Cons Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 kıyıları biz alalım ortasını verelim herşey çözülür.
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Viktor said: ozerklik kotu bisey degilki aksine ozerklik demokrasinin islemesi icin gerekli birsey bence, 4 senedir yerel yonetimler ustune egitim goren biri olarak benim dusuncem bu ve sanirim uniter devlet diye nuh diyen peygamber demiyen kiymetlim TSK ile gorusumun ayri oldugu tek nokta :( Abi bu ülkede özerklik olayı işlemez. 10 seneye, 20 seneye kalmadan güneydoğuyu bölerler ülkeden. İzmir "bi degedin lan" gazına gelip ayrılmaya karar verse, vatandaşlığına başvururum tabi, o ayrı.
Karag8z Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Ankara - Akyurt Toplam Sandık : 61 Açılan Sandık : 61 Toplam Seçmen : 15.717 Toplam Kullanılan Oy : 16.773 Toplam Geçerli Oy : 16.143 Katılım Oranı : % 106,72 PUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAA i.melih cheat olayını abartmış resmen
kermit Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Cons said: kıyıları biz alalım ortasını verelim herşey çözülür. dün kadının biri dedi zaten "kenarları aldık kabuk gibi oldu zaten vitamini kabğundadır" dedi lol
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Redeagle said: Viktor said: ozerklik kotu bisey degilki aksine ozerklik demokrasinin islemesi icin gerekli birsey bence, 4 senedir yerel yonetimler ustune egitim goren biri olarak benim dusuncem bu ve sanirim uniter devlet diye nuh diyen peygamber demiyen kiymetlim TSK ile gorusumun ayri oldugu tek nokta :( Abi bu ülkede özerklik olayı işlemez. 10 seneye, 20 seneye kalmadan güneydoğuyu bölerler ülkeden. İzmir "bi degedin lan" gazına gelip ayrılmaya karar verse, vatandaşlığına başvururum tabi, o ayrı. Yahu ne farkınız kaldı ülkeyi doğudan bölmeye çalışan kürtlerden. yapmayın etmeyin ya...
odiflame Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 size akp açmazını söyleyeyim.kaede felan dinler belki, 20 sene sürermiş akpnin gitmesi göreceğiz. ekonomi malum kötü.bütçe açık.imf ile anlaşacaklar.imf muhtemel olarak vergi artırımı isteyecek veya hükümet para basacak.çünkü vergi toplayamadığı için borç ödemelerini gerçekleştiremeyecek.imf yardımları yetse yetse memur maaşlarına yatecek.para basılınca enflasyon olacak dolar değerlenecek.dolar değerlenirse zaten zor durumdaki özel sektör dolar üzerinden dış kaynaklı borçlandığı için türk lirası değerini kaybedince borcu dahada artacak.akp sana iyi günler dilerim.erdoğan için kabus asıl şimdi başlıyor. 1 sene öncesine dönelim iyiki anayasa mahkemesi akpyi kapatmamış.türk halkı ikinci defa(ilki anap idi) bir dikda meraklısı bir lideri hükümetten düşürecek.demokrasiyi kavrayan milletime selam olsun :)
Cons Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 ülke bölününce benim refahım yükselecekse varsın bölünsün banane
Esh Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Kaede said: 2 sene ? 20 sene yap sen onu Daha burda bile "biz elite kesimiz, ilkokul mezunu ile benim oyum nasıl bir tutulur bık bık" diyen adamlar varken akp millete istediklerini vererek daha çooook seçim alır :> evet son derece hakli bir yargilama, du$unmeyen siyasetle ilgisi olmayan, ben bilmem bey bilir diyenler yuzunden demokrasi dedigimiz sistem oturamiyor. Madem siyasetle alakasiz ilgisiz bu kadar adam var, birakin da vatanda$ olamayanlar oy kullanmasinlar bi zahmet. Oyunu kullanan, kime niye oyunu verdigini bilecek. Emmoglu buna at dedi diye atmayacak. demokrasinin "birey" i olacak. burada tarti$ilan bilinciyle oy atan akp li degil. yiginlar halinde oylari satilan insanlar. 24/7 kadin-spor programi izleyen sulaleler. zaten bu kitlelerin bir ya$am amaci yok ki? oylesine havayi suyu oyu tuketiyolar
Apis Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Karag8z said: Ankara - Akyurt Toplam Sandık : 61 Açılan Sandık : 61 Toplam Seçmen : 15.717 Toplam Kullanılan Oy : 16.773 Toplam Geçerli Oy : 16.143 Katılım Oranı : % 106,72 PUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAA i.melih cheat olayını abartmış resmen Bu gerçek mi? Öyleyse, rezaletin önde gideni. Olmasın artık bu kadarda rezillik. Sonrasında bu olayları nutup, umursamayıp dahada rezil bir demokrasi içinde yuvarlanmak.
kermit Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 @esh : o insanların amacı yok diyosunda tek abi amacı var o adamların. karnını doyurmak. eğer şu ülke adam akıllıca yönetilseydi başka biri tarafından o adamlar ekmek parasını zar zor kazanmasalardı emin ol böyle olmazdı zaten. adam ekmeğimi şu verirse buna veririm mantığıyla oy veriyo işte. sorun akp de değil. chp veya başka partinin daha önceden adam gibi bi iş yapamaması. ha şimdi yapar belki gelseydi başa ama o adamlarda şöyle düşünüyo " önceden chp mhp naptıda rezillik çektirmeden başka" diye düşününce akp ye kayıyo böyle oylar.
Böjeek Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 belki ankara tekrar seçime gider. yani gitmesi gerekir
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Cons said: ülke bölününce benim refahım yükselecekse varsın bölünsün banane izmir cumhuriyeti triceps bakanı orçun olursun sen de
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 aslında kıyıları ve trakyayı alıp sapına kadar laik demokratik bir cumhuriyet kurmak mümkün. (tipi biraz şiliye benzer ama olsun) turizm desen var sanayi desen var tarım desen var hayvancılık desen var limanı var 3-5 tane havaalanı var oh mis.başkenti de izmir yaptık mıydı 10 numara ülke olur.
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 valla batida ulus devlet olup federal bir sistem uyguliyan cok ulke var hicbiri parcalanmadi simdiye kadar cahil amerikalilar bile tarihlerinde bir kere kolelik kaldirilsin kaldirilmasin ustunden silahalri cekip sivil savasa giristiler ondan beri amerikada cok buyuk bir siyasi kriz cikmadi federal sistemden kaynakli ozerklik vermek demek ulkeden ayrilicak demek degilki sadece her sorun icin ankarayi beklemiycek demek, kendini ilgilendiren konuda kendi sorununu kendi cozucek demek kendi askeri olucak kendi kafasina gore ulkeden ayrilicak filan demek degilki ha ozerkden baslayip bagimsizliga yurur endisesi var millette seriat endisesi gibi ozerklik verdigin bolge kopucam ben derse askerle tepesine binersin normal sartlar altinda ama bu demokratik olmadigindan ve bolge halkida seni istemediginden dunya kamuoyunda cani olursun BM gelir tepene biner kinama ustune kinama yersin vs burda sorun su bolge halki kendine ait bir kurt kimligini ifade etmekmis istiyor yoksa artik ben kurdum diger kurtlerle birlesip kendi devletimi kurarim demekmi ki buraya kibris sorunu ile osetyada olanalri filanda sokabilir ama paticik ne yazikki boyel konularin acik ve bilincli tartisilabilicegi ortam degil, bu konulari tartismaya yeticek adam sayisida bir elin parmaklarini gecmiyor ne yazikki begendigi bri ideolojinin cikcik gazetesini alip papagan gibi o gazetede yazan cikcik in cumlelerini kendi cumleleriymis gibi sarfedip o gazeteyi okumiyanlara kendini ispat etmeye kasan tipler dolu bura cogunlugu gectim kayda deger bir rakam baskalarinin papaganligini degil kendi fikirlerini ve dusuncelerini yazabilicek olgunluga ulasincaya kadarda ciddi ayzdigim nadir postlarim olucak, durmak yok troll e devam :3
Kaede Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 sipeyskeyk said: aslında kıyıları ve trakyayı alıp sapına kadar laik demokratik bir cumhuriyet kurmak mümkün. (tipi biraz şiliye benzer ama olsun) turizm desen var sanayi desen var tarım desen var hayvancılık desen var limanı var 3-5 tane havaalanı var oh mis.başkenti de izmir yaptık mıydı 10 numara ülke olur. ekmek yerine de pasta yersiniz oh wait
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 geyik olsun diye yazdım şimdi ciddi ciddi düşünüyorum nasıl olurdu acaba diye akdşlsakdasd
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Viktor said: valla batida ulus devlet olup federal bir sistem uyguliyan cok ulke var hicbiri parcalanmadi simdiye kadar cahil amerikalilar bile tarihlerinde bir kere kolelik kaldirilsin kaldirilmasin ustunden silahalri cekip sivil savasa giristiler ondan beri amerikada cok buyuk bir siyasi kriz cikmadi federal sistemden kaynakli ozerklik vermek demek ulkeden ayrilicak demek degilki sadece her sorun icin ankarayi beklemiycek demek, kendini ilgilendiren konuda kendi sorununu kendi cozucek demek kendi askeri olucak kendi kafasina gore ulkeden ayrilicak filan demek degilki ha ozerkden baslayip bagimsizliga yurur endisesi var millette seriat endisesi gibi ozerklik verdigin bolge kopucam ben derse askerle tepesine binersin normal sartlar altinda ama bu demokratik olmadigindan ve bolge halkida seni istemediginden dunya kamuoyunda cani olursun BM gelir tepene biner kinama ustune kinama yersin vs burda sorun su bolge halki kendine ait bir kurt kimligini ifade etmekmis istiyor yoksa artik ben kurdum diger kurtlerle birlesip kendi devletimi kurarim demekmi ki buraya kibris sorunu ile osetyada olanalri filanda sokabilir ama paticik ne yazikki boyel konularin acik ve bilincli tartisilabilicegi ortam degil, bu konulari tartismaya yeticek adam sayisida bir elin parmaklarini gecmiyor ne yazikki begendigi bri ideolojinin cikcik gazetesini alip papagan gibi o gazetede yazan cikcik in cumlelerini kendi cumleleriymis gibi sarfedip o gazeteyi okumiyanlara kendini ispat etmeye kasan tipler dolu bura cogunlugu gectim kayda deger bir rakam baskalarinin papaganligini degil kendi fikirlerini ve dusuncelerini yazabilicek olgunluga ulasincaya kadarda ciddi ayzdigim nadir postlarim olucak, durmak yok troll e devam :3 kendin bile görebilmişsin zaten olucakları. Bu ülkeyi parçalamak isteyenlerin planları dünden kalma değil çok daha eskiye dayanıyor sen kendin böyle bişeyin başlangıcına izin verirsen 3 gün sonra geriye bişey kalmaz. @Kermit: Sonunda tüm resmi görebilen biri yorum yapmış. Şaşırdım :)
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Ege cumhuriyeti falan hoş olurdu harbiden xD Yalnız buranın şartlarını batıyla birebir tutamayız. Hemen yanımız orta doğu. Güçsüz, parçalanmaya elverişli toprak bırakılırsa birileri gizliden iş çevirmeye başlar.
sir Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 özerklik bence de demokrasi için ve yerel sorunların hızlıca çözümlenmesi için gerekli, ancak bu seçim tablosunda bir "iletişim kopukluğu" dikkati çekiyor. mesela amerika örneğinde, evet eyaletler özerk ama seçim için yarışan partiler her eyalette varlık gösteriyorlar. burada güneydoğuda yarışan partiler ülkenin batısında yok, ve ülkenin batısında yarışan partiler doğusunda yok. yani yerel seçimler için iyi hoş ama ya genel seçimler? bütün ülkenin sorunlarına çözüm aranacaksa bölgeler arasındaki iletişim ve eleştiri yolları açık olmalı, siyaset de bi nebze daha dengeli olmalı bence. hele bizim gibi mağduru bol ülkelerde, insanlar yalnızca kendileri için değil, başka bölgelerdeki insanlar için de hak talep etmeli. bu tabloya bakınca herkesin sadece kendi sorunuyla ilgilendiği ortaya çıkıyo gibi.
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Abi eyalet dediklerinizin içinde Türkiye'den büyük olanlar var :) çok farklı orda sistem yani boşverin siz :)
Cons Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 avusturya el kadar ama ondada var bundeslandlar
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 forza federal yapı. ii olur ama imkansız. sivil anayasa gibi bir hayal ürünü.
Esh Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 anayasanin sivil hazirlanmasi mi onemli, yoksa sivillere hakkaniyet yaratmasi mi? bence bunu sorun kendinize. sonucta halka sorsan, buyuk ihtimalle padi$ahligi geri getirir.
Öne çıkan mesajlar