Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üçgen sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
AD ve BD belli aralarındaki açı belli. Kosinüs teoremi uygulayıp karşıdaki kenarı bulucaksın. Üçgenin bütün kenarları belli oluyor. Sonra X açısına komşu olan kenarları kullanarak Kosinüs teoremi uygulayınca sorunun cevabı çıkar gibime geliyor.
Mesaj tarihi:
üç kenarı belli üçgende tüm açıları kosinüsle bulabileceğine göre, bulursun ama uzar o yoldan baya. çıkacağını garanti ederim yine de.

45-60 tarafından bi dik indirip özel üçgenlerden halletmek daha kolay duruyor, processing.

edik: oha zaten açı soruyormuş, bulursun ki gayette. cosu çek oradan çıksın işte.
Mesaj tarihi:
Öss düzeyinde bir soru ise sınavda nası bulacak o açıyı merak ediyorum. Öss olduğunu varsayarak farklı bir çözüm vardır diyorum.
Cos teoremine göre 45 i vermesede olur. Ama o 45 kullanılacak.
Mesaj tarihi:
abi anladım ki herkes ordan bulursun işte demişte nasıl bulucam ben onu hadi o kenarı buldum cos teoreminden diğer açı absürd çıkıyor onu nasıl bulucam yokmudur böyle basit bir yolu dik de indim ama bulamadım
Mesaj tarihi:
dostum çok basit.bak şimdi bd=2,ad=1 olduğundan demek ki bd kenarını gören açı ad kenarını gören açının 2 katı.buradan o üçgenin toplamı 180 derece ab kenarını gören açı 120 derece geriye 60 derece kalıyo.burdan b açısına x,bad açısına 2x dersek(çünkü kenarları birbirinin 2 katı)
buradan 2x+x=60 3x=60 tan x=20
gözlerinden öperim (:D
Mesaj tarihi:
vivavale said:
dostum çok basit.bak şimdi bd=2,ad=1 olduğundan demek ki bd kenarını gören açı ad kenarını gören açının 2 katı.buradan o üçgenin toplamı 180 derece ab kenarını gören açı 120 derece geriye 60 derece kalıyo.burdan b açısına x,bad açısına 2x dersek(çünkü kenarları birbirinin 2 katı)

45i niye vermişler ya:(
Mesaj tarihi:
öss düzeyinde cos teoremi sorusu değil. Ya benzer üçgenler, yada kenarortayla ilgili bir ek çizim yapılması gerekiyor diye tahmin ediyorum. Ama göremedim nerden ne çizeceğimizi o yüzden cevap yazmadım. Dur bir daha uğraşayım.
Mesaj tarihi:
vivavale said:

bull shit
Mesaj tarihi:
A açısından aşağıya dikme iniyorsun. Dikmenin BC ile temas ettiği noktaya Y diyelim. 30 60 90 üçgeni oluşuyor, açılardan oluşan dik üçgenin kenarlarını buluyorsun. Daha sonra, AYB üçgeninde cos teoremi uyguluyorsun, çıkıyor. Gecenin bu saati yanılmıyorsam böyle olması lazım.
  • Yeni Oluştur...