Jadelith Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 yani bölgesel güç olma konusu filan da var o işe de yarar. başka yerlere asker gönderirsiniz sora size $$ yağar vs. ama nese geçelim onu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Taraf gazetesini başlarda okuyordum ama cidden çok saçmaladılar bir noktadan sonra. Ordu düşmanı gibi davranıyorlar demek ki düşman değillermiş sadece ordunun gereksiz olduğunu savunuyorlarmış cıks cıks... Bir insan bölgesini hakkında bu kadar bilgisiz olamaz. Avrupa devletlerini geçte orta doğuda pasifist kalan bir ülke söyle bana? Ordusu olmayanı geç ordusu küçük olan devletlerin ne halde olduğunu görüyoruz. Rusya işgal etmezmiş (....) şu parantezli noktada bilmemne edip git dediğimi farzet. Adamların istanbul boğazını nükleer bombalarla geçme planları olduğunu haberlerde görmedik zaten biz. gürcistana ve çeçenistana yaptıklarınıda bilmiyoruz zaten. kurtuluş savaşınıda hiç yaşamadık atalarımız doğuda ermeniler tarafından soykırımada uğramadı zaten onlar evlerine çay içtiler sadece o yüzden sürüldüler. araplar hiç isyan etmediler zaten bize. teröristler güney doğumuzda şehirde isyan denemesi yapmadılar hiç köy fln basmadılar zaten değil mi? bunlar hiç olmasaydı ben bu yazara iyi gözle bakabilirdim. ama yaşananlardan sonra birisi karşıma çıkıp bunları yazabiliyorsa ya cahildir ya da haindir. öptüm şekerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Jadelith said: Nessarien said: Bunların hepsi toplumlarında en alttan en üste kadar destek gördü tabi arada sağlıklı düşüncelere sahip insanlar vardı fakat bizim onlarla ilgili olumsuz bir düşüncemiz zaten yok. dediklerinin doğruluğunu yanlışlığını tartışmayacağım, çünkü bilgi belge göstermeden atıp tutmuşsun. ama kendi dediklerinden yola çıkıyorum. arada sağlıklı düşünenler olduğunu sen söylemişsin. peki % kaç bu? 5? 10? 40? 80? sence sürülmeler yapılırken bu sorunun cevabına bakıldı mı? yoksa kim varsa sürdüler, hiçbir sorun çıkarmayanlar da öldü mü yolda? abicim, savaşın ortasındasın yahu, adamlar cephe arkasından saldırıyor sana, ülke battı batıyor, adam %5i mi düşünecek, ne %80i afedersiniz ama tarih hakkında bu kadar da bilginiz olmadan atıp tutmayın ortalıkta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Herkes herşeyi eleştirebilir.Ama eleştri yapmadan önce konu hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor.Birşeyleri daha ileriye götürmek için mantıklı bakış açıları içinde eleştri yapan insanlara saygımız sonsuz olmalı ama birşeyler bilmeden başka amaçlar güderek eleştri yapmak istiyorsanız sizden ancak siyaset tikisi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 bir bardak kahveyi fare beyni ile değiştirsek ne olur? 1. sallanır düşer.. sallanmaz! kafatası içindeki sıvı dengelerin korunmasına yardımcı olacaktır. farenin beyinin de yere çok yakın olduğunu düşündüğümüzde en kötü ihtimalle kafasını yere koyacaktır 2.ornitorenkleri yeşil görür ve burunlarından öper.. öpmez efendim öpemez. bi kere ornitorenklerin gagası vardır ve gagalarından öper. hem neden yeşil görsün ayol. ahahah parka mı giymiş o ornitorenkler? 3.fırt diye gümlettiği trabantları jöt diye hutlatır.. o neki.. delinin zoruna bak. niye yapsın trabantlara öyle hut güm falan şeklinde de yazılabilecek aptalca bi yazı işte. başka örneklerde var elimde >"köşe bandını tereyağı ile değiştirsek ne olur?" >"burun kılları ile su samurlarını yer değiştirirsek amerikanın ekonomisi düzelir mi?" >"barışçıl gayleri kızdırıp, kızıştırıp pakistana salarsak srilanka'da savaş nasıl etkilenir? kongo bu duruma ne der?" >"tuvalet eğitiminin önemi; aklıma geldi, 2-3yaşlarında falan, bi çocuk tuvalet eğitimini başarı ile tamamlamıştır. gururla seslenir: anneeee. ben yazı sıçtım!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 bu dunyada hala silahlarin ve sinirlarin olmadigi bir gelecek hayalliyen tipler var, yazik lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 PrudenT said: abicim, savaşın ortasındasın yahu, adamlar cephe arkasından saldırıyor sana, ülke battı batıyor, adam %5i mi düşünecek, ne %80i afedersiniz ama tarih hakkında bu kadar da bilginiz olmadan atıp tutmayın ortalıkta. abi sebeplerin olabilir, ona birşey demiyorum. ama masum insanlar öldürülmüş mü öldürülmemiş mi, ona bakalım diyorum. yani "hiç masum ölmedi" demek ile "masum öldü ama xyz sebeplerden" demek arsında fark var baya. ayrıca 80 mi 5 mi bilmem dedim, yüzdesi şudur demedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 "ermeni ve yahudiler giremez. köpekler girebilir" yazısından duyduğu rahatsızlığı adam gibi dile getirirse türklüğe hakaretten içeri girebileceğinden korkan azınlık sayısı çok. azınlık tanıdığım bol olduğundan, konu hakkında bilgim de çok. bilerek konuşuyorum yani, ortada bir sorun var. sayı konusunda bir fikrim olmadığını belirtmişim mesajda, %kaç ın masum olduğunu da bilmiyorum demişim. ama terör olaylarından dolayı (% kaç olursa olsun) masum insanların açlıktan susuzluktan hastalıktan ölmesinin "kabul edilebilir hasar" olarak düşünülmesi beni benden alıyor. aynı şeyi israil de yaptı birkaç ay önce, ona tepkiniz boldu. şimdi aynı şeyi osmanlı yaptı, ama yapacak birşey yok kurunun yanında yaş da yanar diyorsunuz. ikiyüzlülüğün allahı bu, üzgünüm. israilin ne gibi bir alternatifi vardı, onu da yazıver. Nessarien said: Kalsaydılar toplumsal refleks etkisini gösterecekti daha kötü bir tablo yaşanacaktı. Zaten emperyalist devletlerin onları kışkırtıp masum insanları öldürtmesinin altındaki esas sebep buydu. ha batı bizim ermeni soykırımı yapmamız için ruslar ermenilere silah yardımı yaptı diyosun yani? hatta "sürme" işlemini yaptırtan ittihat ve terakkicileri de batılılar yönetime koydu? enver talat filan bu herifler batılıların eseriydi? hatta 1. dünya savaşına bizi, meclis kararına rağmen sokan bu herifleri ingiltere filan başa geçirdi dimi. lolol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 prayst basalim, ordu olmadan kazaniriz vallahulazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 http://www.robertamsterdam.com/pwc.jpg prays kasalım daha iyi. maaş da veriyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 TSK yı sadece 1 gün yok saysan elinde ne Kıbrıs kalır, ne Ege de gemi yürütebilirsin.PKK yı söylemem gerek bile yok. Ermenilerin sözde soykırımını dayatarak toprağını böler geçer. Bunu yazan insan bunları bilmiyor mu peki ? tabiki biliyor fakat amacı daha farklı ama bu yazıya gerçekten inanıpta savunan insanları görmek cidden hayret verici. ayrıca ordunun daha profesyonel yapıya geçmesi gerektiği kısmına katılıyorum ve haberlerde gördüğümüz kadarıyla bunun adımları atılıyor yavaş yavaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 bu ne calihlik yav bikere sinirlarimizi guvenceliyen bi anlasma var ne egeyi biri alir ne baska yeri anca babayi alirlar orduyla alakasi yok onlarin hem ordu yok diye kimse saldiramaz koskoca bm var koskoca nato var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 cahillik diyene bak hahaha. koskoca bm'yi,nato'yu gördük arkadaşım ırakta,darfurda,gürcistanda yol yakınken şu mesajını editlede daha fazla komik olma bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 lol gürcistan nato üyesi eet cahil derken dikkatli olmak lazım tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 cahillik malesef bilmediğini bilmemek , bol kesen sallamak. yıllar süren ege sorunu hakkında tek bir bilgin bile olmadığı anlaşılıyor. yunanistanın karasularını sınırındaki isteklerine bir bak istersen. ve bunu tek taraflı olarak değiştirme hakkına sahip görüyor adamlar kendisinde ve prosedüre de uyguyanabilir birşey. TSK faktörü olmasa yarın 6 milden 12 mile çıkardık desen yunan botlarını kim engelliycek afedersin ? 6 milden 12 mile çıktığı an sen bugün marmaradan akdenize gemilerini yürütemiyosun yunananistan izin almadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 irak nato uyesi deyil gurcistanda dahayeni olcak hem bizimkiler korede surda burda nato icin usa falan icin carpisti onlarda bunun karsiligini odemek zorundalar yunanistan burayi alamaz bikere herhangibi bi sehri isgal etmek icin bile ordaki nufusun 50% si yunan olmali karsi taktirde savas suclusu olur sirplar gibi idam edilirler (yani komutanlar liderler falan filan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 jadelith laf sokacam diye kasmana gerek yok yahu. mesajımda gürcistan veya ırak nato üyesi demiş miyim nereden çıkardın şimdi ? sonuçta orada rusya ile batının güç savaşı oldu rusya eeee dedi çat diye girdi ne avrupadan ne abd den gık çıkmadı,benim bahsettiğim bu.yarın birgün türkiyenin başına birşey gelse rusya eğer daha güçlüyse ve amerikanın başında bir dert varsa biz bağırıp sesimizi duyurana kadar rusya tepemize biner merak etme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 rusya hala parcalanma tahlikesiyle karsi karsiya rusyanin parcalanmasini engellliyen kisilerin basi putin ama adam hala parcalanma tehlikesini biliyor yani rusya yi pek saymayin adamlar girebilseler gurcistanin baskentine girerlerdi ne oldu girebildilermi baskente ???? sirf gurcistana karsilik verdidiye rusyadaki cogu yabanci yatirimci cikti ve rusya fena kuculdu en son cikmasini engellemek icin kendi paralarini dolar karsiliginda 20% azaltti bu adamlarmi burayi istila etcek ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 olmadı bir de ordan gelmişken türkiye'ye girelim deyip istanbul'a girselerdi ? herşeyin bir ayarı var o kadar ileri gitseler amerika istemese bile ses çıkarmak zorunda kalacaktı ve 2 ülke de bunu istemiyordu.Yoksa ruslar gürcistanın başkenti çok iyi korunuyor lanet olsun geri çekilelim demediler,sembeolik bir savaştı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Arkadaşım , bu işler bu kadar basit düşünülmez.Burda milyonlarca insan ve bir ülke söz konusu.Rusya bugün istese Türkiye'ye girer demiyorum ama yarın girmeyeceğini kim garanti edecek ? Yarın iran'la sorun yaşamayacağımızı manyak Ahmedinejadın bize atar yapmayacağını kim garanti eder ? Bu işlerde BÜTÜN ihtimaller göz önünde bulundurulur,ona göre strateji uygulanır.Red Alert oynanmıyor sonuçta bir ülkenin geleceği sözkonusu.Orduyu feshedelim demeniz bu devirde,bu coğrafyada gerçekten çok komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceronibo Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 rusyanın dağılmakta olduğunu ilk defa duyuyorum ben. oysaki 21. yüzyılın enerji devi zimbawne falan oluyo sanırım. nato korur koskoca bm var falan çok farazi laflar. o zamanki durumsala göre amerika kılını kıpırdatmaz hele bide silah, diplomasi çıkarı varsa. eminim daha iyi bilenler vardır ama o uluslararası hukuk gerçekleri denk güçler arası daha bi gerçekçi oluyo yoksa her an herkese demokrasi getirebiliyo muhtelif yerlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 ben ordu comple fes edilsin demiyorum 100bin falan olsun jandarmasiz rusya ve iran fuze teknolojisine sahip nato olmasa bugun bile girerler aslada durduramassin ama bu ulkeler komonistdeyil bu yuzden bi savas olursa serbest piyasa onlari cok fena cezalandirir gurcistan olayinda rusyayi cok cezalandirdi serbest piyasa iran da o faktor pek olmiyabilir ama yinede bi ulkeyi vurabilseler direk israil i vururlardi israilin 800k askeride yok buruyi isgal edip napicaklar isgal etmeden zaten parayi verip istedigi madeni topragi kulanabiliyo adamlar bide kirzin esligine girip kendi ulkelerinimi yok etsinler yuzden fazla nato ustu var binlerce nato askeri bu adamlar sorun cikinca hadiyin gorsuruz mu dicek? incirlikte nuklearsilahlarini mi geri cekcek ha bide usa komunistmi nasil ele gecirdi diceksiniz simdi siz usa bi kere dunyanin imparatoru sayilir butun dunya onun sistemini kulaniyo ve o ana kaptan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceronibo Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 evet ya iyi ki komonist değiller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 İlk yazılan yazı iyimserliğin sınırı aşacak saflıkta olmuş bence. bLackcha0s said: Yahu burası ortadoğu kalemini düşürsen adamın belinden su alırlar. Çok mu zor, ülkeyi eyaletlere bölüp daha güçsüz bir türkiye yaratmak? Değil. Yarın öbür gün İran'la, Nato'yla ilişkiler, Amerika'yla olan manda statüsümüz vs. değiştiği vakit kaldırmaya bayıldığımız ordu değilde polisleri mi caydırıcı güç olarak kullanıcağız? Tankları sağa çekip kimlik kontrolü yaparlar. Savaş çıkıp millet birbirine girince bu ülkeyi otoban olarak kullanmazlar mı? Dış güçleri caydıracak, tavır koymamızı sağlayacak, misilleme ve savunma yapacak kuvvetler olmamasının saçmalığını uzun uzun anlatmak gerekiyor mu? Gerekmemesi lazım. Modernleşme ve küçülme olayı tabi ki tartışabilinir ama orduya ne gerek var odaklı yazılar çok ciddiyetsiz şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Ülkemizde zorunlu askerliğin olmasının büyük bir nedeni de TSK'nın insanlara varlığını ve gücünü hissetirmek istemesi.Yapılması gereken,daha küçük ve elit bir orduya sahip olmak.TSK'nin bütçesi gerçekten çok fazla,büyük yük oluyor ülkeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar