Bone Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Bilgisayar donanım sitelerinde 6-7 milyar civarında laptoplar görüyorum. Bu laptopların özelliği ne? Laptopun içindeki parçalara turbocharger felan mı takıyorlar? Hadi Alienware'in pahalı olmasını anlarım, SLI ekran kartları felan koyuyor onlar. Ama şu laptopta 7 milyar edecek ne var onu merak ettim: http://www.hepsiburada.com/toshiba-qosmio-g30-126-core-2-duo-t7600-2.33ghz-2048mb-400gb-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72278 2GB ve T7600'ün eskimiş olmasını geçtim, içindeki ekran kartı Go7600'in özellikleri şu: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-Go-7600.2144.0.html Baya dandik bir karta benziyor. Şimdiki 9300M GS'li "budget" laptoplardan pek bir farkı yok. Ama hepsiburada sitesine baktığımda şöyle yorumlara rastladım: http://www.hepsiburada.com/toshiba-qosmio-g30-126-core-2-duo-t7600-2.33ghz-2048mb-400gb-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72278 : said: bu özellikleri hepsini bir diz üstünde bulmak zor kısaca hem görünüş hem özellikler tek kelimeyle mükemmel.hepinize tavsiye ederim said: diyebilecek hiç bir şey yok herkese tavsiye ederim bence teknolojinin sonürünü en son oyunları kasmadan oynayabiliyorsunuz Bulması zor olan ne? Go7600 mü? Ha evet zor, artık laptoplarda kullanılmıyor. http://www.hepsiburada.com/toshiba-portege-pr500-11t-intel-core-2-duo-u7700-1.33ghz-2gb-64gb-ssd-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72081 : said: tek kelıme ıle harıka.solenecek pek laf yok.bılgısayardan anlayan bu modelı alır ve sorunsuz kullanır. said: özelliklerini incelediğimde çok iyi ayrıca estetik olarak diyebilirimki müthiş alınabilicek tek bir bilgisayar parası olan herkese bu bilgisayrı tafsiye edebilirim. said: ne olursa olsun paranız varsa cebınızde dusunmeyın alın derım .. Intel GMA 950 ekran kartı olan bir laptoptan bahsediyoruz di mi? http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-950.2177.0.html 3D Mark 05 skoru 455 olan bir ekran kartı var? İnsan orda 7 milyarı görünce Alienware gibi über parçalarla karşılaşacağını düşünüyor. Onca olumlu yorum yapılmış. Ama tutup 50ytl'lik ekran kartı görünce de şaşırtıyor. "Parası olanın alması gereken" dedirtecek ne özellikler var bu tip 6-7 milyarlık laptoplarda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 sorun laptopta değil ki, satan yerde:D hepsiburada yaramaz bi site, hem pahalı hemde bööle bilgisiz tiplerin biton yanlış yönlendiren yorumlarıyla dolu... eminimki eleştiren yorumlarıda direk siliyodur ordaki modlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 şekli var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 kazıklanmak diye bi terim var herşeyde mantık aramıcaksın. O laptoplardan satın alacak kişiler var sonuçta hatta satılıyor ki oraya konmuş ama konmasa onu o fıyattan kim alabilecek (olmayan bi nesne satılmaz kötü bi örnek oldu :) ) zengin kesim için örnek veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 O tür sitelerdeki yorumları bu kadar ciddiye almamak lazım. Kimin tarafından yazıldığı bile belli değil. Bir orantısızlık olduğunu görüp sorgulamakta haklısın tabii. Ama sorgulaman gereken şey fiyat/performans, yorumlar değil. Güvenilecek şeyler değil çünkü o yorumlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sh3lal3s Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 yorum yapınca puan kazanılıyor o sitede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 17 inç 1920x1200 çözünürlük verebilen bilgisayarları bir araştır bakalım fiyat aralığı kaç çıkacak. Gerçi hakkaten bu alet güncelliğini yitirmiş, ama gayet te premium sınıf ürünler 6 7 bin lira olabiliyor. Mesela Macbook Pro, Sony Vaio TZ, TT, SZ, SR, FW serilerinin bazı modelleri. Vaio SZ nin kasası karbonfiberdi mesela, ayrıca iş kullanımı için mükemmel bir laptoptu. Ya da TZ-TT serileri, inanılmaz ufak ve küçük aletler, nasl sığdırmışlar hayret ediyordum. Neyse. İşçilik işte. Malzeme kalitesi falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 monster varken bunlar fıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 alienware varken de monster fıss :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 bir ürün ya da hizmet sadece function değil, yanında experience ve/veya emotion da sağlar. mesela starbucksta sadece kahve içmeyiz, starbucks deneyimini de yaşarız. bunda da olay aynı. 6000 liralık bir sony vaio belki 2000 liralık bir asus ile aynı özelliklerde ama o sony vaio. macbook da öyle mesela. o hesap. olabilir böyle şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 kazıklanarak emotion nasıl oluyor yahu. mahellenın kahvesıne gıdıp ben 6000 ytl lık laptop aldım dersin ozaman emotion suratına kadar yansır.ee gerisi neoldu.bunun adı gazıklanmadır.gerısı hamdolsun teğet girdidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 abi starbucks deneyimi ne??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Yalnız burada alınan hizmet de birebir değil. Özellikleri daha düşük olsa bile işçilik bakımından bahsi geçen üst sınıf modeller çok daha kalitelidir. Aynı özelliklere sahip iki bilgisayardan 1500 dolarlık Asus'un kasası çatlama, kırılma ve solma yapabilir ama 2.5k dolarlık Vaio da genelde yaşamazsınız bu sorunu mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar ikiside çatlama yapar ikiside solar fakat verilen hizmet farklı olabilir.mesela yetkili serivisi ararsın benim laptop soldu dersın biri bakalım der 3 ay sonra alırsın öteki de 1 ay içinde halleder işini ama artık yetkılı servıslerın hepsınde bi bokluk cıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Genelde dedim dikkat ettiysen. Yoksa 6k liralık macbook prolarda oluşan hasarlar için nette yapılacak ufak bir araştırma yeterli olacaktır mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 hedef kitlesi olmayarak biz "starbaks deneyimi ne lan, kazıklanmak bu lan eheheh." diyebiliyoruz. fakat o markanın hedef kitlesi için kahvenin kendisi kadar markanın verdiği emotion, experience falan da önemli. o markanın diğer markalardan ayrılmasını sağlayan şey. sony vaio alan bir sürü adam var. bu adamlar neden diğer laptopları değil de bunu alıyorlar? çünkü satın alma kriterleri sadece ürünün fiziksel özellikleri değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 ozaman genelleme yapmıcan bundan sonra :)(şaka trollenme hemen) bı donem teknık servısın karanlık tozlu odalarında uykusuz gecelerim geçti.:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thunderbird Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 4000 euro'ya sony vaio alırsın 64 bit sürücülerini çıkarmazlar. ekran kartı için sadece bir sürücü çıkar onuda sony'nin sitesinden indirmek zorundasındır, nvidia'nın sitesinden indirdiğin hiç bir sürücü çalışmaz. böyle rezillikleri vardır. en iyisi fiyat/performans ürünü almaktır. 2000 dolar üstü bilgisayarları alanlar "marka rezilliğini" çekmek zorundadırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 yani olay sadece prestije para vermek oluyor? maksat parası olanı kazıklamak :) hepsiburada'daki hadise de güzelmiş. saçma sapan yorumlar eklesen de puan alıyorsun yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Bone said: yani olay sadece prestije para vermek oluyor? maksat parası olanı kazıklamak :) O kadar yazdığımızdan bunu mu çıkardın? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Bone said: yani olay sadece prestije para vermek oluyor? maksat parası olanı kazıklamak :) abi kazıklamak değil olay. sen kazıklamak olarak görüyorsun, çünkü senin için fiyat çok önemli bir faktör. fakat başka birisi için, senin için olduğu kadar önemli olamayabilir. hatta bazı tüketiciler için bir malın talep eğrisi ters işler, fiyat düştükçe talep azalır. olaya sadece kendi açından bakıyorsun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 alienware para tuzağı gibi bişi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 bu vedigin ornekleri bilmiyorum ama fujitsu siemensin lifebook serisi vardir mesala. retailde bulmak cok zordur, bulsanda asiri pahalidir. hele amilo veya esprimo serileri ile karsilastirinca salak mi bu adamlar buna bu kadar para veriyor dersin. ekran kartlari intelin en basit kartlaridir. son on senede 6-7 tane laptop eskittim (hepsi is icin) hic bir zaman bir lifebook kullanmaktan aldigim keyfi almadim. desktop yerine degilde is icin kullandigin zaman laptopu gercekten yipratiyorsun. genelde bir-iki sene sonunda cilki cikiyor aletlerin. lifebook uc sene sonunda bile bana kullanim rahatligi verebiliyordu. bir de ibm`in thinkpadlerin de bulmustum bu rahatligi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Bone said: yani olay sadece prestije para vermek oluyor? maksat parası olanı kazıklamak :) hepsiburada'daki hadise de güzelmiş. saçma sapan yorumlar eklesen de puan alıyorsun yani... parası olan kazıklanmıyor burda. deneyim işte esprisi ginaly bahsetmiş. ben starbuckstan içmiyorum kahveyi, atıyorum işyerindeki çay ocağından alıyorum. işyerindeki bedava, starbuckstaki 6-7 ytl. aynı keyfi alıyorum ben. fakat starbuckstan içen adam, niye starbuckstan alıyor. starbucksta sıra beklerken o kahvenin kokusunu alıyor, iç dizaynını inceliyor, satış elemanlarının ilgisini kazanıyor, ismini içtiği kahvenin üstüne yazdırıyor vs. bir sürü etken var. bunların esprisi de bu. bendeki laptop samsung, adamdaki işte o 6-7 milyarlıklardan bir tanesi. tüm özellikleri aynı diyelim, geçtik tophanede oturuyoruz. o karşı masada nargilesini içiyor, üstünde takım elbisesi. ben ise geçen gün maçta önü aşınan spor ayakkabı, ve bir samsung laptop. arada çok var, adam bir kere kendince en iyi dizayn edilmiş, en iyi kalitede ürünü almış oluyor. ben ise çok düşük fiyata, çok iyi bir bilgisayar aldığığımı savunuyorum. ikimizin de marjinal faydası farklı. çok parası alan adam böyle kazıklanmaz. nasıl kazıklanır? ikimiz de ne bileyim a4tech mouse alırız laptopumuza ben 5 ytl ye alırım mouse umu, adam aynı yerden, aynı satıcıdan 8-9 ytl ye alır aynı mouse u. ozaman kazıklanır. bu laptop konusu, tekstil ürünlerine de uyarlanabilir. sen atıyorum levis giyiyorsun pantolonun ordan. nedir pantolondan beklediğin, şık olması, kalitesi, dayanıklılığı, rahatlığı vs. adam gidip armani pantolon alabilir. aynı özellikler onda da var. e sen veriyorsun atıyorum 100ytl, adam veriyor 300ytl. burda adam kazıklanmıyor, o armani giyiyor sen levis giyiyorsun. aldığınız faydalar farklı. parası olan için o parayı harcamak zevktir, tabiki pahalı olanı alacak bir yerde, ama dediğim gibi kazıklanmak değil bu. marjinal fayda farkı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 rahatsiz said: son on senede 6-7 tane laptop eskittim (hepsi is icin) hic bir zaman bir lifebook kullanmaktan aldigim keyfi almadim. Hangi özellikleri bu keyfi veriyor peki? Özelliği nedir yani? Açıklaması zor bir his midir nedir? :) 2-3 sene sonra hala adam gibi çalışmasını işin içine katmadan... diyelim iki laptop da gıcır gıcır yeni, lifebook'un artısı nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar