Mohi Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11272850.asp İSTANBUL'da ‘Ergenekon soruşturmasını' sürdüren savcıların talimatı üzerine Kayseri İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz, gözaltına alındı. Albay Temizöz'ün Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde görev yaptığı 1993-96 yılları arasındaki dönemde kaybolan kişiler ile ilgili ifadesinin alınacağı belirtildi. Cizre'de yüzbaşı rütbesi ile görev yapan ve 1 yıldan bu yana Kayseri İl Jandarma Alay Komutanlığı görevini sürdüren Kıdemli Albay Cemal Temizöz, ‘Ergenekon soruşturması' kapsamında Cizre ile Silopi İlçesi'nde öldürüldükleri öne sürülen kayıp kişilerin asit kuyularına atıldığı iddiaları üzerine bugün öğle saatlerinde gözaltına alındı. Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz, bugün saat 10.30'da DSİ 12'nci Bölge Müdürlüğü'nde yapılan ‘Su Günü’ törenlerine katıldıktan sonra İstanbul'dan gelen ekip tarafından gözaltına alındı. Albay Temizöz'ün saat 13.30'da görevliler eşliğinde İstanbul'a götürüldüğü belirtildi. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, gözaltı olayını doğrulayarak açıklama yapamayacaklarını belirtti. Bu arada, Kayseri'de 3 astsubayın gözaltına alındığı süreçte, sanıkların avukatı Musa Öncel'in yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Müvekkilim Orhan Güleç'in durumuyla ilgili olarak gittiğim Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'ndaki konuşmalarda tüylerim ürperdi. Konuşmalarda isminin Cemal Temizöz olduğunu müvekkilimden öğrendiğim albayın müvekkilime ve sanık Ali Balta'ya, ‘Asit kuyularına sizleri de atarız. Yapmadığımız bir şey değil. Öldürün gitsin bunları’ diye ifadeler kullandığını söylediler” demişti. Öncel, bu konuda 12 Mart 2009 tarihinde dilekçe verdiğini söylemişti. -------- artık aktif görevdeki komutanlara da bulaşmaya başladılar, haydi hayırlısı. komutanları içeri at, teröriste af çıkar, dil eğitimi -özel tv-bölgeye özel pozitif ayrımcılık ve yatırımlar, herşey hazır valla 3-5 seneye özerklik almak için...
Aforoz Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Bence bi sakıncası yok bi sorun olsaydı asker el koyardı. ( emin dilim ama )
Sam Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 herkese dokunulsun ama askere dokunulmasın? oldu.
Greeny Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Kime dokunuluyor ki, belediye başkanları okadar yolsuzluğun ardından davaları bile açılmadı. Eleman kız arkadaşını öldürdü, annesinin babasının üstünde kan bulundu vs ikametgahları bilindiği için serbest bırakıldı. Milletvekillerini saymıyorum, Allah' ın teroristi hapishaneden çıktı meclise girdi. Ben kaldım bi dokunamadıkları :)
Sam Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 hepsine dokunsunlar. dokunulamayan varsa dokunulana dokunsunlar. DOKINDİR!
Absolut Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Sam said: herkese dokunulsun ama askere dokunulmasın? oldu. Pardon ama son 6 senedir dokunulmayan tek grup var ve haklarında onlarca suçlamaya hakaret veya tehdit veya edepsizce cevap veren bir grup. Güçlendikçe güç budalası olup, kendilerini Allah sanan bir grup. Onlara dokunmayıp rakibi gördükleri herkese dokunulması pek ilahi adalet değil heryerde kendilerinin bahsettikleri gibi.
Sam Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 abso öyle diyorsun ama onlara dokunuldu zaten vaktinde boydan boya. gene dokunulur. bunlara da dokunulacak ama, ancak böyle düzelecek bazı şeyler. sırf dokunulmuş olsun diye değil elbette ki ama kimse dokunulamayacağını düşünmesin, ona göre ayağını denk alsın.
aquila Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 goruldugu gibi almiyor ayagini denk, dokunuldugu halde, cunku simdi dokunlmuyolar, ve dokunulamadiklari surece de dokunulmazliklarini kuvvetlendiricekler.
mani Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Sam said: herkese dokunulsun ama askere dokunulmasın? oldu. e yuh. bukadar aleni bir şekilde yalan söylenmez herhalde. Kime dokunulmuş bugüne kadar dokunulmazlar arasında ? Erbakan a bile af çıkardılar. Adam yazlığında göya cezasını çekiyordu. Ha birde aynı suçtan dosyası bulunan ama yargılanamayan bir Cumhurbaşkanımız var. RTUK başkanı yargılanamıyor. Gene hükümetin adamı olan belediye başkanları, kurum başkanları yargılanamıyor. Ama bunlar Sam in kriterleri içinde namuslu ve dürüst insanlardır kesin. Çalsalar bile hizmet vermişlerdir. Nede olsa cebimizden çalmamışlardır.
Slat Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Çok üstüne gitmeyin Sam'in, onun demokrasi anlayışı bu.. Çalsınlar ama aynı zamanda iş yapsınlar! Asker bu güzel demokrasiyi bozamaz! Yaşasın demokrasi!
xunn Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Şu anki yönetimi eleştirmek için başka bir çürümüşlüğü savunmak komik bence. İki ucu kirli değnek durumu mevcut. Her grup kokuşmuş olunca insanın savunacak birşeyi kalmıyor.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Absolut said: Sam said: herkese dokunulsun ama askere dokunulmasın? oldu. Pardon ama son 6 senedir dokunulmayan tek grup var ve haklarında onlarca suçlamaya hakaret veya tehdit veya edepsizce cevap veren bir grup. Güçlendikçe güç budalası olup, kendilerini Allah sanan bir grup. Onlara dokunmayıp rakibi gördükleri herkese dokunulması pek ilahi adalet değil heryerde kendilerinin bahsettikleri gibi. Kapanan partiler , siyasi yasaklar , yapılan darbeler , düşünce suçu yüzünden sürülenler içeri alınanlar var. Bunlar dokunulma değilse ne bilmiyorum. Nezaman askere dokunulmuş ? Ayrıyetten işin ayrıntısını adam gibi bilmeden gözaltına alınan askeri savunmakta neyin nesi oluyor anlamıyorum.
Absolut Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Gözaltına alınan kişiyi suçluymuş gibi yargılamaktansa suçu hukukca kesinleşene kadar suçsuzmuş gibi düşünmek bence daha mantıklı. Yani son 2 senedir içeride haklarında doğru dürüst kanıt olmadan tutulan onlarca insan hakkında düşündüğüm gibi.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Kim suçlu diyorki burada , kimsede yargılamıyor. Yani yargı işini yapmayacakmı , gözaltına alıp sorgulayamayacakmı. Gözaltına aldı diye bu ne böyle nasıl gözaltına alınırlar diye bağırmak çağırmak... Ben bunu söylüyorum. Kısaca tabiki herkese dokunulacak. Özellikle yıllardır kimin ne yaptığı belli olmayan , hiçbirzaman yargılanamayan ordu mensuplarına. Dokunulmazlık diye millet bağrınıyor , en dokunulmayan kurumların hangileri olduğunu hepimiz biliyoruz.
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Tayyip iktidara gelirken dokunulmazlıkları kaldıracağım diyordu. Şimdi ona niye sesiniz çıkmıyor?
Sam Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 valla kusura bakmayın da sizin derdiniz "akp'ye dokunulsun, orduya dokunulmasın". çok belli etmişsiniz. "hepsine dokunulsun" demişim, daha ne demek lazım? ordu > * denklemine itibar eden bir insan olmadığımdan sizinle aynı fikire varamam bu konuda.
xunn Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 said: Gözaltına alınan kişiyi suçluymuş gibi yargılamaktansa suçu hukukca kesinleşene kadar suçsuzmuş gibi düşünmek bence daha mantıklı. Suçsuz gibi de yargılanmaz ki ama gözaltına alınan şahıslar. Gatakulle tbh.
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 dokunulmalara karar verecek olanlar esas dokunulması gerekenler olunca ortaya kocaman bir adaletsizlik çıkıyor.
Karag8z Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 pekaziz said: Tayyip iktidara gelirken dokunulmazlıkları kaldıracağım diye orasını burasını yırtıyordu. Şimdi ona niye sesiniz çıkmıyor bre demokrasi yalayıcılar? Ben enamiyim kaldırayım dokunulmazlıkları diye beyanat verdi şeçilince.
Llama Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 bu dokunulmazlik yasasının çıkışı nasıldır
Absolut Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Sam said: valla kusura bakmayın da sizin derdiniz "akp'ye dokunulsun, orduya dokunulmasın". çok belli etmişsiniz. "hepsine dokunulsun" demişim, daha ne demek lazım? ordu > * denklemine itibar eden bir insan olmadığımdan sizinle aynı fikire varamam bu konuda. Benim dediğim AKP hariç herkese dokunuldu hemde suçlu suçsuz kanıtlanmadan insanlar içeri alındı. Buna kızıyorum yani adam kayırma, kul hakkı yemek islamda günah diye biliyorum.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Adam kaçkez söyledi , dokunulmazlıkların sadece meclis için değil , bürokrasi için de kaldırılması gerektiğini. Buna varsanız buyrun kaldıralım dedi ama kimse gelmiyor. Meclis hariç diğer dokunulmazlıkların hepsi kalacak , sadece meclisin dokunulmazlığı gidecek. Oldu diyor o da. Yargının taraflı olduğu düşünülen , ordunun içinde darbe teşebbüslerinin ortaya çıktığı bir ülkede adamlar kendi kendilerini idam edicekler bunumu bekliyorsunuz ? Komik.
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Bizim bildiğimiz İslam değil ama bunlarınki, Ilımlı İslam devri artık. Karılarının parmaklarında 60 milyarlık yüzükler olacak, Oğullarının altından 90 metrelik "gemicikler" olacak, Halkın temel gıdalarının fiyatlarıyla oyun oynayıp, yandaşlara kar sağlayacaklar, BOP Eşbaşkanı olacaklar, ABD Dışişleri Bakanı'yla gizli anlaşmalar yapacaklar, Sonra biz çıkıp bu tarz adamların getireceği demokrasi, 12 Eylül Faşizmi'nden beter olur dediğimizde darbeci olacağız, askerci olacağız. Milleti fena halde enayi sanmışlar belli ki. Biz bırakın askerin gözaltına alınmasını, tutuklanmasını, haksızlığa uğramasından ötürü intihar etmelerini, gece yarıları merdivenlerden aşağı itilip komaya sokulmalarını, hatta kimilerinin tedavi edilmeyip öldürülmelerini soğukkanlılıkla seyreden, içten içe acı duyan bir milletiz. Kimseye çıkıp da ucuz demokrası budalalıkları yapmıyoruz, hukukun altını oymuyoruz. Ama sizlerin Atatürk Devrimi'ne her saldırışınızı, polis devleti yaratma çabalarınızı, yurtseverleri hapishanelere atışınızı bir kenara not ediyoruz; sabırla kendi günümüzü bekliyoruz.
Mohi Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Horizon said: Kapanan partiler , siyasi yasaklar , yapılan darbeler , düşünce suçu yüzünden sürülenler içeri alınanlar var. Bunlar dokunulma değilse ne bilmiyorum. Nezaman askere dokunulmuş ? Ayrıyetten işin ayrıntısını adam gibi bilmeden gözaltına alınan askeri savunmakta neyin nesi oluyor anlamıyorum. işin ayrıntısı belli, amaç askeri zayıflatmak halkın gözünde de küçültmek! zaten fetonun ışık evlerinde özel yetiştirip, harp okullarına soktuğu çocuklar yakında iyice üst kademelere gelecek, şu an onun yerini yapıyor fetocular ve akp. 10-15 sene sonra artık tam bilemiyorum ama, o çocuklar generalliğe geldiğinde herşey bitmiş olacak. o yüzden komutanlarımız daha bunlar palazlanmadan hem orduyu hem de diğer sivil kurumları temizlemelidir. kaybedilecek zamanımız yok!
Öne çıkan mesajlar