Afterdeep Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Herkese merhaba, Yaklaşık bir hafta kadar önce sitemize Quicknet bağlandı. Bende üye oldum hemen TTNet'i büyük bir zevkle iptal ettirerek. Modemi evin girişinde koridordaki dolaba kurdular. (Modem Pirelli marka) Benim desktopım var ve arka odada, modemin olduğu yerle bilgisayarımın mesafesi yaklaşık 14/15 adım. Kardeşimin odası benim odanın çaprazında o da 17/18 adımdır maksimum. Wireless sinyalleri alabilmesi için AirTies'ın wireless alıcısını aldım. En iyisinin bir altıydı aldığım USB girişine takıyorsunuz, yarım golf topu gibi bir tabanı var onun içine başka bir USB stick giriyor, muhtemelen çoğunuz biliyordur. (WUS-300 125 Mbps Wireless USB Adapter) Sorunum şu. Benim bilgisayarım sinyal gücü olarak 5 üzerinden 2 alıyor maksimum. Arada duvarlar var muhtemelen ondan dolayı sinyal zayıflıyor. Kardeşim odada hiç sinyal alamıyor, neyseki laptop problem yok ciddi şekilde, gezinerek bağlanıyor. eMule kullanıcısıyım. eMule'de baya download yüklüyken gördüğüm şu ana kadarki maksimum kız 270kb/s upload da 110kb/s civarlarında fiksli. Bize söylenene göre kampanya dahilinde ilk 2 ay 10mbit olacak daha sonra 5mbite çekilecek. Eğer 10 mbitte 270k ise maksimumum bu bence çok kötü. 5mbit olunca demekki 1mbit TTNet'te aldığım 100kb/s mı alacağım? Bu hız etkileşiminin sinyal kuvvetimle bir alakası varmıdır? Free şekilde Rapid'den bir dosya indirdim mesela 356kb/s'a çıktı hız maksimum. Bir de son soru olarak nasıl ekstra bir alet alırsam arka odalarda sinyalı 5 üzerinden 5'e çıkarabilirim? Sağlam bir router önerisi varmıdır? Yardımlar için şimdiden çok teşekkürler. Saygılar, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 eternet kablosu wirelessda belli bi süreden sonra (en azından benimkinde) modem-pc hattı aşıma mı ne ugruyo bişeyler oluyo baglantı kopuyo mesela eternetle baglıyorum o zaman laptopu modemin yanına götürerek 15-16 adımsa 2 tane 20 metrelik eternet kablosu alın bence diger bir çözüm olarak modeme baglanan sinyal kuvvetlendiriciler var biz denedik pek verimli bi sonuç alamadık ama belki deneyip de iyi sonuç alan vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Katılıyorum bende ethernet kablosu olayına. Ttnet 1mbit var iki kişi kablosu yan yana koyalım WC3 yapalım dedik,laptop alamadı bağlatıyı bendeki kablosuz alıcı daha iyi olduğu için.Alamayan laptopu modemin yanına götürdük kabloyla bağladık,uçtu direk aletin hızı. Alın bence 2 tane kablo rahat edin hemde tüm verimiyle alın bağlantıyı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Wireless güzel, rahat şey de böyle sorunlar çıkarabiliyor. Aynı şekilde kabloyla bağlanmanı öneriyorum. Ayrıca: Afterdeep said: Bize söylenene göre kampanya dahilinde ilk 2 ay 10mbit olacak daha sonra 5mbite çekilecek. Eğer 10 mbitte 270k ise maksimumum bu bence çok kötü. 5mbit olunca demekki 1mbit TTNet'te aldığım 100kb/s mı alacağım? Eğer kablosuz modem ile ilgili bir sorun yaşıyorsan büyük ihtimal 5mbit olduğunda da 200kb ile çekersin. Afterdeep said: Bu hız etkileşiminin sinyal kuvvetimle bir alakası varmıdır? Olabilir de, olmayabilir de. Kardeşinin laptopuyla 5 te 5 çekim kuvvetindeken birkaç farklı kaynaktan (tercihen türkiye içi) indirmeyi dene bir de. Yine bir yavaşlık söz konusu ise müşteri hizmetleri ile irtibata geç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 bi de şey var, modem ahşap bi dolabın içinde galiba? onu ahşaptan uzaklaştırın bence. Ayrıca wireless bağlantın 3-5 Mb gibi hızlarda da olur sinyal yetersiz ise ve 10 Mb download da yalan olur tabi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Öncelikle cevaplar için çok teşekkürler. Evet modem ahşap bir dolapta. Kablo ile bağlanmak bende çok isterim ama modemden bilgisayara ethernet kablosu çekmeye kalkarsam tavan köşelerinden, yerlerden, yol üstünden geçmesi gerekir kablonun ki buda nerdeyse imkansız birşey anca bir şekilde tavanı delip burdan bi yerden kabloyu indirmek lazım oda bir dünya iş. Bir şekilde başka bir çözüm bulmam gerek. Bu şekilde hiç iyi değil eminim ki baya bir kaybım var zira kullanıpta memnuniyetsiz olan birini duymadım ben şu ana kadar. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 ahşaptan uzaklaştır o modemi sen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Repeater diye bir şey var sinyal kuvvetlendirici.Fakat maliyeti kullanımı nasıl gibi bilgilere sahip değilim. http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/article.php/1571601 adresinde anlatmış mevzuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Bide Air-Ties'ın modemin sinyalini farklı katlara yaymak için bir aleti var galiba checkpoint gibi birşey, ona bir bak istersen farklı katlarda değilsiniz ama aynı mantık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Bence deneme mahiyetindede olsa kabloyla dene, dl yap. Max hız aynı ise wirelessa .ok atma :) Belki sorunun onlardan kaynaklanıyordur. Aç telefon anlat durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 bide mule da her max hız garanti değil ki öte yandan bende 5 mbit var 600 de capleniyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 bende de 5 mbit var su an denedim tekrardan turk serverindan 600 le indiriyorum yabanci bi serverdan 450 civariyla indiriyorum speedtest yaptigimda da 4900 civari bi rakam cikiyo tabi alakasi var midir bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 bende 1 mbit quicknet var, mesafe6-7 adım olmasına rağmen 110kb üstüne çıkamıyorum.. evet wireless düşük hızlarda düzgün çalışmasına rağmen, hızım 5mbit olsaydı bol bol küfredip, normal kabloya dönmek zorunda kalırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 1mbitte kaça çıkması gerekiyor ki zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 110 zaten onu anlatıyorum. düşük hızda iyi sonuç. hız yükseldikçe hız düşüyor. 4 kat üstümde 20 mbit var 5 te 1 dilim sinyal gözükmesine rağmen bağlanamıyorum (3 bilgisayarla denendi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Karag8z said: bende 1 mbit quicknet var, mesafe6-7 adım olmasına rağmen 110kb üstüne çıkamıyorum.. böyle diyince sanki 300 falan olmasi gerekiyor gibi olmuş da ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 modemin anten cikisi sokuluyosa 20 ytl ye bi airties anten al tam modeme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 ...konu dışı olacak ama... quiknet'i tavsiye eder misiniz? bağlantısı desteği nasıldır, 2 günde bizi çıldırtır mı, nette iyi yorumar da var kötü yorumlar da bilemedim. kullananlardan yorum beklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 ttnet interneti görmek bile istemezsin bir daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 teknik desteği nasıldır bilmiyorum çünkü hiç ihtiyacım olmadı modem nereden açılır kapanır bilmiyorum çünkü "iki dakika bekleyin modeme bir reset atayım" cümlesini aylardır kurmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 modeme reset attırmıyolar çünkü her türlü zımbırtı switch çıkışlıymış. modemsizde kullanabiliyosun direk gelen kabloyu bağlayarak. 5 aydır kullanıyorum allaha şükür sadece 1 kere müşteri hizmetlerini aradım oda modem arızalı çıkdı onu değiştirtmek içindi. wireless kullanıcılarınada bilmiyorum yardımcı olur mu 1mb lık bağlantım var ethernet den bağlanıyorum ara kablo mesafeside öyle böyle değil baya bi mesafe var. 150 kb download/upload görüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 o diilde wus 300 denen aleti 2 sene kullandım. ona ettiğim küfürlerin haddi hesabı yoktur yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 wus300 iyidir aslında en geniş alanı görür ama stabilite çok iyi değil tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Süper, cevaplar çoğalmış. KAblo yolunu şu an deneyemem ama kardeşimin laptopu götürüp kablo ile bağlayıp bir download yapacağım herhangi bi yerden sonra aynı download'u desktoptan yapacağım. Bakalım fark olacakmı ki eminim mutlaka olacak. Benim en az 600kb görüyor olmam gerek şu anda rahat rahat.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 yaklaşık 8 9 ay oldu galiba ben alalı quikneti 10 mbit kullanıyorum rapidshare ve private torrent trackerlardan çatır çatır 1.2 mb saniyede sabit olarak indirebiliyorum upload olarak ise 500 görebildim oda private torrent trackerda yaptığım o anki uploadların tamamı idi şu anki kampanyalarda şöyle bir saçmalık var ben 10 mbit download 5 mbit upload yapabiliyorum fakat sizin hattınız fix 1 mbit uploada ayarlanmış durumda emule de 270 üzeri hızlar görmek istiyorsanız uploadu 80 lere çekin. TCP paket alışverişlerinde karşı tarafa neyi alıp neyi almadığınızı bildirmek durumunda protokol. E siz 110 k upload vererek bütün uploadunuzu harcıyorsunuz , download ettiğiniz dosya parçacıklarının ne kadarının geldiği bilgisi karşı tarafa iletilmek için sıraya sokuluyor. Haliyle karşı tarafta ne göndereceğini bilmediğinden ve sizden gelen yanıt sıraya sokulup geciktirildiğinden hız düşüyor. Ben quikneti ilk aldığımda hata yapıp bana 100 mbit açtılar. Rapidden 10 tane dosyayı flashget ile açıp deneme yaptım 8 mb ile indiriyordu saniyede. 200 kb küsür civarı da bir upload hızı görünüyordu.(screenshotlar duruyor) Şimdi sorarım sevgili tellcom a. 100 mbitte de 1 mbit upload verip adam mı kandırıyorsunuz ? edit : "10 Kat Hızlı QUiKNET 9.99TL" kampanyası kapsamında tüm hızlar için yükleme (upload) hızı 1Mbps’dir. diyor sitelerinde. 100mbit de 10 kat hızlı quiknet kampanyasına dahil mi değilmi bilemiyorum , eğer öyleyse tam bir kandırmaca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar