slickers Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 uğraştım ama yapamadım patiden kesin birisi yapar bi el atıverin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 45 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 bir de çözümünü anlatıver black. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Hiç uğraşmadım ama sanki cosine formülüyle çıkacak gibi denedin mi onu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 2 kere cosinüs teoremi uygulayınca iş bitiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 45 değil.Şıklar ne?sinüsü kök üç bölü iki kök yedi olan açı olmalı : P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 çevrel çember çiz belki olur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 10 derece varsa odur. Şöle 2dk uğraştım yanlış hatırlamıyosam cos teoremini tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 AD ve BD belli aralarındaki açı belli. Kosinüs teoremi uygulayıp karşıdaki kenarı bulucaksın. Üçgenin bütün kenarları belli oluyor. Sonra X açısına komşu olan kenarları kullanarak Kosinüs teoremi uygulayınca sorunun cevabı çıkar gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 manyak mısınız lan siz ne konuşuosunuz böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 1. cos teoremi ok. IABI yi bulursunuz. 2. cos teoreminden o açıyı hesap makinesi kullanmadan nası buldunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 üç kenarı belli üçgende tüm açıları kosinüsle bulabileceğine göre, bulursun ama uzar o yoldan baya. çıkacağını garanti ederim yine de. 45-60 tarafından bi dik indirip özel üçgenlerden halletmek daha kolay duruyor, processing. edik: oha zaten açı soruyormuş, bulursun ki gayette. cosu çek oradan çıksın işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Öss düzeyinde bir soru ise sınavda nası bulacak o açıyı merak ediyorum. Öss olduğunu varsayarak farklı bir çözüm vardır diyorum. Cos teoremine göre 45 i vermesede olur. Ama o 45 kullanılacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 abi anladım ki herkes ordan bulursun işte demişte nasıl bulucam ben onu hadi o kenarı buldum cos teoreminden diğer açı absürd çıkıyor onu nasıl bulucam yokmudur böyle basit bir yolu dik de indim ama bulamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 dostum çok basit.bak şimdi bd=2,ad=1 olduğundan demek ki bd kenarını gören açı ad kenarını gören açının 2 katı.buradan o üçgenin toplamı 180 derece ab kenarını gören açı 120 derece geriye 60 derece kalıyo.burdan b açısına x,bad açısına 2x dersek(çünkü kenarları birbirinin 2 katı) buradan 2x+x=60 3x=60 tan x=20 gözlerinden öperim (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 anaa sağol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 ne demek rica ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 x açısınun gördüğü kenar uzunluğu a ise 2x in kenar uzunluğu 2a olur mu?ya da ben mi yanlış anladım söylediğini : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 vivavale said: dostum çok basit.bak şimdi bd=2,ad=1 olduğundan demek ki bd kenarını gören açı ad kenarını gören açının 2 katı.buradan o üçgenin toplamı 180 derece ab kenarını gören açı 120 derece geriye 60 derece kalıyo.burdan b açısına x,bad açısına 2x dersek(çünkü kenarları birbirinin 2 katı) buradan 2x+x=60 3x=60 tan x=20 gözlerinden öperim (:D 45i niye vermişler ya:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 vivavale said: dostum çok basit.bak şimdi bd=2,ad=1 olduğundan demek ki bd kenarını gören açı ad kenarını gören açının 2 katı. öyle şey mi olur canım yok artık daha neler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 oha büyük yalan o sadece 90 60 30 için geçerli kenar uzunluğuna göre açı da aynı olmaz saçmalamayın ek = cosinus teoremiyle çözülür bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Dik indirince çıkıyor da hesaplamaya üşendim, oradan yapıverin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 öss düzeyinde cos teoremi sorusu değil. Ya benzer üçgenler, yada kenarortayla ilgili bir ek çizim yapılması gerekiyor diye tahmin ediyorum. Ama göremedim nerden ne çizeceğimizi o yüzden cevap yazmadım. Dur bir daha uğraşayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 vivavale said: dostum çok basit.bak şimdi bd=2,ad=1 olduğundan demek ki bd kenarını gören açı ad kenarını gören açının 2 katı.buradan o üçgenin toplamı 180 derece ab kenarını gören açı 120 derece geriye 60 derece kalıyo.burdan b açısına x,bad açısına 2x dersek(çünkü kenarları birbirinin 2 katı) buradan 2x+x=60 3x=60 tan x=20 gözlerinden öperim (:D bull shit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 A açısından aşağıya dikme iniyorsun. Dikmenin BC ile temas ettiği noktaya Y diyelim. 30 60 90 üçgeni oluşuyor, açılardan oluşan dik üçgenin kenarlarını buluyorsun. Daha sonra, AYB üçgeninde cos teoremi uyguluyorsun, çıkıyor. Gecenin bu saati yanılmıyorsam böyle olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar