Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

seyrantepe işçileri kovuldu!

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

http://www.sabah.com.tr/haber,3368B6060A4741758AE75453DFE20A1F.html

ahah abi insan olun biraz bu nedir ya.

gs ile alakası yok o yüzden futbola açmadım. proje müdürü arkadaş parası ödenmeyen işçilerin işten atılmasına karar kılmış : ) hem bu krizde yasal olarak ödemen gereken zamandan sonra öde, hem de seslerini duyurabilecek kadar şikayet ettikleri zaman işten kov.

baya iyiymiş.
Sosyal ağlarda paylaş

işçilerin şikayet tarzı yanlış ve komikti ama.

sen şov için başkalarına maşa olup, senin paranla alakasız olan bir kurumun bayragını indirip, "valla cebimde para yok, param olsa fb bayrağı alıcam buraya" diye konuşursan yol verirler. kullandırmıcan kendini, uyanık olacan. protesto yapacaksan da adabıyla yapıcan.
Sosyal ağlarda paylaş

kovarsın tabii kanunsuz birşey var demiyorum. ama elebaşı kimse onu kovarsın, gerisi kalır. bunlar da koro halinde demediler ya fb bayrağı asıcaz diye. toplu kovma çok aşırıya kaçmış.

bide "vay sen beni utandırdın ha, gel göstereyim sana anyayı konyayı" der gibi bir durum var; asıl suçlu olan parayı ödemeyen sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

Neden hepsi kovuluyor? İşçi grev yapamaz mı bu ülkede? Ülke krizden dem vururken üstüne birde böyle atar yapar gibi işçi çıkarmak ne demek ya.

Galatasaraylık birşey yok zaten ama muhtemelen klubun tepkisi büyük olmuştur "fener bayrağı asıcaz" lafına.
O işçiyi kovmak daha mantıklı bi hareket olurmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

hiç kimsenin bir çalışanının ödemesini geciktirmesi ve onu madur durumda bırakma hakkı olmadığı gibi hiç bir işçinin de göz önünde bir işi yapıyorum diye abuk subuk hareketler ile hizmet verdiği kurumu küçük düşürme hakkı yoktur.

Bu durumda haklarını ödeyip işten çıkartırmaları çok normal.
Sosyal ağlarda paylaş

Siz bence olayı kavrayamamışsınız, FB-GS-BJK olayını tamamen geçiniz.

İş hayatında ne tür bir mevkidesiniz bilmiyorum ama, işveren olarak çalışanlarına birkaç ay hak ettikleri parayı vermeyip, üstüne bir de "Siz show peşindesiniz, kovuyoruz" demenin kesinlikle savunulacak veya arkasında durulacak bir noktası olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
kovarsın tabii kanunsuz birşey var demiyorum. ama elebaşı kimse onu kovarsın, gerisi kalır. bunlar da koro halinde demediler ya fb bayrağı asıcaz diye. toplu kovma çok aşırıya kaçmış.

bide "vay sen beni utandırdın ha, gel göstereyim sana anyayı konyayı" der gibi bir durum var; asıl suçlu olan parayı ödemeyen sonuçta.

önceki grevlerde de milleti gazlayan sivri tipler çıkartılıyordu mesela ama hiçbir zaman grevi şova çevirmemişlerdi. malesef kurunun yanında yaş da yanıyor. olaylarla alakasız insanlar da işinden olacak falan zor bir durum ama aklı başında olan insan sayısı baya bir azmış ki bu raddeye gelmiş olaylar. 3-5 kişinin gazlamasıyla bu kadar insan koyun gibi takip etmez onları bence.
Sosyal ağlarda paylaş

@Gangren

iş hayatını az biraz biliyorum. Eğer işçinden memnun değilsen, performansını, disiplinini beğenmiyorsan alacak/vereceğini halledip yol verirsin.

O işçinin haklı olarak emeğini istemeyi şova çevirmesi ahlakla ne kadar bağdaşıyorsa, işverenin de işçiyle alakasını kesmesi aynı derecede ahlaklı.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu bu adamların bankada parası yok ki.

paralarını alamayınca borç alıyorlar. borcun da bir faizi var. durup dururken borç yüzünden hakettikleri paradan daha azını alıyorlar. ki kriz döneminde borç almak daha zor & faizli olur.

gs ise bu parayı ödemeyerek para üzerinden kendine faiz kazanıyor.

çok basit bir mali taktik bu. cash flow sorunu çıkmaması için kısa vadeli ödeneceklerin ileri atılması. gs bunu futbolcularında da kullandı, seyrantepede de kullanıyormuş demekki.

sen aylarca adamlara parasını ödemezsen bunların borcu birikir. faizi birikir. ne benim çalıştığım yerde böyle bir durum var, ne de abimin firmasında paraların geç ödenmesi gibi bir durum var.

yok yani aynı durum başınıza gelse, sanki siz pıs pıs oturacaksınız. şahsen diyorum, atıyorum 3 ay maaşım ödenmesin, kafayı yerim. ne benzin parası, ne internet/doğalgaz/elektrik/su parası ödeyecek hale gelirim.

arkadaş, madem stad yapacak paran yok, yapma o zaman.

yasal olarak bir sorun yok tabii. ama gelip de bütün işçilerin toptan kovulmasını savunmayın
Sosyal ağlarda paylaş

fb bayrağı asarız lafı değil olay, ola sürekli iş bırakılması..
işe başlayalı 5 ay olduysa 5. grevimsi hareket bu ki ilk üçünde hiç unutmuyorum para alamama durumu yoktu,zam istemek için grev yapmışlardı ama kameralara açız ölüyoruz diye konuşuyorlardı.

ayrıca bu kadar kısa sürede ekip çok rahat toparlanır çünkü inşaat sektörü de mükemmel gitmiyor,çelk konstrüksyon işleri zaten berbat bir sürü vasıflı işçi gayet de açıkta.he tek sorun olabilir iş yerine adepte süreci ki şantiye malum çok büyük ancak o da çok büyük sorun değil giderilmesi bir haftadan fazla sürmez.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca seyrantepe için gs'den tek kuruş çıkmıyor, futbolcuya da yaptılar işçiye de yapıyorlar demek gereksiz alakasız bir şey.

bir başka olay da 3 aydır maaş ödenmemesi 3 aydır tek kuruş verlmemesi demek değil.
taşeron/müteahit firmalarla alakanız var mı bilmiyorum misal bizim şirketimizde maaş ve avans vardır. avans verilir maaş zamanı verilen avans maaştan düşülür öyle verilir.
arkadaşlar belirli bir miktar avans alıyorlar ancak içeride paralarının %50si %60ı alıyor. he tabi az para mı değil tabi ki ama medyada yaratılan adamlar 3 aydır tek kuruş almıyor lafı hikaye..öyle olsa çoğu adam işine gelemez zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...