Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Montajı

Auberon

Öne çıkan mesajlar

Ben bir pc topluyorum fiyatlarına göre parçaları değişik sitelerden almayı düşünüyorum ancak daha önce kasaya anakart veya işlemci monte etmedim bu işlem çok zor mudur nasıl yapılır çok zorsa ankara da uygun fiyata nerde yaptırabilirim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Bazı parçaların fiyatı hizlial.com da baya uygun ürün desteği nasıldır internet alışverişi için güvenlimidir yoksa kredi kartı yerine havale mi kullanmamı önerirsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

Zor değil aslında öğrenirsin ama çok hassas olman gereken durumlar var.İşlemci pinlerini kırabilirsin bunlarda garanti dışında tabi. herhangi bir teknik servise 30-40tl ye yaptırırsın.

Ben eskiden pc net dergisinde ki tutolar ile yapmıştım dergiye baka baka =) artık internet dahada gelişti videolar ıvır zıvırlar var.onlara bakarakta yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayari daha once kendin toplamadiysan hic ugrasma. Daha once burda bilmesine ragmen problem yasayan cok insan oldu. Gozum kapali "he yaparsın" diyemiyorum artik o yuzden.

Parcalari baska baska yerlerden toparlarsan makineyi toplatacagin yere verecegin para toplamda ettigin tasarrufa denk gelecek. Luzumsuz ve zaman alici bi ugras.

Ankaradayim dediysen gigatek.com.tr den veya bizzat dukkandan gunes bey ile goruserek yardim isteyebilirsin.
Ayni sekilde sanalmarketim ve de kizilayda nova bilgisayarda ankarada hatta turkiyede en uygun fiyat ve taksit imkanini veren yerlerdendir.
Sosyal ağlarda paylaş

Vatan bilgisayar nakit veya tek çekimde kdv almıyor fiyat olarak nova ve gigatek'e denk hatta daha aza geliyor aynı şekilde kdv almayan ve taksitlendiren bir tek hızlıal.com var oradan kasa anakart ve işlemciyi alsam monte edip gönderirler mi yoksa gene birine mi yaptırmam gerekir?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben son bilgisayarımı ilk defa kendim toplamıştım. Saatler sürdü ve eğlenceliydi ama bir daha yapmayacağım sanırım.

Her şeyi düzgün yapmama rağmen makine açılmadı. Defalarca kontrol ettim ve saatlerce süren hata ayıklama çalışmaları sonucu sorunun ram'in bir tanesinde olduğunu anladım.

Götürdüm ram setini değiştirdim. Geri geldim taktım bilgisayar açıldı. Bilgisayarı kapatıktan sonra bir daha açılmadı. Ram'i çıkarttım baktım bu ram de bozulmuş. Sonra randevü alıp teknik servise götürmem gerekti kasayı. Anakartı değiştirdiler ve bozulan ram setini tekrar değiştirdiler. Anakart en baştan bozukmuş ve ram'leri bir şekilde bozuyormuş.

Sonuçta ne oldu? Her şeyi düzgün takmama rağmen bozuk bir parça yüzünden günler harcadım ve sinirlerim bozuldu. Tüm parçaları aynı yerden al, montajını yaptır, kontrolünü ettir. Mis gibi çalışan bilgisayarı al evine götür. Bir sorunun olduğunda nereye götürmen gerektiğini bilirsin en azından. Üç beş kuruş kıscam diye parçaları başka başka yerlerden ısmarlamak pek hayırlı bir iş değil. Ordan kazanacağın para başka yerlerden fazlasıyla çıkabilir sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

ben vatandan topladım bu yaz, montajınıda yapıyolar ücretsiz(netten alışverişte nasıl olur bilemem)

daha önceden defalarca anakartı işlemciyi vs sökmüşlüğüm çıkarmışlığım vardı ama yeni pcde yemedi açıkçası, illaki bi sorun yaşıyosun.

mesela benim dvd sürücü kasaya sığmamıştı, kasayı kanırtmak zorunda kalmıştım. veya parça üretim hatası olarak bozuktur, kafayı yersin bozuk olduğunu anlayana kadar dünyan kararır.

en temizi aldığın yere toplatmak, sonraki upgradeleride kendin yapmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası Mirage arızanın nereden meydana geldiğinide anlamış, ben anlayamıyorum şahsen birçok problemde. O yüzden alet çalışmadığı anda ne yazıkki teknik servis yolları gözüküyor ve 15-20 serviste kalabiliyor makine. Fakat onlar monte ederken arızalı olduğunu fark ederlerse direkt yenisiyle değiştiriyorlar. (Tabii buda firmadan firmaya değişebilir)

Kısacası aldığın yerden montajı iste, tek tek toplayıp 3 kuruş kar edeceğim diye sinirlerini bozma.
Sosyal ağlarda paylaş

En son aldığım bilgisayarı kendim montajladım, hiçbi sorun yaşamadım. Ama bunun sebebi işlemci söküp takmaya alışık olmam olabilir.
Bi bilgisayar bozulduğunda tüm parçaları çıkarıp bakarım, yanan var mı, birinin bi yeri mi kırılmış falan.
İşlemci takarken bikaç nokta önemli:
- Termal macun sürülü değilse, onu düzgün bi biçimde sürmek. Fazla da sürmeyeceksin, az da sürmeyeceksin. Sürdüğün kadarını da eşit dağıtacaksın sürülecek yerlere.
- Macunu sürdükten sonra işlemciyi yerine oturturken kilitlerin açık olduğuna dikkat edeceksin. Eğer iğneleri deliklere tam uyuyo ama işlemci girmiyosa zorlamadan bakman lazım, kilitli mi diye.
- İşlemciyi yerine oturttuktan sonra kilitlemeyi de unutmicaksın. Bu kilitleme ve kilidi açma işinin nası olduğu kitapçığında yazar işlemcinin.
- En önemlisi de bu sanırım, soğutucuyu takarken çok dikkatli olman lazım. Çok bastırmadan, işlemci üzerindeki macunu dağıtmadan takman gerek. Bunun için de soğutucuyu yerine ilk seferde tam olarak yerleştirmen gerek ki, sonradan oynatmayasın.
Sanırım işlemci montajında için en çok çekinilen aşama bu. Bozuk olan eski AMD makineme bakarken işlemci çekirdeğinin ucunu kırmıştım soğutucuya abandığım için.
Kısacası, eğer önceden işlemci takıp çıkarmışlığın yoksa deneme derim.
Sosyal ağlarda paylaş

gigatek uye fiyatlariyla birlikte cogu toptantican ve cogu bilgisayarcinin aldigi bayi fiyatindan ucuza alir. istedigin makine icin bi konus derim.

Vatan , mavi falan bunlara toplamada ben hic guvenmiyor, teknik servislerinde tanimadigim adama bilgisayar ve parca emanet edemem kusura bakmasinlar.

Belki kendi isimi gordugum icin alistigimdandir ama yinede bu tarz seyde kucuk isletme herzaman daha iyidir, tanidik guvenilir yerler oldugu icin gozum kapali onerebiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...