Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Davaya Katılmamak

Arekreas

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Şimdi benim 3 haziran'da bir davam var ve dava kağıdığında davaya katılmamanız için mazeret bildirmeniz gerekiyor diyor. Bu arada ben bir tanığım. Ve benim o tarihte finalim var. Acaba bu mazareti nasıl bildireceğim? Tecrübesi olan var mı? Yani dilekçe mi yazmam gerekiyor, ne yapmam gerekiyor? Okuldan bir şey mi almalıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

Cağrı kağıdında ilgili mahkeme belirtilmiştir, mahkeme kalemine gidip durumu anlatırsın tanıksan zaten yargılamanın yardımcı öğesisin manasına geliyor yani sen olmasan da yargılama devam edeceği için sorun yok zorla getirilmezsin kaldı ki mazeret bildireceksin. Hiç birşey yapmasan da olur ama yapabiliyorsan sen durumu sözlü olarak kaleme bildir onlar şerh düşer gerekirse alır bi A4 yazarsın mazeretini onların talimatı doğrultusunda.

***Edit: ayrıca dava ne davası ? Hukuk- Ceza?

***Edit: Ceza davası oldugunu farzedıyorum ve; eger mazeret bıldırmeden katılmazsan ZORLA mahkeme huzuruna cıkartılabılırsın. Eger senın tanıklık yapmamandan dolayı bır zarar ortaya cıkmıssa onu sana ödetirler hafif para cezası da alabilirsin.

Mazeret bıldırırsen seni daha sonraki bır durusma ıcın tekrar cagırırlar.Herhangi bir olumsuz yaptırımı olmaz.

Hukuk Davası ise mazeret bıldırmezsen zorla getirilme vardır biraz ufak farklılıklar olabılır suan hatırlamıyorum.

Uygulama da hukuk davalarında pek sorun olmaz tanığın gelmemesını tekrar cagrılırsın. Tabi davasına olayına göre değişir.

Sen en iyisi mazeretini bildir :)
Sosyal ağlarda paylaş

Öğrenci işlerine git o tarihde bir sınavın olduğuna dair bir belge al, sonra mazeret dilekçene ekler ve git mahkeme kalemine ver. Tabi önce hakimden havale alman gerekebilir yani belgeyi görecek ve imzalayacak ondan sonra dosyaya girer ama bazen gerek kalmıyor, kısaca hakimine göre değişiyor.

Gerçi belgeyi almasanda olur mazerek olarak dilekçeni ver yeter, eğer ikna olmaz ise hakim zaten okula bunu bir yazı ile sordurur. Ama önce öğrenci işlerine bir sor öyle bir belge verebilirler mi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...