Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Quicknet bağlattım, olanlardan yardım rica ediyorum..

Afterdeep

Öne çıkan mesajlar

Herkese merhaba,

Yaklaşık bir hafta kadar önce sitemize Quicknet bağlandı. Bende üye oldum hemen TTNet'i büyük bir zevkle iptal ettirerek. Modemi evin girişinde koridordaki dolaba kurdular. (Modem Pirelli marka) Benim desktopım var ve arka odada, modemin olduğu yerle bilgisayarımın mesafesi yaklaşık 14/15 adım. Kardeşimin odası benim odanın çaprazında o da 17/18 adımdır maksimum. Wireless sinyalleri alabilmesi için AirTies'ın wireless alıcısını aldım. En iyisinin bir altıydı aldığım USB girişine takıyorsunuz, yarım golf topu gibi bir tabanı var onun içine başka bir USB stick giriyor, muhtemelen çoğunuz biliyordur. (WUS-300 125 Mbps Wireless USB Adapter)

Sorunum şu. Benim bilgisayarım sinyal gücü olarak 5 üzerinden 2 alıyor maksimum. Arada duvarlar var muhtemelen ondan dolayı sinyal zayıflıyor. Kardeşim odada hiç sinyal alamıyor, neyseki laptop problem yok ciddi şekilde, gezinerek bağlanıyor.

eMule kullanıcısıyım. eMule'de baya download yüklüyken gördüğüm şu ana kadarki maksimum kız 270kb/s upload da 110kb/s civarlarında fiksli.

Bize söylenene göre kampanya dahilinde ilk 2 ay 10mbit olacak daha sonra 5mbite çekilecek. Eğer 10 mbitte 270k ise maksimumum bu bence çok kötü. 5mbit olunca demekki 1mbit TTNet'te aldığım 100kb/s mı alacağım?

Bu hız etkileşiminin sinyal kuvvetimle bir alakası varmıdır?
Free şekilde Rapid'den bir dosya indirdim mesela 356kb/s'a çıktı hız maksimum.

Bir de son soru olarak nasıl ekstra bir alet alırsam arka odalarda sinyalı 5 üzerinden 5'e çıkarabilirim? Sağlam bir router önerisi varmıdır?

Yardımlar için şimdiden çok teşekkürler.

Saygılar,
Sosyal ağlarda paylaş

eternet kablosu
wirelessda belli bi süreden sonra (en azından benimkinde) modem-pc hattı aşıma mı ne ugruyo bişeyler oluyo baglantı kopuyo mesela
eternetle baglıyorum o zaman laptopu modemin yanına götürerek
15-16 adımsa 2 tane 20 metrelik eternet kablosu alın bence

diger bir çözüm olarak modeme baglanan sinyal kuvvetlendiriciler var
biz denedik pek verimli bi sonuç alamadık ama belki deneyip de iyi sonuç alan vardır
Sosyal ağlarda paylaş

Katılıyorum bende ethernet kablosu olayına.

Ttnet 1mbit var iki kişi kablosu yan yana koyalım WC3 yapalım dedik,laptop alamadı bağlatıyı bendeki kablosuz alıcı daha iyi olduğu için.Alamayan laptopu modemin yanına götürdük kabloyla bağladık,uçtu direk aletin hızı.

Alın bence 2 tane kablo rahat edin hemde tüm verimiyle alın bağlantıyı.
Sosyal ağlarda paylaş

Wireless güzel, rahat şey de böyle sorunlar çıkarabiliyor. Aynı şekilde kabloyla bağlanmanı öneriyorum.

Ayrıca:
Afterdeep said:

Bize söylenene göre kampanya dahilinde ilk 2 ay 10mbit olacak daha sonra 5mbite çekilecek. Eğer 10 mbitte 270k ise maksimumum bu bence çok kötü. 5mbit olunca demekki 1mbit TTNet'te aldığım 100kb/s mı alacağım?

Eğer kablosuz modem ile ilgili bir sorun yaşıyorsan büyük ihtimal 5mbit olduğunda da 200kb ile çekersin.

