Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üçgen sorusu

slickers

Öne çıkan mesajlar

üç kenarı belli üçgende tüm açıları kosinüsle bulabileceğine göre, bulursun ama uzar o yoldan baya. çıkacağını garanti ederim yine de.

45-60 tarafından bi dik indirip özel üçgenlerden halletmek daha kolay duruyor, processing.

edik: oha zaten açı soruyormuş, bulursun ki gayette. cosu çek oradan çıksın işte.
Sosyal ağlarda paylaş

dostum çok basit.bak şimdi bd=2,ad=1 olduğundan demek ki bd kenarını gören açı ad kenarını gören açının 2 katı.buradan o üçgenin toplamı 180 derece ab kenarını gören açı 120 derece geriye 60 derece kalıyo.burdan b açısına x,bad açısına 2x dersek(çünkü kenarları birbirinin 2 katı)
buradan 2x+x=60 3x=60 tan x=20
gözlerinden öperim (:D
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:
dostum çok basit.bak şimdi bd=2,ad=1 olduğundan demek ki bd kenarını gören açı ad kenarını gören açının 2 katı.buradan o üçgenin toplamı 180 derece ab kenarını gören açı 120 derece geriye 60 derece kalıyo.burdan b açısına x,bad açısına 2x dersek(çünkü kenarları birbirinin 2 katı)

45i niye vermişler ya:(
Sosyal ağlarda paylaş

öss düzeyinde cos teoremi sorusu değil. Ya benzer üçgenler, yada kenarortayla ilgili bir ek çizim yapılması gerekiyor diye tahmin ediyorum. Ama göremedim nerden ne çizeceğimizi o yüzden cevap yazmadım. Dur bir daha uğraşayım.
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

bull shit
Sosyal ağlarda paylaş

A açısından aşağıya dikme iniyorsun. Dikmenin BC ile temas ettiği noktaya Y diyelim. 30 60 90 üçgeni oluşuyor, açılardan oluşan dik üçgenin kenarlarını buluyorsun. Daha sonra, AYB üçgeninde cos teoremi uyguluyorsun, çıkıyor. Gecenin bu saati yanılmıyorsam böyle olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...