Law Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Tanrı kavramı gücünü zaten bilinmezlikden alır. Öyle bir mefhum ki ne ben sana olmadığını nede sen bana olduğunu ispatlayabilirsin. Kısaca tartışmak yararsız, bu noktada önemli olan tercih meselesidir. Herkes tercihini yapar, kimi inanır kimi inanmaz. Hz. Muhammedin bir lafı var, "senin dinin sana, benim dinim bana diye". Hadi diyelim tanrı yok, ama geçmişe bakarsak ve günümüze öyle sonuçlar ile karşılaşıyoruz ki, din savaşları, haçlı mücadeleleri, camiler, günde beş vakit okunan namaz, 1.5 milyar müslüman. Bunların hepsi aslında bir tanrının varlığına kanıt değil mi ? Belki hepsi bir masal ve yalan diyelim ama artık bunu günümüzde iddia etmek çok komik evet çünkü sırf yukardaki örneklere bakarak bile tanrının var olduğu gerçeğini görürüz. Edit: İmla hataları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Öyle bir gecede verilecek kararlar değil elbet bunlar. Herkesin kendini haklı bulduğu noktalar var, benim görüşüm tartışmayla olacak işler değil. Sonuçta insan zekasının sınırı var, tüm yaratılışı vs çözmeye yeticek gibi de durmuyor. Benim en çok düşündüğüm şey, biz neden yaratıldık madem tanrı var, niye bizi sınava sokuyor durduk yere. Bize ihtiyacı mı var? Varsa nasıl tanrı oluyor ozaman? Ayrıca boku bokuna ölmeye de inanmak istemiyorum. Ölücem, sora karanlık böyle bitti gitti. Öteki tarafın olduğuna inanmak istiyorum. Garip şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 21. yüzyıldayız lan kendinize gelin ahahhah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Noluyor ozaman ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 stop worrying Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 hayır bide tüm evrene gönderdi diye ağlıyorlarda kadınlara bile inmemiş kitap. kadınlar 3. çoğul şahıs ve nesne kitapta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 hayırdır abi feminist mi oldun. kadın neymiş, kadın haklarını çıkardılar ortalık karıştı. iran' ın yaptığını yapmak lazım en güzeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Eralp said: Şu forumda doğru düzgün bir din tartışması göremedim daha zaten. doğru düzgün bir din tartışması gördüğün herhangi biyer söyle bana Law said: Hadi diyelim tanrı yok, ama geçmişe bakarsak ve günümüze öyle sonuçlar ile karşılaşıyoruz ki, din savaşları, haçlı mücadeleleri, camiler, günde beş vakit okunan namaz, 1.5 milyar müslüman. Bunların hepsi aslında bir tanrının varlığına kanıt değil mi ? Belki hepsi bir masal ve yalan diyelim ama artık bunu günümüzde iddia etmek çok komik evet çünkü sırf yukardaki örneklere bakarak bile tanrının var olduğu gerçeğini görürüz. üzgünüm ama böyle bir savunma yapamazsın, yunanlar zeusa taptı poseidona taptı mısırlıların Ra'sı vardı Anubis'i vardı bunlarda oldu varlıklarının kanıtı mı oluyor şimdi bunlar? Din hocalarınında çoğu zaman söylediği şey şudur, etrafınıza bir bakın şu dünyaya bir bakın bu müthiş denge, güneşten 1 santim bile uzakta olsak donarız yakında olsak yanarız böyle bir dengeyi ancak "O" kurabilir, bu dengenin varlığıda tanrının varlığının kanıtıdır. falan gibi savunmalar var ancak beni hiçbirzaman tatmin etmedi. ateistlerin söyledikleride tatmin edici değil o da ayrı konu. neyse konumuz faizin haramlığı ona dönelim:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 bide dünya yaz kış güneşe yaklaşıp uzaklaşıyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Ben dinin toplumda önemli bir yere sahip olduğunu ve belli bir yere kadar gerekli olduğunu düşünüyorum...Bugün din olmasaydi dünyanin bir nebze çivisi çıkmış olurdu..Neden mi? Nedeni korku...Kimsein korkacak birşeyi olmazsa kimbilir nasıl olurdu? Din aslında insanları bilmedikleri şeyden korkutuyor bazı şeyleri yasaklayarak ki yasakladığı şeylerin de aslında toplum için yararlı olduğu kesin...