elaidi Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 "İddiaları inceleyeceğiz" cümlesini kullanır ya böle tv'de falan millet ben pek anlamam da. böyle herşeyi koyup çorba gibi içine atabiliyorlar mı olayın içine? Yoksa şu şunu söledi bunu da yazalım vs vs yapabiliyolar mı? Öleyse ben de bi 10 gün ifade verip bi iddianamelik şey sallamak istiyorum
Leopar Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Antimodes52 said: Ki aslında okuduğum kısımdan başka yerde ismi geçmiyorsa, Uğur Dündar'ın şerefine, namusuna yöneltilmiş bir şey de yok ortada. Karısının Brezilya'ya gitmesi diyor ancak, Brezilya'da futbol turnuvasına katılmaktan tut uyuşturucu kaçakçılığına kadar bir çok şey yapıyor olabilir. Bunlar iyi şeyler olabilir, kötü şeyler olabilir, tam olarak hakaret kısmını da açıklayabilirse biri sevinirim? aciklanacak birsey yok, bence sarfedilen cumlede gecen anlam gayet acik. "ugur dundarin karisi gizli gizli brezilyaya gidiyormus" cumlesinden yapilabilecek iki cikarim var: 1. evlilik disi bir iliski imasi 2. yasadisi islere karistigi iddiasi "nedir bu cumledeki hakaret namus sorunu" diyen arkadaslarida anlamiyorum, turkiyede yasiyorsunuz ve kocasindan gizli gizli bir yerlere giden (hemde yurtdisi) bir kadinin akillarda ne tur dusunceler doguracagini gormuyorsunuz?
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Leopar said: aciklanacak birsey yok, bence sarfedilen cumlede gecen anlam gayet acik. "ugur dundarin karisi gizli gizli brezilyaya gidiyormus" cumlesinden yapilabilecek iki cikarim var: 1. evlilik disi bir iliski imasi 2. yasadisi islere karistigi iddiasi "nedir bu cumledeki hakaret namus sorunu" diyen arkadaslarida anlamiyorum, turkiyede yasiyorsunuz ve kocasindan gizli gizli bir yerlere giden (hemde yurtdisi) bir kadinin akillarda ne tur dusunceler doguracagini gormuyorsunuz? "ayrıca uğur dündar ve aydın doğanla ilgili elimde ciddi belgeler resimler vardı. mesela uğur dündarın aile ilişkileri karısının sürekli brezilyaya gidişi kayınvalidesinin evi vs." Bu cümlede gizli gizli gitmekten bahsediliyor mu?
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 burda anlatmak istediğimiz hukuk adına hukuğun bütün kuralları çiğnendi ve çiğnenmeye devam ediyor, 85 yaşındaki adamın sabahın 4 ünde apar topar gözaltına alınması, mustafa balbayın şu an tecrit edilmesi, tutukluyken gerekli izinler çıkmadığı için ölen ve ölüm döşeğinde olan insanlar. ya bütün bu hukuksuzluklardan haberiniz yok taraf okuyup atv izlediğiniz için, yada gerçekten çok iyi takkiye yapıyorsunuz.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Antimodes52 said: "ayrıca uğur dündar ve aydın doğanla ilgili elimde ciddi belgeler resimler vardı. mesela uğur dündarın aile ilişkileri karısının sürekli brezilyaya gidişi kayınvalidesinin evi vs." Bu cümlede gizli gizli gitmekten bahsediliyor mu? önceki sayfalarda anlatılmaya çalışıldı defalarca, anlamadınız anlamak gibi bir amacınız da yok yani
Leopar Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 evet ozur diliyorum cok onceki sayfalarda okumustum daha once, aklimda yanlis kalmis. ama asagi yukari ayni anlama geliyor yine Antimodes52 said: "ayrıca uğur dündar ve aydın doğanla ilgili elimde ciddi belgeler resimler vardı. mesela uğur dündarın aile ilişkileri karısının sürekli brezilyaya gidişi kayınvalidesinin evi vs." aile iliskileri? surekli brezilyaya gitme? bir insan baska bir ulkede birini ziyaret etmeye gitmiyorsa niye oraya surekli gider? elinde ugur dundarla ilgili bu belgeleri bulundurdugunu iddia eden sahis, bu belgeler onemli olmasa bundan neden bahseder? cook ince imalar bunlar, ayni zamanda tehlikeli ithamlar. bu yuzden iddianameye konmasina karsi cikiyor insanlar. herkes baska birsey anlayabilir cunku.
huun Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 gerçekten konuyla ilgili kısmı direk iddianameden okuyan birisi var mı? soruyorum çünkü şunu merak ediyorum: bu takibe yakalanan elemanın suç unsuru olabilecek bir konuşmasının bir kısmında mı geçiyor dündar'ın karısının sözü, yoksa kel alaka öyle iddianameye serpiştirilmiş bişe mi?
Theghosthand Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Antimodes52 said: Uğur Dündar'ın kişilik hakkı ihlâl edilmiş olabilir, ancak yargı tarafından değil, İlhami Yangın tarafından edilmiş olabilir. İlhami Yangın'ın, Uğur Dündar'ın kişilik haklarını ihlal etmesi, Uğur Dündar hakkında doğruluğunu ispatlamamış olduğu, saldırı niteliği taşıyan sözler sarfetmesi sebebiyle olabilir. Yargı, bu sözleri doğrulayan ya da reddeden bir konum almamıştır kendine. Sadece davada geçen deliller arasında, İlhami Yangın'ın, Uğur Dündar'ın kişilik haklarını ihlâl ettiği iddiaların içinde bulunduğu bir belgeyi delil olarak kullanmıştır. Ki aslında okuduğum kısımdan başka yerde ismi geçmiyorsa, Uğur Dündar'ın şerefine, namusuna yöneltilmiş bir şey de yok ortada. Karısının Brezilya'ya gitmesi diyor ancak, Brezilya'da futbol turnuvasına katılmaktan tut uyuşturucu kaçakçılığına kadar bir çok şey yapıyor olabilir. Bunlar iyi şeyler olabilir, kötü şeyler olabilir, tam olarak hakaret kısmını da açıklayabilirse biri sevinirim? Antimodes gerektiğinde suçtan zarar gören kişinin daha fazla zarar görmemesi için adının gizlenebileceğini ya da bir tanığın canı tehlikede ise onun gizli tanık yapılacağını kabul edersin.Nasıl ilk örnek hukukun şeffaflığı ile çelişmiyorsa bu da çelişmiyor. Gelelim bu adamın söylediği şeyin ergenekon davasıyla ilgisine ,hiç bir ilgisi olmadığı gerçek.Savcı bu adamın sözlerini ne doğru ne yanlış kabul edebilir ama burda doğru gibi bir iddada bulunuyor idda makamı olarak.Ki böyle olmsasa bile gene saçma. Şöyle ki 9999999 sayfa bir metin olur.Bunun 1 sayfasında o dava ile ilgili delil,bilgi olur.Bu durumda o 1 sayfa iddanameye girer kalanı girmez.Savcılığın yapamadığı(yapmadığı bilerek kullandığı iddası) ve duruma göre tetikçilik yapma suçlaması da tam bu noktada. Hem adamın iddaları ne tam geçiyor ne de geçmiyor karısı ve ucu açık.Adam diyor ki onları zor durumda bırakacak elimde belgeler var.Yani kötü belgeler öszellikle de karısı konup ucu açık vs iler sonlarndırılmış.Şimdi sen burdaki saldırıyı göremiyorsan yapacak bişey yok.Hani hiç bişey anlamadın Uğur dündarın verdiği tepkiden adama nasıl saldırdıklarını yorumlamak çok kolay he onu da yapamadınız daha size yardımcı olacak anlamınızı kolaylaştıracak birşeyim yok.Anlamadıysanız anlayamamışsınızdır.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Sparkcaster, şu son mesajında söylediğin şeyler tamamen beni bir taraf olarak görmenden ibaret. Benim Ergenekon davası sürecinde olup bitmiş olan hukuksuzluklar hakkındaki tutumumu bilmiyorsun, ancak sadece bu topic'te ortada bir problem olmadığını söylediğim için "Tayyipçi" ya da "liboş" olduğum varsayımına giderek, tüm davayı sorgusuz sualsiz desteklediğimi zannediyorsun. Oysa Ergenekon davasının yüryüşünü birçok noktada eleştiren, birçok kişilik hakkının da gerçekten ihlal edildiğini düşünen bir kişiyim. Bununla beraber, davanın tamamının da yalanlar üzerine kurulu olduğunu düşünmüyorum. Davaya bu denli siyasi yaklaşıldığı için böyle bir durum oluşmuştur, normaldir, ancak bilesiniz diye yazıyorum. Ancak tekrar söylüyorum, Uğur Dündar meselesinde yargının yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum, Uğur Dündar'ın kendi duygusal patlamasından ibaret olduğunu düşünüyorum bu konunun.
elaidi Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Antimodes dost meclisinde çok liboş değil üstüne gitmeyin.
aquatik Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Antimodes52 said: Leopar said: aciklanacak birsey yok, bence sarfedilen cumlede gecen anlam gayet acik. "ugur dundarin karisi gizli gizli brezilyaya gidiyormus" cumlesinden yapilabilecek iki cikarim var: 1. evlilik disi bir iliski imasi 2. yasadisi islere karistigi iddiasi "nedir bu cumledeki hakaret namus sorunu" diyen arkadaslarida anlamiyorum, turkiyede yasiyorsunuz ve kocasindan gizli gizli bir yerlere giden (hemde yurtdisi) bir kadinin akillarda ne tur dusunceler doguracagini gormuyorsunuz? "ayrıca uğur dündar ve aydın doğanla ilgili elimde ciddi belgeler resimler vardı. mesela uğur dündarın aile ilişkileri karısının sürekli brezilyaya gidişi kayınvalidesinin evi vs." Bu cümlede gizli gizli gitmekten bahsediliyor mu? Yok edilmiyor! sacene, Mr. Brown went to the seaside dercesine, gayet art niyetsiz bir biçimde, gayet doğal olarak, en ufak olumsuz bir şey ima edilmeksizin, Dündar çiftinin günlük aktivitelerinden söz ediliyor! yav, amma kötü niyetli insanlar var aramızda, cık cık cık... Özür dilerim, kinayeli yazdığım için ama, sorun çok ciddiyetsiz, ve de demagojik gözüktü.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 tanımadığım için yazdıklarınla değerlendiriyorum. @huun: tamamen alakasız serpiştirilmiş bir detay
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Öncelikle tartıştığımız platformun hukuk platformu olduğunu hatırlatayım. Bakın daha önce de saldırı yapılmış olabilir dedim. Yapıldıysa da bu saldırı İlhami Yangın tarafından yapılmıştır, yargı değildir dedim. Elimizde sadece Uğur Dündar'ın karısının Brezilya'ya gitmesiyle ilgili bir cümle var. Bu cümleyi yorumlamamız durumunda namusuna bir saldırı niteliğine varabiliriz. Ancak somut delil anlamıyla bu, birisine hakaret ya da iftira suçundan ceza vermek için yeterli değildir bence. Çünkü cümlede açıklık yok. Hakaret/iftira ima edilmiş olabilir. Bu imkanı reddetmiyorum. Ancak tek başına bu delil, suçu karşılıyor mu o konuda pek katılmıyorum.
Leopar Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 kimse burada bu delil yuzunden birilerine hakaret yada iftira ile ilgili ceza verilmesini istemiyor ki? soylenen su: boyle yanlis anlasilabilecek, insanlarin itibarlarini zedeleyebilecek (ve iddianameyle alakasi olmayan) bir bilgi neden isimler sansurlenmeden basina verilir? amac nedir? bu belgenin delil olarak degeri var midir? ugur dundar ya da esi bu davada tanik midir, sanik mi?
aquatik Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 @ Antimodes Tartışılan olay böylesine mesnetsiz, saçma sapan şeylerin iddianameye konması zaten.
Leopar Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 bu arada belgenin ismi de gayet acayip asala.doc "evet ben pis isler pesindeyim birazda salagim gelin beni yakalayin aha delili de burda" gibi birsey ama gomdugu silahlarin krokisini mutfak masasinda birakan ozel kuvvetci askerden sonra pek sasirtici gelmedi yani ne yalan soyliyim. sasirtici olan sey boyle anaokulu sinifi organizasyon seviyesine sahip bir orgutun nasil bu kadar "basarili" oldugu =P
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 brezilyada plastik cerrahi çok ucuz aklıma ilk (ve tek) o geldi. ne sapıksınız lan hemen insanlar sekse vurmuş işi dfgsf
odiflame Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 adam karım gitmedi diyor biz plastik cerrahi diyoruz.sonuçta kayıtlardan ortaya çıkar.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Okadar çok konuşulduki şurada , bir de gittiği ortaya çıkarsa çok komik olacak.
aquatik Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Ya gitse kime ne? Niye komik olsun gittiği ortaya çıksa? yav faülatün mefaülü teebe estafirildak aleykümöffff
Dennis Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Zaten olay da o gittiyse kime ne? Bunun nesi hakaret, saldırı, bunu büyütmenin ne anlamı var?
aquatik Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 e evet, niye iddianameye konulup, bir de çok önemli belgelermiş gibi basına veriliyor o zaman? Yani büyüten bizler değiliz. Bir de 'ya brezilyaya gitmişse amma güleriz' diyen kişi için de pek önemli olduğu anlaşılıyor gidip gitmediğinin.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 aquatik said: Ya gitse kime ne? Niye komik olsun gittiği ortaya çıksa? yav faülatün mefaülü teebe estafirildak aleykümöffff dlgfdklgfdpfkogdsfgDSFGSDF
Dennis Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Evet bak milletin inancıyla dalga geçti çok komik, gözümden yaş geldi gülmekten konuyla da çok alakalı =)
Öne çıkan mesajlar