Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışında Oy Kullanma

chesterfield

Öne çıkan mesajlar

Jadelith said:
insanlar niye oy kullanır bi anlasam kullanıcam da, kimse mantıklı bir açıklama getiremedi henüz.

adam bide bulgaristandaymış nası oy vericem diyo heh :p

neden oy kullanıyoruz

Yönetim biçimimiz temsili demokrasidir. Temsili demokrasilerde, halk, yönetime anayasada belirtilen süre zarflarında oy kullanarak katılır. Bu şekilde yine anayasada belirtilen süre boyunca halk yasama ve yürütme erkini temsilcilerine verir. Nasıl ki savunma hakkınızı bir avukata verirsiniz ve davanızın gidişatını onun eline bırakırsınız aynı şekilde kullandığınız oylarla da yürütme ve yasama hakimiyetlerinizi bu temsilcilere verirsiniz. İki seçim zamanı arasındaki siyasi, iktisadi vb. konularda avukatlığınızı bu temsilcilere verirsiniz!

senin için anlamsız olabilir, belki çoğu kişi için, çöpten çıkan oy pusulaları yada iktidarın kendisini temsil etmediğini düşünse bile bu devlette söz hakkı istiyorsan gidip boşta olsa oyunu atacaksın.

ayrıcana benm ikametim istanbulda, ben aynı zamanda Bulgaristan vatandaşıyım ve Bulgaristan seçimlerinde Türkiye'de hatta Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oy attığımızı hatırlıyorum. Buradan yola çıkarak emin olmamakla birlikte sormak istedim sadece.

29 Martta İstanbul'da olmaya çalişacağım artık o zaman. Kemal'e sözüm var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...