Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teşekkürler CHP

MuDo

Öne çıkan mesajlar

valla ben ne oyumu verecektim e bişey..gayet güzel her 2 ayda 300lira alacaktım ki gayet de ihtiyacım var..kurunun yanında bile olmayan yaş oldum bu durumda.

bi de devlet her boka veriyor para bana,öğrenciye vereceği para mı batıyor abi?devletin görevi bağış yapmak değil eyvallahda daha nicesi varken belki de en masumuna el atıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
İşte KYK'ya başvurunca herşey didik didik edilip en ihtiyaç sahibi olanlara veriliyor.

alakası yok.
etrafımda geyiğine form doldurup(aylık net gelire 7000TL yazanlar vs) burs alan onlarca arkadaşım var.kredi de değil yani burs.ama ikinci öğretim olan nerdeyse kimseye de burs vermediler.geçen sene bizim(biz öğrenciler) yardım yaptığımız 2 arkadaş vardı onlar bile alamadı.
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame said:
aylık bursunuz için 5 yıllık geleceğinizi satın arkadaşlar.bulgurcu makarnacı gecekondu kesiminden bir farkınız kalmamış çıkar üzerine kurulmuş ilişkileriniz.bravo üniversite gençliğine.
kime ne satıyoruz yahu belediyeden burs alarak?

he bi de burs niye kesildi üff pis chp falan modunda değilim..fizboz çok iyi demiş adamın vergisiyle veriliyor o burslar.ama her belediye bursu alan satıcı para köpeği değil yani.hele kyk hiç de adil bir kurum değil.
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:
valla ben ne oyumu verecektim e bişey..gayet güzel her 2 ayda 300lira alacaktım ki gayet de ihtiyacım var..kurunun yanında bile olmayan yaş oldum bu durumda.

bi de devlet her boka veriyor para bana,öğrenciye vereceği para mı batıyor abi?devletin görevi bağış yapmak değil eyvallahda daha nicesi varken belki de en masumuna el atıldı.
Hic de masumane degil. Komur torbalarinin ustune "basbakanlik" yazan adam, adalet bakaninin da dedigi gibi "sorun cikartmayan", nam-i diger AKPli belediyelere, ogrencilere dagitsin diye para veriyor, belediyeler de RTE adina bu parayi dagitiyor. Dagitirken "halk, vergisiyle sana destek oluyor" demiyor, "sadece bu hukumet zamaninda boyle bir uygulamayla ogrencilere destek olunuyor" diyerek propaganda yapiyorlar.

Her seyi gectim, AKP, insanlarin dogrudan ogrencilere burs saglamasinin onune gecti. Ben istedigim ogrenciye gidip burs veremiyorum. Illaki bunu devlete vermek zorundayim. Bu kanunu cikarirken ogrencilerin hicbirisi agzini acmadi da simdi mi batti bursunuzun kesilmesi?
Sosyal ağlarda paylaş

valla hiçbir kimse yok ki al bu bursu git harca gez dolaş desin.şirketlerden alınca,mezun olunca 3yıl 5yıl benle çalışacaksın vs zorunluluğu olmayan burs görmedim ben.
belediyeden alınca başvuru dışında muhatap bile olmuyorsun adamlarla.
ayrıca kişisel olarak bursların kesildiğini de yeni öğreniyorum.bu engellendiğinde de duyursaydınız madem halka sessiz kalmasaydınız?

ayrıca belediye bursu akp ile başlamış bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun da burda zaten. Ben eskiden belediyeler veriyo muydu vermiyo muydu bilmiyorum. Sonra kanun cikti sadece devlet verebiliyor oldu. Ama mevcut durum bu. Sorun da bunun tam ortasinda.

Kiyafetinden kitabina, cep harcligina kadar yardim eden insanlar vardi. Bunlar daha cok universitelilere degilde ilkokul/ortaokul/lise de yapilirdi. Gider mudure sorardin, ogretmenlere sorardin, ogrenir yapardin yardimini. Ne sov haline getirirdin, ne "bakin burs veriyoruz biz" diye yaygara koparirdin. Dahasi ogretmenler de, o ogrenciler rencide olmamasi icin digerlerinden habersiz yapardi bu yardimi. Gider ailelerle konusurdu vs. vs..

Muhattap bile olmuyosun... Bu ayri bi sorun zaten. Sen zerre sorumluluk hissetmiyorsan aldigin bursa karsilik, bu zaten sorundur. Bireyler kendi kazandiklari parayi bir baskasina yardim olsun diye verince takip ederler. Belediye bedavadan buldugu parayi kafasina gore har vurup harman savurur, nereye gittigini bilmez, cunku kendi cebinden cikmaz o para. O sadece dagitir, meyvesini toplar.

Son olarak da ben mi takip edecem senin bursunu, senin bursunla ilgili cikan kanunlari?!?! Yuzsuzluk de bi yere kadar...
Sosyal ağlarda paylaş

konunun akpyle chpyle alakası yok.

bu hayvanlığı yapanlar chpliler olduğu için chpye kızılıyor burada ki kimse bu hareketi yüzünden chp ye oy atmaktan vazgeçmeyecektir.

sorun şu ki gerçekten ihtiyacı olan insanlar var öğrenci olup bir kuruş parası olmayan. tuzu kuru olanlarınız burada atıp tutmaya devam etsinler. nasıl olsa sizi zerre ilgilendirmiyor, kafanıza göre yorum yapın siz.

tok açın halinden anlamazmış diyerek noktalıyorum. siz hala akpymiş chpymiş mhpymiş bunları tartışın.

Edit: Abso / Hakaret editlendi.
Sosyal ağlarda paylaş

adalet tecelli etmiştir önemli olan bu, doğru olan yapılmış bu yüzden adalet tanrıçasının gözü bağlı

burs alma koşulları bellidir ailede vefat, memur çocuğu olma, akademik başarı vs bunlar zaten belediyeden almıyorlar zaten haricinde havadan burs alanlar umurumda değil.

Benim paramla kimse millete peşkeş çekemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Mumu said:
konunun akpyle chpyle alakası yok.

bu hayvanlığı yapanlar chpliler olduğu için chpye kızılıyor burada ki kimse bu hareketi yüzünden chp ye oy atmaktan vazgeçmeyecektir.

sorun şu ki gerçekten ihtiyacı olan insanlar var öğrenci olup bir kuruş parası olmayan. tuzu kuru olanlarınız burada atıp tutmaya devam etsinler. nasıl olsa sizi zerre ilgilendirmiyor, kafanıza göre yorum yapın siz.

tok açın halinden anlamazmış diyerek noktalıyorum. siz hala akpymiş chpymiş mhpymiş bunları tartışın.

Edit: Abso / Hakaret editlendi.

afedersinde ben sokak yap coplerimi topla diye veriyorum o parayi
git istedigine burs ver diye deil
devletin gorevi bu olmamali diyorum hala ben
Sosyal ağlarda paylaş

Mumu said:

sorun şu ki gerçekten ihtiyacı olan insanlar var öğrenci olup bir kuruş parası olmayan. tuzu kuru olanlarınız burada atıp tutmaya devam etsinler. nasıl olsa sizi zerre ilgilendirmiyor, kafanıza göre yorum yapın siz. tok açın halinden anlamazmış diyerek noktalıyorum.

Şu mesajdan anlaşılıyor ki biz ne kadar bu işin nasıl olması gerektiğini anlatsak da, birileri çıkıp fakir edebiyatı cahilliği ve/veya sömürücülüğüyle tartışmayı resetlemeye devam edecek. Hiç kasmasak daha iyi onun için.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
afedersinde ben sokak yap coplerimi topla diye veriyorum o parayi
git istedigine burs ver diye deil
devletin gorevi bu olmamali diyorum hala ben

Ee burslar kesildi, yeni sokaklar yapılıp çöplerin daha mı iyi toplanıcak ? Anlamsız, belediyenin verdiği burs hiçbirşekilde halkı etkilemez kötü yönde. Etkileyemezde, ne diyecek adam çöp arabası alamadık çünkü burs dağıttık mı? Olmaz yani, iş zaten görülüyor yanında da burs veriyorlardı işte. Benim kuyruk acım yok, bursla işim olmadı çünkü. Ama benim tanıdığım 3-5 kişi var gerçekten ihtiyacı olan fakat bursu iptal olan.

Bu arada anladım, daha farklı yollar var bursu dağıtmak için. Adam belediye adı altında kendi reklamını da yapıyor işte. Öyle ya da böyle bu hizmeti veriyordu. Karnı tok olana da veriyordu aç olana da. Ama ihtiyacı olan insan karşılıksız para alabiliyordu en azından. Bu memlekette ne doğru ki, belediyenin burs vermesi sorun oldu. Kime ne zararı var o da önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

o burs parasini belediyeye tanri bahsetmiyor

vergi bilinci yok diyoruz millette cahil millet diyoruz LOL ELITIST HALKA TEPEDEN BAKAN filan diye etiketliyorlar

devletin sonsuz parasi yok bizim 3-30 maaslarimizdan kesip sonra alisveriste bir kere daha hatta OTV soz konusu ise 3. ye kestigi vergiler onlar

adaletli bir skeilde burst dagitsalar bile karsi cikarim, bust dagitmak develtin isi degilki babasi otel sahibi olupta yuzsuz gibi burs alan tipler geziyor

9000 lira maasla gecinemiyen basbakanin cocuklarinin burs alip asgari ucretle gecinebilen ailenin cocuguna o bursun laik gorulmemesi var

cok rezil igrenc ve yozlasmis bir toplum olduk
dunyaya meteor carpicak deseler zil takip oyniycam
Sosyal ağlarda paylaş

şu "benim vergimi hedehödö yapamazlarr" konusunda sıkıntı seziyorum. verginin mantığı şu; devlet sana "devletlik" yapıyor, sen de o devletliği yapabilsin diye yardım ediyosun. yani burada doğrudan bir geri dönüş söz konusu değil; daha doğrusu geri dönüş, zaten devletin devletliğini yapmasında zuhur ediyor. devlet herkesin devleti ve senin verginle ne yapılacağına devlet karar vermekte. ha şahsen ihtiyacı olan öğrenciye burs verilmesinden rahatsız olmam, ama tabii adamakıllı bir denetimi olması önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
şu "benim vergimi hedehödö yapamazlarr" konusunda sıkıntı seziyorum. verginin mantığı şu; devlet sana "devletlik" yapıyor, sen de o devletliği yapabilsin diye yardım ediyosun. yani burada doğrudan bir geri dönüş söz konusu değil; daha doğrusu geri dönüş, zaten devletin devletliğini yapmasında zuhur ediyor. devlet herkesin devleti ve senin verginle ne yapılacağına devlet karar vermekte. ha şahsen ihtiyacı olan öğrenciye burs verilmesinden rahatsız olmam, ama tabii adamakıllı bir denetimi olması önemli.

iste bu iliskiyi duzenleyen sey devlet ile vatandas arasindaki sozlesme (anayasa) cercevesinde olusmus kanunlar ve kurumlar. eger sen bunlara aykiri davraniyorsan kusura bakma benim vergimle yapamazsin. hic bi sikinti filan da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

karar doğru, belediyelerin bu tip işlere girmemesi lazım.

ama burdan gelecek paraya güvenip öğrenim hayatına dair plan yapan gerçek ihtiyaç sahiplerinin bir anda ortada bırakılmasına bir çare bulunması lazım. belki olması gereken seneye bu yardımları yapamayacağız diyip bu senelik devam etmekti ya da başka bişiler yapılabilir(di).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...