Eralp Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Merhaba arkadaşlar, Elimdeki usb flash diski arkadaşa vericem içinde dosyalarla, ama biliyorum ki arkadaşın bilgisayarında flaş diske bulaşan o güzel virüslerden var. Ben de kendi fılaş diskime bulaştırıp, sonra da uğraşmak istemiyorum. Flaş diski sadece okunabilir, yazılamaz hale getirme şansım var mı? Eğer yoksa güvenliğini başka türlü nasıl sağlayabilirim? Veya sağlayamaz mıyım :) ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 bende toshiba vardı flash disk içine kendi virüs programı mı ne kurabiliyodun da hiç kullanmadım yani ben değişik bişeydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Cidden büyük eksiklik bu. 20 sene öncesinin floppy disklerinde bile bu özellik vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 kermit said: bende toshiba vardı flash disk içine kendi virüs programı mı ne kurabiliyodun da hiç kullanmadım yani ben değişik bişeydi Bendeki de toshiba, dediğin özellik toshiba ile alakasız birşey ve oraya antivirüs programını koyduğunda flaş diski takan kişinin o programı çalıştırıp tarama yapması gerek yani otomatik bir yanı yok. Ben otomatik bir yöntem arıyorum çünkü diski vereceğim kişi bilgisayardan pek anlamıyor :) . edit: İnternetteki araştırmalarımda, autorun.inf diye bir klasör oluşturulmasıyla ilgili şeyler okudum. Acaba o klasör olduğunda virüs hiçbir şekilde autorun.inf dosyasını kopyalayamayacak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 boşver bulaşsın, flash disinfector indirir 30 saniyede halledersin, uğraştığına değmez=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 flashdiske bulaşsın abi de, sen kendi bilgisayarında taktığın cihazın 'otomatik kullan' modunda açılmasını engellersen bellekteki virüsleri bilgisayara bulaşmadan elinle teker teker silebiliyosun. otomatik kullan komutu nasıl iptal ediliyo emin değilim ama, bi ara bi yerleri kurcalarken öyle bi seçenek görüp tickini kaldırmıştım sanırım, taktığım cihaz ben bilgisayarıma girip çift tıklayana kadar hiç bi tepki vermiyo sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 FromTheHell said: otomatik kullan komutu nasıl iptal ediliyo emin değilim ama, bi ara bi yerleri kurcalarken öyle bi seçenek görüp tickini kaldırmıştım sanırım, taktığım cihaz ben bilgisayarıma girip çift tıklayana kadar hiç bi tepki vermiyo sdf run_ gpedit.msc computer configration> Admin templates > System ->>Turn of autoplay buradan tum medyalar icin ayri ayri autoplay yonetmeligi ayarlanabilir. Yinede hali hazirda bi a-virus programi kadar etkili olacagini zannetmiyorum, cakal olan versiyonlarida cikmistir kesinlikle , usb cennet haline geldi virusler icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Tweak UI denen ufak programcık ile autoplayler iptal edilebiliyor. Kendi bilgisayarıma bulaşma durumu yok zaten, ben sadece aynı flash diski ellemeden başkasına verirsem onların başına birşey gelmemesini istiyorum. Virüslü flash disk dolaştırmak güzel birşey değil sonuçta. Bakalım, autorun.inf klasörü olayı gayet mantıklı geldi bana. Arkadaşa verdim, sonuçları bildiririm birkaç gün içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silvia Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 USB.Disk.Security.v5.1.0.8 adında bir program kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 O program bildiğim kadarıyla bilgisayarına taktığın usb disklerin içinde virüs olup olmadığına bakıyor, kendi flash diskin için bir koruma önermiyor. Güvenlik işini autorun.inf klasörüyle çözdüm, şimdiye kadar bir sorun yaratmadı :) . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 benim yolda bulduğum 2gblık çok sevdiğim flashta bi ufak yer var.sağa çevirince salt okunur yapıyor sola çevirince normal.. çok seviyorum o özelliğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 pekaziz said: Cidden büyük eksiklik bu. 20 sene öncesinin floppy disklerinde bile bu özellik vardı. hakkaten yahu. aşılması imkansız bir güvenlik sistemi vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Bası flashdisklerde yanda read only tusu oluyordu onlardan bir tane alıp kullan bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 evet benimkinde de var bazılarında yok ama anladığım kadarıyla sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Flash diskin dosya sistemini NTFS yapıp, dosya paylaşım ayarlarından da yazma yetkisi kapatılabiliyor bir yerden gördüğüm kadarıyla. Ancak ufacık flash diskte ntfs ne kadar verimli olur bilmiyorum. Bir de ntfsli flaş disklerde donanımı güvenle kaldır demeden yapılan çıkartılışlarda içindeki dosyalar zarar görebiliyormuş, e malum yine bilmeyen birine verdiğimizde yaşanabilecek durumlardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silvia Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Eralp said: O program bildiğim kadarıyla bilgisayarına taktığın usb disklerin içinde virüs olup olmadığına bakıyor, kendi flash diskin için bir koruma önermiyor. Güvenlik işini autorun.inf klasörüyle çözdüm, şimdiye kadar bir sorun yaratmadı :) . Eğer virüslü bir flash disk ise temizliyor ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar