tremor Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Smoke said: BBP... gg... no rmk... bbp ye hıc oy vermedım bbp lıder partısıdır sunada ınanıyorum dagılacaktır
fede Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 yok mu. veridğim linke baksana bi yukarda. anlatıyo kürt ırkının ne olduğunu
tremor Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 lazlar kazaklar cerkezler hepsı ırk o zaman
Smoke Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 tremor said: Smoke said: BBP... gg... no rmk... bbp ye hıc oy vermedım bbp lıder partısıdır sunada ınanıyorum dagılacaktır sana demiyorum zaten, kısaca bu seçimden sonra BBP diye bir parti kalmayacak demeye getirdim bu konuda üstüne alınma sana söylenen bir şey değildi.
fede Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 tremor said: lazlar kazaklar cerkezler hepsı ırk o zaman evet. bütün dünya türk diil abi. öyle bişey diceksen. baştan söyliyim de yok öyle bişey
tremor Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 ole bısey solemedım herkes turk olsun dıye bı amacımda yok. nerden geldgımızıde bılmeye hakkımızın olduguna ınnanıyorum
tremor Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 olayın ozu zaten turk kurt deıl ıstedıklerı kargasa cıkartmakdan baska bısey deıl
Greeny Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 nası türk ırkı diye birşey yok, ne ırkı var. ademle havvaya gelmesin konu baştan söyleyim diye çok basit oluo ondansonra. hepimiz kardeşiz fln. hitlere yazık boşa mı uğraştı kaç yıl
tremor Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Türk kimliği doğal asimilasyonla oluştuğu için kapsayıcıdır Türkiye’de hiç kimse Kürtçülük faaliyetinin ve bölücü terörün kaynağının etnik bir çatışmanın ürünü olduğunu söyleyemez. Türkiye tarihinde hiçbir zaman Türk-Kürt çatışması gibi bir olay yaşanmadı. Ne devlet kurumları içinde ne de toplumsal yaşamda böyle bir ayrım yapılmadı. Bugün bile otuz bin insanını etnik-bölücü teröre kurban veren bir Türkiye gerçeği ortadayken bunun etnik bir çatışmaya dönüşmemiş olması dikkatle değerlendirilmelidir. Bunda belki de en önemli pay Türk toplumsal yapısının tarihin hiçbir döneminde Batıda yaşandığı gibi ırkçı bir akıma yol açmamasıdır.
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 abi senin koordinatlar nedir, hangi ulkede yasiyorsun tam olarak?
tremor Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 ankarada yasıyorum cografyam ıı deıldır cografya dersıme mathcı gırıyodu o yusden kordınat veremıycem semt yazsam olurmu ?
Red Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 bu adam iyi miydi kötü müydü ? hiç tanımam kendisini
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 burdada konu baya deyismis evrim gecirmis :) pkk apo ya gelcek olursak apo nun babasi mit ajaniymis sonra devlet dusunmus en rahat en karli yonetim bicimi bol ve yonet i uyguliyalim bi dahada sol tehditi olmaz irk ci milliyetci yasar gideriz demisler hem silah saticilari kazanir bizede bi sakal atarlar falan filan.... yabanci gelip bolmediki bu kardesligi mantikli duısunmeklazim (ama size mantiksiz gelir kesin) red bu adam katilin tekiydi iyimi kotumu sen sec ilk mesajalri okuyup
kermit Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 türkiyeden çok iyi senaryocular çıkar ben onu bunu bilmem
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 pkk yada silahi abd veriyo tsk yada silahi abd veriyo pkk bunu bildigi halde obama gel beni tani cok iyi dost olcaz diyor tsk bunu bilidigi halde yemen sularina askeri gonderdim(tostumu yedim gel abd biciminde) gel bi cay icelim bi ihtiyacin olursa kore more hemen askerimi senin icin feda edeyim... abd le iliskilerimiz super... simdi boyle bi ulkede ne mumkun olmazki ??? yani aponun 5 yildizli adada kalmasinin sebebi bile devlete hizmet bile olabilir yani... SEN TURKİYE SİN COK DUSUNME BUNLARİ
superwiz Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 hayır da koca bir parti başkanına suçu olmadığı halde hapis yatıpta çıktığında ceza bile verilmeyen bir parti başkanına katil diyen yobazların,maraş sivas dağlarında neden gezdiği bilinen banka soygunu adam kaçırma v.s den dolayı yakalandığında idam edilen leş kargalarını böyle savunmalarını aklım almıyor,cahil demişsiniz,okuma yazmaylamı aşılır cahillik,yoksa o kadar arama kurtarma ekibinin bulamadığını 10 tane köylünün bulduğu gerçeği cahilliği tarif edermi 10 köylünün cehaleti 3000 herifin fendinimi yendi yoksa 10 köylü 3000 adamdan damı akıllıydı,yani herşey karmakarışık ama gerçek olan şuki düşmanlık besleyebilirsin katil diyebilirsin ,ama arkasından bir rahmet okumazsan dediğim gibi ölüme sevinen çakallardan başka kimse değildir,gezmişlerin idamınada sevinen şerefsizdir ben sevinmiyorum,ama suçu karşılığı idam edilmiştir ,imanı varsa Allah rahmet eylesin yoksa Allah bildiği gibi etsin zaten ne diyebiliriz başka?
