Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 ufaktan çekememe sorunu var sende bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valhalla Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Doğru diyosun 200kg bench press çekemiyorum :( Ama mutluyum. Edit : kaldı ki söylediklerim bilimsel şeyler yni g*tumden atmıyorum araştır oku.. Neler var prof bodyci olmamasına rağmen psikolojik ağırvakalar geçiren uğruna kanser olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 law : agirlik calismasi ile body building arasinda ne fark var allasen :) sen belki body buildingi bir brans olarak ele aliyorsun benim anlattigim agirlik ile yapilan calismalar. body buildingi ciddi spor olarak yapan su forumda yok, turkiyede de en fazla 20-30 kisidir herhalde. cok uc ornekleri almayalim biz anca normal basketbolcunun ya da normal sporcunun yaptigi body buildingi bile anca yapiyoruzdur. gidiyorum gogus icin 4-5 hareket yapiyorum bu kadar :) bodycimiyim yani simdi. afferim bana :) etimiz ne budumuz ne yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ispatipapaz Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Kanuni said: body buildingi ciddi spor olarak yapan su forumda yok, turkiyede de en fazla 20-30 kisidir herhalde. etimiz ne budumuz ne yahu. 20-30dan cok daha fazla var arkadaşlar yapmayın federasyonu var bunun. @valhalamıdır nedir: bu kadar karşıysan bb ye anlamıyorum nie zorluosun, topice bakma yada git yemek ye gez dolaş pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 yuzbinlerce futbolcuda var , sonuc ortada. gercekten profesyonel bodybuildingci sayisinin hadi 50 yi gecmeyecegini dusunuyorum. zaten bu is icin ciddi para gerekiyor zaman ve beslenmesini karsilayacak kisi yok nerdeyse turkiyede :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valhalla Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 ispatipapaz said: Kanuni said: body buildingi ciddi spor olarak yapan su forumda yok, turkiyede de en fazla 20-30 kisidir herhalde. etimiz ne budumuz ne yahu. 20-30dan cok daha fazla var arkadaşlar yapmayın federasyonu var bunun. @valhalamıdır nedir: bu kadar karşıysan bb ye anlamıyorum nie zorluosun, topice bakma yada git yemek ye gez dolaş pls. Yoo bende yapıyorum ama vücudu fit tutmak için. Da neden böyle atarlandın ki? Ben bilimsel birşeyleri söylüyorum yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ispatipapaz Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 neye dayandırdın söylediğini nerde bilimsem kanıt saçmalama artık sulandırıosun insanların beyinlerini i i i i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 atarlanmıcak gibi değil. saçma sapan konuştuğunun farkında değilsin. bilimsel diyip durma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Son günlerde bu konuda yapılan gereksiz tartışmalar çok arttı. ben 5 aydır yapıyorum ve ve kimseye gidip böyle ahkam kesmıyorum. Sadece basit şeyleri söylüyorum sorun olursa. 2 ay istasyon çalışmış adamların kendilerini otorite görmesini anlayamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valhalla Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Tenekeadam said: Son günlerde bu konuda yapılan gereksiz tartışmalar çok arttı. ben 5 aydır yapıyorum ve ve kimseye gidip böyle ahkam kesmıyorum. Sadece basit şeyleri söylüyorum sorun olursa. 2 ay istasyon çalışmış adamların kendilerini otorite görmesini anlayamıyorum. O 2 ay istasyon çalışmış insanın 6 ay bb 13 yıl spor geçmişi var güzelim. bana koca karı ağzı yapma. aç dl yi sağ kol 4 set sol kol 4 set çalış hadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 haha tipe bak çok yetosun canım be. Git 10 taneden 3 set şınav çek, sınavda soracam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Kanuni said: law : agirlik calismasi ile body building arasinda ne fark var allasen :) sen belki body buildingi bir brans olarak ele aliyorsun benim anlattigim agirlik ile yapilan calismalar. body buildingi ciddi spor olarak yapan su forumda yok, turkiyede de en fazla 20-30 kisidir herhalde. cok uc ornekleri almayalim biz anca normal basketbolcunun ya da normal sporcunun yaptigi body buildingi bile anca yapiyoruzdur. gidiyorum gogus icin 4-5 hareket yapiyorum bu kadar :) bodycimiyim yani simdi. afferim bana :) etimiz ne budumuz ne yahu. Ete buta bakma :), amaca bak. Seninde amacın spor olsun olabilir ama çaban bu süreçde estetik kaygılar değil mi ? Takviyelerde alıyorsun vs. Protein tozu şudur budur, onları daha fit olmak için spor olsun diyemi alıyorsun :P. Sende resimlerini koydun arada bayağı fark var sonuçda. Vcütü geliştirme illaki dediğin gibi irileşmek ayı gibi olmak değil ki. Bady buildin yapıyorsun evet ama badycimisin desen hayır derler tabi niahyetinde amatörce ilgileniyorsun. Gayetde iyi yapıyorsun dozunda yapılan sporun iyisi kötüsü olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ispatipapaz Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Valhalla said: Tenekeadam said: Son günlerde bu konuda yapılan gereksiz tartışmalar çok arttı. ben 5 aydır yapıyorum ve ve kimseye gidip böyle ahkam kesmıyorum. Sadece basit şeyleri söylüyorum sorun olursa. 2 ay istasyon çalışmış adamların kendilerini otorite görmesini anlayamıyorum. O 2 ay istasyon çalışmış insanın 6 ay bb 13 yıl spor geçmişi var güzelim. bana koca karı ağzı yapma. aç dl yi sağ kol 4 set sol kol 4 set çalış hadi. büyü biraz cicim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 6 ay ile bukadar konusmak harikaymis be hahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
snarveien Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Burdaki kaç insan fitness salonunda antrenörlük yaptığını merak etmeye başladım özellikle de Kemarlos'un..ve Helcaraxe'in.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Suanda NCAA division 1 basketbol takiminda menejer/asistan koc tarzi bi gorevim var ve sport management okuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Kemarlos'da body yapıyor şuan! (msnde @spor yazıyor) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 pawned. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Kanuni said: vucut gelistirme her ana spor dalinin ayrilmaz parcasi, Kanuni said: law : agirlik calismasi ile body building arasinda ne fark var allasen :) sen belki body buildingi bir brans olarak ele aliyorsun benim anlattigim agirlik ile yapilan calismalar. body buildingi ciddi spor olarak yapan su forumda yok, turkiyede de en fazla 20-30 kisidir herhalde. Burda bir kavram karisikligi olmus. "Vücut gelistirmek" bir spor dali. Agirlik calismak ile ayni sey degil. Vücut gelistirmek vücudu estetik olarak gelistirmek amaci ile yapilan bir spor ve tabii ki agirlik calismak da vücut gelistirmenin en önemli parcalarindan biri. Bu forumdaki bir cok kisi, ciddi olsun olmasin, vücut gelistirme yapiyor (Kanuni ve Kemarlos da dahil). Vücut gelistirme illa irilesmek anlamina da gelmiyor. Estetik kisiden kisiye degisen bir sey. Vücut gelistirmeyi digerlerinden ayiran sey estetik kaygisi. Ne kadar güclü oldugunun, ne kadar kondisyonun oldugunun önemi olsa da, asil hedef vücuda sekil vermek. Her agirlik calisan da vücut gelistirme yapmiyor. Güclenmek, kondisyon arttirmak, saglikli olmak icin yapilan ya da belli bir spora özel yapilan agirlik calismalari vücut gelistirmek degil. Agirlik kaldirma programlari, hareket yapilis sekilleri, beslenme