Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sevmediğim adamdan güzel yazı

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Sotto said:
İyide her şehire havaalanı yapılacak diye bir kural mı var...Şehir dışına yaparsın,en yakın şehire yaparsın,ulaşımını sağlarsın olur biter...Avrupa'da her havaalanı şehirde olmuyor ki şehir dışında vs bir yerde,en uygun yerde oluyor...
Haftada kaç kişi Zonguldak'a uçacak merak ediyorum yani...
Sosyal ağlarda paylaş

yazmış.. güzel. ama hatalı yer seçimi dediklerine bile kısmi bi ok verebiliyorum. mesela atatürk havalimanı 40ta mı 50de mi ne açılıyor. (edit 40-50dediğim 1940-1950) şehir ona girmiş yani.. bi nevi şehir planlama sorunu mudur artık?

mesela kai tak diye aratın youtube'da ciddi sorunlu bi yer görün :) kai tak'ın yaklaşması falan çok sıkıntılı bi hava alanı. kapatıldı tabii 90ların sonunda ^_^
şöle vereyim mesela..
http://www.youtube.com/watch?v=UyU9OLqQ8XA

kai tak + crosswind diye aratıp muhteşem inişleri de izlemeyi unutmayın bu arada.. cidden harika inişler var.

Princess Juliana Airport diye aratın bi de.. bu da yersizlikten dolayı böle..
http://www.youtube.com/watch?v=cZJm3ezzWOQ

ben de gidip şunu yapmak istiyorum.. para babalarından sponsorluk taleb ediyorum
http://www.youtube.com/watch?v=ITsqHneYrE8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zAfQwDizpRo

madeira airport falan var buna benzer, bu approach'u..
http://www.youtube.com/watch?v=fd13rh_BguY
bu da crosswind yüzünden pass geçişi.
http://www.youtube.com/watch?v=Y7Ad4y9hPE4

neyse ils olmaması hatalı, coğrafi koşulları göz ardı etmeleri hatalı. kimisinde çalışmayacak yerlere havaalanları yapılması tamamen seçim yatırımıydı zamanında. ama minare falan hikaye, öle diyim. bi dert değil onlar. kimi yerde de hava alanını konumlandıracak yer uygun olmayabiliyor. ama illa da yapmak gerekiyor. az biraz FS oynamış ve 2-3 tane pilot tanıdığı olan biri olarak sınırlı bilgimle 20tane daha böle ters, zor hava alanı gösterebilirim. eleştirmek iyi güzel ama yapılan her şeyi eleştirmek garip oluyor biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca sizin mantığınızla güneyde ve kuzeyde hiç bir yere havaalanı yapılmaması lazım.
antalyada uçaklar denize doğru havalanıp sonra havada dönüyorlar mesela. aa dağ var burda diyip yapmasamıydı adamlar?

references:
Anık A., 2005, "Karadeniz ve Akdeniz'de Dağların Denize Uzanış Yönü", Meteksan Yayınları
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
ayrıca sizin mantığınızla güneyde ve kuzeyde hiç bir yere havaalanı yapılmaması lazım.
antalyada uçaklar denize doğru havalanıp sonra havada dönüyorlar mesela. aa dağ var burda diyip yapmasamıydı adamlar?

references:
Anık A., 2005, "Karadeniz ve Akdeniz'de Dağların Denize Uzanış Yönü", Meteksan Yayınları

sorun da orada zaten, dağ varsa iniş yönünü dağa doğru yapmazsın, müsait bir yöne yaparsın.

her yerinde dağ varsa da havaalanı yapmazsın veya illa ki yapmak zorundaysan başka çözümler üretirsin.
"her yerinde dağ var diye havaalanı yapmasın mı" diyen arkadaşlara insan hayatını riske atmanın bu kadar basit olmaması gerektiğini hatırlatır, biraz daha sağduyu dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
abi 4 bir yanı dağlarla çevriliyse havaalanı yapmazsın.

güneyde dağ varsa batı-doğu yönünde yaparsın havaalanını.

çok zor olmasa gerek.

aga oralara havaalanı yapmaktaki tek amaç
iş adamlarının ufak uçaklarını kullanabilmesi için
yoksa yolcu felan taşımak zor
yada taşısa bile küçük uçaklar yani.
arkadaşım ıspartadan istanbula uçmuştu uçakta 30 kişi anca vardı diyodu 3 sene önce
ondan sonrada çalışmıyodu diye duydum yani
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Yav arkadaşlar, 21. yüzyıldayız, caponlar suyun ortasına, denizin ortasını kumla doldurup havaalanı yaptı, biz hala minareyi kestik ne biçim oldu ya diye bunu tartışıyoruz.

onlar da az salak değilmiş hani. ona para harcıyacağıma o kadar, veririm vatandaşlarıma parası neyse gitsinler gemiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu aranızda hava alanı projelendirmiş ne baba insanlar varmış.. bi el atın da iş ayarlayın bana da tav'dan ^_^

hesap kitap uygun olduktan sonra, maliyet karşılandıktan sonra en kralından yapılır.

daha da vereyim öle ters havaalanlarını isterseniz, kimisinde zorunluluktan hesap kitap biraz şaşar. pilot adını verdiğimiz arkadaşlar ise bunlara inmekle yükümlü profesyonel kişilerdir. bu kişiler minik pürüzleri yok edip sağsağlim indirirler uçağı.

ils eksikliği falan neyse..

"yok insan hayatı bıdı bıdı" edebiyatı ayrı bi terane. yahu adam kendisine sormaz mı hiç "tr'de olan uçak kazalarının kaçı neden olmuştur, dünyada neden olur bunlar?" diye. pistte illa sorun olsa zaten ortaya çıkar. atatürk'te yanılmıyorsam 90lardan önce ufak bi sorun vardı, açın google'ı internet dediğimiz teknoloji balık beslemek için değil.. arayın, halledildi. mesela van uçağının düşüşü pist değildir.. diyarbakır'ın düşüşü de öyle.
kazaların büyük bir kısmı pilotaj hatasıdır.. tüm dünya da oranlar böyledir.

eleştiri iyi de desteksiz karalama dışarıdan bakınca anaokulu izlenimi yaratıyor. denilenler "bu sene saçım çok dökülüyor! vay hepsi bu yönetimlerin suçu!!!" gibi bağımsız olayların örtüştürülmesine yahut bağlanmasına indirgenince fikir teatisi değil, saçmalık gövde gösterisi oluyor birden.

hani vurgulanması gereken noktaları ıskalayıp cin olmadan adam çarpmanız garip bir kahvehane adamı etkisi yaratıyor..

ginaly hariç.. o cin gibin bişi. adam çarpabilir. hakkı vardır, ne dese doğrudur..

evek
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:
Sotto said:
en yakın şehire yaparsın,

zonguldağa en yakın şehir
Bartın, Düzce , Bolu , Karabük.
hangilerine yapılsın ?
Bolu diyeceksin o dağlardan geçmem ben korkarım kışın

Benim demek istediğim sadece Zonguldak için değil genel anlamda idi...Zonguldak'a havalimanı gereksizdir büyük ihtimalle ama rakamlar ortaya konur,araştırma yapılır çok gerekiyorsa eminim ki düzgün bir arazi bulunur ama bunun Zonguldak'a 5dk mesafede olmasına ihtyiaç yok...2-3 şehrin ortasına bir yere yaparsın,konum belirlersin en uygun olanını,sonra taşımayı halledersin otobüslerle vs...
Sırf haftada 1 tane uçak inecek diye havaalanı yapmak kadar gereksiz ve saçma birşey olamaz...
Ayrıca olmuyorsa da olmuyor,dağı traşlamak nedir allah aşkına,bi kere gerekiyorsa başka çıkar da yoksa önce traşlarsın sonra havaalanını dikersin,hesap kitap yapmadan havaalanı yapılmaz ki Yılmaz Özdil'in de açıklamak istediği bu...Yaptıkdan sonra "aaa dağ varmış" demek sadece Türkiye'de olur...
Yoksa dasaaa'nın verdiği örneklerde hesabı kitabı gayet de yapılmıştır,mümkün değilse de zorlanmaz bu kadar basit..
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:
abi bu adamın yazıları burdan herhangi trollün yazıları gibi lan.

e tabii yazıyı anlamayanlara veya anlamak istemeyenlere adam troll gibi yazıyor.

hani illa uzun yazılmasını istiyorsunuz, al ben uzun yazınca noluyor, tldr diyen spawn oluyor tipler.

bu adam kısa yazıyor, gene kızıyorsunuz.

alt alta yazmanın mahsuru nedir anlamış değilim ama uzun uzadıya yazılar sevenleri Engin Ardıç'a havale ediyorum.

Ha, trollun kralı orda, ama farketmez sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:
zonguldağı felan düzlük ovamı sanıyosunuz abi siz ?

kermit said:
ee o zmn ?
zonguldak eninde sonunda büyüyecek bi şehir
havaalanı şart olcak ilerde
şimdiden yapmışlar
şimdide dağı halletmeye çalışıyolar
şimdiden başlamışlar yapmaya
,bunun neresi garip.
heralde heryeri siz Konya zannediyonuz düzlük tarla felan.

adam cevaplamış zaten bunu.

said:
İsviçre’de de dağ var ama, ILS denilen yaklaşma sistemi de var... Biz, hem dağın dibine havaalanı yapıyoruz, hem de gerekli cihazı koymuyoruz...
Sosyal ağlarda paylaş

Bir militan gibi tek yönlü düşünmek sakıncalı.Tamam yılmaz özdil bizim savunduğumuz şeyleri yazıyor fakat sırf bu yüzden adamın iğrenç üslubunu troll gibi yazısını onaylamak durumunda değilim.Benim beğenilerime hitap etmiyor adam.Daha doğrusu köşe yazısı olayını sevmem ben çok magazinel buluyorum.Görüşünü öğrenmek istediğim bir kişinin ise gider kitabını okurum.Köşe yazıları ancak günü kurtarmaktır ve bilgi açısından tatmin edici olanlarıda pek az oluyor.Kaldı ki gerçekten bu adam bir troll gibi yazıyor.İşin gerçek kısmında ise yarın birgün doğan grubu akp yi devirir bu adama başka emirler gelir bu adam o yönde trollük yapmaya devam eder.O yüzden birilerini sevmek için bu kadar acele etmeyin.

Herşeyden öte medyadaki herkes edebi anlamda beceriksiz ve satılık.AKP medyasını konuşmaya hiç gerek yok çünkü onlar üzerinde konuşacağımız kadar değerli değil.Yılmaz Özdilin yazısını eleştirmek görüşümüzü belirtmek daha iyiye gitmesi içindir.İdeolojik veya kişi bazlı düşünen adamlarla ne tartışma olur ne o adamlar biryere gelebilir.

Vatanını seven arkadaşlar sizin bineceğiniz gemi kesinlikle Aydın doğanın çıkar çatışmasından dolayı akp ile savaşmak için chp silahlarını içine doldurduğu gemi değil.Sizin bineceğiniz gemi bugüne kadar gelen köklü tarihiniz ile süslenmiş,akıl ve mantığın donattığı bilimin referans alındığı ve vatanın özgücünün silah olarak donatıldığı kurtuluş gemisidir bu gemininde dış mihrak uzantılı herşeye saldırması gerekir.AKP olur Aydın doğan olur bölücüler olur içimizdeki hainler filan olur artık herneyse.
Sosyal ağlarda paylaş

merak ediyorum edebi anlamda yazılar okumak isteyenler Doğan Hızlan, Özdemir İnce gibi kişileri büyük hayranlıkla takip ediyorlar mı?

troll felan deniyor da, troll denilen kişi uzun yazıp anlamsız şeyler yazar. yılmaz özdil meselesinde kısa yazıp kısa yazdıklarının içinde anlamlar yüklü.

hani bi de birçok yazar böyle altalta yazıyor, ama iş yılmaz özdil olunca bir tek eleştiriliyor.
burda bile altalta yazan birçok kişi var, ama deniyor ki "böyle yazan olsa paticikte banlanırdı".

yılmaz özdil gündemi hatta o günü değerlendiren adam. herhalde gündemdeki konu için 10 sayfa makale yazmasını beklemiyorsunuz? adam mizah uslubu kullanıp kısa kısa anlatıyor ne demek istediğini.

bir de işin ilginci (yukarıda da belirtilmiş) yılmaz özdil yazınca hemen yılmaz özdil'in kişiliğine saldırı başlanıyor.
trollükle suçlayan insanlar direk trollük yapıyor. bu da bir ironidir.

adam ne yazmış onu değil de nasıl yazmış o tartışılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Mr_Hand said:
abi bu adamın yazıları burdan herhangi trollün yazıları gibi lan.

e tabii yazıyı anlamayanlara veya anlamak istemeyenlere adam troll gibi yazıyor.

hani illa uzun yazılmasını istiyorsunuz, al ben uzun yazınca noluyor, tldr diyen spawn oluyor tipler.

bu adam kısa yazıyor, gene kızıyorsunuz.

alt alta yazmanın mahsuru nedir anlamış değilim ama uzun uzadıya yazılar sevenleri Engin Ardıç'a havale ediyorum.

Ha, trollun kralı orda, ama farketmez sanırım.

ya aman beee. farketmez tabi, yansız köşe yazarı mı kaldı, kafa bi milyon oluyo hangisini okursan oku. Bu adam hep bu şekilde yapıp kolaya kaçıyo sadece, ona kıl oldum ben. sonuçta adamın yaptığı sorunu tespit edip yazmak tamam, ama yazarsın sen abicim, bi edebi değeri olur ufak da olsa yazdığın şeyin be. okuyana dilinin inceliklerini farkettirmeden öğretirsin falan yani. yoksa akpnin taa... diye başlayabilirim yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...