Jaan Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 yendik ama umarım taraftar pek havaya girmez. Sivas, gs ve fb maçlarından 9 puanla çıkabileceğimizi hiç ummuyorum. ki bu maçlarda puan kaybı direkt potadan düşmek demek. Haftaya tablo biraz belli olacak. Beşiktaş sert oyuna gelemiyor. Sivas sürekli faul yapıp bizimkileri acaip yıldıracak. Ha olur da şamiyon olabilirsek mustafa denizli balı tescilli bir marka olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 takım takım olmuş artık yaa paslar falan güzel gollerde olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Sivasa karşı inşallah Holoskoyla başlar Mustafa denizli, takım çok arzulu ve istekli, doğru adamlar da girince çok güzel futbol ortaya çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 BiTcH_oFBaT said: derbinin kelime anlamına bakıp öyle kullanın artık lütfen. Bunun bana oldugunu dusunuyorum zaten benden baska derbi lafini kullananan olmamis.. Derbinin sozluk anlami ayni sehrin takimlari arasinda oynanan maclar oldugu gibi son birkac on yildir derbi maclar buyuk takimlar arasindaki maclar icinde kullanilmaktadir.. Sivas Besiktas maci bana gore derbidir.. Sivas son 2 senedir ligin zirvesini kovalarken oynadigi futbol ise en az 3 buyukler kadar etkileyici.. Sivasin buyuklugude zaten kac haftadir kotu oynamasina ragmen aldigi puanlardan geliyor buyuk takim kotu oynarkende kazanir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Derbinin esas anlamı aynı şehrin takımlarıyken, Türkçe'ye her türlü ezeli rekabeti tanımlayacak şekilde biraz yanlış geçmiştir, FB-TS maçının da bir derbi sayılması gibi. Şimdi üstüne kalkıp 2-3 senelik rekabete bile sırf büyük maç diye derbi dersek, 10-15 sene sonra "maç" kelimesini direk "derbi" ile değiştirmemiz gerekir herhalde :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 sivas maçı derbi maçı değidlir günümüzde beşiktaş-gs maçları bile derbi mi değil mi tartışması varken sivası buna katmak anlamsız.ha sivas bundan soraki 10 sene boyunca bi şekilde ilk 3 e girer ve bi kaç şampiyonluk elde ederse bi nevi derbi olur ama derbi beşiktaş-fener-gs dir trabzon maçı derbi değildir bana göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 kim ne zamandan beri bjk-gs maçının derbi olup olmadığını tartışıyomuş ? yani eski köye yeni adet getiriyosunuz iyice, fb-gs-bjk arasındaki maçlar derbidir, bi nevi trabzonda katılır saydığım takımlar arasında. ayrıca sivas-bjk da derbi diildir, 2sene ligde zirveye oynayan her takım büyük sayılmaz.hele ki 100yıllık çınarların arasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 15 senede 1 şampiyon oldugu için artık beşiktaş maçları derbililten çıkıcak falan die tartışılıodu.ki gs-fb her zaman ayrıdır.ben beşiktaş maçlarında heycanlanmıyorum.ama fener maçlarında ölüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 hayır abi. ibb- fb maçıda bir derbidir. 2 şehrin takımları maç yapıyorsa buna derbi denir. Türkiye'de öyle kullanılıyor diye derbi demek değildir. yanlış kullanılıyor. düzeltmek herkesin görevi. bugün torino - juventus bir derbidir. 2 takımın arasındaki güç farkı dağlar kadar olsada. ne demek gs -bjk ye bile derbi denemiyor artık filan. ne alakası var. yani polamik yaratmak için saçmalamayın lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Derbilikten çıkıcak diye tartışılıyomuş ? tartışmayı aptallar ve gerizekalılar yapıyosa normaldir yani bunun tartışılması, tartışmanın konusuda bjk ile oynanan maçlar derbi olsun mu olmasın mıdır... Valla heyecanlanıp heyecanlanmaman tamamen ve yalnızca senin kişiselin, ben beşiktaşın herhangi bi maçında heyecanlanıyorum oakdar çok severim beşiktaşı, derbilerde de bu heyecanım katlanır sadece.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 denmiyor demiyorum.artık tartışılıo.burda da baya tartışıldıydı. sonuçta fb-gs ayrı beşiktaş maçları ayrı beşiktaş genelde şampiyonluktan bi şekilde uzaklaştıgı için bunlar konusuluo.bu bi gerçek yani ben sölemiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Gs-bjk derbi değil tartışması arada bir hortluyor nedeni bilinmez,düşünmek saçma,tartışmak,gündeme getirmek daha da saçma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paticikte tartışılıyosa çok çok normal, çünkü fantikler var burda, işi gücü oraya buraya laf atmak olan tipler var.objektiflikle alakaları yok, tabi ki takılma maksatlı laf atarsın abartısı olmaz ama öyleleri var ki herkes görüyodur zaten konularda, hemen hortluyolar, fakat ciddi şekilde ısrarla derbi mi diil midir diye tartışan insanı ancak aynı fanatik görüşte olan kişi ciddiye alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Red gerçekten sadece ortalığı karışmışsın, burda ne zaman tartışıldı yahu bjk maçlarının derbi olup olmaması? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 fb-bjk gs-bjk maçları hiç bi zaman gs-fb maçları gibi olmamıştır bu doğru ama bunun derbi olmasıyla bi alakası yok ki. bunun beşiktaşın şu anda kötü olmasıyla da alakası yok. fb-gs en başından beri birbirlerine bilenen rakipler. bu şu anda da böyle zamanında beşiktaş altın dönemindeyken fb-gs 2.lik için yarışırken de böyleydi. beşiktaş 15 sene şampiyon olamadığında da böyleydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Holy said: Red gerçekten sadece ortalığı karışmışsın, burda ne zaman tartışıldı yahu bjk maçlarının derbi olup olmaması? sivas maçlarının derbiliği tartışılmış.ben de beşiktaş maçlarının bile derbdiliği sorgulanırken sivasın derbi olamıcagını söyledim :) evet tartışılmştı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 alıntı yapsana bir kaç tane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Red said: denmiyor demiyorum.artık tartışılıo.burda da baya tartışıldıydı. sonuçta fb-gs ayrı beşiktaş maçları ayrı beşiktaş genelde şampiyonluktan bi şekilde uzaklaştıgı için bunlar konusuluo.bu bi gerçek yani ben sölemiyorum :) yalan söyleme ya pes artık. kim tartışıyomuş bunu? ufak atta civcivler yesin derler adama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 şu bölümde mumu'ya katılacağım günü de gördüm ya, forum yıkılsa gam yemem artık :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Daha önce böyle bir şey tartışılmadı, bir ara "BJK 3. büyük mü" gibi bir yere gelmişti bir konu ama o da tıpkı bunun gibi çok gereksiz bir noktaydı. Yani FB-GS derbisinin nispeten daha önemli olduğu bir gerçek de, "BJK hala 3. büyük müdür, BJK maçları hala derbi midir" gibi şeyler biraz (hatta baya?) boş ve provokatif oluyor. Daha fazla bu tartışma devam etmesin ki moderasyonla uğraşmayalım lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 baggio penaltı noktasını gösterdi ama içerde mi dışarda mı tartışmaları yapılıyor :D abicim derbinin anlamını kendin söylüosn sonra tartışılıo hala diosn. ne diorm. ibb - gs maçıda bir derbidir. güç farkına bakmaz bazı şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Ya bu konu bu forumda defalarca tartışıldı. Derbi orjinal manasında 2 tane aynı şehrin takımı arasında yapılan müsabakadır. Ama Türkiye'deki kullanımı 2 büyük takım arasında yapılan maçtır. Yıllarca böyle kullanılmış bundan sonra da böyle kullanılır. Bunu tartışmanın bir manası yok hani burda gelip artistlik yapmanın derbi aynı şehrin takımları arasındaki maçtır siz yanlış biliyorsunuz demek de manasız. Türkiye'deki kullanım bu. Türkiye ligi maçları için de böyle kullanılıyor. Galatasaray Trabzonspor maçı da derbidir Türkiyede, Kayserispor-Sivasspor maçı da anadolu derbisidir. Hatta Çaykur Rizespor-Trabzonspor da karadeniz derbisidir. Nasıl futbol literatüründe Önlibero diye birşey yoksa bunu biz uydurduysak derbi kullanımı da böyle Türkiye'de. Son olarak Beşiktaş'ın şampiyon olmamış olması takımın büyüklüğünden bişey alıp götürmez. Liverpool da yıllarca şampiyon olamadı bir kişi çıkıp Liverpool küçük takım diyebilir mi ? Takımı büyük yapan stadıdır kökleridir taraftarıdır ekonomik gücüdür. Neyse bunlar benim kendi fikirlerim daha önce de yazmıştım umarım aynı tartışma dönüp dolaşıp tekrar gelmez karşımıza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Türkiye'de böyle deniyor diye de böyle devam etmek zorunda değil bence. bende onu demek istiyorum. yani ne kadar çok insan bunu farkeder ve düzeltirse o kadar doğru yola girmiş oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Ya iyide bunun yanlış bir kullanım olduğu kararına nasıl varıyorsun? Ki düzeltilmeli diyorsun. İngilizler bunu bu şekilde kullanıyor diye bende aynı şekilde kullanmak zorunda değilim. Gayet basit yani... edit: derby : A derby is a sporting event involving teams from the same area or city. a North London derby between Arsenal and Tottenham derbi İng. derby is. (derbi) sp. 1. Aynı şehrin takımları arasında oynanan oyun. 2. Büyük takımlar arasında oynanan oyun. neyse lafla anlatmaktansa direk böyle koymak daha kolay. Üstteki seslisozluk.com alttaki tdk ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar