Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut geliştirme ile ilgili

Dennis

Öne çıkan mesajlar

Hani nasil vucut istiyor insanlar bilmiyorum ama duzensiz bir sekilde 2.5-3 sene olucak, iyice duzenli bir sekilde son 8 aydir yapiyorum, belki yemek yemem her zaman duzenli degil ama bu is ole bir kac ayla olcak sey degil ki biliyorum istedigim vucut benim tam anlamiyla 2-3 belki 4 yilimi alicak. O yuzden ciddi anlamda bu sporla ilgilenmeden, ordan burdan okuyup 1-2 ay salona gidip daha dumbell ve barbella calismadan 2 makinayla calisip insanlara bunu yapin, sunu yapmayin demeyin ciddi ciddi. Komik olmaktan ote baya salak bi duruma dusuyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Helcaraxe said:

ordan burdan okuyup 1-2 ay salona gidip daha dumbell ve barbella calismadan 2 makinayla calisip insanlara bunu yapin, sunu yapmayin demeyin ciddi ciddi. Komik olmaktan ote baya salak bi duruma dusuyorsunuz.

Ne kadar da uzatılmış yazdığım cevaplar ilginç. Ben kimseye illa şunu şöyle şunu böyle yap demedim anlamak istemiyosunuz ya da anlamıyosunuz. Sonuçta adamın gittiği salonda antrenörleri var burda kalkıp da benim şunu şöyle bunu böyle yap demem bişeyi değiştirmiycek. Fikirlerimi sundum, olanları söyledim bu kadar basit. Bi diğer arkadaş da proteinle ilgili bişey demiş. Ben kullanmam dedim zararı var ya da yok ki olduğuna inanmıyorum sadece prensip meselesi düzgün besleniyosam gerek yok.

Edit: Ayrıca vucüdunu da çok merak ettim. Bu kadar yazdığına değse bari iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Hani konu politika olsa gorusunu yaz derim ama buraya insanlar bilgi almaya giriyor ve kanitlandi bilmemne diyipte belki bu konuya girip ama yazmayan, sadece okuyan insanlari yanlis yonlendirmemek gerek.

Sen burda bisi yazcan, o adam gitcek spor salonundaki hocaya yok bu bole mi yok bu bole mi dicek ki adam buyuk ihtimalle hepsini anlatmistir onceden. Insanlar bu bolumu okuyo, senelerce onlarca sertifika seminerlerine katiliyorlar. komik olcak ama emege saygi ahah.

Vucudumu falan merak etmene gerek yok acikcasi, senin gibilerin tabiriyle brad pittin fayt klaptaki hali gibi vucuda sahip olmana gerek yok bilgili olmak icin.
Sosyal ağlarda paylaş

snarveien said:

Helcaraxe said:

ordan burdan okuyup 1-2 ay salona gidip daha dumbell ve barbella calismadan 2 makinayla calisip insanlara bunu yapin, sunu yapmayin demeyin ciddi ciddi. Komik olmaktan ote baya salak bi duruma dusuyorsunuz.

Ne kadar da uzatılmış yazdığım cevaplar ilginç. Ben kimseye illa şunu şöyle şunu böyle yap demedim anlamak istemiyosunuz ya da anlamıyosunuz. Sonuçta adamın gittiği salonda antrenörleri var burda kalkıp da benim şunu şöyle bunu böyle yap demem bişeyi değiştirmiycek. Fikirlerimi sundum, olanları söyledim bu kadar basit. Bi diğer arkadaş da proteinle ilgili bişey demiş. Ben kullanmam dedim zararı var ya da yok ki olduğuna inanmıyorum sadece prensip meselesi düzgün besleniyosam gerek yok.

çıg gid
Sosyal ağlarda paylaş

snarveien said:

zaten sana gelip de "bize böyle şöyle yap deme lan!" demiyoruz biz diyoruz ki "saçma şeyler yazma" yani hiç bişey yazma sen mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:

bradd pitt phormon ve steorid filan kullanıyormus zaten :)

30 yaşından sonra o kadar bi patlama yaşamak için açıktan bişeyler alman lazım zaten.Haa bu adamın aldığı ilaçlar mg mına kadar doktorlar ordusunun denetiminden geçiyordur.O almış bişii olmamış ben de aliim süper oliim diye düşünmeyin karaciğeri alırsınız elinize."1 kutu anapolon bitir sen" diye antranör bozmaları var piyasada aman dikkat

24-25 yaşına kadar vücut zaten growth hormon ve testesteron dolu olduğundan hiç gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

daral geldi bred pitin fight clubdaki vucudundan, benmi sevmiyorum tek o vucudu ? zayiflayin sizinde olsun.

ne kol kol gibi ne gogusler, ne omuzlar, adam bildigin zayif maraton atletinden hallice yahu. nesini buyutuyorsunuz bu kadar anlamadim ki zaten mesele eger 6 ayda o vucudu elde etmekse o isden hayir da gelmez o ekranda gorundugu gibide degildir bence.

zargana gibi herif.

gozunuz yaniliyor bence :) koy en kucuk adamin yanina sefil zayif adamlari, ekranda dana gibi gorunur tabii :)

ne brad pittmis anlamadim kardesim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Valhalla said:

İdeal vücut o, gerisi psikolojik rahatsızlığa giriyor bir sürü makale okumuştum bunun hakkında.

sana gore ideal .. genelleme.

o zaman yuzuculer, 100 metre sprinterleri, nba basketbolculari, nfldekiler, uzun atlamacilar, boksorler, kareteciler, vb bir cok spor yapan arkadas rahatsiz.

sacmalik, bence kendi dediklerine inanma sen bu konu hakkinda :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Valhalla said:

İdeal vücut o, gerisi psikolojik rahatsızlığa giriyor bir sürü makale okumuştum bunun hakkında.

sana gore ideal .. genelleme.

o zaman yuzuculer, 100 metre sprinterleri, nba basketbolculari, nfldekiler, uzun atlamacilar, boksorler, kareteciler, vb bir cok spor yapan arkadas rahatsiz.

sacmalik, bence kendi dediklerine inanma sen bu konu hakkinda :)

Kanuni yukarda sadyğın adamların amacı irielşemek değil, yaptıkları spor gereği irileşebilirler. Ana amaçları irileşmek değil veya dur omuz başlarım geri kaldı onlaırda çıkarayım demez bir boksör veya sprinter. Onlar destekleme amaçlı ağırlık çaılışırlar.

Ama bir bady buildingcinin tek amacı (yani müsabık ise ) irileşmek ve olabildiğince mükemmel hale gelmek. Yani tek amacı vücüdunun geliştirmek oluyor evet. Ama bu berabeinde psikolojik rahatsızlıkları getirirmi sanmıyorum ama elbette takıntı halibe getiren insanlarda olabilir aralarında. Diğer meslek gruplarında işi takıntı haline getiren insanların olduğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

vucut gelistirme her ana spor dalinin ayrilmaz parcasi, brad pittin fight clubdaki halini mukemmel ideal vucut olarak goren birisine karsi verilmis bir cevap o. ayrica her vucut gelistirme sporu yapan insanin amaci irilesmek degil ki? burada bir hata var. neden irilesmek ayi gibi olmak icin vucut gelistirme yapalim ? kasli olmak daha bir enerjik olmak, kendi kusurlarinin ustune gidip onlardan kurtulmak da bu sporun ana parcalarindan birisi.

istedigin kadar 100 metre sprinter ol bakalim o sekilde bir vucudun olabilirmi ? mumkun degil.

oraya arnoldun resmini koyup boylemi olmak istiyorsun demekle is bitmiyor istedigimiz kadar steroid alalim, istedigimiz kadar suppliment alalim o sekilde olamayiz, millet safmidir nedir, o arkadaslar 20 sene calistiktan sonra o hale gelebiliyorlar. nasil bir ciledir 20 sene boyunca o sekle gelebilmek icin calismak.

kisinin vucut gelistirme sonrasinda saplantili hale gelmesi dogrudur kendisini aynada kucuk gormesi dogrudur onlara katiliyorum verdigim cevap sadece alintiladigim alana ait. yani brad pittin o vucudu harici daha fazlasinin kisinin pisikolojik sorunlari olduguna dair sacma savla ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

bu resimdeki arkadas 1991 de baslamis bodybuildinge

http://bodyspace.bodybuilding.com/img/user_images/growable/2009/09/14/13871032/gallerypic/4335921.jpg

bu arkadas da 1991 de baslamis.

http://www.physique-mag.com/images/jay-cutler-ripped.jpg

muhim olan kisinin ne istedigi. oyle her body yapanin ayni kaliba sokulmasi cok yanlis. bodybuilding yapmadan bazi seyleri elde edemeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

İrileşmek eşit değildir ayı gibi olmak. Sonuçda ben bady yacağım diyen adamın kafasındaki husus bellidir, göbeği eriteyim kollarımı göğsümü vs şişireyim yani kas kütlesi olarak irileşeyeim, tabi bu var olan kola 2-3 cm ekleyeyimden başlar hadi 55cm lik kol yapayıma kadar gider tercih meselesi. Esas hedefi budur. Yan etkileri olarakda zaten fit olursun eskiye göre daha enerjik ve sağlıklı olursun niahyetinde sporda yapıyorsun. Ha ben fit olayım enerjik olayım diyorsan fitnes yaparak sağlarsın bunu.

Her sporun temelinde olan birşey değildir bady building temelinde olan ağırlık çalışmasıdır. Bady building yapan bir adamın esas amacı estetik kaygılardır. Ünideki salona bende gidiyordum hani koşu egzersizlerime destekleme amaçlı bacak egzerszileride giriyordum, güreş takımıda geliyordu mesela ama onalr farklı çalşıyordu barfiksi farklı çekiyorlardı, ağırlıklarla değişik biiçimde çalışıyorlardı hareketlei nizami yapmakdan ziyade hızlı ve çok tekrarlı şekilde çalışıyorlarıd mesela. Güç ve direnç kazanma amaçlı ağırlık çalışıyorlardı.

Bady Building çi ağırlık çalışmasını estetik kaygılarla yapar amacıda budur, dieğr tüm sporlada kendi branşlarına hizmet etsin diye ağırlık kaldırma egzersizleri yapar çalışır.

Edit: Zenci abi gayet iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim sölediğim şeyde şu değil ki 'ulan hepiniz psikolojik vakasınız falan'
Demek istediğim çok irileşmeye çalışan arkadaşlara yani psikolojik bir sorun olduğu ve doktora gitmeleri.
Neyse bana göre ideal vücut taylır dördının o cılız vücudu.
Gerisi eğer yaptığım spor fazlasını gerektirmiyosa boştur,gereksizdir sorundur
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...