Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Satılık Oy!

-007-

Öne çıkan mesajlar

Antalya'da, saat kulesinin önünde "Satılık 20 Rey" yazılı pankartla dolaşan Hasan Bakarlar isimli bir vatandaş, oyunun satılık olduğunu söyledi. Antalya'da, işlerinin kötü gitmesi sonucu iş yerini kapatan daha sonra da borçları yüzünden mahkemelik olan Bakarlar, bir pankarta 'Satılık 20 Rey'i olduğunu yazarak dolaşmaya başladı.

Saat Kulesi'nin önünde satılık oyu olduğunu söyleyen Bakarlar, bazı vatandaşlardan tepki aldı. Bakarlar, "neden oyunu satılığa çıkardığını" soranlara, işlerinin kötü gitmesinden dolayı iş yerini kapattığını belirterek "doğu da o kadar yardım yapılıyor. Bana da yardım yapılsın.

İşlerimin kötü gitmesinden dolayı iş yerimi kapattım. Şu an borçlar nedeniyle mahkemelik oldum. Eğer borçlarımı kim öderse ya da borçlarımı ödeyen kişi kime isterse oyumu ona vereceğim" dedi. Konuşmasının ardından vatandaşlarla Bakarlar arasında bir tartışma yaşandı.

Bazı vatandaşlar Hasan Bakarlar'a destek verirken bazıları ise sert tepki gösterdi.

Tartışmaların ardından Hasan Bakarlar elindeki pankartla olay yerinden uzaklaştı.

İHA

Arkadaşlar artık PES! Ülke bu halde, doğrudan oy satılacak bir duruma gelmişiz, üstelik olayda bunu destekleyenler de var. Hala aramızda "isteyen istediği gibi oy verir" diyebilen ve bu rezilliklere demokrasi, özgürlük diyebilen tipler var. Demokrasi ve oy verme hakkı satılıyor bu ülkede! AKP demokratik haklarınızı buzdolabı karşılığı satın alıyor!
Sosyal ağlarda paylaş

vatandaşın tepki göstermesinin sebebi
pankartının altında "NOT AKP" diye bi yazı var
direk akp ye laf atmış yani
akp taraftarı insanlarda doğal olarak tepki gösterdi
yani adamın oy sattığı felan yok
bu seçim kampanyasında yardımla felan oy satın alabileceklerinimi sanıyo bu millet napıyo demeye getiriyo
Sosyal ağlarda paylaş

Oy hizmet karşılığında satılıktır. Tabiki rüşvet değil , hizmet. Dünyada hatta memlekette bekaret satanlar var. Oy bunun yanında hiç gibi kalıyor. O bakımdan memleket çoktan bozuldu. İnsanları parti bozamaz , insanlar partileri bozar. Çünkü partileri o toplum o insanlar kurar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya biz bu kaplumbağayı çekmek zorundamıyız!?
bari blok/engelleme butonu falan konulsun da görmeyelim küfürlerini. herif geçen silinen bir başlıkta da "alın ülkenizi götünüze sokun yazdı, 31 çeker gibi bayrak çekiyonuz dedi". iyi anladık pkklıdır falan, ne olduğu bizi ilgilendirmez ama ya forumua blok butonu konulsun ya da uçurulsun artık, yoksa bizlerde aynı şekilde ona cvp verirsek forumun ne hale geleceği belli.
Sosyal ağlarda paylaş

Mohi said:
bari blok/engelleme butonu falan konulsun da görmeyelim küfürlerini. herif geçen silinen bir başlıkta da "alın ülkenizi götünüze sokun yazdı, 31 çeker gibi bayrak çekiyonuz dedi". iyi anladık pkklıdır falan, ne olduğu bizi ilgilendirmez ama ya forumua blok butonu konulsun ya da uçurulsun artık, yoksa bizlerde aynı şekilde ona cvp verirsek forumun ne hale geleceği belli.

ben ota boka yazdim diye bi bebe sikayet ediyo
mesajim siliniyo kufur yok diye
sizde sikayet edin arkadasim
eger 2 gun icinde cezalandirilmazsa mesaj atin adminlere
modu deistirsinner olsun bitsin
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith aslında bişey ispatladığımız da yok her şey ortada ama anlayana. :)

BonePART said:

illa ki şikayet ediliyor gerekli yerde de 2. kısımda uğraşmıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Bakarlar, "neden oyunu satılığa çıkardığını" soranlara, işlerinin kötü gitmesinden dolayı iş yerini kapattığını belirterek "doğu da o kadar yardım yapılıyor. Bana da yardım yapılsın.

dahi anlamındaki de ve klavyeler insanları paranoyak yaptı, hepsini ayırıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yumurtamı tavuktan tavukmu yumurtadan çıktı diyorsun. Akp yi kim yarattı ? Akp yi yaratanları kim yarattı ? Geriye doğru git bakalım en başında kim var ?

İnsan , millet , toplum. Boşuna dememişler her toplum hak ettiği gibi yönetilir. Önce temiz toplum sonra temiz devlet temiz siyaset. Toplum temiz olmadıkça içinden temiz olmayan siyaset veya parti herzaman çıkar.

İğneyi başkasına , çuvaldızı kendine batırmak lazım. Diğer türlüsü hiçbirşeyi ispat etmiyor ne yazıkki , tam tersine suçu başka yerlere atmak , kolaya kaçmak oluyor. O tespit okadar basit değil.
Sosyal ağlarda paylaş

AKP'yi yaratan doğrudan halk değil necmettin erbakan ve fetoya bakar daha çok. Ama şu an halkı yaratıp şekillendiren doğrudan AKP.

Halkın AKP'de etkisi AKP'nin halktaki etkisinden kat kat az diye düşünüyorum. O yüzden bahsettiğin paradoks tam olarak geçerli değil burda.

AKP'nin oy alma yöntemleri sonucu halk bunlara ve dilenciliğe onur satmaya yöneldi. Eskiden insanlar direk x karşılığı oy satmıyordu. Bu tablonun sebebi direk AKP yani. Halk kaynaklı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Devletin kurumları yıllardır rüşvetçi , bunlarıdamı akp yaptı ? neyden bahsediyorsun sen. İnsanlar hayatlarında rüşvetin r sini bilmiyordu , akp hepsini rüşvetçi yaptı. Oldu gazoz.

Daha geniş ve tarafsız bakman lazım. Olayı sadece akp ye indirgemen senin taraflı olarak olaya baktığını gösteriyor. Bu genel bir sorun.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben AKP halkı rüşvetçi yaptı demiyorum. Ben halk rüşvetçi değildi hiç demiyorum.

Ben AKP halkı direk dilenci yaptı demokratik haklarını satın aldı diyorum. Bu daha önce hiç yoktu. AKP oy satın alıyor.

Sistem düzgün çalışıyor olsa Yüksek Seçim Kurulu'nun sesi çıkar. Sistem bozuk, kimse karışmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
Mohi said:

ben ota boka yazdim diye bi bebe sikayet ediyo
mesajim siliniyo kufur yok diye

Ettim şikayet bu şekilde hakaret edemez diye.
Sosyal ağlarda paylaş

007 , haberleri takip etmiyorsun sanırım. Uzun süre önce seçim kurulundan ses çıktı , yardımları durdurun dedi. Fakat valilik durmadı. Orada yasal olarak bir anlaşmazlık var sanırım. Çünkü valilik devlete bağlıdır , partiye değil. Resmiyette budur yani.

Bunların dışında birçok istatistik yapılmıştı , yardımların çoğunun oya dönüşmediğini belirtiyordu. Gerçekten çoğunluk olarak dönüşse tamam ama öyle değil.

İstanbul belediyesinin sadece topbaş döneminde değil ondan öncekilerde de yıllardır yaptığı yardımları seçim rüşveti adı altında dillendirenler de var. Bu yardımları alanlara sorduğunuzda sadece seçim dönemleri değil senede 2-3 kere yardımları aldıklarını söylüyorlar.

Diğer türlü verilen yardım yokmudur varmıdır ? illaki vardır. Ama nekadarı oya dönüşür burası meçhul.
Sosyal ağlarda paylaş

YSK'nın "rica" sını biliyorum. Kastettiğim, olması gereken "sesinin çıkması" o "rica" değildi. YSK işlevli çalışıyor olsaydı seçimi iptal ederdi normal şartlar altında ve normal bir sistemde.

2. olarak yardımların oy olup olmadığını halka sorarak anlayamazsın. Onun istatistiksel çalışması doğrudan açık soruyla sorarak yapılmaz yani. Adamlara sordukları şu: Aldığınız yardımlar oyunuzu etkileyecek mi? Bunu sorarsa adam tabii ki hayır der, bunu anlamak zor olmasa gerek. Kim onurunu sattığını kabul eder ki?

"Gerçekten çoğunluk olarak dönüşse tamam ama öyle değil."

Sonuç olarak "Öyle" ve açıkladığım gibi sistem yanlış.

Seçim döneminden önce yardım yapmak samimi bir hareket değil. Geçiniz bu ayakları. Devletin görevi buzdolabı kömür dağıtmak değil. Bu kadar sosyallerse mekan açsınlar evsizler için. Bu kadar basit! Gidip zengin adama buzdolabı vermesinler!

Sonuçta oya dönüşüp dönüşmemesini de geçtim (ki bariz dönüşüyor) yardımın yapılması bile büyük bir terbiyesizlik. O kadar meraklıysan seçimden sonra yap yani. Ama seçmeni gerizekalı yerine koydukları için AKP seçildikten sonra yine zamlar gelecek yardımlar kesilmeyecek belki, ama buzdolapları dağıtılmayacak. Bu adamlara inanan ya eksiktir ya da kötü niyetlidir bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

akp ye oyu veren halk.akp ilk geldiğinde bence gelmesi anormal değildi.kötü niyetleri bu kadar belirgin değildi.bunca zaman ufaktan ufaktan sincice başarmışlar.

2. gelişlerinde de bu kadar değildi.insanlar düzen bozulmasın devam etsin diye oyunu verdi.ki bu zamana kadar ztn akp yandaşlarınıda çoğaltmıştı.

asıl sorun bundan soraki genel seçimde akp nin seçilmesi olur bence.o zaman derim bu halktan bi cacık olmaz diye

kömürle oyu satın alınan insanı ben ciddiye almam.suyu elektiği olmayan köye çamaşır makinesi yolladıkları halde yine oyunu veren köylüyü napayım ben.onun bi çaresi yok.kim daha iyi kandırırsa ona verir oyunu

okumuş insanların bilinçli insanların verdiği oy önemli benim içn

ayrıca bu ninja dağ kadrosundan falan herhalde.mecliste sokakta orda burda barınabiliolar burda da barınabilmesi şaşırtmadı beni.ben olsam düşünmeden banlarım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...