Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Irak'taki Amerikan Askerlerinin Espri Anlayışı

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Amerika askerleri sırf geyik olsun diye duruyor ABD'de zaten.

Sırf yeni nesle "bakın siz bizim kontrolümüzdesiniz" imajı vermek ve bu şekilde büyümelerini, şekillenmeleri sağlamak tek amaç.

Doğru düzgün askeri eğitim bile almamış, iki silah verilip yollanmış tipte kişiler ordakiler.

Koyunlara ateş ederler, trafikte kargaşa yaratırlar, Allah ile dalga geçerler felan başıboş işsiz güçsüz insanlar.

Eminim ABD bize onları PKK'yla savaşmak amacıyla destek için gönderse, iki gün dayanamaz, silahı dayayıp intihar ederler.
Sosyal ağlarda paylaş

voloftekst var, isteyen okusun isteyen okumasin diye sipoylira aldim.

Army konusunda evet, biraz dingo olabiliyorlar da, USMC zaten bilhassa olum makinesi yetistirme amaciyla o filmlerde gordugunuz drill sergeant'lari koyuyor oraya, herifler pasifikte, korede, vietnamda hayvanlar gibi catistilar, ha hos, vietnamda ne kadar ellerine alip geri donmek zorunda kaldilarsa da zaten kayip oranlarina/sayilarina bakarsaniz anlasiliyor ortaligin durumu o donemde.

Hos vietnam'da gayet giden 3 askerden 1'i garanti kafayi yiyerek donuyordu, yiginla var savas sonrasi kafaya sikan vietnam veteran'lari.

1940'larda 50'lerde medya bu kadar gelismis olmadigindan tabi birsuru kanit yok elimizde, ne yapmislar, hangi atrocityler, katliamlar, kanunlara aykiri olaylar olmus diye de, 60'lardan sonra medya hayvan gibi gelistiginden, ustune o donemin gazileri de yasayip gidip oraya buraya anlattigindan dolayi biliniyor hemen hemen 20. yuzyilin ikinci yarisinda ve simdilerde neyin olup bittigi.

Ha ek olarak son 7-8 senedir askerlerin hemen hepsi fotograf makinesini gectim camcorderlari goturup gordugu herseyi cekiyor, liveleak.com'a girin dolusuyla combat footage falan bile gorursunuz yani, spoofer filmler cekmeye kalkisanlar bile var boyle ehah.

Sosyal ağlarda paylaş

madem okadar iyiler bu coni takımı neden memleketimize gelip askeri eğitim aldı ?
madem okadar iyiler neden viednamda 250 bin askeri nalları dikti biz 253 bin civarı askerimi sehid ettikte svası kazandık o imknasızlıklara ramen.
yerim coni sini de bilmemnesinide.
durun bakalım orta dogu halkı 1. dunya savasında bizi satmalarının cezasını cekiyo.
olaylara siyasiden cok dini bakınız arkadaslar.
bu yuz yulda su savaslarıda var unutmayalım :D
Sosyal ağlarda paylaş

Aforoz said:
madem okadar iyiler bu coni takımı neden memleketimize gelip askeri eğitim aldı ?
madem okadar iyiler neden viednamda 250 bin askeri nalları dikti biz 253 bin civarı askerimi sehid ettikte svası kazandık o imknasızlıklara ramen.
durun bakalım orta dogu halkı 1. dunya savasında bizi satmalarının cezasını cekiyo.

wall of text oldu yine, spoiler'a aliyorum.

58 bin kusuratli amerikan personeli oldu yaklasik, 150 bin kusur saf disi/yarali, bin kusur falan da missing in action durumundaydi yanlis hatirlamiyorsam.

Ha kuzey vietnam tarafina gelirsek 1 milyon kusur asker falan, ustune bilmemkac milyon sivil kaybi falan da var denilene gore, de sivil kayiplar hakkinda tam olarak kesin bir bilgi yok mesela. E git b52'leri yolla, kotur kotur bombardiman yap, napalm yagdir kasip kavur orayi burayi, kasabalarin ormanlarin ustune agent orange kimyasali bosaltip dur, katliam yaparsin 10 sene icinde rahat rahat yani. Ustune dolusuyla kasaba/koy/cartcurt katliami var kayitlara gecmis olan, arastirinca gayet belli oluyor kayip sayisinin neden bu kadar fazla oldugu.

Adamlarin kendine guveni fazla oldugundan, hele ki onceden karsilasmadiklari turden bir tarafla, birde alakasiz hastaliklarin hayvanlarin kol gezdigi, icine girince cikamadigin ormanlari ortamlari dusununce heriflerin afallamasi gayet kacinilmaz oldu, boyle sol usulu komun iman gucuyle kore'de karsilasmislardi en son, orada da ilk donemler bayagi afalladilar, da kore genel olarak dag bayirdan falan olustugundan asiri yabanci bir ortam degildi, kar bile yagiyor misler gibi. O esnada zaten abd'de milletin ayaga kalkmasi, birsuru insanin savasi protesto etmesi, islerin corba olmasi ustune '68 basindaki tet offensive patlayinca paso gerilemeye basliyorlar zaten, sonrasi malum 70'lere girince.

Askeri egitim almalari gayet dogal karsilanabilir birsey, birsuru ulke oraya buraya asker yollayip savas olan ulkeye en yakin komsu ulkelerde asker egitebiliyor, zaman ve masraftan kazanc yapmaya calismis da olabilirler, bilemem, ki zaten muharebe amacli egitimler turk ordusunda bayagi basarili bildigim kadariyla, egitim gorevlileri bordo bereliyse daha da basarilidir muhtemelen.

Sosyal ağlarda paylaş

Aforoz said:

amerikan askerleri ne zaman türkiye'de eğitim almış yahu? amerikan ordusu türkler'e ne borçlu? hiçbirşey. bizim askerimiz onlara ne borçlu bir de onu sor bakalım?
vietnam savşaı da 35 yıl önce bitti ve vietnam o savaşta 2 milyon insan kaybetti, amerika ise 50 bin. bugün vietnam'da hala o savaşta kullanılan kimyasal silahlar yüzünden 3 milyon sakat var. amerika 8 yıl sonunda gerçi çekilmiş olabilir ama vietnam o savaşı kazanmadı.
eski savaş sonuçlarına sığınarak orduların bugünkü durumları hakkında yorum yapmak çok saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
kurtulus savasi ? kibris cikartmasi
kore savasi

valla bir tek kurtuluş savaşı var nispeten eşit şartlarda savaştığımız, kore'de çokuluslu birliğin parçasıydık. performansımıza iyi deniyor ama tek başımıza kazanmış değiliz. kıbrıs çıkarmasını da söylemek ayıp olur herhalde? türkiye vs kıbrıs heh.
Sosyal ağlarda paylaş

irenikus said:
Aforoz said:

amerikan askerleri ne zaman türkiye'de eğitim almış yahu? amerikan ordusu türkler'e ne borçlu? hiçbirşey. bizim askerimiz onlara ne borçlu bir de onu sor bakalım?
vietnam savşaı da 35 yıl önce bitti ve vietnam o savaşta 2 milyon insan kaybetti, amerika ise 50 bin. bugün vietnam'da hala o savaşta kullanılan kimyasal silahlar yüzünden 3 milyon sakat var. amerika 8 yıl sonunda gerçi çekilmiş olabilir ama vietnam o savaşı kazanmadı.
eski savaş sonuçlarına sığınarak orduların bugünkü durumları hakkında yorum yapmak çok saçma.

h ttp://tr.wikipedia.org/wiki/Vietnam_Savaşı (komple link verinde bir hata oluyor başdaki h yi ayrı yazdım) Bak bakalım savaşı kim kazandı. Fraglara bakarak mı karar veriliyor savaşın kimin kazandığını ve kaybettiğini ? 2 milyon kayıp içinde sivillerde vardı, atarsan köylere napalm bombalarını normaldir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
matama said:
kurtulus savasi ? kibris cikartmasi
kore savasi

valla bir tek kurtuluş savaşı var nispeten eşit şartlarda savaştığımız, kore'de çokuluslu birliğin parçasıydık. performansımıza iyi deniyor ama tek başımıza kazanmış değiliz. kıbrıs çıkarmasını da söylemek ayıp olur herhalde? türkiye vs kıbrıs heh.

Ortada eşitlik namına birşey yokdu, sayıca onlar üstündü, silah olarak onlar üstündü, lojistik olarak onlar üstündü, teknoloji olarak onlar üstündü.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:
irenikus said:
vietnam o savaşta 2 milyon insan kaybetti, amerika ise 50 bin. bugün vietnam'da hala o savaşta kullanılan kimyasal silahlar yüzünden 3 milyon sakat var. amerika 8 yıl sonunda gerçi çekilmiş olabilir ama vietnam o savaşı kazanmadı.

h ttp://tr.wikipedia.org/wiki/Vietnam_Savaşı (komple link verinde bir hata oluyor başdaki h yi ayrı yazdım) Bak bakalım savaşı kim kazandı. Fraglara bakarak mı karar veriliyor savaşın kimin kazandığını ve kaybettiğini ? 2 milyon kayıp içinde sivillerde vardı, atarsan köylere napalm bombalarını normaldir.

Peki sayın einstein ben Amerika o savaşı kazandı mı dedim?
irenikus said:
vietnam o savaşta 2 milyon insan kaybetti, amerika ise 50 bin. bugün vietnam'da hala o savaşta kullanılan kimyasal silahlar yüzünden 3 milyon sakat var. amerika 8 yıl sonunda gerçi çekilmiş olabilir ama vietnam o savaşı kazanmadı.

Savaş sonuçlarına fraglara bakılarak karar verilmediği gibi 8 yıl anası ağlatılan bir ülkedenin acılarını düşman 8 yıl sonra vazgeçip çekildi diye "başarısız saldırı" gibi beyaz yakalı açıklamalarla dindirmezsin. Evet Amerika amacına ulaşamadı ama bu 1 Vietnamlı 10 Amerikan askerine bedel olduğu için olmadı.

Düzeltme: Ne 8 yılı ya Amerika Vietnam'a 1964'te falan asker göndermiş, en az 11 yıl savaşmış Amerika.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi Einstesin diyerek bana iltifat ettin teşekkür ederim ama bilmeni isterim ne Einstein kadar zeki nede onun kadar insanlık için güzel şeyler başarabileceğimi sanmıyorum bunu belirtmek isterim.

Şimdi gelelim savaşı kimin kazandığı mefhumuna, savaşta iki taraf vardı, bir kuzey vietnam bide abd, sen savaşı vietnam kazanmadı dedin. Halbuki bunu tam aksi oldu yani abd kaybetti yani vietnamı bölmeyi başaramadı ve başaramayacağını anlayıncada geri çekildi.

Bunun anlamı sevgili arkadaşım, abd savaşı kaybetti savaşın diğer tarafı kuzey vietnam savaşı kazandı.

Ha dersen bu savaşdan vietnam daha çok zarar gördü o kabul edilir ama kendini ifade edemiyorsan oda senin sorunun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...