Afterdeep said:
Bu hız etkileşiminin sinyal kuvvetimle bir alakası varmıdır?

Olabilir de, olmayabilir de. Kardeşinin laptopuyla 5 te 5 çekim kuvvetindeken birkaç farklı kaynaktan (tercihen türkiye içi) indirmeyi dene bir de. Yine bir yavaşlık söz konusu ise müşteri hizmetleri ile irtibata geç.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle cevaplar için çok teşekkürler.

Evet modem ahşap bir dolapta.

Kablo ile bağlanmak bende çok isterim ama modemden bilgisayara ethernet kablosu çekmeye kalkarsam tavan köşelerinden, yerlerden, yol üstünden geçmesi gerekir kablonun ki buda nerdeyse imkansız birşey anca bir şekilde tavanı delip burdan bi yerden kabloyu indirmek lazım oda bir dünya iş. Bir şekilde başka bir çözüm bulmam gerek. Bu şekilde hiç iyi değil eminim ki baya bir kaybım var zira kullanıpta memnuniyetsiz olan birini duymadım ben şu ana kadar.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

modeme reset attırmıyolar çünkü her türlü zımbırtı switch çıkışlıymış.

modemsizde kullanabiliyosun direk gelen kabloyu bağlayarak.

5 aydır kullanıyorum allaha şükür sadece 1 kere müşteri hizmetlerini aradım oda modem arızalı çıkdı onu değiştirtmek içindi.

wireless kullanıcılarınada bilmiyorum yardımcı olur mu 1mb lık bağlantım var ethernet den bağlanıyorum ara kablo mesafeside öyle böyle değil baya bi mesafe var. 150 kb download/upload görüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Süper, cevaplar çoğalmış. KAblo yolunu şu an deneyemem ama kardeşimin laptopu götürüp kablo ile bağlayıp bir download yapacağım herhangi bi yerden sonra aynı download'u desktoptan yapacağım. Bakalım fark olacakmı ki eminim mutlaka olacak. Benim en az 600kb görüyor olmam gerek şu anda rahat rahat..
Sosyal ağlarda paylaş

yaklaşık 8 9 ay oldu galiba ben alalı quikneti
10 mbit kullanıyorum
rapidshare ve private torrent trackerlardan çatır çatır 1.2 mb saniyede sabit olarak indirebiliyorum
upload olarak ise 500 görebildim oda private torrent trackerda yaptığım o anki uploadların tamamı idi

şu anki kampanyalarda şöyle bir saçmalık var
ben 10 mbit download
5 mbit upload yapabiliyorum

fakat sizin hattınız fix 1 mbit uploada ayarlanmış durumda
emule de 270 üzeri hızlar görmek istiyorsanız uploadu 80 lere çekin.

TCP paket alışverişlerinde karşı tarafa neyi alıp neyi almadığınızı bildirmek durumunda protokol. E siz 110 k upload vererek bütün uploadunuzu harcıyorsunuz , download ettiğiniz dosya parçacıklarının ne kadarının geldiği bilgisi karşı tarafa iletilmek için sıraya sokuluyor. Haliyle karşı tarafta ne göndereceğini bilmediğinden ve sizden gelen yanıt sıraya sokulup geciktirildiğinden hız düşüyor.

Ben quikneti ilk aldığımda hata yapıp bana 100 mbit açtılar. Rapidden 10 tane dosyayı flashget ile açıp deneme yaptım 8 mb ile indiriyordu saniyede. 200 kb küsür civarı da bir upload hızı görünüyordu.(screenshotlar duruyor)

Şimdi sorarım sevgili tellcom a. 100 mbitte de 1 mbit upload verip adam mı kandırıyorsunuz ?

edit : "10 Kat Hızlı QUiKNET 9.99TL" kampanyası kapsamında tüm hızlar için yükleme (upload) hızı 1Mbps’dir.

diyor sitelerinde. 100mbit de 10 kat hızlı quiknet kampanyasına dahil mi değilmi bilemiyorum , eğer öyleyse tam bir kandırmaca
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...