Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut geliştirme ile ilgili

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nfl lineman ornek workout week

http://www.bodybuilding.com/fun/mohr30.htm

burada da bench press incline bench hepsi mevcut.

ki bu verdigim ornekler takim sporlari ile ilgili, bireysel karsilikli yapilan guc sporlarinda cok daha fazla vg rutinleri uygulaniyor.

asagidaki sitede soccer wrestling basketbol, hokey vs icin pre - post season vg rutin ornekleri mevcut.

http://www.myfit.ca/fitnessprograms/viewall.asp?contains=free_fitness_programs
Mesaj tarihi:
Cons said:

güreş mma vs. de muhtemelen o kasların hepsindeki güce ihtiyacın oluyor

Yahu her hareket bir kası çalıştırıyor sonuçta. Genel olarak bir çok sporda nerdeyse bütün kasları kullandığın için her hareket illa bir şekilde işine yarayacak. Önemli olan yaptığın spor için en efektif programı yapman.

Vücut geliştirme sporlar için etkili bir ağırlık çalışma stili değil. Tabii ki vücut geliştirme yapan adam, hiç spor yapmayan adama göre daha kat kat güçlü olur. Ama o spora özel antreman yapan adam, o sporda daha avantajlı olacak.

O linklerdeki programlar vücut geliştirme programı değil zaten, spora yönelik programlar. İlla ki ortak hareket olacaktır. Herhangi bir hareketi bu sadece vücut geliştirme hareketi, bu şu sporun hareketi diye ayıramazsın zaten. Hareketlerden çok programın yapısı, hareketlerin yapılış hızı, tekrar ve set sayısı farkediyor.
Mesaj tarihi:
bende bastan beridir full vg yapiyorlar demedim zaten, vg nin diger tum sporlar icerisinde bulundugundan bahsettim, futbolcu bacak hareketlerini vg den alir ve bir sekilde kendine yedirirken, guresci baska seyleri aliyor diyorum.

ve ben sundan da eminim , en azindan kendimden ornek vereyim, ben bir basketbolcu kadar ne kardiyo nede onlarin yaptigi vg rutinlerini yapiyorum. eminim ki pro duzeyde bu adamlarin yaptiklari vucut destekleyici vg rutin gunleri benimkinden cok daha agir.

helcar daha iyi yazacaktir cunku kendisi su anda isin icinde.

kendisi hayvanlar gibi vg calistigi ve amacinida bildigimiz icin , ncaa de milletin nasil vg (agirlik) calistigini ornekleyebilir. ayrica eminim ki usa de ki spor dallarinda sporcularin calismalarinin turkiyedeki bir cok vucut gelistirme yapan (benim gibi) kerkenezden kat be kat agir oldugunu da soyleyecektir.
Mesaj tarihi:
Diğer sporlar için yapılan ağırlık çalışmaları ile vg için yapılan ağırlık çalışmalarının ortak noktaları var diyelim de ortada buluşalım bari. :)
Mesaj tarihi:
:)

sonucta dusunsene abi karsinda 150 kg lik bir pivot var veya 160 kg luk defans nfl oyuncusu, ne yapacaksin yani ? irilesmek kaslanmak zorundasin bunuda vg harici nasil yapabilirsin ki ? nereye kadar kos, diripling at hopla zipla agility yukselt de nereye kadar adam kapi gibi karsinda omuz omuzasin. o adam kolunu tuttumu omuz vurdumu bunlarin hepsini karsilamak zorundasin ve bu iside anca kaslanarak sizelanarak, guclenerek yaparsin buda agirlik calismakdan vg den geciyor.
Mesaj tarihi:
sanirim :) burada kavram kargasasi var iste. su forumdaki vg cilerin yaptiklarindan fazlasini yapiyorlar ama uber vg ciler gibi degil onlarla kiyaslarsak agirlik calisiyorlar tabii.

bizde bence agirlik calisiyoruz. geregi gibi vg yapsak pffff.
Mesaj tarihi:
Ağırlık çalışmak ve ağırlık çalışması yapmakda farklı şeyler aslında. Hemen hemen bütün spor dalları ağırlık çalışması yapar. Misal Badyci ağırlık çalışması yapar yani bir araçdır onun için ağırlık, kaldırdığı kilo ya bakmaz yani öenli değildir, kasını en iyi şekilde gelişitrecek ağırlıa yönelir. Bu süreçdede güçlenir tabi ister istemez yan etki olarak. Burada bir araç oluyor ağırlık.

Olimpik halter vardır işte silkme ve koparma amaç nedir o ağırlığı o teknik ile kaldırmak. Mesela haltercilerin squatlarıda farklıdır kalçalarınıda katarlar işin içine ama bir badyci squatı farkldır amaç bacakları düzgün çalıştırmakdır ve kalça işin içine girmemeli o yüzden.

Birde ağırlıkçılık denen bir branş var, işte yerden kesme, çökme ve bench press diye 3 kategoriden oluşur. Oradada amaç olabildiğince ağır kaldırabilmektir.

Açın random bir sayfayı kasları nasıl geliştiririm, şu egzersiz daha mı iyi, ne yesemde kas daha iyi olur veya nasıl yağ yakarım. Suplement önerileri vs. Başlık "VG ile ilgili". Zaten başılkdan belli oluyor buraya yazanların, birde VG yapmak illa ki deli dana gibi çalıştırmayı gerektirmez ki, bugün 5 kilo ile çalışırım günde 1 saatden haftada 3 kere sonuçda coleman gibi 1 tonla başlayamam. Önemli olan ne amaçla o egzersizleri yapıyorum başlık zaten söylüyor :).

İşin özü siz ağırlık çalışması yapıyorsunuz hangi amaçla peki ? Estetik kaygılarla.
Mesaj tarihi:
2-3 gundur 1 litre sut iciyorum gotumde bir degisiklik var hisseder oldum. malum baca gibi :) neyse haftasonlari sut iceyim bari hafta ici okulda milleti zehirlememeyeyim. tahmin ettigimden daha fazla cikti bu gaz etkisi :)
Mesaj tarihi:
vucut gelistirme? hani brans, agirlik calisma falan onlara bakmaya gerek yok. Burdaki her insan vucudunu belirli oranlarda gelistirmek istiyor, fazla kurcalamaya gerek yok.

Yabanci forumlarda falan acin bakin, su yildir working out,weight lifting yerine x yildir bodybuilding yapiyorum diyor hepsi ve kimi profesyonel, kimi amator kimi siska, kilo almaya calisiyor.

Hedef ortak ve ayni, vucudu o anki durumundan daha iyi bir noktaya gelistirmek.
Mesaj tarihi:
Kanuni said:

vucudun guclenmesi ve size cok onemli basketbolda ornegin ve acikcasi o hareketleri yapiyorlar. ozellikle size cok ama cok onemli. hem pisikolojik hemde bireysel basari icin.

belki sana yapmiyorlar gibi geliyor , tabiiki bir vg ci kadar agir yapmiyorlar ancak her kasin birbirine bagi oldugunu dusunursek bir cok spor dalinda bir cok vg hareketinin yapildini biliyorum.

ornek basketboll calismasi http://www.bodybuilding.com/fun/elite8.htm

yapmiyorlar dedigin hareketler ornegin burada mevcut. incline bench cable curl vs.

biraz daha arastirsam nfl futbolcularinin cok daha agir vg yaptiklarinida bulurum.

katılıyorum sana ve yapıyoruz düzenli olarak güç ve bireysel başarı için yapmak zorundasın yoksa tutunamazsın bi süre sonra yol verirler
Mesaj tarihi:
snarveien said:

Kanuni said:

vucudun guclenmesi ve size cok onemli basketbolda ornegin ve acikcasi o hareketleri yapiyorlar. ozellikle size cok ama cok onemli. hem pisikolojik hemde bireysel basari icin.

belki sana yapmiyorlar gibi geliyor , tabiiki bir vg ci kadar agir yapmiyorlar ancak her kasin birbirine bagi oldugunu dusunursek bir cok spor dalinda bir cok vg hareketinin yapildini biliyorum.

ornek basketboll calismasi http://www.bodybuilding.com/fun/elite8.htm

yapmiyorlar dedigin hareketler ornegin burada mevcut. incline bench cable curl vs.

biraz daha arastirsam nfl futbolcularinin cok daha agir vg yaptiklarinida bulurum.

katılıyorum sana ve yapıyoruz düzenli olarak güç ve bireysel başarı için yapmak zorundasın yoksa tutunamazsın bi süre sonra yol verirler

remember, remember the 321th page of the topic.

"bişicik olmamış gibi yola devam etmek"

bence göööd,,;; is noğver.
Mesaj tarihi:
Onu bırakın da kilo vermek için aşağı yukarı her gün yediklerime bir yorum yapın pls. Haftada 3 gün 2,5 saat antremandayım. Bunun 1 saati ağırlık, 1 saati halter için teknik, yarım saati ip atlama, esneme vs. Onun dışında haftada 1-2 gün evde yarım saatlik ek bir şeyler yapıyorum.

Kahvaltı:
2 yumurtalı zeytinyağlı omlet, 1 domates, 50 gram tavuk göğsü, 1 dilim peynir, 1 muz, biraz bal/reçel

Ara:
Çift kaşarlı tost, 5-10 fındık/badem, elma/portakal vs

Öğlen:
Bir avuçiçi kadar et, bol brokoli vb sebze, salata, bir kaç kaşık yoğurt, sebze bulamazsam biraz pilav/makarna/ekmek

Ara:
Sandviç: 50 gram tavuk göğsü, 25 gram kaşar, domates vs

Akşam:
Bir avuçiçi kadar et, salata, sebze

Gece:
Bir kase yoğurt ve meyve
Mesaj tarihi:
İki şey sorucam;

Kahvaltıda tavuk göğsünü nasıl tüketiyorsun? Omlet falan mı yapıyorsun?

Birde ara öğün olarak yulaf + uzun salınımlı protein gibi birşey kullanılabilir ama kullanmamışsın. Supplementsiz mi çalışmaya gayret ediyorsun?
Mesaj tarihi:
Yediğim kaşarın 100 gramında 30 gram protein, 17 gram yağ var. Az yağlı yani. Çok da yemiyorum zaten. 20-25 gramlık bir dilim kesiyorum. 60-70 kalori yapar anca.

Perfectionist said:

İki şey sorucam;

Kahvaltıda tavuk göğsünü nasıl tüketiyorsun? Omlet falan mı yapıyorsun?

Birde ara öğün olarak yulaf + uzun salınımlı protein gibi birşey kullanılabilir ama kullanmamışsın. Supplementsiz mi çalışmaya gayret ediyorsun?

Sabah tavuk ya da hindi göğsünden yapılmış yağsız salam yiyorum. Saf protein gibi bir şey.

Bir süreliğine protein tozu kullanmayı düşünmüyorum. Ara öğün niyetine bir ölçek Syntha-6 alıyordum ama bir kaç gün önce bitti. Yenisini de almicam.

Kahvaltıda arada şurda tarifini verdiğim muzlu fıstıklı yulaf ezmesini yapıyorum. http://forum.paticik.com/read.php?25,4909020,5052964#msg-5052964 Ama kalorisi fazla olduğu için bunu yaparsam bir sonraki ara öğünü atlıyorum (daha doğrusu sadece bir elma falan yiyorum).
Mesaj tarihi:
Olması lazım. Syntha-6 değişik protein türlerinden oluşan bir karışım. İçinde casein de var ama çok değil. İçinde hem hızlı kullanılabilen, hem de uzun süreli sindirilen proteinler var. Özellikle ara öğünler için ideal ama antreman sonrasında da gayet iyi iş görür. Casein daha çok yatmadan öncesi için. Ya da whey ile karıştırıp da içebilirsin casein'i.
Mesaj tarihi:
Syntha-6 gayet uygun bence. Amacına göre içindeki karbonhidrat yeterli gelmeyebilir. Blender ile yapıyorsan içine yulaf atabilirsin. Shaker ile yapıyorsan yanına meyva yiyebilirsin. Syntha-6 yerine whey ve casein'i kendin de karıştırabilirsin bence MRP için. Bence MRP tozlarından daha iyi bunlar. Hem içindekileri az çok biliyorsun, hem de duruma göre kendin kontrol edebiliyorsun.
Mesaj tarihi:
Mirage said:

Syntha-6 gayet uygun bence. Amacına göre içindeki karbonhidrat yeterli gelmeyebilir. Blender ile yapıyorsan içine yulaf atabilirsin. Shaker ile yapıyorsan yanına meyva yiyebilirsin. Syntha-6 yerine whey ve casein'i kendin de karıştırabilirsin bence MRP için. Bence MRP tozlarından daha iyi bunlar. Hem içindekileri az çok biliyorsun, hem de duruma göre kendin kontrol edebiliyorsun.

Aynen bende onun için kullanacağım. Blender'da yapıyorum. Protein tozu, yulaf, bazende biraz fındık. Ara öğün olarak hem hızlı hem yavaş salınımlı bir protein kombinasyonu mu iyi olur yoksa sırf yavaş salınımlı mı ona karar veremedim. Ama geçen okuduğum bir yazıda ikisininde olması gerektiği söyleniyordu. Özellikle hızlı salınımlı olanlar anabolizmayı daha yükselttiği için. Syntha-6 ile Optimum Casein arasında çok fiyat farkı yok zaten. Tercih edilebilir direk.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...