strangegoodby Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 merhabalar bu sene sonunda 15haziran-15eylül arasını kapsayan dönemde wat yapmaya karar verdim.bunun içinde taksimde bulunan ALTERNATİF isimlialternatiffirmayla bir arkadaşım sayesinde konuştum arkadaşımda aynı firmayla bu sene gidicek ve büyük ihtimalle birlikte kalıcaz(işlerimiz aynı bile olabilir)öncelikle daha önceden wat yapmış olanlarımız varsa biraz yardım istesem onlardan mesela neler yapmak gerekir iş seçimi konusunda ne yapmalıyız nelere dikkat etmeliyiz firma güvenilir bir firmamıdır?gibi birde türkiyeden amerikaya NY ve chicago hariç uçak kalkmıyormuş diye duydum bunun sonucunda buralara yakın bir yerlerde iş aramaya başladım unutmadan önerebilceğiniz bir iş varmı insanı çok yormıycak parası makul düzeyde olucak?? yapan birisi varsa konaklama nasıl oluyor zorluklar elbet yaşanıyordur da insanı gitme kararından vazgeçirecek derecede zorluklar varmı sağlık sigoratsı falan bu türlü şeyler yapılabiliyor mu? bir de amerikanın çok güvenlik sorunu oldugunu duydum gece hava kararmadan eve donmenin yoluna bakın diyorlar ne olur ne olmaz diye şimdilik aklıma takılanlar bunlar yardımcı olursanız çok sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 wat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 /summon Xunn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 zencilerle arkadaşlık etme ettiysen bile içki içme. Gidipte oralarda türk kızı bulma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 öncelikle work and travel şans işi. bunu unutmadan gidersen daha az üzülürsün :P kesinlikle beklediğin gibi birşey çıkmayabilir. fakat yeni bir ülkede olduğun için ne kadar zorluk çekersen çek mutlu anılar yaşıyorsun. işini çok iyi araştırıp git. paralar hele ki bu kriz döneminde iyice düşmüştür sanıyorum. bence yanlış bir zaman. kalma meselesi sorun olabilir onu gitmeden ayarla. ama ayarlasan bile problem oluyo ben bi ara evsiz kalmıştım bildiğin. gece vakti arkadaşların kaldığı yere gitmiştim neyseki. güvenlik konusuna gelince. ben wisconsinde gece 3'te filan evime ulaşıyordum. oglecen aksam 11 e kadar filan calısıyrdum. pek tehlikeli filan degildi. hatta turkiyenin aksine yolda herkes birbirine selam veriyor. new yorkta da 1 ay kaldım. orası istanbul gibi düşünebilirsin. kendini tehlikelerden uzak tutarsan başına bişi gelmez. işinin kalacağın yere uzaklığına iyi dikkat et. ben günde 25km yol yürüyodum işte yürümelerim hariç =) ayaklarımın altındaki yaralar 1.5 ayda geçti eheh. 2. işte çalışmayı düşünüyorsan 1. günde hemen git araştır. uçak olayı da aktarmalı oluyor zaten. ne diye oralara yakın olsun diyorsun ki. kısaca WaT işi tamamen şans işi. ben şanssızdım, mesela gittiğim gün wisconsin dells'te hortum olmuş 6 kişi filan ölmüş. ben sokakta telefon ariyodum o gün eheh. cok iyi anlarım da oldu tabiki. kotu de olsa bir tecrube oluyor. sadece çok büyük bişi beklemeden gitmeni tavsiye ederim. cebinde de bolca paran olsun harcamasanda. edit: en önemlisini unutmuşum. eğer ehliyetin yoksa,veya araba kullanmayı bilmiyorsan onları hallet hemen. ben en çok araba kullanmayı bilmediğime yanmıştım o kadar mesafeyi giderken. toplu taşıma da büyük şehirler dışında yok denecek kadar az. hele hele istanbul ile filan hiç karşılaştırma. büyük şehirlerde bile insanlar genelde kendi arabaları ile ylculuk ediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 evlen kal orda work travel marry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Zamanında toplanıp zorla İngiltere'ye götürülen Afrikalı köleler bile yol parası ödemek zorunda kalmamışlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 bLackcha0s said: zencilerle arkadaşlık etme ettiysen bile içki içme. Gidipte oralarda türk kızı bulma. +1 Birde firmayı iyice araştır.Cünkü gidipte 2 günde donen insan cok bol. Oyle hayal ettiğiniz gibi olmuyor bazen işler adamlar kalıcak yer bile ayarlayamayabiliyor kendi basının caresine bakmak için alternatif bi planın olsun (tanıdık biri gibi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 sana tek bişey diyim CA ve NY den uzak dur hülya avşarın burda ödediğinden fazla vergi ödedim lan! CA'da da aynı düzeydeymiş ben NY'deydim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Ha bi de kaçak iş bul mümküse elden para versinler (vergi kaçakcılıgı rulz) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 ben bulmuş saatine 5 dolar ayrıca çalışma bittikten sonra yemek veriyodu bi restorantta bulaşıkcılık 5 saat çalışıyodun (ki 1 bucuk saat gerçek anlamda çalışıyodun anca boş boş oturuyodun yoksa:D) eline veriyodu 25 dolar bide yemek yiyodun evine gidiyodun bi güzel oluyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Abim de Konyalı bi adamın marketinde çalısıyordu aynı şekilde yakalanmadıgın sürece problem yok. Ama dediğin gibi vergiler cok fazla para kazanmak için gidiyorsan eğer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
strangegoodby Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 hepinize teşekkürler öncelikle(barbuya ayrı teşekkürler baya uğramış :D ) gidiceğim firmayı bilen yada duyan varmı diye sorıyım ben önce? bide ben bileti tanıdık vasıtasıyla alıcam NY veya Chicago yakınlarda yada oralarda olursa benim için daha ucuz olucak bosuna bide aktarma yapıp sürünmiycem. kalıcagım yer konusunda da örnek olarak Lagoon Park işi var yada housekeeper bunların kalıcak yerleri kompleks içinde oldugu için güvenlik olarak daha iyi olucaklar hard rock kafe işleride var ancak onların konaklama yerleri hep etrafından ve motel tarzı yada öğrenci evi gibi vergi içinde gidceğim şirket söyle dedi orda çalıştıgım yerden buraya donmeden once bir belge alıyormusum o belgeyle kesilen verginin büyük cogunlugunu geri alıyormusum bu ne kadar dogrudur? 2.iş bencede mantıklı olur ama onun yerine çalıştıgım yerde şayet iş varsa ek mesai yapmak daha mantıklı geliyor sonuçta direk min. 4 de biri kadar fazla ödeme yapıyolar saatine peki aramızda hiç gitmiş birileri varmı onlarla konuşma imkanım olsa cok daha süper olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar