki insanın hayvanlar gibi sömürülmesine sebebiyet verdiğini düşünüyor olmam. bu yüzden oy kullanmıyorum. hala bir itirazınız varsa cevap vermek istemiyorum. çünkü daha net açıklayamam. aquatik said: Sen boş konuşma. Kişi olarak kendini ve protestonu çok önemsemiş görünüyorsun. Senin oy kullanıp kullanmadığın beni hiç ilgilendirmiyor, kullanmadığın ile ilgili postunu da görmemiştim ayrıca. Ben anket sonuçları ile ilgili görüşlerimi yazdım sadece. sen benim bol keseden atmacı yok akp karşıtı olduğumu falan genelleyebiliyorsan oy kullanıp kullanmadığım seni ilgilendiriyor demektir. bugüne kadar bir kez bile buraya girip akp karşıtı cümle kurmadım. başka partiyi övmedim hiç bir partiyi yermedim. insanlar arasındaki ayrımı yapabilecek kapasite sahibi değilsen boş konuşmayacaksın. kendimi önemseyip önemsemediğim de seni hiç ama hiç ilgilendirmez. çok kısa bir şey diycem sana, senin sanırım kız kardeşin,ablan veya kız arkadaşın yok. son 7-8 senedir sokaktaki hayvanların oranı o kadar arttı ki kafasını kapatmayan herkese laf atan şerefsizler kol gezer oldu sokaklarda. ben en azından chp'nin bunu yapmayacağına emin olduğum için oyumu verdim. unutma ki 29 Mart 2004'teki seçimlerde 1.918.686 kişi oylarıyla istanbul büyükşehir belediye başkanı'nı seçti. 2.065.729 kişi oy vermemeyi seçti. bu zihniyette olmaya devam edersek AKM'leri de kaybetmeye mahkumuz, istanbulun her yerine bir yenisi eklenen alışveriş merkezlerine de..
Dennis Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 O hayvanlar, şerefsizler her zaman vardı parti ile alakası yok. Toplayıp cinsel organlarını keseceksin onların.
unK Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Dennis said: O hayvanlar, şerefsizler her zaman vardı parti ile alakası yok. Toplayıp cinsel organlarını keseceksin onların. ama partiden güç almayı çok iyi biliyorlar
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 pasifist türk gençliğinin birey olma bilinciyle imtihanı diyorum ben buna. boş oy atmak iyi güzel tercihlere saygı. fakat belirli bir kesim saat 6'da sandık başında asker gibi diziliyorsa burada sizin de müdehale etmeniz gerekmektedir. apolitik olmak, siyaseti çekici bulmamak anlaşılır ve kabul edilebilir bir şey. ama gel gelelim yanlış tercihlerle il ve ilçelerdeki yeşil alanları kaybetmek ne bileyim gereksiz ihalelere dur diyebilmek bir nebze mümkünse bir oy bir oydur. agresifliğe gerek yok a benim aklı başında neslim.
Öne çıkan mesajlar