Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CHP otobüsünde çarşaflı kadın krizi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Link said:
ÜÇ DÖNEMDİR CHP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYIM

Kıymet Özgür 1999,2002,2007 yıllarında CHP'den Milletvekili aday adayı olarak ortaya çıkmış ve o dönemlerde kimlerle aday adayı olduysa hepsinin dosyasını da tek tek tutmuş Özgür "Ben CHP'liyim ve onların Çarşaf açılımında samimi olmadıklarını gördüm. Sesimi duyurmak içinde böyle bir yol denedim Bırakın saygıyı onlar benim çarşafımı yırttılar. Çarşafımın yırtıklarını herkes gördü. Göğsüm açıldı. Her yanım titriyor. Eteklerimi yırttılar" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Başka Bi kaynak..
Mesaj tarihi:
Muhterem Hocaefendi Hazretleri, bizim yeğen sizin Fem'e yazılcak inşallah hayırlısıylan siz nasip bahtiyar ederseniz. ona bi indirim falan şeyettirme şansınız varmı acaba efenim?
çok iyi bi çocuktur valla, 6 yaşından beri abilerden çıkmadı, tüm sohbetleri ezbere biliyor, duvarında sizin posterleriniz var. herşeyi var yani, yeşil kumaş pantolon, üstüne salınmış gömleki, ince bıyığı falan herşeyiyle hazır göreve. osbir neyim bilmez, karıya kıza hiç bakmaz, çokta iyi sızıntı pazarlar ayriyetten(tu)
Mesaj tarihi:
Bu olayda kadına ya da başka kişilere suç arayanlar varsa yazık gerçekten. Görüntülerdeki öküzlere bak ya, yaşlı başlı kadına tükürmemi dersin, akpli bu diye vurmamı dersin. Ya ben anlayamıyorum akpli olsa ne olur chpli olsa ne olur, benim bir sürü zıt partiden olupta gayet iyi anlaşan arkadaşlarım var. Hala fanatizmle chpyi savunucam diye bu olayı savunmayın, aynı şekilde akpliler başı açık bir kadına bunu yapsa ne hissederdiniz onu düşünün empati kurun biraz. Ülkenin geldiği hal çok kötü, yani bir düşman yakalasan savaşta şöyle davranmazsın, inşallah halkımız birbirine karşı biraz daha anlayışlı olmayı öğrenir.
Mesaj tarihi:
Bu ayrımı başlatan onlar değil siyasetçiler.Kişinin başında her türlü olay geçmiş olabilir.Huzurunu kapanarak bulmuştur.Baskıdan kapanmıştır tecavüze uğramıştır kapanmıştır doğru olduğuna inandığı için kapanmıştır.Bu yüzden insanları yargılayamazsın.
Budizm gibi bir dinin getirilerine ibadetlerine hoşgörüyle yaklaşıp bunları öğrenmeyi kültür bellerken İslam dininin kendilerince inandığı gerektirdiklerini yapan insanları bu kadar aşşağılaman çok saçma olmuş.
Mesaj tarihi:
Laikliğe karışmasınlar birşey demem. Ayrıca herhangi bir din için giyimini değiştiren benim gözümde sıfırdır. İslamiyette zaten kapalı kadınların durumu kadına değer verilmemesinden geliyor. Bu kadar değersiz olmayı kabullenebildikleri için, doğru olanın bu olduklarına inandıkları için kendilerini küçümsüyorum. Aşağılıyorum da.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Giovanni said:
nileppezdel said:
Çarşaflılara baştan iyi davranmaları hata zaten...

Çarşaflılar da insan.

Evet ama her insana iyi davranılması gerekmiyor. Hitler de insan. Abdullah Öcalan da insan. Biyolojik olarak insan olmaları iyi davranılmalarını gerektirmez.

Sen de insansın derdim ama nese.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Evet bazılarına göre öyle tabi. Bence de tüm kapalı insanlar yanlışlarda. Hem de baya çok. Bu ayrımcılığı başlatanlar da yine onlar zaten. Onların yanlışları çok daha büyük.

? ayrımı yapan onlar mı
Mesaj tarihi:
Onlar başlattı abi bu ayrımı. Üniversitelere girmek istemeleri olsun, laikliği kötü gösterme girişimleri olsun...

Evet ben de insanım ve bana da iyi davranılması gerekmez ayrıca. Bu konuda gayet faşistim de garip birşey tabi. Faşistliğe karşı faşistlik benimki. Her türlü kimliğe karşıyım ben. Önce insanız bunu bilelim. Türk'ten Ermeni'den Müslüman'dan Ateist'ten önce insanız. Ayrımların her türlüsü kötüdür, ben de ayrımcılara ayrımcılık yapıyorum zaten. Garip aslında düşününce..
Mesaj tarihi:
ya adama bak atatürk zamanında ismet inönü zamanında yoktu başörtüsü yasağı kimin anayasasından bahsediyorsun ? hadi diyelim ki anayasa şu anda buna uygun değil (bal gibi de uygundur bana kalırsa yapılan iş egemen güçler mücadelesinin kefedeki tarafına göre) anayasa nedir basit bir kurallar bütünüdür ki insanlar bir arada uyumluca yaşayabilsin diye. anayasa devlet için değildir halk içindir. halkın ihtiyacına göre yasalarda anayasalarda değiştirilir düzenlenir. senin o dokunulamaz dediğin anayasa kaç tane darbe görmüştür ki biri de bu başörtüsü yasağını getiren 28 şubattır. ortada ülkenin değerlerine sahip çıkmayan biri varsa halkın iradesini ayakları altına alıp anayasayı yürürlükten kaldıranlar zorla anayasa kabul ettirenlerdir. anayasa halkın iradesidir ama tabi türkiye de halkın ne önemi var.

97-98'e kadar sorun yok ama son on senedir nedense böyle bir yasak.

keşke bir referandum yapılsa da bu yasağa dair, anayasa > halk olmadığı ortaya çıksa. daha doğrusu anayasanın halkın ihtiyaçlarına göre yeniden açık ve özgür biçimde düzenlenmesi gerekiyor. darbe anayasası ile bu kadar.

üniversiteye girmek istemişler bak bak sen ? komünisti, ateisti, aczmendisi, hizbullahçısı, pkklısı her bi boku üniversite ama çoğunluğu zavallı eve kapanık yaşayan başı kapalılara özgürlük ortamı sunabilecek hayatı tanıyıp belki de görüşlerini değiştirebilecek, rahatça, özgürce baskısız bir yaşamın kapılarını açabilecek meslek sahibi olma kapısını kapat. sanki üniversiteye girmek değil istekleri banka soymak filan gibi adice bir istek.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Onlar başlattı abi bu ayrımı. Üniversitelere girmek istemeleri olsun, laikliği kötü gösterme girişimleri olsun...

Evet ben de insanım ve bana da iyi davranılması gerekmez ayrıca. Bu konuda gayet faşistim de garip birşey tabi. Faşistliğe karşı faşistlik benimki. Her türlü kimliğe karşıyım ben. Önce insanız bunu bilelim. Türk'ten Ermeni'den Müslüman'dan Ateist'ten önce insanız. Ayrımların her türlüsü kötüdür, ben de ayrımcılara ayrımcılık yapıyorum zaten. Garip aslında düşününce..

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? önce insanız, ayrımcılık olmasın diyosun. sonra başını örttü diye kadınları hayvan yerine bile koymuyorsun... isteyen istediğini örtsün, çıkartsın bize ne yahu. ozaman mini etek giyen, dekolte giyinen bayanlar da hayvan sayılsın. belki onlar da seks partisinin gizli görevlileridir?!
akp rezil bir parti tamam, onları gözü kapalı destekleyen kesimeyse lafın anlarız. ama her kapalı akplidir, gericidir ve hatta bu kadınların hepsi de insan dahi sayılmaz lafın şok edici gerçekten...
Mesaj tarihi:
İnsan sayılmaz demiyorum Türkiye'de geerici kesimin örnek aldığı Arap tarzı İslam'da kadınlara insan gibi davranılmıyor diyorum. İnançlarını saçma buluyorum ve bu inançlarına gıcığım bunu inkar edemem. Ama üniversitelere girmeleri de yanlış olur, laikliğe aykırı. Sen illa bunu istiyorum dersen ayrımcılık başlatırsın. Genelde zaten ayrımcılığı başlatanlar kendilerine ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla başlatırlar, sonra da bu iddiaları gerçeğe dönüşür. Yobazlar oyunlarını çok zekice oynuyorlar.

Benim de birçok başörtülü tanıdığım var sonuçta çok da seviyorum kendilerini, ama ayrımcılık yapan kesimi sevmem. Ayrıca çarşaflıların hiçbirini sevmiyorum zaten. Hadi başörtüsü neyse de çarşaf yani..

Ben buyum abi hayvan diyin faşist diyin hepsine eyvallah. Yobazlardan daha zararlı değilim sonuçta
Mesaj tarihi:
Vigilante diyebilirim yani bu durumu açıklamak için. Kanunlar suçluları halledemiyorsa kanunsuz yoldan halleden çıkar. Ama benim gözümde bu insanlar katil değillerdir, aksine kahramanlardır. Batman'de Spiderman'de falan da yaşanan çelişki gibi. Aynı şekilde yobazların hepsini ayıklama yada ayrımcılık yapanlara ayrımcılık yapma fikirleri de aslında tam olarak o fikirlerin benimsenmesinden çıkmaz. O fikirlerin yok edilemediği görüldüğü için bir tepkidir bu
  • Yeni Oluştur...