aquila Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Wispy said: iniş Ya uçağın ineceği zaman belli yaklaşık olarak. X süre etkili olacak bir sedative veremezler mi sonuçta ?? zaten böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 işte uçak 10 saatte inio ama gerçek hayatta 10 saat zaten en alt katmanda bir ömür oluo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Yalnız benim anlamadığım şunlar var. help plox Kronolojik sırayla Fisher vuruldu Arafa gitti Onu kurtarmak için Page'le Leo 3. layerdan 4. layera uyudular. Saito uyuyanları koruyordu ondan sonra öldü, Arafa gitti. 4. seviyede Mal'ın elinden Fisheri kurtardılar. Page'le Fisher atladı, Leo ben burada kalıp Saitoyu kurtaracağım dedi. -Şimdi 4. seviye Araf mı oluyor ?? -Eğer Araf değilse Leo nasıl Araf'a gidiyor ? Bir de nasıl dönüyorlar hani ölünce GG'ydi ? -En tuhafıma giden de Page'ler 4.layerdan 3.layera geçmek için atladılar. Ama 4'ten 3'e geçmek için 3'te düşmesi lazım. Ayrıca o düşmenin bir de amele sümüğü misali yere yapışması var, Araf'a gitmesi var. Nedir bu ? Bol zamanı ve AKÜ'su olan birisi açıklasın plx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nedra Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 hepsine olmasa bi kaçına cevap verebilicem sanırım. Yere yapışması gerekmiyor, sen rüyanda düşerken yere çarpmadan uyanırsın, düşme hissini almaları gerekiyor. Kick mevzusunda ise, 4. level den 3 e kendin uyanmak istiyosan ölüceksin yada düşme hissi alıcaksın. Biri seni uyandırmak istiyorsa 3. levelde senin uyuyan bedenine düşme hissi ile kick yapabilir. 3 te etki edilir 4 ten 3 gelirsin. ARada fark bu. bunlar uçakta özel bir doz aldıkları için rüyalarda öldüklerinde uyanmayıp bir sonraki seviyelere dalıyorlar. O seviyede adriane ve fischer gibi atlayarak kendini uyandırmazsan, ölüm seni sadece arafa sokuyor. Orayıda gerçekliği sanıp yaşıyor yani ayırt edemiyo sanırım böye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Düştü Araf degil totem düşüyor orda biraz daha izlerseniz görürsünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nedra Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 bu arada yeni geldi aklıma , soracaksındır elbet çünkü ben sordum kendime, 4. seviyede düşme hissi ile uyandırdılar , eğer yapmasalar nolacaktı diye. Dikkat ettiysen rüya çöküyordu o sırada Mal öldü vs. O rüya çöküntüsü sonundada uyanmayıp ölüm gibi arafa dalıyorsun. BU yüzden hızlı davranıp hemen kendilerine düşme hissi vererek uyandırdılar. Doz ayarlanırken onları tek kaldırıcak şey o his olarak söylemişlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 araftan çıkarken kick değil de ölmeleri gerekiyo sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Arafın belirli bi seviye aralığı yok şeklinde anladım ben. Yani hangi seviyede ölürsen öl araf aynı. Farklı seviyelerde ölüp aynı arafta bulunman gerek. Yani araf tek. Fakat farklı seviyelerde aynı arafta bulunup ortak arafı da yaşayabiliyorsun. Tabi şu da olabilir, Cobb saito'nun yaşlı haline gitti zaman denizden falan çıkıyor. Başı belli değil yani. Dolayısıyla cobb mal öldükten sonra kafasına sıkmış olabilir de. Kick olarak da, ben şöyle anladım ki misal 3. seviyedesin uyudun 4. seviyeye geçtin. 4. seviyede yaşadığın kick seni 3. seviyedeyken uyanmana sebep oluyo. Eğer 3. seviyede "dıştan bir etken" seni kickliyorsa, 3. seviyede uyanıyosun. Yani kickin kendi tarafından mı oluşturulduğu yoksa dışarıdan bir etken mi oluştuğuna göre değişiyor. Ya da aynı anda yapılması gereken bişey ki, seviyeler arası kicklerin timinglerini hesaplayıp ona göre kickliyorlar mesela. Özetlemek gerekirse; Uçağın iniş süresi > doğal kick, time out gibi. Minübüsün denize düşmesi > 1. seviye kick Asansör boşluğundan düşme > 2. seviye kick Karlı bölümde kick oldu mu şu an hatırlayamadım (belki de bunun kicki yaşanmadan time out olmuştur. Çünkü zaman her atlanılan seviyede birim zaman artıyor. Mimar içinse atlamak > 4. seviye kicki Karıştı bayağı filmi 2. kez izlemeden tam bi teori oluşturmak hakkat zor. Benim anlamadığım ise fischer öldükten sonra, mal almıştır onu demesi cobb'un. Dolayısıyla mal da arafta oluyor. Mal araftaysa aslında bunların tren rayı ölümünden sonra ki geçişleri bir üst seviye ise, Mal pencereden atlayarak arafa gitmiş oluyor. Ki dolayısıyla Cobb orada kalmış oluyor. Yani aslında tüm film cobb'un rüyası olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nedra Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 3. seviyede kick heryer yıkıldı patlattı ya cod4:mw oynayan bi herif vardı. herkesi vurdu flean sonra patlattı mekanı kick ordan geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 lan son 10 senede çekilmiş filmler arasında gördüğüm en iyi dialoglara sahip film. hala topaç diyosunuz, kick diyosunuz önemsiz şeyler bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 araf-kick-uyanmaca vs benim anladığım; araf'a sadece ilk layer'da (trenin ortaya çıktığı,bilinçaltı askerlerinin peydanlandığı 1. rüya) ölünce gidiliyor , çünkü vücut uyuşturulmuş oldugundan uyanamıyosun, zihnin de başka bir rüyaya geçiyor gerçekliği orası sanıyorsun falan (zaten araf böyle bi yer diye anlatılmıştı) bir de filmin başında, leo saito vs trendeler,1. rüyada adamın gizli otel odasındalar, 2. rüyada da gene bi yerdeler işte mal geliyor işler karışınca leo'ya düşme hissini odanın oldugu yerde sandalyesini küvet'e atarak verip uyandırıyorlar (eger filmin atlayınca bi alt layer'a uyanma olsaydı leo orda küvete atıldığında direk 2 rüyadan birden uyanması gerekirdi),demek ki kick hissini aldıgın yerde bir üst rüyadan uyanıyorsun, bu durumda filmin sonunda en alt kick ; uçakta ilacın etkisinin geçmesi 2. : arabanın denize düşmesi 3. : otelde asansördeki patlama 4. : hapisanedeki patlama olması gerekir. en üst rüya (fischer'ı mal'ın elinden aldıkları yer) araf o zaman demek ki ? araf'tan uyanabilmek için atladılar ya düşme hissi oldu ya da yere sümük gibi çakılıp ölerek araftan uyandılar vs. ben nolan'ın "lan olmadı oldugu kadarıyla bırakayım" diye düşündüğünü sanmıyorum şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/sinema/2010/08/05/baslangic_varyemez_amcadan_calinti_mi Calmıs abicim nolan, varyemez amcadan:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 abi peki bu ne ya. böyle haber mi yapılır hahhahaha http://www.sabah.com.tr/fotohaber/kultur_sanat/kafa_karistiran_filmler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 kick-uyanma olayları filmde bilinen olayları özetlersek ilk rüyadan gerçek dünya'ya gelmek için: -uyuşturucunun etkisinin geçmesi lazım. -rüyada ölmen lazım üst rüyadan alt rüyaya inmek için: -uyuşturucunun etkisinin geçmesi lazım. -alt rüyada kick lazım. (düşme hissi) -üst rüyada ölmek lazım varmıydı başka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 BaaL said: araf-kick-uyanmaca vs benim anladığım; araf'a sadece ilk layer'da (trenin ortaya çıktığı,bilinçaltı askerlerinin peydanlandığı 1. rüya) ölünce gidiliyor , çünkü vücut uyuşturulmuş oldugundan uyanamıyosun, zihnin de başka bir rüyaya geçiyor gerçekliği orası sanıyorsun falan (zaten araf böyle bi yer diye anlatılmıştı) bir de filmin başında, leo saito vs trendeler,1. rüyada adamın gizli otel odasındalar, 2. rüyada da gene bi yerdeler işte mal geliyor işler karışınca leo'ya düşme hissini odanın oldugu yerde sandalyesini küvet'e atarak verip uyandırıyorlar (eger filmin atlayınca bi alt layer'a uyanma olsaydı leo orda küvete atıldığında direk 2 rüyadan birden uyanması gerekirdi),demek ki kick hissini aldıgın yerde bir üst rüyadan uyanıyorsun, bu durumda filmin sonunda en alt kick ; uçakta ilacın etkisinin geçmesi 2. : arabanın denize düşmesi 3. : otelde asansördeki patlama 4. : hapisanedeki patlama olması gerekir. en üst rüya (fischer'ı mal'ın elinden aldıkları yer) araf o zaman demek ki ? araf'tan uyanabilmek için atladılar ya düşme hissi oldu ya da yere sümük gibi çakılıp ölerek araftan uyandılar vs. ben nolan'ın "lan olmadı oldugu kadarıyla bırakayım" diye düşündüğünü sanmıyorum şahsen. Guzel aciklamissin, öz ve net, filmin basindaki detayi guzel eklemissin. Netice olarak eger 4. katmanda(mal'in fisheri yakaladigi katman) kendini atarak dusme hissi yaratip 4'ten 3. ruyaya uyanabiliyosan ozaman filmin basindaki sahneyle bu teori cakisiyo tamamen. Filmin basinda leo'yu kuvete attiklari zaman 2. ruyadan uyanmasiyla birlikte, direk trende de uyanmasi lazimdi bu teoriye göre. Cunku adami 2. katmandan uyandirmak icin kuvete atiyolar. 2. katmandan ilk katmana geliyo, saito'nun yatakta uyudugu ve uyanmak uzere oldugu seviyeye(ilk seviye). Bazi arkadaslarin iddia ettigi "bulundugun seviyeden uyanmak icin kendini atip dusme hissi aldi ve uyandi" teorisi burada curumus oluyo, yani yere sumuk gibi yapisip ölerek uyaniyolar, kendi kendine dusme hissi ile degil. Neticede ayni seviyede zaten leo saitoya silahla gidiyo, ve muhtemelen kendilerini öldurerek o seviyeden uyaniyolar. Öyle olsa zaten niye her ust seviyede bi adam biraksinlar? Birisi minibusu surerken hadi digerlerini koruyo, ozaman niye kopruden minibusle atliyo? Diger seviyede eleman niye hepsini asansöre sokup dusme hissi yaratmak icin patlayici kullaniyo? Eger "kendini ruya icinde yuksekten atti uyandi" teorisi isliyo olsaydi, zaten isi biten kendini bi alt seviyede kendini assagi atar uyanirdi ust seviyeye gecis icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Abi Christopher Nolan sinemayi bildigin yemis, yutmus. Gidip Inception'i cekmis, "CUT!" demis ve "gg" demis, koltugundan kalkip studyodan cikmis ve goge yukselmis adam bildigin. Bu ne muhtesem filmdir ya. Yani kusursuzlugun, muhtesemligin tanimlarindan biridir Inception. Harika. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Korax said: Guzel aciklamissin, öz ve net, filmin basindaki detayi guzel eklemissin. Netice olarak eger 4. katmanda(mal'in fisheri yakaladigi katman) kendini atarak dusme hissi yaratip 4'ten 3. ruyaya uyanabiliyosan ozaman filmin basindaki sahneyle bu teori cakisiyo tamamen. Filmin basinda leo'yu kuvete attiklari zaman 2. ruyadan uyanmasiyla birlikte, direk trende de uyanmasi lazimdi bu teoriye göre. Cunku adami 2. katmandan uyandirmak icin kuvete atiyolar. 2. katmandan ilk katmana geliyo, saito'nun yatakta uyudugu ve uyanmak uzere oldugu seviyeye(ilk seviye). Bazi arkadaslarin iddia ettigi "bulundugun seviyeden uyanmak icin kendini atip dusme hissi aldi ve uyandi" teorisi burada curumus oluyo, yani yere sumuk gibi yapisip ölerek uyaniyolar, kendi kendine dusme hissi ile degil. Neticede ayni seviyede zaten leo saitoya silahla gidiyo, ve muhtemelen kendilerini öldurerek o seviyeden uyaniyolar. Öyle olsa zaten niye her ust seviyede bi adam biraksinlar? Birisi minibusu surerken hadi digerlerini koruyo, ozaman niye kopruden minibusle atliyo? Diger seviyede eleman niye hepsini asansöre sokup dusme hissi yaratmak icin patlayici kullaniyo? Eger "kendini ruya icinde yuksekten atti uyandi" teorisi isliyo olsaydi, zaten isi biten kendini bi alt seviyede kendini assagi atar uyanirdi ust seviyeye gecis icin. Yalniz soz konusu yer aslinda 4. seviye ruya degil limboydu. Orada kurallarin farkli isledigini varsayabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Bence alakasi yok, orasida katman, orasida katman, her seviyede arafta kalabilirsin, arafi ayri bi katman olarak sayabilecek olsaydik, saito ilk vuruldugunda "arafta kalir" diye bisey demezlerdi.Herif 4. seviyedeki ruyada senelerce bekledi iste, ordan onu ikna edip kendini vurdurup cikardi 3'e elektro shock etkisi gibi, fischerda oldugu gibi. 2'de bomba patladi, 1 de denize dustuler, kendilerine geldiler iste. Bukadar sonu bittiydi bitecekti bence uzatmak sacma. Ayni lostta oldugu gibi bundada cikip bitirdik ama bi tereddutunuz kalsin tartisilsin reklamimiz olsun unumuz 7 diyara yayilsin diye böyle bisey yaptik derler cikarlar isin icinden. Oyuzden film amacina ulasti diyorum, duymayan kalmadi filmi bu sonu söyleydi böyleydi teorilerinden dolayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 sonucta limboda ne kadar uzun kalirsan o kadar tehlikeli degil mi? mimar etkisi olmadan surekli bilicalti yaratilari ortaya cikiyor yani ne kadar fazla kisi olursa limboda o kadar tehlikeli bir mekan oluyor. ayrica zaten sureleri bitiyordu, her sey bir bakima plana gore gitti ve son atlamayi durup cildiracaklarina asagiya atlayarak limbodan kurtulmaya calistilar olarak goruyorum. atlamasalar bile uyanacaklardi? cunku 3. katmanda base, ucurumdan freefall oldu. bir de onceden ucak olayi sormamin bir baska nedeni ucak kick etkisi yaratmaz mi? yani gercek olarak var saydigimiz dunyanin gercek olmama olasiligi yok cunku ucakta iniste o freefall etkisi olmuyor mu diye dusunmustum de, sonra gerci minibuste onun 10 katini yasadilar ve uyanmadilar sonucta bu aklima geldi. kendime cevabi verdim hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 MÜ-KEM-MEL Sinema okullarında ders diye okutulsun bu film. Resmen inanılmaz olmuş. Kick vs. olayları şahsen çok aklıma yattı, uzun uzun açıklama yapacak zamanım yok, gerek de yok zaten. Herkes istediğini alır filmden, adam öyle çekmiş. Ama kendi içinde mantığı var, bence film kendi verdiği mantıktan hiç şaşmadı. Tek bir hata vardı sanırım, o da şuydu: hata gibi Başta "otelde kalan adamın 3 dakikası var bu dabizim 60 dakikamız var anlamına gelir" diyor. Sonra "he's got a couple minutes left so we have 20" diyor. Şimdi couple of minutes 2 dakika demek, bilemedin birkaç dakika demek. Ama 1 dakikası kalmış olsa 1 dakika derdi, başlarken de 3 dakika vardı demek ki couple of minutes derken 2 dakikası kaldı diyor. Bu durumda da adamların 40 dakikası kalmış olmalıydı. Yada onların 20 dakikası kalmışsa "he's got one minute left and we've got 20" demesi gerekirdi. Anlatmak da ne zormuş eheh umarım açıklayabilmişimdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 a couple derken 1-2 dakka iste 20 de "minimum" de oldu iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 1-2 dakka dese yarım saat vermek lazım =D çıktıktan sonra bi hata vardı dedim arkadaşım da direk aynısını söyledi. İkimiz de aynı noktaya takılmışız resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Film çok güzeldi fakat birşeye takıldım daha öncede yazılmış sanırım ama düzgün bir cevap verildiyse göremedim. 1 alttaki layerdan kick yiyince üste çıkıosun. filmin sonunda ise zaten 3. layerda hastane patladıgı için kick yiyodu mimar ama neden 4. layerda(araf) aşşa atladı onu çözemedim bulundugun layerdan kick olmuyodu filmin başında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 E işte bilincin neredeyse oradan kick yiyip bi üste çıkıyosun gibi anladım ben. Kız orada atladı gözlerini 3te açtı oradan kick yedi hoop 2'ye oradan da kick'i yiyip 1'e geçti sonra da uçak zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 iide filmin başını hatırlarsan leonardo 2. layerdayken 1. layerda küvete atıp kickliolar yani kicki 1 alt layerdan yiyosun. Cunku leaonardo kicki yiyene kadar 2. layerda takılmaya devam edio. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar