Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teşekkürler CHP

MuDo

Öne çıkan mesajlar

5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanunun bazı maddeleri hakkında Anayasa Mahkemesinin 2008/165 sayılı kararının 10.03.2009 tarihli Resmi Gazetede yayınlanması ile Belediyelerin burs verme imkânı kalmadığından belge getirmek üzere verilen randevular iptal edilmiştir. Bugüne kadar öğrencilerin hesaplarına yatırılan paralar geri çekilmeyecektir. Fakat maalesef bu tarihten itibaren hiçbir öğrenciye de burs ödemesi yapılamayacaktır.

2008-2009 öğretim döneminde 25744 öğrenciye başarıyla beş aylık burslarını sağlamış olmaktan mutluyuz.

Dünyanın en başarılı muhalefet partisisin..
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle daracık vizyonlarla, "AKP PARA DAĞITIYOR CHP KESTİRİYOR" gibi ucuz mantıklarla propaganda yapmayın. Tam istenen tuzaklara düşüyorsunuz.

Siyasi kurumlar burs veremez. İşi burs vermek değildir. Bu konuda yasa da vardır, ama ne hikmetse "BELEDİYELER HARİÇ" diye madde uydurulup eklenmiştir, CHP de bu maddenin Anayasa'ya aykırı olduğu yönünde haklı bir itirazda bulunmuştur.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Böyle daracık vizyonlarla, "AKP PARA DAĞITIYOR CHP KESTİRİYOR" gibi ucuz mantıklarla propaganda yapmayın. Tam istenen tuzaklara düşüyorsunuz.

Siyasi kurumlar burs veremez. İşi burs vermek değildir. Bu konuda yasa da vardır, ama ne hikmetse "BELEDİYELER HARİÇ" diye madde uydurulup eklenmiştir, CHP de bu maddenin Anayasa'ya aykırı olduğu yönünde haklı bir itirazda bulunmuştur.

Pardon bab, tuzaklara düşüyoruz biz, bilemedik, afedersin. Fakat her ne olursa olsun ihtiyaç sahiplerine giden paranın kime ne zararı var açıklar mısın ?
Sosyal ağlarda paylaş

İlgili karar: " Belediyeler doğrudan burs yatıramazlar , Kredi Yurtlar Kurumu yoluyla öğrenilere burs verebilirler" . Açıkçası burslar verilmeyecek yazmıyor burada.

Ki CHP nin başvurusuda bu yöndeydi zaten. "Bilgi sahibi lömadan fikir sahibi olmayın" demiş Uğur Mumcu zamanında.

Tekrar özetleyeyim;

Burslar kaldırılmadı, isteyen belediye Kredi Yurtlar Kurumu aracılığı ile verir o bursu.

Ama maksat olayı çarpıtıp CHP ye çamur atmaksa, eh bilemeyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Belediyenin görevi sana burs vermek değil.Belediyenin görevi yaşadığın semti en nezih seviyeye çıkarmaktır başka da görevi yoktur.

Belediyeler insanlara yardım etmek için yanıp tutuşuyo CHP ise geldi ordan darth vader gibi sizin yardımlarınızı kesti CHP kötü o zaman :)

O adam size yardımları dağıtana kadar sizin yardıma muhtaç olmayacak yaşam standartına gelmesi için çalışacak genel olarak hükümeti belediyiside bunu yapacak.Belediye hizmetlerini en optimal fiyata çekse bile bu amaç uğruna bir katkı yapmış olur.

Kimse sizin kara kaşınıza kara gözünüze burs açmıyo.Milletin o temiz vergisi seçmen zemini oluşturma projelerine kurban gitmemeliydi ve gitmiyecek olmasıda çok sevindirici.Bizde öğrenciyiz bizde biliyoruz 5-10 yere başvurup tutturduklarından burs parası alıp aylık içki masraflarını karşılayan öğrencileri.Biraz onurlu olmanın vakti geldide geçiyor bile.Zaten birşeyleri yoluna koyamamamızın en büyük sebebide kimsenin rahatından vazgeçemeyecek kadar yavşak olması.
Sosyal ağlarda paylaş

Hao said:
Pardon bab, tuzaklara düşüyoruz biz, bilemedik, afedersin. Fakat her ne olursa olsun ihtiyaç sahiplerine giden paranın kime ne zararı var açıklar mısın ?

Şu ucuz fakir edebiyatını bir kenara bırakıp düşünürseniz, SİYASİ kurumun neden para dağıtamayacağını kestirebilirsiniz. Yine de ben ufaktan yardımcı olayım;

Belediyelerin vermesi gereken şey hizmet, para değil. Siyasi kurumun para vermesi, oy satın almak demek. Yalan yanlış bilgilerle belediyelerden para alıp icabında bir gecelik eğlencede yiyen veya 5 günlük benzin masrafını çıkaran bir düzine adam tanıdım.

Gerçekten ihtiyacı olanlara burs vermek için KYK var, belediyeler başvuruları oraya iletirse zaten ince elenip sık dokunarak ihtiyacı olana veriliyor burs.

Vergilerimin oy peşinde koşan belediyelerce genelde ihtiyacı olmayan insanlara harcanmasındansa gerçek belediye hizmetlerinde kullanılmasını tercih ederim açıkçası, her mantıklı insan gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben, benim paramla, benim vergimle, benim maaşımdan kesilen vergiyle, benim aldığım üründen kesilen vergiyle, bir başka öğrenciye, hatta ihtiyacı olmadığını bildiğim fakat buna rağmen burs hakkı kazanan öğrenciye burs verilmemesini istiyorum.

yeterince net midir ?
Sosyal ağlarda paylaş

İşte KYK'ya başvurunca herşey didik didik edilip en ihtiyaç sahibi olanlara veriliyor. Belediyede kura/torpil karışımı ve sallapati bir şekilde veriliyor, ailesinin 2 evi 2 arabası olan lisans öğrencisi arkadaşımın yüksek lisans bursu aldığını biliyorum İBB'den be.

Sırf kendi havadan geliriniz kesildi diye gayrimeşru, mantıksız ve oy için devlet kaynaklarını sömüren bir işi savunuyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Esasında CHP'nin yaptığı teklif burs yetkisinin belediyelerden alınıp KYK'ya verilmesine yönelikti. Dolayısıyla halihazırda verilmiş olan burslar kesilmeden KYK'ya aktarılıp KYK aracılığıyla ödenecekti. Yandaş kundaş medyanın yazmadığı nokta Kadir Topbaş, şurekası ve türevlerinin CHP'nin yaptığı bu başvuruyu oy potansiyeline çevirebilmek için bilinçli olarak bursları kestiğidir. Yoksa CHP'nin ne verdiği teklifte ne de yaptığı başvuruda bursların kesilmesi öngörülmemektedir. Bu olay ortaya çıktığında hemen Topbaşın ay çok özür dileriz bursları biz kestirmek istememiştik ama tükaka CeYePe öyle yaptırdı kestirdi sdf sdf demesinin sebebi de budur zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

mesela şöle yapabilrisiniz
kemal kılıçdaroğlu kömür-gıda dağıtımına karşı
onun yerine her aileye 600 ytl vermeyi düşünüyor
o yüzden de partisi belediyelerin burs vermesinin yanlış olduğunu düşünüp anayasa mahkemesine gitti.

kyk merkezi, belediye yerel
yaşadığı şehrin öğrencisine yapılan yardımdan kimseye bir zarar gelmezdi, öğrenci kısmen en tuzu kuru kişi, açlık sınırındaki kişilere yapılan yardım ve oy bağlantısının çok uzağında
ki, onlara hem belediye hem valilik yardım yapabiliyor

başarı bursundna emin deilim ama, x yarışması yapıp istediği gibi para dağıtabiliyor dereceye girenlere ama burs vermesi garip olcak diyorsunuz

siyasi olarak bakarsak bu bursu chp iptal etmedi bu bi gerçek, anayasa mahkemesinin kararı var. her zaman yapılan hata ortaya bir düzeltme koymadan işleyen sistem böyle olmaz demek
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Hao said:

Şu ucuz fakir edebiyatını bir kenara bırakıp düşünürseniz, SİYASİ kurumun neden para dağıtamayacağını kestirebilirsiniz. Yine de ben ufaktan yardımcı olayım;

Belediyelerin vermesi gereken şey hizmet, para değil. Siyasi kurumun para vermesi, oy satın almak demek. Yalan yanlış bilgilerle belediyelerden para alıp icabında bir gecelik eğlencede yiyen veya 5 günlük benzin masrafını çıkaran bir düzine adam tanıdım.

Gerçekten ihtiyacı olanlara burs vermek için KYK var, belediyeler başvuruları oraya iletirse zaten ince elenip sık dokunarak ihtiyacı olana veriliyor burs.

Vergilerimin oy peşinde koşan belediyelerce genelde ihtiyacı olmayan insanlara harcanmasındansa gerçek belediye hizmetlerinde kullanılmasını tercih ederim açıkçası, her mantıklı insan gibi.

Öğrenmek istediğim " ihtiyaç sahiplerine verilen paranın ülkeye verdiği zarar " idi.

İnsanları dolandırarak hak yiyenleri savunmuyorum zaten, her normal insan gibi, fakat "dolandırma" yeteneği ve " çevresi " olanlar kyk'yi de dolandırıyor, müsterih olunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...