Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

interraila gitmek istiyoruz da.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

hiçbişey bilmiyoruz.
şu soruları sorayım ben sıraylan yardımcı olursanız sevinirim:

-ülkeleri kendimiz seçebiliyor muyuz? nasıl. bunun bir rotası falan var mı??

-22 günlük istiyoruz arkadaşlan. bunun 22/10 bi de 22/sınırsız sistemi diye bişey varmış. 10luk daha ucuz, 10 gün trene binme hakkın var ülkelerde daha çok kalmak zorunda kalıyorsun falan. uygun gibi gözüktü sanki. nedir iyi midir??

-vize falan nasıl oluyor? ne zamandan ayarlamak lzm bu vize işlerini??

teşekkürs ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

ozaman black-ice ın konusunu baltalamamaya çalışarak arkadaşlarım ve kendim adına o soruları sormakla beraber vize kısmını değiştirip soruyim =)

bende alman vatandaşlığı da var bu sene aralıkta 18i doldurunca biticek, yazın arkadaşlarla interrail yapmak istiyoz işte, onlar vize alsa ben vatandaşlıkla hop oturup hop kalksam istediğim gibi, kaç paraya patlar toplamda ortalama bana? öyle fazla harcama yapmam, gerekirse hostellerde kalırız garda yatarız falan =D

ayrıcana bildiğim kadarıyla tren bileti alıyosun bilmem kaçyüz kmlik, onla geziyosun. bu değilmiydi interrail yav? öyle yok şukadar kalmalı falan daha başka bişey mi interrail benim bildiğimden yoksa =/ neyse onu da yaparız sorun değil ucuz olsun yeter =p
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

-ülkeleri kendimiz seçebiliyor muyuz? nasıl. bunun bir rotası falan var mı??

Interrail dediği aslında tren bileti. Avrupada bütün ülkelerde geçerli. Rotayı siz belirleyeceksiniz, görmek istediğiniz şehirleri sırayla gezeceksiniz işte.

said:
-22 günlük istiyoruz arkadaşlan. bunun 22/10 bi de 22/sınırsız sistemi diye bişey varmış. 10luk daha ucuz, 10 gün trene binme hakkın var ülkelerde daha çok kalmak zorunda kalıyorsun falan. uygun gibi gözüktü sanki. nedir iyi midir??

Bence 10/22 çok saçma bi olay. Tam nasıl işliyor bilmiyorum ama bazen gün içinde bile trenle yakın mesafeleri git gel yapacaksınız, beğenmediğiniz şehirlerde kalmayacaksınız falan. Arada fazla fiyat farkı yok, sınırsız alın rahat rahat gezin.

said:
-vize falan nasıl oluyor? ne zamandan ayarlamak lzm bu vize işlerini??

Vize olarak da schengen vizesi alıyosun. İngiltere dışında bütün avrupa ülkelerine giriliyor artık, hepsinin konsolosluğundan alabilirsin. Tam detayları wikide yazar. Biz kolay veriyorlar diye fransa konsolosluğundan başvurduk, 3. gün vize elimizdeydi. Ciddi düşünüyorsanız araştırın hangi belgeler lazım öğrenin, sonra da sabah 5te gidip sıraya girin.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Bence 10/22 çok saçma bi olay. Tam nasıl işliyor bilmiyorum ama bazen gün içinde bile trenle yakın mesafeleri git gel yapacaksınız, beğenmediğiniz şehirlerde kalmayacaksınız falan. Arada fazla fiyat farkı yok, sınırsız alın rahat rahat gezin.

ben 10/22 yaptım, aşırı derecede memnun kaldım, zira yolculuk yaptığım süre içinde sadece 2 kişi interrail biletime damga vurdu bugün yolculuk yapmıştır diye, geri kalan tüm yolculuklarda kontrolör bilete baktı ve geçti. aradaki fiyat farkı bu açıdan bakınca çok yüksek, çünkü o farkı direk çöpe atıyorsun (:P) bizimle beraber takılan iki arkadaşta sınırsız vardı bizim biletlere bakıp bakıp kuduruyorlardı (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Tek yön uçak planları da var mesela. Şimdi buradan bulgaristandan yola çıksan, asıl büyük memleketlere gelmen uzun sürecek, enerjini ufak ülkelerde harcayacaksın. Halbuki bazıları seyahat başlangıcına uçakla gidiyor, sonra oradan trenle geze geze türkiyeye dönüyor. O da çok mantıklı geldi bana.
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü

- abi interrail mi yapsak?
- evet lan über olur
- tamam ben araştırayım netten soruşturayım
- ok dir ben de bakayım araştırayım
(sessiz 3-5 gün sonrası)
- ee naptın hiç abi öyle boş boş (interrail konusu açılmaz) sen?
- aynı (interrail yok)
(aylar sora)
- ulan okullar açılıo gene vize vs çalışalım bari bu sene
- doğru diosun abi
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Tek yön uçak planları da var mesela. Şimdi buradan bulgaristandan yola çıksan, asıl büyük memleketlere gelmen uzun sürecek, enerjini ufak ülkelerde harcayacaksın. Halbuki bazıları seyahat başlangıcına uçakla gidiyor, sonra oradan trenle geze geze türkiyeye dönüyor. O da çok mantıklı geldi bana.

bence gidiş için tren, dönüş için uçak en iyisi
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
çünkü

- abi interrail mi yapsak?
- evet lan über olur
- tamam ben araştırayım netten soruşturayım
- ok dir ben de bakayım araştırayım
(sessiz 3-5 gün sonrası)
- ee naptın hiç abi öyle boş boş (interrail konusu açılmaz) sen?
- aynı (interrail yok)
(aylar sora)
- ulan okullar açılıo gene vize vs çalışalım bari bu sene
- doğru diosun abi

yok yok sana inat gitcez:D
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:
Ardeth said:
ilk inter raile gitme planınızsa yalan olur muhtemelen

neden yahu

istatistiksel veri.

daha bilimsel yaklaşım istersen, "hadi abi interraile gidelim" planları genelde "bu ara tatilde spor yapıcam" ya da "bu dönem günlük çalışıcam, derslere girmeden önce konulara bakcam" tarzı planlarla bazı benzer yapısal özellikler taşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...