Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baykal'in onerileri

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

sg-1 Tayyip'in cevabi ile ilgili konuyu acmisti ama Baykal'in tavsiyelerini henuz okudum. Gercekten sasirdim cunku cogu olmasi gereken nitelikte.

haber said:

Erdoğan'ın "işsizlikle ilgili bir öneriniz varsa konuşun, yapmazsam istifa edeceğim" sözlerine Baykal'dan yanıt gecikmedi. Baykal Erdoğan'a tam 7 öneri saydı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada bu önerilerin ardından Erdoğan'ı eleştirmeye devam etti.

Erdoğan'ın "Dünyanın en zengin başbakanlarından biri" olduğunu söyleyen Baykal Adalet Bakanı'nın sözlerine de değinmeden edemedi. "Niye seçim yapıyoruz ki? Size uygun belediye başkanını siz seçin, birlikte rahatça yolsuzluk yapın" dedi. Baykal'ın AKP hükümeti dönemine ait ilginç de bir tespiti vardı. "Herkes dinlenme korkusu içinde. Kimse rahat rahat hükümete küfür bile edemiyor" dedi.

Baykal şöyle konuştu:

Başbakan dün bize bir meydandan çağrı yaptı. "Baykal işsizlikle mücadele konusunda ne önerisi varsa ortaya koysun. Eğer ben o önlemleri uygulamazsam siyasi hayatımı bitireceğim" dedi.

Başbakan dikkatle dinlesin. 7 tane önerim var kendisine.

HAMDOLSUNU BIRAK

1. Başbakan temel anlayışını değiştirmeli: Teğet geçti, Türkiye'ye dokunmayacak, hamdolsunu bıraksın. Türkiye'nin derhal yeni bir ekonomi programı oluşturmaya ihtiyacı vardır. Makro ekonomik planlarını uygulanabilir, inanılabilir hedeflerini ilan etmelidir. Büyüme ne olacak? Enflasyon ne olacak? Dış açık ne olacak? Bunlar bütçede var ama temelsiz... İnanılabilir hedefler koyulmalı... Bu hükümetin gerçeklerden kopuk olduğu izlenimini ortadan kaldıracak, diğer aktörlerin güven sağlanacaktır. Bundan sonra piyasaların tedbir paketi alınmalı...

HARCAMALARINI KIS BÜTÇEDE TASARRUF ET

2. 2007 seçimine giderken bütçe dengeleri bozuldu. 2008'de de aynen devam etti. Bugün maalesef ihtiyacımız olan cephane o seçimlerde harcanmıştır. Yapılması gereken bu hükümetin harcama hedeflerini çıkarmış olduğu bütçeye göre değil, ekonominin yeni gerçeklerine göre gözden geçirip en düşüğe çekmeli. Bütçede ciddi bir tasarruf yaratılması için. Yeni hedeflere yönelik doğru harcamalar yapabilmek için buna ihtiyaç var. Bu tasarrufla kamu yatırımları ve altyapı yatırımları artırılacak. Seçim yatırımları, seçim rüşveti değil!..

OTOMOTİVDE KDV'Yİ KALDIR

3. Otomobil ve dayanıklı tüketim mallarıyla ilgili olarak sıkıntıyı gidermek ve talebi hareketlendirmek için geçici olarak 6 ay süreyle bu sektörlerde KDV'yi kaldırın.

KURU FRENLE

4. Kur politikasında TL'nin aşırı değerlenmesine yönelik politikaları frenleyin. Rakabetçi bir kurla Türkiye'de ihracatın teşvik edilmesi de mümkün olacak.

KREDİ GARANTİ FONU OLUŞTUR

5. Bankaların kredi vermesi sağlanmalı. Kredi garanti fonu oluşturulmalı.

SİGORTA PRİMLERİNİ İNDİR

6. Derhal sigorta pirimlerinin ve ücret üzerindeki vergi yüklerinin, stopajın derhal 10 puan aşağı indirilmeli... OECD ülkelerinin çok üstündeyiz. Türkiye insan çalıştırmaya ceza uyguluyor. Bunun sonucu işsizliktir. OECD'de adam çalıştırmak daha ucuz. Kriz olmasa da Türkiye'nin buna ihtiyacı var.

İŞSİZLİK FONUNU DOĞRU KULLAN

7. İşsizlik fonunun ihtiyaca işsizlik için kullanılmalı.

YOLSUZLUKLAR İÇİN DE ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Sen çare bulmuyorsun, bana sormuyorsun, yolsuzluklar almış başını gidiyor. O sormasa da ben söyleyeyim: Başta kendisinin ve benim ve tüm vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırmaktır.

Hem dokunulmazlıkları kaldırmıyorsun, hem de yolsuzluklar ortaya çıkınca mahkemeye gitsinler diyorsun. Nasıl gidelim dokunulmazlıkları var. Belediye başkanlarının dokunulmazlıkları yok diyor. Hayır onların da var. Senin iznin olmadan, içişleri bakanının izni olmadan başkanlar hakkında soruşturma açılıyor mu?

DÜNYANIN EN ZENGİN 10 BAŞBAKANI ARASINDA

Baykal konuşmasında Erdoğan'la ilgili dünya basınında çıkan bir bilgiyi de aktardı. Baykal şöyle konuştu: Dünyanın en zengin 10 başbakanı arasında Türkiye'nin başbakanını adı var. Sütlüce'den başlayıp, İETT'den geçip, Ülker dağıtıcılığından en zengin başbakanlığa...

DOSYAYI ANCAK CHP AYDINLATACAK

Bugün nihayet Deniz Feneri dosyası Türkiye'ye geldi. Bu dosya gelse ne, gelmese ne? Yolsuzlar burada, suçlular burada himaye edenler burada biz dosyayı bekliyoruz. Dosya geldi, biraz da çeviri beklenecek. Tamamen ipe un serme... Bu dosya aydınlanacak ama bu iktidarda değil, CHP iktidarında.

DÜELLO TEKLİFİ

Dünyanın her yerinde iktidar ve muhalefet birbiri tarafından sorgulanır. Ya da kamuoyu tarafından sorgulanır. Onlar oturur gazeteciler sorar. Bir sürü iddia söylüyorum. Ben bunları başbakanın yüzüne söylemek istiyorum. Bunlara başbakan cevabı varsa bir daha ben söyleyemem. Demokroside meydana çıkmak iyidir de miletin karşısına her türlü soruya karşı çıkmak daha iyidir. Türkiye'de demokrasi kaçağı bir başbakan var.

VATANDAŞ RAHAT RAHAT KÜFÜR BİLE EDEMİYOR

Hani demokrasi? Türkiye 7 yıl öncesine göre daha mı özgür? Şimdi herkes dinleniyor. İnsanlar doya doya bu iktidara küfür bile edemiyor. Herkes dinlenme korkusu içinde. Üniversiteler 7 yıl önceye daha mı özgür? Basın 7 yıl önceye göre daha mı özgür? Sendikalar daha mı özgür? Bunlar ciddi sorular. Hani demokrasi?

SEÇİM YAPMAYALIM BELEDİYE BAŞKANLARINI SEN TAYİN ET

Adalet Bakanı belediyeler hükümetle uyumlu olmalıdır diye tehdit ediyor, şantaj yapıyor. Bu çöküş belirtisidir. Artık kendi özgüvenlerini kaybetmişler, tehditle sonuç alabilir miyiz diyorlar. O zaman niye seçim yapıyoruz ki? O zaman sen seninle en uyumlu olacak belediye başkanlarını tayin et. Arsa yolsuzluklarını birlikte kolayca yapıverin. Bunu yapan bir adalet bakanı. Talihsizlik o ki bugün gazetelerde İspanya hakimiyle ava gitmiş. Bu tespit edilmiş. O hakim siyasi davalara da bakıyormuş. Ortaya çıkınca bakan mahçup olmuş istifa etmiş...

http://24haber.com/?newstype=normal&newsid=29862
Sosyal ağlarda paylaş

pwned!

Muhalefet işte böyle olmalı.
Baykal ın ilk defa saçmalamadan bu kadar çok kelimeyi bir araya getirdiğini görüyorum, ama süper konuşmuş. Tayyip daha geçen gün "bik bik bik olmuyo öyle, öneriniz varsa söyleyin" diye kendince ayar veriyodu, şimdi öneriler işine gelmeyince "baykal bana akıl mı vericek" modunda takılıyo, çok pis oturdu yani.

Konuşmasında tek bi açık var; şu dinlenme konusunda verdiği örnek. Gerçi orada da haklı, ama işine gelmeyenler ordan saldırıcak "hükümete küfür mü edicektiniz hıaaa?" şeklinde. Ama önerilere cevap verebileceklerini pek sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hayret ettim baykal ilk kez böyle konuşuyor yıllardır, umarım o saldırgan tutumunu da bırakır kürsüye çıkınca takındığı.
akp=chp diyordum ama sırf şu metinden sonra bile chp benim oyuma daha yakın demeye başladım. kılıçdaroğlunun'da geçmişine bakarsak aslında istanbul'da bir şans vermeliyiz chpye gibi geliyor. en azından göz önünde bir kaleleri olursa halka daha yakın olur chp ve belki genel seçim içinde bir itici güç olur bu, akpyi indirmek için.
keşke baykal-tayyip ve topbaş-kılıçdaroğlu şöyle fazla kavga gürültü yapmadan ekranda tartışsa da daha cok bilgi alabilsek hedefleri hakkında
Sosyal ağlarda paylaş

ya valla, her 2 parti de çıkar odaklı davrandığı için ve genelde ekranlarda atışma siyaseti yaptıkları için pek umursamıyordum ikisini de, yoksa tayyip'i fazla dinlemek gibi bişi olamaz(tu)
ben yaşar nuri öztürk'ü beğeniyorum ama onun ne bir grubu ne bir örgütlenmesi var, arkasında para babaları da olmadığı için kitaplarının geliriyle nereye kadar götürecek bu işi bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Ya olayın içeriğine bile bakmayın. Diyalog şu:

Baykal: İktidar yanlış yapıyor.
Tayyip: Bizi eleştirme, fikrin projen varsa söyle.
Baykal: Fikirlerim şunlar.
Tayyip: Utanmadan bize işimizi öğretmeye çalışıyolar.
Baykal: Üslubun kötü.

Şu diyalog son günlerin bir özeti ve Tayyip haksız. (td)
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:
ilk kez mi? nasıl büyük bi şartlanma var toplumda, insanlar tayyip i dinlediği kadar baykalı dinlemiyor demek

e abi yıllardır söylüyoruz da, toplumda bir önyargı yaratılmış durumda.
eminim aynı şeyler bu yukardaki yazı için de söylenecektir.

"hayır bir muhalefet böyle olmaz" vs gibi şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

ya o sigorta olayı yatırımcılara verilen krediler için sanırım, yoksa sade vatandaşa kredi vermeye can atıyolar zaten. en olmadı adamın evini arabasını hacizleyip kurtarıyorlar parasını bankalar.
ama yatırımcılara verilen büyük kredilere gelirsek, bankalar çekiniyo o tarz kredileri vermeye biraz. sigorta fonunun amacı bu olmalı gibi geliyor. ama konuya hakim biri açıklarsa daha iyi olur tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

HARCAMALARINI KIS BÜTÇEDE TASARRUF ET

2. 2007 seçimine giderken bütçe dengeleri bozuldu. 2008'de de aynen devam etti. Bugün maalesef ihtiyacımız olan cephane o seçimlerde harcanmıştır. Yapılması gereken bu hükümetin harcama hedeflerini çıkarmış olduğu bütçeye göre değil, ekonominin yeni gerçeklerine göre gözden geçirip en düşüğe çekmeli. Bütçede ciddi bir tasarruf yaratılması için. Yeni hedeflere yönelik doğru harcamalar yapabilmek için buna ihtiyaç var. Bu tasarrufla kamu yatırımları ve altyapı yatırımları artırılacak. Seçim yatırımları, seçim rüşveti değil!..

OTOMOTİVDE KDV'Yİ KALDIR

3. Otomobil ve dayanıklı tüketim mallarıyla ilgili olarak sıkıntıyı gidermek ve talebi hareketlendirmek için geçici olarak 6 ay süreyle bu sektörlerde KDV'yi kaldırın.

okuduğumuzu anlamıyoruz sanırım veya taraflı bakıyoruz.geçmişte çeşitli ürünlerde kdv indirildi bu bütçeye yük getirmedi.aksine alış veriş arttı ve kdv gelirleride bununla beraber artmıştı.hükümet değerli taşların kdvsini düşürüp o sektörü canlandırdı ise diğer sektörlerdede bunu yapabilir.kdv ile almadığın vergiyi satış yaparak kar elde eden şirketlerden gelir vergisi olarak alabilirsin.ama hayır baykal dedi tü kaka yaşa akp değil mi :)
Sosyal ağlarda paylaş

evet, KDV inince bir miktar gelir kaybı olur ilk başta. ama oluşacak tüketim patlamasıyla beraber, hem büyük firmalar ve çalışanları, hem de o firmalara hammadde-yan ekipman sağlayan küçük kuruluşların kazancı artacaktır. sonuçta işten çıkarmalar da azalır bu sayede ve ülke giderek zenginleşir. o zenginleşme tüketim çarkını dahada hızlı çevirmeye başlar. ve o riske ettiğin KDV gelirinin misli hazineye ve halka döner
Sosyal ağlarda paylaş

Foruma ilk kayıt olduğum sıralarda bazılarının chp yi iktidar yapmak istediklerini akp nin ülke kaynaklarını yiyip bitirdiğini chp iktidara gelince ülkeyitoparlamanın çok zor olduğunu bu konuda chp başarısız olursa halkın partiye olan güveninin iyice sarsılacağını,iktidara gelememiş baykalın bu plana direk atlayacağını söylemiştim.Öyle birşeyin olma ihtimali zor diyenler olmuştu.Şimdiki durum ise tamamen baykalın bu olay için çaba sarf ettiğini doğrular nitelikte.Gerek çarşaf açılımı gerek halka inme çabaları ve kılıçdaroğlunun dosyaları bu çabalarının ürünüleri.

Bu önerilere gelince baykal sonunda zekice bir hareket yapmış bu kadar gürültünün arasında değerli cümleler söylerek sempati toplayabileceği çok açıktı.

Ama bizi kurtaracak adamın gözünden alevler çıkmalı ben bu adamda o potansiyelin olduğunu sanmıyorum.Kendisi tam bir alicengiz oyunları experti.
Sosyal ağlarda paylaş

chp gelirse ozellestirmeler hizla devam etcek ab uyum falan filan sozleriyle hersey yasaklancak interente kadar :) bide 80 anayasasini dokunulmaz yaparlar :) sonrada akp diye aglarsiniz :)
dogru olan bu burjuva isbirlikcilerden kurtulmak
baykalin gozunde ates yokmus asil baykalin gozundeki hirs atesi kimsede yok :)
http://www.haberturk.com/kuturesim/lemanbaykal.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...