(hırsızlık,tecavüz,adam öldürme vs hem fikiriz heralde burada) Ama şimdi şöyle bir durum var,benim tecavüzün,hırsızlığın yanlış birşey olduğunu bilmem için dinin bana bunu söylemesine gerek yok,yani ben sırf bana din yasakladığın için milletten çalacaksam korkumdan çalmıyorum değil olay,ama işte herkes benim veya senin gibi değil... İşte bu durumda da şu geliyor aklıma hep;herkes benim kadar şanslı değil işte,belli koşullarda büyüyüyüp o eğitimi alamadı,belki aç kaldı,hırsızlık yaptı o durumda ona nasıl kızabiliriz ki,veya onu neyle suçlayacağız,daha akıllı olamadığı, daha iyi koşullarda doğmadığı için mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Faiz konusuna gelince bir kez daha yazayım... Biz doğarken belli bir kuralla mı geliyoruz dünyaya,şu işte şu kadar çalışacaksın,şu kadar para kazanacaksın diye...Yok öyle birşey,para sonradan yaratılan birşeydir öyleyse kuralları,nasıl kazanıldığı,neye,kime göre kazanıldığının belli bir düzeni yoktur.. Şimdi mesela ben bir petrol kuyusu keşfetsem evimin önünde,ve milyarder olsam bunu haksız mı kazandın diyeceğiz,neye göre kime göre? Paranın önemli birşey olduğu kesin,ve herkesin hayatını etkiliyor maalesef...Başkalarından çalmamak,hakkını yememek,hırsızlık yapmamak elbetteki para konusunda da geçerli hatta daha bile önemli...Yani elbetteki çalmayacağız,hırsızlık günahtır eyvallah da bunun için çok dini bilmeye gerek yok... Yine yazdım,yine yazıyorum,faiz konusu mesela...Kimseden para çalıyor muyum,kimseye haksızlık yapıyor muyum?Hayır değil mi... E peki niye haram? Emek yok... Dediğim gibi emek nedir kural kitabı mı vardır? Ben çok akıllıysam diğerinin yapabildiği,ondan 10 kat daha hızlı yapabiliyorsam ve daha fazla kazanıyorsam,ondan daha az emek harcıyorumdur daha fazla kazanıyorum e ne yapabiliriz? Kim belirliyor emeğin ne olduğunu,benim belki aklıma inanılmaz bir fikir gelecek ve köse olucam bir gram emek harcamadan? Düşünce de emek midir? Benim kazandığım paranın alın teri olup olmadığını kim belirliyor onu da sorarım... Para kazandım diyelim bankaya koydum hakkımla kazandığım para,bankaya verdim,işletti benim için,kar payını verdi bana faiz olarak...Hırsızlık var mı yok? Emek var mı? Evet var emekle kazanmışım parayı,sonra banka emek harcayayarak yatırım yapmış(bir dakka, banka bilgisayarda tık tık yapıyor o da emek bence...emeğin tanımını yapınız lütfen) İyide paran garanti? E bi zahmet garanti olsun,yoksa kumar olurdu zaten değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Xenocide said: Din hocalarınında çoğu zaman söylediği şey şudur, etrafınıza bir bakın şu dünyaya bir bakın bu müthiş denge, güneşten 1 santim bile uzakta olsak donarız yakında olsak yanarız böyle bir dengeyi ancak "O" kurabilir, bu dengenin varlığıda tanrının varlığının kanıtıdır. falan gibi savunmalar var ancak beni hiçbirzaman tatmin etmedi. ateistlerin söyledikleride tatmin edici değil o da ayrı konu. evet bunu duymaktan bende sıkıldım cidden, yahu daha mantıklı şeylerle gelin kardeşim. nedir yani bööle bi argüman olamazki!? halamında bıyığı olsa amcam olurdu, yani eğer güneş az geride olsaydı biz deilde dinazorlar hala hükmedecekti dünyaya belki. veyahut 4 bacaklı garip bi tür olcaktı insanlık ne bilelim yani:S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Sotto said: Ben dinin toplumda önemli bir yere sahip olduğunu ve belli bir yere kadar gerekli olduğunu düşünüyorum...Bugün din olmasaydi dünyanin bir nebze çivisi çıkmış olurdu..Neden mi? Nedeni korku...Kimsein korkacak birşeyi olmazsa kimbilir nasıl olurdu? Din aslında insanları bilmedikleri şeyden korkutuyor bazı şeyleri yasaklayarak ki yasakladığı şeylerin de aslında toplum için yararlı olduğu kesin...(hırsızlık,tecavüz,adam öldürme vs hem fikiriz heralde burada) Ama şimdi şöyle bir durum var,benim tecavüzün,hırsızlığın yanlış birşey olduğunu bilmem için dinin bana bunu söylemesine gerek yok,yani ben sırf bana din yasakladığın için milletten çalacaksam korkumdan çalmıyorum değil olay,ama işte herkes benim veya senin gibi değil... İşte bu durumda da şu geliyor aklıma hep;herkes benim kadar şanslı değil işte,belli koşullarda büyüyüyüp o eğitimi alamadı,belki aç kaldı,hırsızlık yaptı o durumda ona nasıl kızabiliriz ki,veya onu neyle suçlayacağız,daha akıllı olamadığı, daha iyi koşullarda doğmadığı için mi? düzgün hukuk olduğu sürece dinin tek gerekli olmasının nedeni olan yukarda söylediğin şeylerde geçersiz kalıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Shadow said: Xenocide said: Din hocalarınında çoğu zaman söylediği şey şudur, etrafınıza bir bakın şu dünyaya bir bakın bu müthiş denge, güneşten 1 santim bile uzakta olsak donarız yakında olsak yanarız böyle bir dengeyi ancak "O" kurabilir, bu dengenin varlığıda tanrının varlığının kanıtıdır. falan gibi savunmalar var ancak beni hiçbirzaman tatmin etmedi. ateistlerin söyledikleride tatmin edici değil o da ayrı konu. evet bunu duymaktan bende sıkıldım cidden, yahu daha mantıklı şeylerle gelin kardeşim. nedir yani bööle bi argüman olamazki!? halamında bıyığı olsa amcam olurdu, yani eğer güneş az geride olsaydı biz deilde dinazorlar hala hükmedecekti dünyaya belki. veyahut 4 bacaklı garip bi tür olcaktı insanlık ne bilelim yani:S zaten dünyanın güneşe olan uzaklığı yıl içerisinde sürekli değişiyor eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Din hocalarını geçin zaten. Onların konu üzerinde doğru düzgün düşündükleri yok, sadece odun gibi inanıyorlar. Xenocide said: Eralp said: Şu forumda doğru düzgün bir din tartışması göremedim daha zaten. doğru düzgün bir din tartışması gördüğün herhangi biyer söyle bana Arkadaşlarım ile gayet güzel tartışmalar yapabiliyoruz. Sonuçta hiçbirimizin fikri değişmese bile en azından bilgi paylaşımı yapmış oluyoruz. Ha nasıl yapıyorsunuz tartışma, nasıl beceriyorsunuz dersen; birbirimize karşı saygılı olmak yetiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 @Xenocide Ben şahsen inançlı biri değilim, orda ileri sürdüğüm argüman tanrının var olduğuna bir delil sunmak maksatlı değildi. Demek istediğim dinlerin saçma olduğu veya mantıksız olduğunu tartışmak saçma (ki bence öyle), din öyle birşey ki, biri gelir ben inanıyorum der ve olay biter, artık orda tartışmak saçma olur. Daha öncede dedim sen bana var olmadığını ispatlayamassın bende sana var olduğunu ispatlayamam. Böyle bir aşamada tartışmak gereksiz bırakın inanan inansın. Ya inanırsın yada inanmazsın. Olay budur. 1.5 milyar müslüman var dünyada şimdi çıkıp boşa inanıyorlar bir masala inanıyorlar demek neye fayda getirir. Zaten insanlar inanarak, var olmasını istedikleri için kendileri tanrıyı var ediyorlar. Ve evet aslında tanrı var öyleyse. Birşeyler yapmak istiyorsanız, dini bir araç olarak kullanmaya çalışan insanlara karşı çıkın ve tepki gösterin, inanan insanlarada dinin içindeki güzel şeyleri çıkarıp sunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 ya white wolf (yazmıyorum ama sıkça bakarım) un off-topic bölümünde baya tartışılmıştı. aynı şekilde bi israilliyle karısı filistinli bi müslümanda sayfalarca tartışmıştı. yani malesef tartışılamıyorsa, konu da değil tartışanlarda kabahat aramak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alseven Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alseven Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Bone said: Allah arapça bir kelimedir, Kuran Arap dünyasına geldiyse, Arapça cümleler arasında "Tanrı"ya "Allah" denmesi anormal değil. Allah kelimesi ilk defa Kuran'la gelmedi. "Bakın yeni bir üstün varlık yarattık, bunun adı bundan sonra Allah olsun" demediler. "God" manasına gelen karşılık Araplarda "Allah" idi, o yüzden Allah deniyor. O yüzden İslamiyet öncesi dönemde Allah ve İlah kelimelerinin olması anormal değil. Esas anormal olan senin burda bunları anormal gibi göstermen. "Amerikalı" triplerinden doğan cahilliğin ürünü diye düşünüyorum. Welcome to the club man, Allah ozel isimdir islama gore yaradanin ozel kimseye has olmayan adidir, yani sende potansiyel DEIST fikirleri goruyorum ondan cevap veriyorum, sende farkli birseyler var, gozunun acilmasina az klamis senin dostum Allah islamda ozel bir isimdir, senin dediklerini bizim gibi Deistler soyluyor. O yuzden seni Deismin isiginda yurumeye davet ediyorum. Ayrica amerika sanada bana yeter dostum gel bekleriz. Kiskancliga gerek yok. http://www.turandursun.com/ gir biraz oku rahatlarsin. Tabi ulkende yasaklanmadiysa :) Cunku bu adamin kafasina 2 el siktilar evinin onunde sirf fikirlerinden oturu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 recall Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 allah'in 99 adida mi "tanri" manasina geliyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Topic kapanmamis hayret. Neyse devam edeyim. Xenocide said: Din hocalarınında çoğu zaman söylediği şey şudur, etrafınıza bir bakın şu dünyaya bir bakın bu müthiş denge, güneşten 1 santim bile uzakta olsak donarız yakında olsak yanarız böyle bir dengeyi ancak "O" kurabilir, bu dengenin varlığıda tanrının varlığının kanıtıdır. falan gibi savunmalar var ancak beni hiçbirzaman tatmin etmedi. ateistlerin söyledikleride tatmin edici değil o da ayrı konu. neyse konumuz faizin haramlığı ona dönelim:D Aciklamaya ihtiyac mihtiyac yok. Artik insanligin asmasi lazim ilkel dusunceleri. Din var/yok, tanri var/yok onemli degil. Ben inanmiyorum ama biliyorum eger din min varsa olunce cennetteyim, bunun icin tapmama gerek yok. Is iyi yada kotu olmana bakar. Ben iyi biriysem ve olunce karsima tanri cikarsa ve bana "bana itaat etmedin, cehenneme..." derse "Bi sie git, egoist" derim. Akilli insanin dine ihtiyaci yoktur, kafayi yormasina hic gerek yoktur. Dogruyu yanlisi, iyiyi kotuyu ayirabilir. fantazi kitaplarinin rehberlerine ihtiyaci yoktur. Cok varsa kucukken Star Wars izlesin, Lord of the Rings okusun. Hepsi ayni kapiya cikar cunku, iyinin/kotunun tanimini yapar ve en azindan hayal urunu oldugunu bilir insanlar, din gibi zararli etkileri yoktur kafada. Faiz konularina gelirsek asin bunlarida yani, bankaya parani yatiriyorsun, oda yatirim yapiyor, paran artiyor bunun harami zarari nedir? Update edin su dininizi artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 said: bana itaat etmedin, cehenneme..." derse "Bi sie git, egoist" derim. bu var ya, 2009 en büyük pati palavrası seçiminde şimdiden en büyük aday hehe bence demezsin öyle bişi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 aquila said: allah'in 99 adida mi "tanri" manasina geliyo? zaten allah, güzel isimlerden (el esma ül hüsna) birisi. yukarıda tam doğru olmayan bilgiler söylemiş bazıları yani. allah, kendi başına özel isim olsa bile el-ilah'tan türeyen ve diğer isimlerini kapsayan bir isimdir. bunu türkçe düşünmek de yanlıştır, zira farklı bir kültürden bahsediyoruz. misal hayy da "canlı, diri" manasındadır arapçada ama allah'ın isimlerinden bir diğeridir ayrıca.. diğer isimlerin de böyle anlamları vardır.. rahman, rahim, muhyi vs.. neyse.. din tartışmasına girmek değil amacım, basitçe bilgilendirmekti. uzatmayayım. ayrıca herkesin içinde bir inanç olduğunu ve bu inanca öyle ya da böyle saplandığını görmesi, ona göre laflarına dikkat etmesi lazım kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alseven Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Haha komik, allah a bahsedilen 99 ismi vardir, allah o 99 isimden biri degildir. Allah ozel isimdir, okuyun kardesim dininizi bilmemek degil ogrenmeden tapinmak ayip yahu hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar