Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

18 Mart Çanakkale Zaferi Yıldönümü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Milliyet birkaç fotoğraflık albüm yayınlamış hoş olmuş.

http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0,589163&id=1&galeriid=5477#galeriStart&ver=50&KategoriID=44
Mesaj tarihi:
ilginç birşey de var. çanakkale savaşını avustralya / yeni zelandalılar da kutluyorlar (ama onlarınki nisanda bir gündü). adamların millet olarak benliğini kazanmasına yardımcı olmuş bu savaş. hatta onlarda kutlanan en önemli gündür o gün (anzak günü diye geçiyor onlarda)

hem biz yenmişiz hem onlar kutluyo ne güzel :p
Mesaj tarihi:
bugün bizim okulda tören yapıldı.son kurtuluş savaşı şehidinin torunu geldi konuşma yaptı falan.kızı bizim okuldaymış.güzeldi.

ama adamın adını unuttum bi gözüm kapalı dinliyodum ağrı kesiciyle duruyodum=/
Mesaj tarihi:
Uzun ve hüzünlü bir savaş hikayesi ve büyük bir zafer. Tarihimiz boyunca hayatını kaybeden insanlarımıza çok şey borçluyuz.

-Evet biraz siyasetçi ağzı gibi oldu ama doğru bir cümle gibi geli bana.

Jadelith said:
ilginç birşey de var. çanakkale savaşını avustralya / yeni zelandalılar da kutluyorlar (ama onlarınki nisanda bir gündü). adamların millet olarak benliğini kazanmasına yardımcı olmuş bu savaş. hatta onlarda kutlanan en önemli gündür o gün (anzak günü diye geçiyor onlarda)

hem biz yenmişiz hem onlar kutluyo ne güzel :p

Evet, Avustralyada hocam benimle dalga geçmişti bu konuda, "çekilen taraf olmamıza rağmen sizden daha iyi kutluyoruz" diye. Tabii burdaki "çekilen" kısmına dikkat. Öyle yenildik, bittik fln gibi bir düşünceleri yok. Gayette "Stratejik olarak başarı ile geri çekilmeleri" var. Zaten sonra Almanya yenilince bizimde yenilmiş sayılmamız gibi onlarda da İngilizler yenince yenmiş sayılmak var. Tabii Belçikada ve Arabistanda savaşmış ve orda zaferler kazanmış Anzaklar var, haklarını yemeyelim.

Birde karşılıklı bu kadar kayıp ve acıya rağmen her iki tarafından birbirine bu kadar sempati ve anlayış göstermeside örnek bir durumdur dünyada.
Mesaj tarihi:
bugün deniz zaferinin yıldönümü, onlar çıkarma gününü anzak günü olarak kutluyorlar. başka cephelerde savaştılar ama ilk defa burada büyük ölçekte savaşıp çok miktarda kayıp verdikleri için vatanları için kan döktükleri ilk zaman olarak addediyorlar, koloniden bir vatana dönüşmelerinin simgesi.

şehitlerimizin ruhu şad olsun.
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
adamların millet olarak benliğini kazanmasına yardımcı olmuş bu savaş.

vay faşistler!!!

üç dört gündür buralarda değildim, bu önemli günü atlamışım.

bu toprakları savunmak için canlarını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Şehit yakını olmak her ne kadar acı vesilesi olsa da biraz da gurur vesilesidir diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
inatla Çanakkale Deniz Zaferi denmekte. osmanlının denizde çarpışmadığı fakat denizde kazandığı bir zafer olsa gerek. işgüzar çevreler tarafından Atamızın elde ettiği başarılar gözardı edilmek isteniyor sanırım. ha tabi çıkıp buna ulusalcı paranoyası diye sığırlar da var yok değil :)
  • Yeni Oluştur...