Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TSL: Sivasspor - Beşiktaş 21.03.2009 @ 19:00

PZero

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:
Derbi saymam evet. Zira derbi kelime anlamıyla aynı şehrin 2 takımının yaptığı maçtır. BJK kütüğü çaktırmadan Sivas'a aldıysa orasını bilmem tabii. Futbol konusunda bilgisi az olan kişilerin yaptığı çok genel bir hatadır "büyük maç = derbi" hatası. Ama aslı öyle değil.

Sivas şu anda lig lideri, ligdeki genel duruma baktığımızda da BJK'ya göre daha çok korkulan bir rakip son haftalar hariç, doğruya doğru. BJK karşısında alacağı bir galibiyet de tekrar ölü toprağı attırıp silkeleyebilirdi Sivas'ı.

Çıkış noktası bu Baggio sanırım anlayamamışsın yardımcı olayım.
Hmm diğer konuya gelince ben bunları sen yapıyorsun demedim bi yanlış anlama olmuş ben sadece senin genel olarak objektif olmadığını düşünüyorum diğer konuda kastım pzero ve türevleri gibi skor mesajları atanlaraydı hedefim sen değildin yanlış anlaşılmaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio gereken cevabı vermiş zaten.

Bir iki ufak dipnot çekeyim:

Vasistas almancadan gelir, fransızcaya da almancadan girmiş olması muhtemel, orasını bilemem.

fertig'e gelince, almancası dediğim gibidir. Türkçe'de "ek olarak" böyle bir argo anlamı var mı bilmem, ama varsa bile tren garında kullanılacak bir ek anlam değil sanırım. Kaldı ki Anadolunun içinde yaşayan kondüktör görevlilerinin bu kadar argoyla haşır neşir olacağını sanmam.

Kaldı ki bu argonun da almancadan girdiği aşikar, zira başka benzer bir kelime ya da herhangi bir öbek yok Türkçe'de.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Vasistas almancadan gelir, fransızcaya da almancadan girmiş olması muhtemel, orasını bilemem.

fertig'e gelince, almancası dediğim gibidir. Türkçe'de "ek olarak" böyle bir argo anlamı var mı bilmem, ama varsa bile tren garında kullanılacak bir ek anlam değil sanırım. Kaldı ki Anadolunun içinde yaşayan kondüktör görevlilerinin bu kadar argoyla haşır neşir olacağını sanmam.

Kaldı ki bu argonun da almancadan girdiği aşikar, zira başka benzer bir kelime ya da herhangi bir öbek yok Türkçe'de.

abi ondan sonra uyduruyorsun diyince suç oluyor ben sana tdk'dan link attım bak gayet basit adamlar FR kökenli diyor sende bana almanca kökenli olduğunu göster bi kaynaktan tamam diyeyim.

Gerçekten kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz da hani nereye kadar onu bilmiyorum.

Neyse kulaktan dolma bilgilerinizi salt gerçeklermiş gibi alıp onlara göre yaşamaya devam edin hatta yetmezmiş gibi doğrusunu söyleyen insanlara da sen eksik/yanlış biliyorsun diye saçma sapan ayar vermeye çalışın gerçekten söylenicek bişey yok.
@Baggio
Tekrar söylüyorum sana karşı kişisel bi garezim yok sadece yeterince objektif olduğuna inanmıyorum ki bak bu ban vs konusunda değil sadece tuttuğun takıma aşırı bağlı olduğunu düşünüyorum o kadar.Belki ben yanılıyorumdur ve bu işi gerçekten iyi yaparsın. Hatta umarım ben yanılıyorumdur.

Derbi konusunda ise söylenicek çok bişey kalmadı sanırım.
Gerçekten bundan sonra dilek ve şikayetlerinizi TDK ya yapın.

Ha birde Tdk diye bir kurumdan tek haberdar olan benim demedim ama sanırım TDK yanlış biliyor diyen bir tek sizsiniz.

Oturgaçlıgetirgötürgeç ise farklı bir konu bunun göze ve kulağa hoş gelmiyor olması farklı anlam olarak hataları olması farklı.TDK bazı kelimeleri türkçeleriyle değiştirmeye çalışıyor zaman zaman çok başarılı oluyor msl:Bilgisayar zaman zaman da çok başarısız oluyor bunun konuyla alakasını gerçekten anlamadım.

edit:yatıyorum cevap gelmezse merak etmeyin TDK arkamda olduğu sürece devam edicem savunmaya ^^ sabaha görüşürüz :D
Sosyal ağlarda paylaş

bir ara "bjk-gençlerbirliği" maçlarıyla ilgili popülerlik vardı. galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin güzelliği karşısında ezilen beşiktaş taraftarının bir çeşit masturbasyonuydu. yok işte 3-3 berabere kalmalar... kıyasıya çekişmeler... maç sabaha kadar olsa oturup sabaha kadar izlerimciler... şimdi o moda bitti. gençlerbirliğindekiler beşiktaşa transfer oldu, yollandı, hala oynuyor vs. şu anda beşiktaşın sahiplenebileceği alternatif rekabet ve derbi heyecanı sivasspordan ibarettir. gerisi teferruat.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor, cavanagh, eskiden Mumu, bunlar takımlarına bağlı değil yani? Bağlıysam bağlıyım, sana ne, moderasyon konusuyla bunun ne alakası var? Bir hata yaparsam benimle, sonra diğer modlarla, sonra adminlerle vs. gider konuşursun hallolur, e ortada bir problem olmadığı halde ilk laf sokman gerektiğinde "ZATEN SEN KİM MOD KİM SDF" triplerine girmek; gerek modlara, gerek diğer kullanıcılara sayısız hakaretler etmek ne oluyor? Senin sosyal kimliğin ne ki esas, şurada sergilediğin kalite ve kimlik ortada.

Benim attığım mesajın ardından bana cevap niteliğinde ithamlarda bulunup hakaretler ediyorsun, sonra kanıt istediğimde veya kendimi açıkladığımda "ben PZero'ya demiştim onu ehe" diye kıvırıyorsun, peki ya bu nasıl iş? Arkasında duramayacağın lafı etme sana zahmet.

Biz düşünebilen organizmalarız, yani en yakın örnekle "fertig" kelimesinin "Ferit Gel Tren Kaçıyor" ya da bruteforce tipi random bir kökeni olması mı daha mantığa uygun, yoksa benzer bir anlam sahibi olduğu Almanca'dan geçmesi mi? Sanırım sana göre birincisi. Gel gör ki biz düşünebiliyoruz ve mantık yürütebiliyoruz, gözümüzün önünde olan gerçekleri de ezber bilgilerle gözardı etmiyoruz. Ayrıca Almanya ile Türkiye'nin belirtilen tarih döneminde ticaret, askeriye, teknoloji vb. alanlarda ne kadar içli dışlı olduğu da genel kültüre girer ve bunları destekler.

Demişsin ya "cahillere ışık tutarsın saldırırlar" diye, burada kendimizi insan gibi anlatmaya çalışan biziz, sağa sola hakaretlerle saldıran ise sensin. Biraz böyle bakmayı dene olaylara, yoksa niceleri gibi kendini herkesin üstünde görme hayallerinle yitip gidersin. "Her şeyi biliyorum diyen hiçbir şey bilmiyordur" derler.

Bir de dip not; bundan sonra bölüm genelinde kullandığın kelime seçimlerine dikkat edersen iyi olur. Her ne kadar sen beni tarafsız olarak görmesen de, ben şahsıma edilen hakaret yüzünden yaptırım uygulatmam ki şahsi algılanmasın, yoksa insanlara demediğini bırakmayıp da yaptırım görmemek zor iş.

İyi geceler.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkasokak said:
bir ara "bjk-gençlerbirliği" maçlarıyla ilgili popülerlik vardı. galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin güzelliği karşısında ezilen beşiktaş taraftarının bir çeşit masturbasyonuydu. yok işte 3-3 berabere kalmalar... kıyasıya çekişmeler... maç sabaha kadar olsa oturup sabaha kadar izlerimciler... şimdi o moda bitti. gençlerbirliğindekiler beşiktaşa transfer oldu, yollandı, hala oynuyor vs. şu anda beşiktaşın sahiplenebileceği alternatif rekabet ve derbi heyecanı sivasspordan ibarettir. gerisi teferruat.

13sayfa olmuş tartışılmış edilmiş, bundan saçma bi post atılmamıştır tahminimce.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Rewendor, cavanagh, eskiden Mumu, bunlar takımlarına bağlı değil yani? Bağlıysam bağlıyım, sana ne, moderasyon konusuyla bunun ne alakası var? Bir hata yaparsam benimle, sonra diğer modlarla, sonra adminlerle vs. gider konuşursun hallolur, e ortada bir problem olmadığı halde ilk laf sokman gerektiğinde "ZATEN SEN KİM MOD KİM SDF" triplerine girmek; gerek modlara, gerek diğer kullanıcılara sayısız hakaretler etmek ne oluyor? Senin sosyal kimliğin ne ki esas, şurada sergilediğin kalite ve kimlik ortada.

Benim attığım mesajın ardından bana cevap niteliğinde ithamlarda bulunup hakaretler ediyorsun, sonra kanıt istediğimde veya kendimi açıkladığımda "ben PZero'ya demiştim onu ehe" diye kıvırıyorsun, peki ya bu nasıl iş? Arkasında duramayacağın lafı etme sana zahmet.

Biz düşünebilen organizmalarız, yani en yakın örnekle "fertig" kelimesinin "Ferit Gel Tren Kaçıyor" ya da bruteforce tipi random bir kökeni olması mı daha mantığa uygun, yoksa benzer bir anlam sahibi olduğu Almanca'dan geçmesi mi? Sanırım sana göre birincisi. Gel gör ki biz düşünebiliyoruz ve mantık yürütebiliyoruz, gözümüzün önünde olan gerçekleri de ezber bilgilerle gözardı etmiyoruz. Ayrıca Almanya ile Türkiye'nin belirtilen tarih döneminde ticaret, askeriye, teknoloji vb. alanlarda ne kadar içli dışlı olduğu da genel kültüre girer ve bunları destekler.

Demişsin ya "cahillere ışık tutarsın saldırırlar" diye, burada kendimizi insan gibi anlatmaya çalışan biziz, sağa sola hakaretlerle saldıran ise sensin. Biraz böyle bakmayı dene olaylara, yoksa niceleri gibi kendini herkesin üstünde görme hayallerinle yitip gidersin. "Her şeyi biliyorum diyen hiçbir şey bilmiyordur" derler.

Bir de dip not; bundan sonra bölüm genelinde kullandığın kelime seçimlerine dikkat edersen iyi olur. Her ne kadar sen beni tarafsız olarak görmesen de, ben şahsıma edilen hakaret yüzünden yaptırım uygulatmam ki şahsi algılanmasın, yoksa insanlara demediğini bırakmayıp da yaptırım görmemek zor iş.

İyi geceler.

Benim yazdıklarımda bunun aksini işaret eden kısmı gösterirmisin?
Senin bruteforce dediğin çeviriyi yukarda rewendor yaptı hikayesiyle vasistas=) Evet fertig almancada hazır anlamına geliyor türkçede de argoda kaçmak başka bir türkçe manası da yok işin komik yanı yani ben onlarca mana içinden argo olanı seçmedim zaten sadece argoda kullanılıyor. Yani aslında fertigi rewin dediği manada kullanmanın "okey dude" demekten bi farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

kelimenin kökeni fransızca almancayla uzaktan yakından alakası yok. İşte zaten farklı bi konuda aynı olay bilmeden bildiğini zanneden insanlar birde körü körüne iddia ediyor.

