Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IELTS Online

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

Ben bi kere girdim. 5.5 almıştım. sadece 2 hafta çalışma sonunda bu puanı almıştım ama. minimum 2 ay çalışın diyorlar. reading zor toefl'a göre. listening ve speaking te zaten kulak aşinalığı ve artık gelişmiş dil durumu :)

öyle işte. toefl ın yanında kolay kalıyormuş bunuda öyle diyollar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Nisan'da gireceğim ben IELTS'e.

Aksana alışkanlığınız (sadece İngiliz değil, Hintli ve Çinliler dahi konuşabiliyor listening bölümünde) varsa toefl yerine bu sınava girebilirsiniz, toefl kadar işkence değil. Reading kısmı daha zor sadece. Speaking kısmı diğer kısımlardan 1 hafta sonra yapılıyor ve bir hocanın karşısında teke tek konuşuyorsunuz.

Sınav ücreti 115 pound, çalışma kitabı alacaksanız Türkiye'de yok o yüzden erkenden sipariş verin ya da e-book şeklinde çalışın.
Sosyal ağlarda paylaş

ielts e gecen ay girdim oturma izni icin.. 7.5 aldim overall..

soyle bi bilgi vereyim.. listening ve reading puanlri hep sabittir, fakat writing ve speaking degisebilir, oynayabilir.. o yuzden bir yere gitmeden once turkiyede bu sinava girmeniz daha iyi. genelde mesela hintliler, onlar bunlar gidiyo ulkesinde giriyo speakingden ozellikle 0.5 ila 1 puan fazla aliyolar kesin..

avustralyada bu sinav zor ve yerde yok 4-5 ay onceden aliyosunuz yerinizi. universite icin 6-6.5 gerekiyo masterlarda 6.5 falan.. cok alinmicak bi puan degil, writing e dikkat edin, speakingde sacmalamayin yeter.. speaking sorulari zordur dandiktir (bana mesela modern sanatlar muzeleri hakkinda ne dusundugumu sordular, sacmaladim biraz) o da iyi yi kotuden ayirmak icin zaten.. yalan soyleyin yeter ki duzgun konusun.. soylediklerinizin dogruluguna bakilmiyor. icerik cumle yapisi falan bakiliyor..

kolay gelsin simdiden..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...