Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YDS -Yabancı Dil Sınavı

Chris_Metcalf

Öne çıkan mesajlar

Ben 95 e 4 yapmıştım yds de ama öğretmen lisesi çıkışlıydım yoksa yani direk gg olmuştum. Mat1 fen1 20 üzeri yaparsan 95 civarı da bi ingilizce ile mütercim tercümanlığa gidebilirsin galiba =) Hiç olmadı iyice araştır güzel bi dil edebiyat bölümüne git. Veya iyi bi okulun almanca/fransızca öğretmenliğini yazabilirsin sonra da çalışıp çift anadaldan ingilizce ogretmeni olursun gibi bişeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi matematiği hiç sevmiyorum.
uğraşınca oluyo da kafa yorunca beynim sulanıyomuş gibi hissediyorum.
mat1den 10 net anca çıkartırım.
fen1 de 3-4 net civarı olur.
türkçe 28-29 hatta belki 30 olur.
sosyal de 28 civarında seyrediyo.
kazandığım ilk yere gidicem galiba urduca falan dışında sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Ahaha benim de öyleydi =) 95d 4 y 1boş ing -28 net turkce 25 net sosyal 10 net matematik 3 net fendi galiba okuldan 70 falan geldi 24 puan geldi bi de marmara üniv ing öğretmenlige gittim. Bence birazcık matematiği kas bi 15 net çıkar ürdü olcagına düzgün bi üniversitenin düzgün bi filolojisi olsun :D
Sosyal ağlarda paylaş

Koca topic'i okudum kafamda hiç birşey canlanmadı, sadece okuyup çıkacaktım da Marmara diyince kendimi tutamadım, 4 sene olacak bir kaç ay sonra, güneş görmeyen sınıflarda bir yanımda kampüs inşaatı bir yanımda ev inşaatı, ders dinlediğim saatler çaktı beynimde. Sonra da iki haftaya teslim edilmesi gereken sayısız proje hazırlanılması gereken 11 vize, iki sunum, mezuniyet, master, askerlik, iş, ev, araba, para, evlilik, çocuk, tatmin, emeklilik, torun, hastalık, ölüm.

Üniversite tercih ederken şu saydıklarımın hepsini gözünüzün önüne getirin ve 4 değil 400 senede bitiremeyeceğiniz bir üniversite tercih edin, karaciğer kanserinden ya da sirozdan ölene kadar okuyun.
Sosyal ağlarda paylaş

Raincloud said:
Öylesine girmeyenler için ek bilgi: Dil bölümünden mezun olunca bile iyi bir yer kazanmak için en az 95 96 net gerekiyor:(

aynen,

dil bölümü
okuldan 78 puan
yds 97.50 gibi bir şey
türkçe 1 yanlış
sosyal 3 yanlış
matematik 22,50 net
fen 7 net

57. oldum şu haliyle 2006'da, 40 kişilik boğaziçi çeviribilim'e 30. sıradan mı ne girdim. 0,3 ile girmeye kalksam moğol dili falan olurdu sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:
Koca topic'i okudum kafamda hiç birşey canlanmadı, sadece okuyup çıkacaktım da Marmara diyince kendimi tutamadım, 4 sene olacak bir kaç ay sonra, güneş görmeyen sınıflarda bir yanımda kampüs inşaatı bir yanımda ev inşaatı, ders dinlediğim saatler çaktı beynimde. Sonra da iki haftaya teslim edilmesi gereken sayısız proje hazırlanılması gereken 11 vize, iki sunum, mezuniyet, master, askerlik, iş, ev, araba, para, evlilik, çocuk, tatmin, emeklilik, torun, hastalık, ölüm.

Üniversite tercih ederken şu saydıklarımın hepsini gözünüzün önüne getirin ve 4 değil 400 senede bitiremeyeceğiniz bir üniversite tercih edin, karaciğer kanserinden ya da sirozdan ölene kadar okuyun.

ben bitirdim üstüne yükseğimi yapıyorum aynı yerde :P
bu arada telaş olmasın iktisat ve maliye yanılmıyorsam göztepe kampüse taşınıyor.. daha doğrusu AFL başka yere taşınıyormuş bizi de oraya yerleştireceklermiş

ha ben seneye doktoramı da orada yaparım ehe
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada YDS ye girecekler.. sakın Marmara alman dili yazmayın.. bitiremezsiniz.. 40 kişi başlarsınız 4 sene sonunda 7-8 kişi kalırsının o grupdan da bölüm başkanına en fazla yalakalık eden kişi mezun olur sen daha sürünürsün

"tercümanlık yaparım öğretmenli kyaparım" diye düşünenlede filoloji fln yazmasınlar öyle bir hakları yok 2 sene önce mi ne kaldırıldı düz filolog oluyorsunuz

bilginin karşıkaştırmalı edebiyatı iyidir bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...