düzeni tamamen farkli olabiliyor. Tabi yer yer ic ice de gecebiliyorlar. Vücut gelistirmeyle spora özel calismalari ayni anda yapan cok tanidigim var. Genelde "fitness yapiyorum" lafi aslinda "vücut gelistiriyorum ama cok da irilesmek istemiyorum" anlaminda kullaniliyor. Genelde "body" ya da "vücut gelistirme" deyince insanlarin aklina Arnold geldigi icin dogal da karsilanabilir bu. Ama bu forumda "vücut gelistirme" hakkaten agirlik calismak olarak kullaniliyor daha cok. Zaten baya da yakin kavramlar oldugu icin dogal da bir sey birbirine girmeleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 sokakta basketbol oynayan adamda basketbolcu, nba de pro olanda basketbolcu, benim ayrimim bu idi. yaptigimiz agirlik calisarak kardiyo destekli vucut yapilandirma, vucut gelistirme sporu ile ilgileniyorum ama sahsen yerine getirdigime inanmiyorum sonucta bir ayrim yapmamiz gerekiyor ki sende aciklamissin. vucut gelistirmede kullanilan her turlu hareket bir baska sporun yan hareketi oldugu icinde ben vucut gelistirme ya da agirlik calismanin her sporun ayrilmaz parcasi oldugunu dusunuyorum. tum ana spor dallarinda bizim vg adi altinda yaptigimiz tum hareketler o sekilde veya bir baska sekilde bulunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 irileşmek istemeyenlerin piskolojik rahatsızlığı bilimsel olarak kanıtlamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 fare sendromuymus ismi. arattim google dan bilimsel olarak kediler ispatlamis :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Kanuni said: vucut gelistirmede kullanilan her turlu hareket bir baska sporun yan hareketi oldugu icinde ben vucut gelistirme ya da agirlik calismanin her sporun ayrilmaz parcasi oldugunu dusunuyorum. tum ana spor dallarinda bizim vg adi altinda yaptigimiz tum hareketler o sekilde veya bir baska sekilde bulunuyor. Ama işte vücut geliştirmede yapılan hareketlerin bir kesimi estetik dışında bir getirisi olmayan hareketler. Tek amacı kas çapını arttırmak. Hiç bir sporda dirseğini bir yere dayayıp, bütün vücudu sabit tutup bir ağırlığı sadece bicep gücüyle kaldırman gerekmez. Ya da hayatının hiç bir yerinde vücudunu bench'e ya da duvara dayayarak sabitlemişken bir press hareketi yapmazsın. Hele chest fly hareketi ve debelenen kurbağa gibi yapılan crunch hareketleri fonksiyonal bakımdan yapılabilecek en saçma hareketlerden. Bunlar neden vücut geliştirmecilerin en çok yaptığı hareketler arasında peki? Çünkü o yaptığın hareketlerin bir spora yararı olmuş olmamış hiç bir önemi yok. Kaslarını daha estetik hale sokuyor mu? Evetse yapıyorsun. Spor dallarının çoğunda önemli olan iki şey var: Aniden üretebileceğin maximum güc (zıplama, depar, yumruk vb için) ve kondisyon (gereken gücü uzun süreli devam ettirebilmek için). Vücut geliştirme stili ağırlık çalışmak bunların ikisini de hedeflemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 güreş mma vs. de muhtemelen o kasların hepsindeki güce ihtiyacın oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 vucudun guclenmesi ve size cok onemli basketbolda ornegin ve acikcasi o hareketleri yapiyorlar. ozellikle size cok ama cok onemli. hem pisikolojik hemde bireysel basari icin. belki sana yapmiyorlar gibi geliyor , tabiiki bir vg ci kadar agir yapmiyorlar ancak her kasin birbirine bagi oldugunu dusunursek bir cok spor dalinda bir cok vg hareketinin yapildini biliyorum. ornek basketboll calismasi http://www.bodybuilding.com/fun/elite8.htm yapmiyorlar dedigin hareketler ornegin burada mevcut. incline bench cable curl vs. biraz daha arastirsam nfl futbolcularinin cok daha agir vg yaptiklarinida bulurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar