Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut geliştirme ile ilgili

Dennis

Öne çıkan mesajlar

Kanuni said:

ne diyon be adam :) bench mench squad ne oluyor, anlamadim bisey.

diyorum ki vazgeçilmez, yapmassan olmaz diye bir haraket yok yani kafana takma Squat yapmıyorum falan diye, hani okadar övülen bench press bile Dorian Yates ve bir çok yeni/eski Bodybuilder tarafından yapılmayan bir haraket aslında.

bende yapmıyorum bench press onun yerine 40-50 kilolarla dumbell press yapınca göğüsleri daha iyi hissediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

aha ok. bencede oyle. bir kez sakatlarsam kendimi duzelene dek hic bir hareketi yapamam bunu goz onune alamam acikcasi, sevmedigim veya strese sokan hareketleri yapmamak daha iyi, dusunsene bir hareket icin bir kez sakatlasam dizi beli bir yeri buyur sana 3 ay ne gogus ne kol ne omuz ne kanat, hic bir sey yapamayacagim. almiyim anacim kalsin squad sevenine :)

insan bir kez sakatlanir, onunda ceremesini 1000 squadla cikaramam geri.
Sosyal ağlarda paylaş

S.a.

Daha l-carnitine kullanmis olan pati halkindan yardimlarini istemekteyim. simdi 3.5-4 ay gibi bir surede 16 kilo vermis biri olarak ben cardio yapmaya devam ederken gene salon irilerinden bir iki " lan olm l-carnitine alsana hem daha hizli yag yakip ustune agirlikta da kaldirirsan iyi bi vucut yaparsin" dediler kanima girdiler.

Simdik benim 10-15 kilo gibi bir fazlam var ve normal planlarima gore bu fazlaliktan kurtulduktan sonra agirlik calismakti. bu bahsedilen maddeyi hocama sordum kullanmakta fayda var mi diye o da " bunun etkili olmasi icin hr'yi 110 ustune cikarman lazim antrenmanlarinda, iste antrenman oncesi ve esnasinda iciceksin dedi, aldiginin fazlasi depolanmaz atilir zaten" dedi. bende de direk bosaltim sistemiyle ilgili bir sorun yaratip yaratmiyacagi geldi aklima. hafta 3 kere bunu almak ayni zamanda bir fayda getirir mi veya ileride rist olabilcek faktorleri nelerdir?
Sosyal ağlarda paylaş

Programım şöyle bir öneriniz var mı?

1.gün:Göğüs-Ön kol
1-Bench Press 4*10
2-Dumbell bench press 4*10
3-incline dumbell press 4*10
4-fly(4*10)
5-ez curl4*10
6-alternative dumbell4*10
7-concentration ya da oturarak z-bar.4*10

2.gün Sırt-Triceps
1-Seated Row (Close Grip) 4*10
2-lateral pulldown enseye 4*10
3- single arm row 4*10
4-tricep push down 4*10
5-EZ Extension (Standing) 4*10
6-Single Arm Extension (Standing) 4*10

3.gün Omuz-trapez
1-Shoulder press 4*10
2-lateral raise 4*10
4-upright row 4*10
5-Front raise 4*10

Haftada 3 bacaklarımın dinlenmesine görede squat var.
Şu an 50 kga kadar çıktım ikinci yapışımda bar kaç kilo bilmiyorum 15 diye tahmin ettim.
63 kgmım.Hedefim 70kga çıkıp sonra cut.
Squatta max ne hedeflemeliyim risk sınırı ne zaman başlar?
Eksiğim fazlam şöyle yapsan olur dediğiniz neler var?
Sosyal ağlarda paylaş

Frantic said:

S.a.

Daha l-carnitine kullanmis olan pati halkindan yardimlarini istemekteyim. simdi 3.5-4 ay gibi bir surede 16 kilo vermis biri olarak ben cardio yapmaya devam ederken gene salon irilerinden bir iki " lan olm l-carnitine alsana hem daha hizli yag yakip ustune agirlikta da kaldirirsan iyi bi vucut yaparsin" dediler kanima girdiler.

Simdik benim 10-15 kilo gibi bir fazlam var ve normal planlarima gore bu fazlaliktan kurtulduktan sonra agirlik calismakti. bu bahsedilen maddeyi hocama sordum kullanmakta fayda var mi diye o da " bunun etkili olmasi icin hr'yi 110 ustune cikarman lazim antrenmanlarinda, iste antrenman oncesi ve esnasinda iciceksin dedi, aldiginin fazlasi depolanmaz atilir zaten" dedi. bende de direk bosaltim sistemiyle ilgili bir sorun yaratip yaratmiyacagi geldi aklima. hafta 3 kere bunu almak ayni zamanda bir fayda getirir mi veya ileride rist olabilcek faktorleri nelerdir?

herhangi bir saglik sorunun yoksa hic bir supplement bi sorun yaratmaz. Sorunu supplement degil, saglik sorunun yaratir. Supplement sadece tetikler eger bir sorun varsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Maedhros said:

1.gün:Göğüs-Ön kol
1-Bench Press 4*10
2-Dumbell bench press 4*10

3-incline dumbell press 4*10
4-fly(4*10)

Bench ve DB Bench için: nerdeyse aynı hareketi 4er setten yapmak çok fazla bence. Her antremanda değişimli olarak sadece ikisinden birini yapmak daha yararlı olur derim. İlla 4 hareket istersen de onun yerine dips, pullover, crossover, decline bench vb koyabilirsin.

Ayrıca incline bench ve normal bench'in sırasını her antremanda değiştirmeni tavsiye ederim. İlk yaptığın harekete tam güç giriyorsun çünkü. O yüzden ilk yaptığın hareketi arada bir değiştirmek lazım.

Maedhros said:

Squatta max ne hedeflemeliyim risk sınırı ne zaman başlar?

Amacın ne ki? Sadece vücut orantısız olmasın mı istiyorsun? Bacaklar da genişlesin mi istiyorsun? Başka sporlar için güçlenmek mi istiyorsun? ...

Risk hareketi yanlış yaptıkça ve sınırlarını zorladıkça artıyor. Hareketi doğru yaptığın sürece risk diğer hareketlerle aynı gibi bir şey. Hareketi doğru yapıp yapmadığını tam bilmiyorsan da sınırlarını zorlamadan yavaş yavaş arttır derim kilo ve tekrarları.
Sosyal ağlarda paylaş

Vücutla orantılı gitsin istiyorum tam ne istediğimi bilmiyorum bu ara çünkü hoşlanmaya başladım squattan güç sporlarına kayabilirim belki : P
Şimdilik vücuda gerekli olan hormon desteği ve orantı +gücümün artması gibi bi kombinasyon sanırım istediğim.Sanırım hedef olarak 75 kg hedef koyucam şimdilik çokta zorlamanın anlamı yok.Birde bar 15 kgmıdır olimpikler 20 de benimki 20 mi bilmiyorum yanlara 35 lbs koydum 50 dedim tahminen kgye : )
Sosyal ağlarda paylaş

65 kilo barla kaç tekrar yaptın? Bir de aşağı pozisyonda ne kadar derine indin? Çünkü 90 derecenin altına indiğinde baya zorlaşıyor ama arka bacak ve kıç bölgesini daha iyi çalışıyor. Yalnız derine indikçe belini dik tutmak zorlaşıyor. Bacaklar (hamstring özellikle) yeterince esnek değilse istediğin kadar uğraş yamuluyor bel.

Bence ilk hedef kendi vücut ağırlığındaki halterle 3x5 yapmak olabilir. Ama düzgün teknikle ve en az 90 derecenin altına inerek. (90 derece derken, şu alttaki resimdeki gibi, kalçanın ve bacağın birleştiği yer, dizi hizasının altına gelecek.

63 kiloysan ve 65 kiloyla düzgün 3x5 ya da daha fazlasını yapabiliyorsan başlangıç için zaten iyisin. Kilo aldığın sürece 3x5 için haftada 2,5 - 7,5kg arası artış hedefleyebilirsin. Ne kadar hızlı kilo aldığına bağlı tabi. Aldığın kilo haftada yarım kilo civarındaysa haftada 2,5kg, bir kilo civarındaysa 5 kilo, daha hızlı kilo alacaksan 5-7,5kg olabilir (tahminen bunlar). 5 tekrar yapmıyorsan tekrar sayısı arttıkça bu söylediğim hedefler de düşer haliyle.

Squat Teknikleri - 90 derece, paralel

Sosyal ağlarda paylaş

İkinci bir soru olarak Arı poleni kullanmaya başladım extra solgarın ama hap gibi olmasından dolayı kararsızım işe yararmı yaramazmı bilemedim ne yapsam?
Birde şunu yakaladım ararken.Kubat damage ne ya haha:D

hehehe

inebildiğim kadar iniyorum squatta barla beraber 50 diye hesapladım.
Sosyal ağlarda paylaş

tarihe bakalım postun lame'liğini es geçelim
LÜTFEN

2 sene geçmiş olmasına rağmen bi boku hala becerememiş olmam da süper iyi hatırlattın valla :D
hala beceremedim vücut yapmayı peh

Maedhros said:

İkinci bir soru olarak Arı poleni kullanmaya başladım extra solgarın ama hap gibi olmasından dolayı kararsızım işe yararmı yaramazmı bilemedim ne yapsam?
.

ayrıca arı polenine gelirsek de hap olanını ilk kez duydum. ben gidiodum balcıdan alıodum günde 2-3 kaşık yiyodum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...