Ben burda sen yazana kadar vasistasın kökenini bilmiyordum sadece kelimeyi biliyordum onu da geçen yaz rastlantı eseri öğrendim.(eve pencere yaptırılırken) Neyse ama burda atıp tutmadan önce araştırıp bakabiliyorum. Dışardan bilgi almaya açığım siz değilsiniz. Yanlış olduğum yeri gösterin bende öğreneyim ama siz bu amaçla konuşmuyorsunuz. Neyse was ist das?
Sosyal ağlarda paylaş

DoubleW said:
Arkasokak said:

13sayfa olmuş tartışılmış edilmiş, bundan saçma bi post atılmamıştır tahminimce.

hakikaten ya, arkasokak daha manasızca lafların varsa onları da bahşet bizlere.

gel de bu adama hakaret etme abi ya.
hey allahım.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkasokak said:

ahaha çok eğlenceli bi yazı olmuş.ciddiye almayın yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

bir yerlerden çalmıyorum, tamamen arkasokak orijinli yazılar. trollleme gayreti içersinde değilim. ama bir kompleks ve ego havasında yazıp da hakaret etmeden alaya alma uğraşı gerçekten keyif veriyor. abartılı olsalar da yazdığım entriler tamamen gerçeklik payı içermekte :) hakaret edenlerin çocukluğuna veriyorum. benzer tarzda ince esprili cevapların takipçisiyim, saygı duyarım.
Sosyal ağlarda paylaş

gene konu döndü dolaştı derbi olayına geldi. ah be arkadaşlarım ah be.

gençlerbirliği topicinde de bu konuşuldu. artık her hafta aynı geyik döncek.

şunu bazı insanlar görmeli. sivasspor 2 sezondur şu ana kadar, toplamda fenerbahçeden ve beşiktaştan daha fazla puan topladı.
ve gs-eses maçından öncede olarakda, gs ile de aynı puanı almış durumda.

sivas küçümsencek garip değil. ama büyük takımda değil. şu maça derbi derbi deyip duran insanlarıda anlamıyorum.

deathlord gençler maçının topicinde sivas - bjk ye derbi demiştin. sonra büyük takımlar arasında oynanan maçlara derbi denir diye bişeyler getiriosn. sivas büyük takım değil. olabilmesi için trabzonspor gibi lige damga vurması lazım. şu ana kadar yaptıklarıyla göztepe sivasspor'dan 10 kat daha büyük takımdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkasokak said:

yalnız o 3-3 biten bjk-gb kupa maçına benzer bi fb-gs maçı izlediğimi hatırlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

şunu bazı insanlar görmeli. sivasspor 2 sezondur şu ana kadar, toplamda fenerbahçeden ve beşiktaştan daha fazla puan topladı.

sivas küçümsencek garip değil. ama büyük takımda değil. şu maça derbi derbi deyip duran insanlarıda anlamıyorum.

deathlord gençler maçının topicinde sivas - bjk ye derbi demiştin. sonra büyük takımlar arasında oynanan maçlara derbi denir diye bişeyler getiriosn. sivas büyük takım değil. olabilmesi için trabzonspor gibi lige damga vurması lazım. şu ana kadar yaptıklarıyla göztepe sivasspor'dan 10 kat daha büyük takımdır.

Derbi demekle derbi denebilir demek arasında fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Arkasokak said:

yalnız o 3-3 biten bjk-gb kupa maçına benzer bi fb-gs maçı izlediğimi hatırlamıyorum.

sg,
4-3 yenilmistik o macta diye hatirliyorm, nouma kirmizi kart gormustu ve evet ben oyle mac izledigimi hatirlamiyorm, 90dk top bi o kalede bi bu kaledeydi, ilhan mansiz 3 tane gol atmisti :)
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
Sivas-Beşiktaş maçı derbimiymiş.

zuahahahahahahah

ya allahaşkına 2sene üstüste bi başarı gördü takım büyük takım yaptınız hemen.

Yazık günah beşiktaşın fenerin galatasarayın asırlık tarihlerine.

tarihte yaşamamak lazm sivas > bjk bunu kabul et adamım gururlu 3.lük yeter size :p.P.p

şaka maka sivas bu sene şamp olur gibi zaten 2 maç daha alırlarsa bütün takımlar sivasa yatar.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:
BiTcH_oFBaT said:

Derbi demekle derbi denebilir demek arasında fark var.

bu cümlenle zaten batıyosun bana göre. neyse. diğer topicte de tartışmıştık. bi sonuca varamıyoruz. boşuna diyoruz işte. Türkiye'de basın derbi kelimesini kendine göre yorumlamış, TDK da bunu benimsemiştir diye.

dünyanın tek ülkesiyiz bu konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...