Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kimlik Yenilemek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
muhtarlıktan form alıyosun bi resim ona gidiyo, bi resim de nufus dairesine vermek icin yanında goturuyosun, vesikalık tabi.
gidip nufus dairesine formu ve fotoyu veriyosun bide 3-5 lira falan. sıradan başka beklenicek bişey yok
Mesaj tarihi:
Buyse said:
aktiftablet said:
Fotorafla muhtara git, gayet kolay hatırladığım kadarıyla, orda veriyolar.

muhtardan çakma kimlik verirler :)

Bir kaç yıl önce o şekilde almıştım. Tabii ki eski kimliği de teslim ediyoruz, kaybolduysa falan o başka.
Sonradan değişdiyse bilmyiorum
Mesaj tarihi:
İki fotoğraf al garanti olsun, hatırlamadım şimdi. Muhtara git, eskiden nüfus kaydı + ikametgahtı, şimdi "nüfüs cüzdanı talep formu" gibi bir isimle bir araya getirdiler onları. Onu al, nüfus müdürlüğüne git (genelde kaymakamlıklarda oluyor), 5-6 liraya veriyorlar hemen.
Mesaj tarihi:
Nufus cuzdaninda olmasi gerekmiyo ama nufus suretini de nufus dairesinden aliyosun; A gisesindeki kuyrugu B gisesine tasidilar. Ama en azindan olay sadece yazili bir kagit almaktan ibaret oldu, islemler hizlandi. Yoksa hala TC kimlik no lazim.
Mesaj tarihi:
Herhangi bir devlet kimliğinizde TC numaranız yazıyorsa yeterli veya sıra bekleyemem ben diyorsanız gene nüfus müdürlüklerine gidip toplamda 1-2 dakikada nufus kaydı ornegi alıp bu seçimlik onu kullanabilirsiniz. İşlem 1-2 dakika kapıdaki bekleme ise 10 dakika falan sürüyor.
Vatandaşlık göreviniz olan oy verme hakkınızı boşvermeyin, oyunuzu kullanın lütfen.
  • Yeni Oluştur...