Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

doom III ön siparişleri başladı!!


Black-ice

Öne çıkan mesajlar

evet arkadaşlar şuradan 54.99 $'a ön siparişleri yapılmaya başladı..
Kısacası uzun bir bekleyişten sonra sanırım sonunda çoğumuzun bilgisayarla tanıştıgında oynadıgı ilk oyunlardan olan doom'un son versiyonu ile karşılaşacağız..

İşte oyunun orjinal kapağı


Bu da ön sipariş bölümü Ahanda

Hepimize hayırlı olsun arkadaşlar..
(yenilikleri buradan yaparız artıkın)[signature][hline]Leylek Blackice

[Bu mesaj Black1ce tarafından 14 Mayıs 2004 21:42 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fotomontaj kapak olabilir demiştim ilk başta,
http://www.gamestop.com/product.asp?product%5Fid=B644930A burda da aynı kapak mevcut.

siyah bi kapak yerine, böyle bir kapak, Doom havasını çok daha iyi yansıtmış ve nostaljik hava katmış.[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 15 Mayıs 2004 02:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kapak iğrenç, inanamıyorum bu kadar rezil bir kapak yaptıklarına. id kapak bile yapamazken nasıl oyun yapmış artık sonumuz hayrola..

bir doom 2'ye bakın böyle adrenalin ve gotik gore fırtınası yüzünüze çarpıyor adeta. bu wishmaster misali ucuz korku filmi kapağı olmuş resmen. hele 3 yazmışlar böyle 'doom'un kübü' gibi olmuş inanmıyorum ya. yazın şöyle roma rakamıyla doom'un altında kanlı grek tapınağı gibi taşısın o doom yazısını..

yıllardır hayal etmişimdir doom 3 kapağını ki bu kadar hiç neye benzer düşünmemiştim bir oyun kapağı neye benzemeli diye. emmiş yani bu kadar mı emebilir ya. iğrenç olmuş. half-life 2 kapağı da kötü ama bu onu bile geçmiş..

inşallah bu oyunlar kapaklarına benzemez..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kapakta yaratık sanki... eee nası desem... s*çıyomuş gibi geldi biraz size de öle gelmedi mi? benim bu oyunu alacağım yok gerçi alphasını sistem kaldırıyor, ama bunun multisi iğrenç olur bana göre çünkü sistem canavarı olması ve ekran kartı aldırtması (tercihen NVidia:)) için özellikle yapılmış olduğunu düşünüyorum. en azından sonradan böyle oldu. 4 kişilik multiplayer mı olur yaw FPS de
ID oyunu bu kapakla piyasaya sürerse, ki süreceğini hiç sanmıyorum adamlar kör değil heralde:), batarlar hocam...[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her yerde olan alpha versiyonunu oynamıştım. Oyun içi ayarlar yapılamıyor, ama masaüstünden ekran kartı ayarlarını en kaliteliye getirmiştim.
Oyun içinde geforce 4 ti 4800se ile hiç zorlanmadan oynadım.

grafik olarak fena değil ama güzel de değil. Halo'ya benziyor grafikleri biraz. Bazı yerlerde de pixel pixel olmuş resimler oluyor, küçük olmasına rağmen dikkati çekebiliyor.

Grafik motorunu geliştirceklerini zannetmiyorum ama kötü gözüken yerleri düzeltebilirler.

Bir hilkaye yok oyunda, önüne geleni çat çut öldürüyorsun.
Zombileri de 3-4 kez öldürüyorsun.

Multiplayer'ı da işte eski doom oyunları gibi 3-4 kişilik deathmatchler olur..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bone Allah aşkına demo üzerine yorum yapmayı da geçtin alpha üzerinden oyuna not vereceksin neredeyse. :-p beta bile değil yani eh.. ne aşamalardan geçiyor oyun alpha'dan sonra biliyor musunuz? alpha ile final arasında 1,5 yıldan fazla bir süre olacak, bu 1,5 yıl boyunca adamlar "grafik motorunu geliştirmeyecekler ama kötü gözüken yerleri düzeltirler" sadece?

hanın gölgesi akadaşım 17+ mature oyunu nasıl 14 yaş altına yönelik hedefliyorlar? :) türkiye'de 2 milyona alacak 10 yaş grubu umurlarında mı ki?[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 15 Mayıs 2004 15:50 tarihinde demiş ki:
bone Allah aşkına demo üzerine yorum yapmayı da geçtin alpha üzerinden oyuna not vereceksin neredeyse. :-p beta bile değil yani eh.. ne aşamalardan geçiyor oyun alpha'dan sonra biliyor musunuz? alpha ile final arasında 1,5 yıldan fazla bir süre olacak, bu 1,5 yıl boyunca adamlar "grafik motorunu geliştirmeyecekler ama kötü gözüken yerleri düzeltirler" sadece?

hanın gölgesi akadaşım 17+ mature oyunu nasıl 14 yaş altına yönelik hedefliyorlar? :) türkiye'de 2 milyona alacak 10 yaş grubu umurlarında mı ki?


lol sustum
ama yine de hafif bir kapak olmuş

bu oyunu yapmalarını nedeni de motor satmaktır
tabe seneryo felan olmayacak
zati kimsenin bir seneryo veyahut çığır açacak bi multi sistemi beklediğini sanmıyorum. id dekiler motor yapayı seviyor, seneyo yazmayı değil :) Olsun onların motorlarıyla güzel oyunlar çıkıyor sonra eh


ama olay death match ise
q2 ... the edge ... gelmiş geçmiş en olağan üstü insanı tartan büyüten geliştiren hobeleyen kumküleyen harita
circle jump yapana kadar anam ağlamıştı

q2 de avaturk un yaptığı turnuvanın final maçını izledim
adamlar 25dk da 1 frag verdiler

oha oldum hemen :)


[signature][hline]Profesyonel Öğrenci

[Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 15 Mayıs 2004 16:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet söylemeyi unuttum alpha geforce 4'de bile çalışıyor ama full oyunda geforce 4 ile en kötü özelliklerde bile takılma yapacağını biliyorum..

bu arada kapak için doom II 'deki kahramanımızın göbee deliğe (öle derdik abimle :-p ) silahı doğrultmuş oldugu oyunun açılış ekranını koymalarını tercih ederdim..
işte nostalji o zaman olurdu :)[signature][hline]Leylek Blackice

[Bu mesaj Black1ce tarafından 15 Mayıs 2004 16:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

haklısın sam,
sadece elimde olana göre yorum yaptım ben.
full oyun ne kadar gelişmiş olur bilemiycem, ama gördüğüm kadarını geliştirmezlerse, ortaya sadece orası şurası düzeltilmiş halinde sunup, daha fazla level koymaktan öteye geçmesze, kötü bir oyun olabileceğini söylemek istedim.

Umarım Alpha versiyondan çok daha iyisini yaparlar..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de kapağı beğenmedim ama bunun nedeni 2 yıl ömürlü grafiklerle bir kapak yapmaları. mesela bir doom 2'nin açılış ekranı süperdir..

ya bu yaratık da inadına fellowship of the ring'deki uruk-hai ile predator arası bişi olmuş. ille bişey koyacaklarsa baron of hell filan koysalarmış, kan ve dehşetin suratımıza rüzgar gibi çarptığını hissetseymişiz..

senaryo olmamalı bir doom oyununda, ols school bir fps olmalı her zaman. half-life'a özenip öyle birşey yaparlarsa batırırlar oyunu. doom half-life'a özenmesi gerekmeyen muhtemelen tek fps'dir, o zamanlarda oynamış olanlar, bilgisayar oyunlarını takip edenler bilir. doom bir fenomendi, salt, düşüncesiz aksiyonun entellektüel oyunları kıskanmaması gerektiğinin en büyük kanıtıydı. oyunu açar, kendinizi bir ölüm- kalım savaşı içinde bulurdunuz, gerçek hayatla bağınızın koptuğu sayılı oyunlardan biriydi..

ben yine siborg iblislerden oluşan cehennem lejyonlarıyla dişdişe bir can pazarında hesaplaşmak istiyorum, düşünmeden, ne yaptığıma aldırmadan. kanla yıkanmak, çifteme mermi sürmek istiyorum. bana başka bir oyun vermeyin..

ne var ki john romero olmadan bundan pek umutlu değilim, tek bir silah ekleyerek (çifte) ortaya efsane çıkarabilen belki de tek insandır..

grafik motoru oyunu quake'dir, doom kendi başına bir adrenalin kasırgasıdır, hiçbir oyun boy ölçüşemedi onunla kendi alanında..

ekleme: bakın mesela quake serisini sevmem, john romero'nun ayrılmasıyla id oyunları bambaşka oldu bir anda. quake'ler ancak son teknoloji grafik motorları ve net üzerinden oynanabilmeları sayesinde yer edinebildiler kendilerine. single player'da doom'a erişemediler ve erişemeyecekler..

nerede cyberdemon'lar nerede uçan yılanlar.. fare, joystick kırdığımız oyunlar çıkmıyor artık..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..

[Bu mesaj Sam tarafından 15 Mayıs 2004 16:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sam düşüncelerimi çok iyi açıklamışsın =)
doom 2 çıktıgında daha ilkokula gidiyodum ama azimle oynayıp bitirmiştim.

hatta rüyalarıma girerdi rüyamda IDKFA yazmaya çalışırdım ama F diye D'ye basardım bu sırada maymun adamlar ŞIRT ŞIRT yırtardı böle heheh

merak ederdim hep acaba hikayesi neydi?
rivayetler çıkardı hep "adamımız cehennemde yaratıklarla savaşıyor" "adamımız başka gezegende uzaylı biçiyor"
hatta filmi çıkacak, arnıld sıvarzenıgır başrol oynayacak falan demişlerdi bi aralar..
keşke yine öyle olsa ama olacağını hiç sanmıyorum.. :([signature][hline]Leylek Blackice
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh işte bu ekranlar bir ömür boyu hatrında kalacaktır o vakit oynayanların mesela.. :)

keşke arnie'nin oynadığı kült bir film çevirselerdi o zaman. ancak o ya da slyvester kurtarabilirdi bu rolü..

işte konu şu: ay üssünde yapılan deneyler sırasında cehenneme bir kapı açılıyor, zebaniler etrafı işgal edip herkesi gebertiyorlar tabii. askerleri filan da zombilere çeviriyorlar. biz de tek sağ kalan space marine'iz, canımızı kurtarmaya çalışıyoruz..

şöyle bir düşününce farkında mısınız bilmem ama half-life doom'dan araklamış gibi konuyu.. :-p

ekleme: şimdi hatırladım da 95'teki simpsons bölümlerinden birinde milhouse 'bonestorm' diye bir oyun alıyordu, orada süper bir tasvir vardı:

milhouse oyunun başında, bart geliyor yanına. mihouse ekran karşısında ama saçları rüzgar önündeymişcesine dalgalanıyor, kaptırmış kendini.. (işte doom'da bu vardı resmen) oyuncu ismini yazmaya çalışıyor ama üç hane var diye 'mil' yazıyor. bart da "cool" diyordu.. :-p (gameboy'a atacağı pisliği doom'a bulaştırmış groening ama olsun, yine de süper tasvir :lol: )[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..

[Bu mesaj Sam tarafından 15 Mayıs 2004 17:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...