huun Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Red said: bu adam iyi miydi kötü müydü ? hangi taraftan olaylara baktığına göre değişiyor türkiye'de şu anda bu; ama sağdan soldan fark etmez, hepsi kullanılıp bir kenara atılmış adamlar.
Mohi Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 tremor said: Türk kimliği doğal asimilasyonla oluştuğu için kapsayıcıdır Türkiye’de hiç kimse Kürtçülük faaliyetinin ve bölücü terörün kaynağının etnik bir çatışmanın ürünü olduğunu söyleyemez. Türkiye tarihinde hiçbir zaman Türk-Kürt çatışması gibi bir olay yaşanmadı. Ne devlet kurumları içinde ne de toplumsal yaşamda böyle bir ayrım yapılmadı. Bugün bile otuz bin insanını etnik-bölücü teröre kurban veren bir Türkiye gerçeği ortadayken bunun etnik bir çatışmaya dönüşmemiş olması dikkatle değerlendirilmelidir. Bunda belki de en önemli pay Türk toplumsal yapısının tarihin hiçbir döneminde Batıda yaşandığı gibi ırkçı bir akıma yol açmamasıdır. nerdeyse avustralyadaki aborjinler bile türk ırkından geldi diyeceksin lol. kavimler göçü öncesi hepimiz orta asyada yaşadık diye, kürdüne bulgarına macarına finine kızılderilisine bile türk demeye kalkışıyoruz. bu olacak şey değil, biz saf türkmüyüz sanıyorsun?? selçuklu anadoluya yayıldığında burdaki rum halkla karışmadı mı?? veya balkanlardan, ortadoğudan anadoluya getirilen halklar gene burdaki halkla karıştırılmadı mı? Hepsini geçtim 13. ve 15. yüzyıllarda olan ve anadoludan ortadoğuya kafkaslara hatta avrupa içlerine kadar giden moğol istilaları sonucu, şu an bu bölgelerin genlerinde %10 moğol kanı var, bunca yüzyıla rağmen! anlaşılan moğol askerleri, savaş dışı zamanları iyi değerlendirmiş:) Kürtlere gelirsek, bu sorun son 30 yılda çıktı demek saçmalıktır, yavuz sultan selim ve kanuni zamanında bile, doğudaki kürt ağaların desteği olmadan seferlere girişilememiştir irana, mısıra karşı. O çok sevdiğimiz lazlar ise ortodoks rum pontus soyundan gelmektedir, yani safevi devleti ve kürt olan selahaddin eyyubi gibi islamı yayma, koruma gibi çabaları falan olmamıştır. Sırf sünni değiller diye, yavuz sultan selim anadoluda binlerce türkü öldürtmüş ve sürdürtmüştür. Derdi ise irandaki bir diğer türk olan şah ismail'den korkmasıdır. Yani tarihte herşey öyle kara murat filmlerindeki gibi yürümemiştir. en baba padişah bile önce milletim, dinim değil, önce güç, önce saltanat demiştir. insanın yapısı bu yöndedir çünkü. ps: ben sünni ve eskişehirli bir türküm, ancak gözüm senin kadar kapalı değil.
GEd Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 superwiz said: hayır da koca bir parti başkanına suçu olmadığı halde hapis yatıpta çıktığında Konunun bu tarafi beni hic ilgilendirmiyor ama okudugum kadari ile 1991 de af yasasi ile ceza almaktan kurtulmus,yani kayitli sucu olmamasi olayi ondan sanirsam. Kisi ve partisi hic ilgi alanimda degil,not olarak belirtiyim. edikler: alinti tutmadi
irenikus Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 orta asyadaki türkler çekik gözlü karateci tiplerken onlarla aynı ırk olduğumuzu iddia eden ya dünyadan bir haberdir ya salaktır. Mohi said: O çok sevdiğimiz lazlar ise ortodoks rum pontus soyundan gelmektedir lazlar gürcü kökenli
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 superwiz said: hayır da koca bir parti başkanına suçu olmadığı halde hapis yatıpta çıktığında ceza bile verilmeyen bir parti başkanına katil diyen yobazların,maraş sivas dağlarında neden gezdiği bilinen banka soygunu adam kaçırma v.s den dolayı yakalandığında idam edilen leş kargalarını böyle savunmalarını aklım almıyor,cahil demişsiniz,okuma yazmaylamı aşılır cahillik,yoksa o kadar arama kurtarma ekibinin bulamadığını 10 tane köylünün bulduğu gerçeği cahilliği tarif edermi 10 köylünün cehaleti 3000 herifin fendinimi yendi yoksa 10 köylü 3000 adamdan damı akıllıydı,yani herşey karmakarışık ama gerçek olan şuki düşmanlık besleyebilirsin katil diyebilirsin ,ama arkasından bir rahmet okumazsan dediğim gibi ölüme sevinen çakallardan başka kimse değildir,gezmişlerin idamınada sevinen şerefsizdir ben sevinmiyorum,ama suçu karşılığı idam edilmiştir ,imanı varsa Allah rahmet eylesin yoksa Allah bildiği gibi etsin zaten ne diyebiliriz başka? Baştaki cümleye benzeyen şeyi alacaktım alıntı olarak ama mubarek bir tane nokta yok. Öncelikle; "suçu olmadığı halde hapis yatıpta çıktığında ceza bile verilmeyen bir parti başkanına.." hö? Cezasını çekmiş, çıktığında ceza bile verilmeyen nedir? Cezadan çıkmış zaten. İkinci olarak "koca bir parti başkanı" olmak o kadarda zor bir olay değil. DTP bir ara üçer beşer tane açıyordu. Özellikle bu duruma saygı duyulmasını bekleyemezsin. Üçüncü olarak: "banka soygunu adam kaçırma v.s den dolayı yakalandığında idam edilen" vs. vs. yazmışsın. Kendi yazdığın cümledeki absürdlüğü farkedebilmen lazım. Dördüncü olarak; cahelat bilgisizlikle alakalı bir ithamdır. Teknolojik ekipmanların çalışmadığı bir bölgede, oranın yerlileri coğrafi açıdan daha bilgili olduğundan, aramada daha başarılı olmuş olabilirler(ya da şanstır, bilemem). Fakat anlatımın bozuk ve bağlamaya çalıştığın yer yanlış. Cahillik okumayla aşılır evet. Oranın yerlisinin kaybolan birşeyi daha hızlı bulabilmesi bu gerçeği değiştirmez. Sana cahil ithamında bulunanlar kaybolan birşeyi bulamadığından öyle demiyor. Bilgi eksiğin olduğunu iddia ediyorlar. Bunu oradaki köylülere bağlaman gereksiz ve yanlış. Son olarakta, rahmet okuyup okumamak bireye kalmış birşey. Arkasından senin yaptığın gibi leş kargası vs. gibi küfür ettikten sonra göstermelik rahmet okumanın samimiyetsiz birşey olduğu ortada.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 o çok sevdiğim lazlar senden daha türk merak etme.O insanların ne hainliğini,ne ihanetini gördük bugüne kadar ? orta anadoludaki cahil,bağnaz halka tercih ederim lazları kimse kusura bakmasın.Çoğu türkten daha çok vatan kıymeti biliyorlar.
Öne çıkan mesajlar