Joker Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 "- Kendinizi bir süredir hemen her gün yaklaşık gün boyu süren bir biçimde ağlamaklı, üzgün, kederli, morali bozuk, mutsuz, dertli, çaresiz, sıkıntılı, zavallı, neşesiz, sinirli, çökkün, boşluktaymış gibi v.b. olarak tanımlıyor ve hissediyorsanız, - Eskiden zevk aldığınız etkinliklerin çoğuna karşı ilginizde azalma varsa veya artık bunlardan eskisi gibi zevk almıyorsanız, - İştahınızda azalma veya artma varsa ve istemediğiniz halde kilo veriyor veya alıyorsanız, - Hemen her gün uykusuzluk çekiyorsanız ya da aşırı uyuyorsanız, - Uykuya dalmakta güçlük çekiyor veya sabahları istemediğiniz halde erken uyanıyor veya gece sık sık uyanıyorsanız, - Eskiye göre çok daha uzun süre uyumanıza rağmen kendinizi yorgun hissediyorsanız, - Hemen her gün yakınlarınızın da fark ettiği şekilde konuşmanızda, düşüncelerinizde ve davranışlarınızda bir yavaşlamadan yakınıyorsanız, - Karar vermekte, etkinliklere başlamakta ve sürdürmekte güçlük çekiyorsanız, - Yorgunluk, bitkinlik ve enerji kaybınız olduğunu hissediyorsanız, - Cinsel isteğiniz azalma sorunları yaşıyorsanız, - Bedeninizde nedeni bulunamayan ağrılar, nefes darlığı, yorgunluk, baş dönmesi, mide ve bağırsaklarda gaz, ishal-kabızlık dönemleri gibi yakınmalarınız varsa, - Değersizlik, kendini beğenmeme veya küçük görme, kendini kınama, suçlama ya da suçluluk duyguları sizi rahatsız ediyorsa, - Düşüncelerinizi belli bir konuya yoğunlaştırmakta güçlük çekiyor veya zihninizin karmakarışık olduğunu hissediyorsanız, en basit konuda bile karar vermekte güçlük çekiyorsanız, - Yineleyen biçimde 'ölsem de kurtulsam' diye düşünüyorsanız veya aklınıza intihar düşünceleri takılıyor veya intihar planları yapıyorsanız." Bunların çoğu bende mevcut napsam kendime yaranamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 depresyona girmişsin. bayansan menopoz da olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 E bunlar neyin belirtisiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 depresyon :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 sehir hayatı yasayan insanların bir cogunda bu belirtiler bulunur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Zorlasak hepimizden çıkar. Asıl ve en önemli sorunun bence "abi ben depresyondayım yaa" demek. Yargılamıyorum bak. Azıcık olumlu bak her şeye. Kendini iyiye güzele inandır. Hadi bakayım ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Geçen bir yerde duydum; Bir insan kitap yazdığı zaman o kitabı başkalarına okutması gerekirmiş. 100 kerede o kıtabı tekrar tekrar okusa yapılan hataları görmezmiş.Mutlaka başka birilerinin okuyup hataları gormesı gerekırmıs. Yani sen o kıtaba kendı bakıs acınla baktıgın ıcın olmaması gereken hataları normal, olması gereken dogruları yanlıs olarak gorebılırmıssın.Aklın senin baktıgın sekılde gösterırmıs o kıtabı. Aynı hayat gibi, sen nasıl bakarsan onu yasarsın. O anlamda kendine gel, mızmızı bırak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 kriz var olur öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 tavşan humması olmuşsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 artik bu yasadiklarina bir isim koyabildiysen, kendine acimak yerine o durumdan cikmaya calismak olmali tek amacin. bunu da olumsuz düsüncelerin yerine, daha gercekci ve alternatif düsünceler üreterek yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Son iki mesaja bakarak yorum yapmam gerekirse, ginaly'nin teorisi daha olası geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Dynun güzel konuşmuş derim. Şanslısın yine de ya bi uçan adam, bi şegi , bi dj akman gibi olsaydın:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 açıkçası sana yardım edebilecek kendinden başka kimse yok. İnan şu hayatta bize dayatılan ve öğretilen şeylerin çoğu yalan yanlış. Yapman gereken tek şey kendin olmak. İstediğin şeyi yap istemediğini yapma. Hayat sandığın kadar zor değil. Mühim olan akışa bırakabilmek. Nehire karşı değil nehirle birlikte yüzmeye çalışırsan çok daha ileri gidersin. Herşey kendimize dayanak ve tutunacak birşeyler yaratma çabamız yüzünden oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Joker said: "- Kendinizi bir süredir hemen her gün yaklaşık gün boyu süren bir biçimde ağlamaklı, üzgün, kederli, morali bozuk, mutsuz, dertli, çaresiz, sıkıntılı, zavallı, neşesiz, sinirli, çökkün, boşluktaymış gibi v.b. olarak tanımlıyor ve hissediyorsanız, - Eskiden zevk aldığınız etkinliklerin çoğuna karşı ilginizde azalma varsa veya artık bunlardan eskisi gibi zevk almıyorsanız, - İştahınızda azalma veya artma varsa ve istemediğiniz halde kilo veriyor veya alıyorsanız, - Hemen her gün uykusuzluk çekiyorsanız ya da aşırı uyuyorsanız, - Uykuya dalmakta güçlük çekiyor veya sabahları istemediğiniz halde erken uyanıyor veya gece sık sık uyanıyorsanız, - Hemen her gün yakınlarınızın da fark ettiği şekilde konuşmanızda, düşüncelerinizde ve davranışlarınızda bir yavaşlamadan yakınıyorsanız, - Yorgunluk, bitkinlik ve enerji kaybınız olduğunu hissediyorsanız, - Bedeninizde nedeni bulunamayan ağrılar, nefes darlığı, yorgunluk, baş dönmesi, mide ve bağırsaklarda gaz, ishal-kabızlık dönemleri gibi yakınmalarınız varsa, - Değersizlik, kendini beğenmeme veya küçük görme, kendini kınama, suçlama ya da suçluluk duyguları sizi rahatsız ediyorsa, - Düşüncelerinizi belli bir konuya yoğunlaştırmakta güçlük çekiyor veya zihninizin karmakarışık olduğunu hissediyorsanız, en basit konuda bile karar vermekte güçlük çekiyorsanız, - Yineleyen biçimde 'ölsem de kurtulsam' diye düşünüyorsanız veya aklınıza intihar düşünceleri takılıyor veya intihar planları yapıyorsanız." ne güzel anlattın beni.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Joker said: - Yorgunluk, bitkinlik ve enerji kaybınız olduğunu hissediyorsanız, - Düşüncelerinizi belli bir konuya yoğunlaştırmakta güçlük çekiyor veya zihninizin karmakarışık olduğunu hissediyorsanız, en basit konuda bile karar vermekte güçlük çekiyorsanız baktım hepsine bu ikisi var gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 ayrıca depresyonda olduğunuza kanaat getirmek için bu tarz yazılardan feyz almanız gerekiyorsa bence depresyonda değilsinizdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Ardeth senin 2 sebep can sıkıntısı ve uğraşacak birşeyler bulamamadan olabilir belki :( Uykusu geliyor canı sıkılan insanın sürekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 bende de bunların bir kısmı vardı. sonra parası neyse verdim geçti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 neyin depresyonuna giriyorsunuz ya. bırak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 depresyonda olduğumu düşünmüyorum sadece fazlasıyla yoğun bi dönem geçiriyorum şahsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Raincloud said: uğraşacak birşeyler bulamamadan olabilir belki Tam tersi olmasın mesela uğraşacak çok fazla şey gibi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 O zaman uğraştıgın çok şeyden keyif almıyosundur =) can sıkıntısı=uyku =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 can sıkıntısı yazmıyor abi orda nerde yazıyor ben göremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 galiba ben eklemişim onu sdfg :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Masquerade said: depresyona girmişsin. bayansan menopoz da olabilir. Depresyonun dişilerde görülen ekivalanının menapoz olduğu tek siteye hoşgeldiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar