Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terminator Salvation

Infeqted

Öne çıkan mesajlar

ya şimdi ben bişey sorucam, arkadaşla tartıştık ama bi sonuca varamadık. O, gelecek de var olmayan bir adam nasıl kendi babasını geçmişe yollar mantık hatası var diyo. Bende diyorum ki 1984 senesine gelindiğinde ortaya gelecekten gelen bir adam çıkıyor ve annesini zaten hamile bırakıyor. Böylece de kendisi var oluyor. Burda şimdi bir hata var mı? Yoksa bende mi bir problem var bir türlü anlamıyorum? Biri açıklarsa sevinirim:)
Sosyal ağlarda paylaş

İyide söyle bir şey var burada olan olay grandfather paradox u değil ki.Filme göre simdiki zamanda hiç varolmamıs bir cocuk babasını gelecekten annesini koruması için yolluyor. Bu kadın (Sarah) ile adamın (Kyle) beraber olmaması durumunda bu cocuk hiç varolamamış olacaktır. Ya da ikinci bir önerme ile hiç varolmayan bir çocuk gelecekteki babasını geçmişe nasıl gonderebilir ve gonderirken onun babası oldugunu nereden biliyor. Bence film sci-fri olsa da mantık hatası içermekte ben sadece yapıldıgı yıla veriyorum bunu (bu arada pırokşi nin tartıstıgı arkadasıyım =)

Sonuc olarak bu geleceğe donus filmindeki gibi bi olay değil sonucta orada cocuk annesini kendine ayartttıgı için yokolmaya baslıyordu (cunku zamanın akısına gore babası orada annesini opecek ve bir birliktelik başlayacaktır) ama bu geçmişte varolmuş bir olayın gelecekteki yansıması ile olusabilmekte. Terminatorde ise geçmişte varolmamıs bir kişinin gelecekten daha kendisinin olusmadan onceki bir tarihe gonderebilmiştir bence bu biraz saçmalıktı.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bu paradoks "tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan" olayı bir bakıma. aynı evrende geçmişe dönmesi mümkün olmaz zaten ki çeşit çeşit teoriler var. geleceğe dönüş'te öyle yavaşça silinmeyip anında yokolması gerekirdi. (:P)

kurgu yani nihayetinde hepsi.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam, tabi ki kurgudan ibaret. Ama benim söylemek istediğim, mümkün olsa ve ben şimdi 1960 senesine gidip birini hamile bıraksam ve ölsem, doğacak olan çocuk ilerde annesinin beni anlatmasıyla beni bulabilir, buluncada geçmişe gönderir çünkü kendisinin o şekilde var olduğunu biliyodur.

Hala anlamak istemiyorum:)
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bütün zaman yolculuğu kavramı pek mümkün değil, bu konudaki bir diğer teori de zaman yolculuğu yapılsa bile başka bir evrene varılacağı. zira sen oraya adımını attığın anda bütün gelecek değişecek kaos teorisine göre ve senin o yolculuğu yapamamış/aynı şekilde yapmamış olman gerekecek filan.

tümüyle teoriden ibaret bir konu zaten, terminator tersinden tutup işliyor. saçma demek saçma olur. :)
Sosyal ağlarda paylaş

soyle bişey olabilir mi acaba bu konuda zaman yolculugnu yaptın ve 1960lar gittik artık sen sen degil 1960 ta yasayan sıradan birisi olursun ama gelecekte dogmussundur.Ve sanırsam bizim bunu akıledememizin tek sebebi vardırki(eger tüm bu soylenenlerden biri dogruysa degişir)zaman kavramlarını farklı bir açıyla dusunememiz.Bkz insan daha once gormedigi birşey konusunda(eger dahai degilse :)seyi aklı almaz.Ornegin sonsuzluk kavramı gibi nasıl bişey tahmin edebiliomusunuz?Ama sonsuzluk kavramı var uzayın sonsuz olması sayıların sonsuz olması gibi.Veya dewamlı sonsuz dongu olusturması mumkun gelio mu?
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten john connor'un doğumu olayını geçtim, skynet'in yaratılabilmesi t-800'ün kırılmış mikroçipinin üzerindeki araştırmalar sayesinde gerçekleşiyor. skynet olmasa kyle reeves geçmişe dönmeyecek bile. dolayısıyla döngüyü başlatan olay o adam bile değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...