Legenden Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Vücut Geliştirme ile ilgili +Genel Bilgi +Workouts +Diet +Supplementler hakkında yardımcı olmak isterim. Soruları olanlar özel mesajdan bana ulaşabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Legenden said: Vücut Geliştirme ile ilgili +Genel Bilgi +Workouts +Diet +Supplementler hakkında yardımcı olmak isterim. Soruları olanlar özel mesajdan bana ulaşabilirler. başladım,ama daha 10 gün falan oluyor. Şu 2-3 aylık süre geçsin rahatsız ederim seni dostum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 toggie bende evde çalışıyorum.hep spor salonlarına 2-3 aylık ödeyip ilk aydan sıkılıp bıraktım pilates topu al bi tane.baya çeşit hareketler var yardımcı oluyor koşu bandı barfiks barı ve 4-5 çeşitte dambılım var dambıllar ile yapılan omuz gögüs sırt hareketleri var.onlardan bir kaçını benimsedim 3x12 den yapıyorum çok öyle vucut meraklısı değilim işte maksat fit kalmak.birazda düzgün dursun yeter kas lazım değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 -Deno- said: evet ? kaç saniye olması gerekiyor ki ? alıntılim da mesaj gitsin bu dambıl programları nerde var ya.ben yutuptan videolardan kovalıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Hafif kilolarda 15-20 tekrar çalışanların kondisyon için 30 saniye ara verdiği oluyor ama o da vücut geliştirme amaçlı değil. Onun dışında set arasında 15-20 saniye hiç duymadım. Standard vücut geliştirme programlarında daha çok 1-2 dakka oluyor molalar. Hareketin çalıştırdığın kas grubu sayısı arttıkça (squat ve deadlift uç örnekler), kilo arttıkça/tekrar sayısı azaldıkça mola da artıyor. "15-20 saniye mola vererek 3x12 yapıyorum, son sette son tekrar zor çıkıyor" demişsin. Kiloları arttırıp, molayı 1,5 dakka civarında çıkarmayı denedin mi hiç?. Yine son setin son tekrarları kastıracak şekilde 3x12 yapmayı dene biraz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 bu zamana akdar 1 dk ara veriyordum set aralarında yani ben değil aslında gittiğim yerde herşey otomatik makina karar veriyor yaptığın şekle göre neyse ilk defa dün max 20 saniye falan ara verdim ve normalden 10kg daha ağır çalışıp setleri sorunsuz çıkardım oha dedim ki normalde 1dk lık molamda son setin sonlarına geldiğimde ık mık sesleri slow motion mode a falan geçiyordum setlerım 3*12 not: kardiyo hariç antremean süresinde ideal 40 dakikada bitirmekmiş kime sorsam aynı cevabı veriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 kiloyu arttır arayı uzat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 tiLi said: kiloyu arttır arayı uzat Aynen bende ayni tavsiyeyi verecektim. Bu arada 40dk diye kesin birsey yok. Benim 1 saatten az suren idmanim olmadi simdiye kadar. Ve gayette gelisiyorum. Sadece 1,5 saati gecmemeye calisin derler overtrain olmamak icin. O da yogunluga bagli program rutinine bagli. Dinlenmeler de ona bagli cunku. ama sahsen mumkun oldugunca sogumadan, aktif dinlenme ile set aralarini gecirmeyi tercih ediyorum. Cok yukses girdigim compound lar haric. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2012 dün gene test ettim yok abi ben 1 dk ara verdiğim zaman seti nizami şekilde bitiremiyorum vede ağır çalışamıyorum araları 20sn falan yaptığımda hem setler nizamı şekilde bitiyor hemde daha ağır çalışabiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mart 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2012 bi yanlışlık var ne zamandır çalışıyorsun? bi de hangi hareketlerden bahsediyoruz? kaç kilo civarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 20 saniye dinlenme ile daha çok tekrar çıkarıyorsan, kullandığın kilolar oldukça hafiftir. 12 tekrar yapıyorsan kullandığın ağırlık son tekrarda seni iyice zorlamalı. Örneğin: 8de zorlar, 10 da yanmaya başlar, son ikisini çıkarırken heryerin kasılır :) gibi. Bu işte en önemli iki şey, kasın tüm kasılışını hissetmek ve yoğunluk. İstersen 5kg ile çalış, o ağırlık seni doğru formda zorluyorsa, beyin ile kas arasındaki bağı tam kuruyorsan gelişiyorsun. Hareketin tepe noktasında 1 saniye durup kası kasmayı dene. Bırakırken negatifi hisset. Özellikle göğüste var bu, press yaparken mesela o sıkışmayı hissetmek gerek. Formundan ve kası hissettiğinden emin olduğunda tekrar sayını zar zor çıkaracak kadar kilolar seç. 20 tekrar çıkaracak ağırlık ile 12 yapmak geliştirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Araya birde halter ile yapılan en fazla 3-5 tekrar yapabileceğiniz ağırlıkları koyun arada da onları yaparsanız bomba olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Şahsen yeni başlayan birisi için ilk 2-3 ay, az tekrar yüksek ağırlık compund hareket girmesi doğru değil bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 yeni başladıysa 1 ay diyelim hadi. clean, snatch gibi hareketler için 2-3 ay olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Doğru form, nefes kontrolü ve eklemlerin adaptasyonu için 1 ay yeterli olmaz diye düşünüyorum. Kişisel görüşümdür tabi ki. Ama compound'lara geçmeden önce ilk ay izole makinelerle ana grupları ve dumbell kullanan hareketler ile destekleyici kasları alıştırmak; ve bunu takiben yapılacak mümkünse 2split vücudu compound lara yönelik hazırlayıcı bir programın daha temiz bir geçiş sağlayacağını düşünüyorum. Bu da en iyi ihtimalle 1 program/ay şeklinde 2 ay sürecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Valla Mark Rippetoe daha ilk antremandan compound girdiriyor. Max ağırlıkla değil tabi. Min ağırlıkla. Bunu da şöyle tanımlıyor. Boş barla 5 tekrarlı setlerle başlayacak antremana. Antrenör olarak hareketin yapılışını gözleyeceksin. Adam ağırlık yüzünden hareketi yavaş yapmaya başladığı anda o günlük bitiyor. Mesela 80 kilo adam boş barla squat yapmaya başladı lay lay yapıyor ilk seferden. 30 kg da öyle hissetmiyor. 40 kiloda hafif yavaşlamaya başladı. Ok bitti diyorsun. Ondan sonraki her antremanda 2,5kg arttırarak max'a doğru çıkıyorsun. Bir iki ay içinde max'a gelmiş olursun bu şekilde muhtemelen. Hem çok zorlanmadan çalıştığın için hareketleri sindire sindire öğreniyorsun, hem de sakatlık riski vs yok. Daha önce spor tecrübesi olan daha hızlı çıkabilir tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 dün baktım ne zaman başlamışım diye 25 gun olmus baslayalı. str test sokmuşlardı çıkan sonuçlara göre ilk programı verdiler fakat bu verdikleri programda bazı değişiklikler yaptım gün geçtikce ağırlık beni kesmemeye başladı.3 seti bitirip belki bir 3 set daha yapacak gibiydim. %80 kas %12 yag 1,87boy 92kg verdiği program 10 dk bisiklet 2 bacak 35-40 gögüs 35 sırt 35 lateral 4 abdominal 15 son olarakta senkronize lvl3 de 10dk bunu ben gun gectikce su hale getırdım 2dk lvl 7 de 8 dk lvl 12.5 koşu bandı bacaklar 45-50 goyus 40 sırt 40 laternal 6 abdominal 25 senkronize lvl3 10dk (pedalların ustune cıkıp ayakta bısıklet suruyorsun gıbı degısık bır alet) 2 ser dakikada bir arttırarak 7-9-11-13-15 koşu şuan agırlıklar bitince ohh sukur bıttı dıyebılıyorum biraz dinlenıp cardioya gecıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Wolas said: %80 kas %12 yag 1,87boy 92kg Hedef %100? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 amacım kaslı olmak değil fit gözükmek dietisyenın yaptığı testlerde aşırı kaslı aşırı kilolu cıktım kadın benim iş hayatımda hem aşırı kaslı hem aşırı kilolu kimseye rastlamadım dedi dumur oldum. biraz simit var onları kaybetmeye çalışırken bir yandanda karın kasları ve memeleri duzeltmeye calısıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Wolas said: goyus 40 sırt 40 laternal 6 abi goyus ve laternal yazmışsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 anlayan anlar üstünde doğru yazmışım hızı alınca aşağıdakilerde saçmalama olmuş :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 %80 kas olmaz. yağsız kütledir o. simit ve düzelmesi gereken meme varsa %12 yağ oranı olmaz. kesinlikle daha yüksektir. zaten seni ilgilendiren de bu oranlar değil, kaldırdığın ağırlıklar ve aynada nasıl göründüğün. ağırlıkları ve dinlenmeyi arttır tekrar diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 adam omurgasız beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Wolas said: %80 kas %12 yag 1,87boy 92kg %80 kas nedir arkadaş eklembacaklı mısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 hey masallah o ne .. %80 kas full tavuk gogsunde yok be yahu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar