Arekreas Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Merhaba arkadaşlar. Şimdi benim 3 haziran'da bir davam var ve dava kağıdığında davaya katılmamanız için mazeret bildirmeniz gerekiyor diyor. Bu arada ben bir tanığım. Ve benim o tarihte finalim var. Acaba bu mazareti nasıl bildireceğim? Tecrübesi olan var mı? Yani dilekçe mi yazmam gerekiyor, ne yapmam gerekiyor? Okuldan bir şey mi almalıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulsinful Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Cağrı kağıdında ilgili mahkeme belirtilmiştir, mahkeme kalemine gidip durumu anlatırsın tanıksan zaten yargılamanın yardımcı öğesisin manasına geliyor yani sen olmasan da yargılama devam edeceği için sorun yok zorla getirilmezsin kaldı ki mazeret bildireceksin. Hiç birşey yapmasan da olur ama yapabiliyorsan sen durumu sözlü olarak kaleme bildir onlar şerh düşer gerekirse alır bi A4 yazarsın mazeretini onların talimatı doğrultusunda. ***Edit: ayrıca dava ne davası ? Hukuk- Ceza? ***Edit: Ceza davası oldugunu farzedıyorum ve; eger mazeret bıldırmeden katılmazsan ZORLA mahkeme huzuruna cıkartılabılırsın. Eger senın tanıklık yapmamandan dolayı bır zarar ortaya cıkmıssa onu sana ödetirler hafif para cezası da alabilirsin. Mazeret bıldırırsen seni daha sonraki bır durusma ıcın tekrar cagırırlar.Herhangi bir olumsuz yaptırımı olmaz. Hukuk Davası ise mazeret bıldırmezsen zorla getirilme vardır biraz ufak farklılıklar olabılır suan hatırlamıyorum. Uygulama da hukuk davalarında pek sorun olmaz tanığın gelmemesını tekrar cagrılırsın. Tabi davasına olayına göre değişir. Sen en iyisi mazeretini bildir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arekreas Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Ceza davası. Ben tanığım ve mazaret bildirmezseniz zorla getirileceksiniz tarzı bir yazı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Ceza davalarına tanık olarak çağrıldıysan katılmak zorundasın diye biliyorum ben.Aski takdirde mahkemeyi yanıltmak delil karartmak yalancı şahitliğe kadar ıvırı zıvırı var diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arekreas Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 İşte onun için mazaret bildirmem gerekiyor. Yani onu ilgili mahkemeye mi gidip yapmam gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Tanıksan tanıklık yapmak zorundasın ve çağırıldığında gitmek zorundasın. Usulüne uygun olarak çağrılıp da mazeretini bildirmeksizin gelmeyen tanıklar zorla getirilir ve gelmemelerinin sebep olduğu giderler kendilerinden alınır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulsinful Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Arekreas said: İşte onun için mazaret bildirmem gerekiyor. Yani onu ilgili mahkemeye mi gidip yapmam gerekiyor? Evet :) eğer ilçedeysen ve ildeki adliyeden falan cagrıldıysan ilçe adliyesinden muhabere kanalıyla da gönderebilirsin. İş adliye de bitiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arekreas Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Evet işte onun için mazaret bildirmem gerekiyor diyorum. Kağıtta da mazaret bildirdiğim takdirde gitmeme hakkım var. Onu nereye bildireceğim tek merak ettiğim şey bu. Yani ilgili mahkemeye gidip mi bildirmem gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 muhtemelen düşünmüşsündür ama yine de söyleyim; davan olduğu gerekçesiyle daha sonra ya da önce sınav olman mümkün değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arekreas Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Yok ildeyim. Ankara'dayım. Adalet sarayı'na gitmem gerekiyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Mazaret kabulünün şartları var sanırım.Öyle sınavım vardı manitayla yiyişecektim toplantım çıktı mazaretleri kabul görmüyor. Sağlık problemleri gibi mazaretler kabul görüyor.o da sanırım mahkemeye gelebilme durumun varsa kabul görmüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arekreas Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Anladım. Neyse ben biraz daha araştırayım. bu hafta gideceğim bir adliyeye. Olmadı, artık sınavla uğraş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulsinful Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Evet Adalet Sarayı yada artık kağıdın üzerinde her neresi yazıyorsa. Kimlik götürmeyi unutma yanında dilekçeyi verirken kimlik sorabilirler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 O değil de final sınavın için bir mazeret olur Tanıklık görevin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arekreas Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 anladım da sınavı erteletmek istemiyorum işte. Yani dava büyük bir şey değil. benim önceliğim sınav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Yüce Tanıklık Görevin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulsinful Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Ya git işte hakime mazeretim var asabiyim ben de gir sınavına yav off amma uzattınız konuyu >:D< X( gidiyorum ben adliyeye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arekreas Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 tamam tamam. bu hafta bildireceğim bakalım mazareti. Hey allahım, nereden buluyor beni böyle saçma şeyler, anlamıyorum ki. Neyse sağolun dostlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Öğrenci işlerine git o tarihde bir sınavın olduğuna dair bir belge al, sonra mazeret dilekçene ekler ve git mahkeme kalemine ver. Tabi önce hakimden havale alman gerekebilir yani belgeyi görecek ve imzalayacak ondan sonra dosyaya girer ama bazen gerek kalmıyor, kısaca hakimine göre değişiyor. Gerçi belgeyi almasanda olur mazerek olarak dilekçeni ver yeter, eğer ikna olmaz ise hakim zaten okula bunu bir yazı ile sordurur. Ama önce öğrenci işlerine bir sor öyle bir belge verebilirler mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 finallerin mazereti oluyor mu ki ? bizde vizelerin var ama finallerde mazeret vs yok direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 finalde mazeret yok vizede rapor mapor alıyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 bazı okullarda var en azından benimkinde var bi dersi kaçırmıştım 2.dönem sınavına girdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Genelde ekstrem durumlarda finallere mazeret kabul ediyorlar. Mahkeme tanıklığı da ekstrem bir durum yani haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burcc Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 ceza hukuku hocam ile konuştum. O da okuldan bir belge al dedi, finallerini mazaret olarak göster bir şey olmaz dedi. Ben de öyle yapacağım. Herkese teşekkürler bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Öbür nick daha iyidi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar