Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yüzüm kızarıyor.


roket adam

Öne çıkan mesajlar

ya bende enteresan bi problem var, belli dönemlerde yüzüm, özellikle de burun çevresi kıpkırmızı oluyor. bunu takiben hafif kaşınıyor ve ordaki deri pütür pütür olup dökülüyor, tahriş olmuş gibi bir görüntü kalıyor geriye.

genelde uyku düzenim bozulunca oluyor bu, atıyorum 8 de kalkıp arkadaşımda kalıp 4 te yatıp yine 8 de kalkınca ertesi gün full kırmızı oluyor yüzüm. ya da aşırı alkol aldığımda da oluyor. bir de sigara nargile tarzı aşırı dumanlı yerlerde yaşıyorum bunu..

cildiyeye gitmiştim, bir zamanlar kullandığım sivilce ilaçları çok kurutmuş cildini dedi, egzama başlangıcı dedi (yanlış hatırlamıyorsam) ve birkaç ilaç verdi, hiç bir işe yaramadı.

normal arko nivea falan sürünce daha çok dökülüyor buna ek olarak ufak ufak bir sürü sivilce oluyor burnumda.

şimdiye kadar bi bepanthene iyi geldi o da iyi gelmiyor artık.

böyle bir şey yaşayan var mı, nedir bu??
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doktora git tekrar cilt öyle "bu işe yaramadı şunu deneyeyim" demeye gelmez. Yüksek ihtimalle yine egzama başlangıcı diyecek ama en azından adam gibi bir egzama ilacı/kremi verir. Hassas demek ki cildin fazla dumanlı yerlerde kalmamaya çalış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

karaciğer için de tetkikler yaptırmıştım kan falan vermiştim, sağlam gözüküyordu. ayrıca karaciğeri götürecek ilaçlar kullanmadım (accutane tarzı yani)
kullandıklarım genelde merhem krem tarzı ilaçlardı.
çok sıcak suyla banyo yapmam genelde. soğuktan oluyor ama gerçekten, soğuğa çıktım mı daha da kötü oluyor. ayrıca 4 milyar çok para. zabıt tutturup sigortadan alalım parayı sdfsd.
bepanthene plus ta denedim ama iyi gelmedi o yaa bilmiyorum neden.

bi de psikolojik olma ihtimali var gibi geliyor ama psikolojiyle yüzümün kızarması arasındaki bağ saçma geldi yani.

neyse, başka bi fikri olan var mı? bıktım çünkü hakkatenç
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm. Bu enteresanmış. Oturdum araştırdım biraz.

Bahsettiğim bölgedeki kızarma verdiğin wikipedia linkindeki malar rash olayına benziyor gerçekten. Yalnızca daha o kadar şiddetli bir kızarma olmadı hiç. o resimdekiler resmen yara gibi yani bayağı bi geniş benimki sadece kızarık. yine de baktım biraz.

Lupus, yani sle nin belirtisi olabilir demişsin. Ona da baktım, evet o kızarıklığı malar rash olarak kabul etsek bile sle nin diğer belirtileri hiç uymuyor bana, kan testlerim vs. hep normal çıktıydı çünkü.

http://en.wikipedia.org/wiki/Systemic_lupus_erythematosus adresinde hastalığın ana belirtileri verilmiş (aynı şekilde sözlükten de baktım, altta spoiler'da) ve bunların hiç biri uymuyor bana. hadi fotosensitivite de olsun güneş te etkiliyor çünkü.


sle tanı kriterleri (sle klasifikasyon kriterleri -1997de güncellenmiş 1982 acr kriterleri)

1- malar raş -- malar bölgede, nazolabial olukları açık bırakan fiks, skar bırakmayan eritem-
2- diskoid raş -- eritemli, papüler, keratotik, folliküler tıkaçlar içeren ve atrofik skar bırakan plaklar.
3- fotosensitivite -- öykü veya fizik muhayenede, güneş ışınları ile oluşan, aşırı deri reaksiyonu.
4- oral ülserler -- fizik muayenede, genellikle ağrısız oral veya nazofarangial ülserler.
5- artrit -- 2 veya daha fazla eklemde saptanan, duyarlılık şişlik ve efüzyon.
6- serözit a- plöretik ağrı öyküsü veya plörezi bulguları veya b- perikardial effüzyon bulguları.
7- renal bulgular -- a- sebat eden > 0,5 gram/gün veya 3+ proteinüri veya b- sellüler silendirler, eritrosit, hemoglobin, granüler, tübüler veya mikst.
8- nörolojik bulgular -- a- epilepsi, ilaç veya metabolik nedenlere bağlı olmayan b- psikoz, ilaç veya metabolik nedenlere bağlı olmayan.
9- hematolojik bulgular -- a- hemolitik anemi, retiküloz ile birlikte veya. b- lökopeni <4.000/mm3, iki veya daha fazla ölçümde c- lenfopeni <1.500 mm3, iki veya daha fazla ölçümde veya d- trombositopeni < 100.000/mm3, ilaca bağlı olmayan
10- immünolojik bulgular a- anti-dsdna pozitifliği veya b- anti-sm pozitifliği c-anti-pl antikor pozitifliği 1) yüksek ıgg veya ıgm antikardiyolipin antikor 2) lupus antikoagülan test pozitifliği, standart test 3) yanlış pozitif vdrl -6 ay ara ile iki kez pozitiflik ve treponeme pallidum inmob. veya floresan treponemal antikor testi ile konfirme edilmiş.
11- antinükleer antikor -- ana pozitifliği, ilaca bağlı olmayan.

bilgi:

sle için 1982'de düzeltilen ve 1997'de yeniden güncelleştirilen klasifikasyon kriterleri (üstteki tablo), hastalarda tanı kriteri olarak da kullanılmaktadır. kesin tanı için 4 kriter gerekirken, 3 kriterin pozitif olması halinde muhtemel tanıdan söz edilebilir.
(anoktale, 19.05.2004 13:07 ~ 13:17)
#4201937



doktor olmadığım için daha yorum yapamıyorum tabii, en iyisi ben başka bir doktora daha görüneyim madem.

bu arada ben de house izliyorum ama o bölümü kaçırmışım :S
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...