roket adam Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Browser sorunu çok garip geldi bana da, direkt program kapanıyor kendi kendine. Bugün çok oldu bu, res falan çektim yine yemedi, telefonda 4 gb a yakın yer var, telefon hafızasının da 14 mb ı dolu sadece. Bugünkü saçmalığın aksine geçen gün hürriyet'e, yahoo ya, televidyona falan girebilmiştim ki daha dolu sayfalar onlar. Çoklu mesaj ve alfanumerik klavye olayı da çok ufak bi sorun zaten, çoklu mesaj atıcan da numaralar kayıtlı olmicak ta falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Tam inceleme yaparken sorunların denk gelmesi de iyi olmuş bari :p Bazı hatalar uzun süre kullanmadıkça anlaşılmayabiliyor sonuçta, sonra insanları yanlış yönlendirmiş oluyor o inceleme, istemeden de olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 o değilde.bende bu telefonla ilgileniodum az önce bunu gördüm said: Nokia 5800'ın satışı durduruldu! Nokia'nın büyük umutlarla iPhone rakibi olarak piyasaya sürdüğü ilk dokunmatik telefon modeli 5800'ın satışı durduruldu. ABD'de satılan modellerin AT&T şirketinin sunduğu 3G hizmetine bağlanamadığı ve 3G özelliğinin kullanılamadığı açıklandı. Yaşanan bu sorunla ilgili olarak telefonun satışı geçici bir süre için durduruldu. Dünya çapında Ekim ayından beri 1 milyon adet satılan telefonun daha önce de farklı sorunları ortaya çıkmıştı. Nokia'dan yapılan açıklamaya göre 'sınırlı sayıda üründe görülen' sorunun düzeltilmeye çalışılacağı belirtildi. Nokia'nın 5800 modeli 3.2 inç'lik dokunmatik bir ekrana sahip. Ülkemizde de satılan telefon, iPhone'un kazandığı büyük başarı üzerine Apple ile rekabet edebilmek için üretilmişti. kaynak: http://www.techno-labs.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 oh iyi fiyatı düşer şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 eet du$er zaten 1 aya. Turkiye fiyati avrupadan 100-150 lira daha fazla zaten. Avrupada herkes 3g konusuyo yalniz, kimse sorun yasadigini bildirmemis, surekli forumlara bakiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Türkiye fiyatı nşa da 750 lira falan olacaktı da baktılar talep yoğun 899 dan piyasaya girdi. Satış durdurulmuş. Hmm. Bir araştırmak lazım bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 piyasaya çıkan ilk partiler sorunluymuş. hoparlöründe temassızlık varmış. 2 arkadaşımda var ikisi de aynı sorundan muzdarip. telefonun tam sağ üst tarafı açılıyor çok hafif. neyse kvk mı genpa mı hangisiyse değiştirmek istemiyor, eğer problem başınıza geldiyse atar yapın biraz. çünkü tamir edilip geri geliyormuş aynı telefon. savcılığa suç duyurusunda bulunucam bilmemne deyin değiştiriyorlarmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Zaten o sorunlar vardı, bu kasanın ön kapağını sivri bir şeyle açıp hoparlörü ters çeviriyordun öyle çözülüyordu. Kasadaki açılma bendeki örnek modelde de var, üstten ışık sızıyor bariz. Ama 3G deki sorunu ilk defa duyuyorum. Milyar dolarlık şirketler kalite kontrolü beceremiyor resmen ya, şaka gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 kasa hatali arkada$lar, sag ust ko$e 2. haftadan sonra koyveriyor. ama cok ciddi bir acilma yok, i$ik siziyor. buna bi fix lazim. earphone sorunu da cok komik bir bug, herifler ters takmi$lar kulakligi. olmayacak abzurtlukler mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 ABD'de satılan modellerin AT&T şirketinin sunduğu 3G hizmetine bağlanamadığı ve 3G özelliğinin kullanılamadığı açıklandı. diyomuş dikkatli okuyunca gördüm bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Baggio said: Apple az sayıda imkanla, çok sınırlı özgürlükle ve yüksek maliyetle, az sayıda işi estetik ve hızlı yapan bir telefon üretiyor. Kendi odağında çok başarılı, ama odağın kendisi dar. Peki neden ortada ilk nesil iPhone tecrübesi varken hala çağımız smartphone'larının taşıdığı özelliklerin hiçbiri yok? keyiflerinden mi koymuyorlar, EA gibi her sene azar azar mı koyacaklar kasten? Hayır, onları da koysalar ya bu kadar hızlı olmaz, ya da 2500 TL olur alet. Bu kısmı önemli. çünkü pek çok hurafe içeriyor... Smartphoneların taşıdığı "temel" özelliklerin hepsi var iphone da bi kere. Programlar ile kişiselleştirilebilme, rahat bir biçimde internete girme, push mail desteği... Blackberry lerde bu saydıklarımdan fazla birşey yapmıyor... Olmayan özellik diye kastettiğin bi MMS yok, bi de bluetooth ile veri iletişimi yok. Ama bunlar telefonun maliyetini arttıracağı ya da hızını düşüreceği için konmamış özellikler değil ki! Bluetooth yongası alette var, sadece diğer telefonlara bağlanma yazılımı yok. Aynı şekilde MMS te bu kadar rahat web sayfalarını açan bir telefonu kastırmaz. Apple'ın bunları koymamasının sebebi ne yazık ki ticari kaygılar. Bu eylül gibi yeni iphone geldiğinde bunları da koyacaklar ki iphone 3g alanlar bile telefonunu atıp yeni iphone alsın. Bu pazarlama stratejisi her ne kadar hoşuma gitmese de olay bundan ibaret. Teknolojik imkansızlıklar değil düşündüğün gibi. Ayrıca "nokia fiyatına göre uygun bi telefon" dediğiniz gene 1.000 TL ye yakın bir fiyatla satılıyor. Ben iphone umu 1200 liraya aldım. Dert ettiğiniz 200-300 lira yani. Bir cep telefonuna 900-1000 liraverebilecek adam 1200 lirayı görünce kalsın demez. Esas fanboy luk yapan sizlersiniz. Neyseki savlarınız çok zayıf rahat atlatılıyor =) "5800 iphone la kıyaslanmamalı, N97 geldi mi ortalığın .... koyacak" diyenler. Apple da boş durmuyor yani, N97 gelmeden yeni iphone gelecektir. N97 2. nesil iphone dan iyi olacak ama bakalım 3. ye karşı ne kadar şansı olacak? Son olaraktadikkat çekmek istediğim nokta benim son mesajımdan bu yana 5800 ın bug ları, üretim hataları vs. üstüne olumsuz yorumların yağmaya devam etmesi =) Bunları göre göre hala savunuyorsunuz ya komik yani. Burda günlerdir bi tarafımla gülüyorum. Telefonum bi gün bile bırakın kilitlenmeyi, ekranı sönüp titreyerek ölmeyi, yavaşlamadı bile. Varsın MMS atmasın yani nolacak. Türkçesi aklıma gelmiyor ama teknolojik ürenlerde "reliability" esas anahtar kelime. Bugün televizyon sinyallerini bile çeken çift sim kartlı çin malı telefonlar var. Kaçınız alıyor? Bozulur diye almıyorsunuz di mi? Nokia da N serisini çıkardığından beri problem üstüne problem yaşatıyor. Nokia yı neden alıyorsunuz? Bu değil midir esas fanboy luk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Hurafe demeden önce kendi savlarını göz önünde tutmalısın bence. Yalan dolanla, eksik beyanla herkes her şeyi savuşturur pekala :p Kalkıp 800-850'yi 1000'e, 1350-1400'ü (ki bu sadece 8GB fiyatı) 1200'e yuvarlayıp "200 TL mi derdiniz, alın benden olsun sdf" gibi tavırlar yapınca birşey savuşmuyor benden açıkçası. Bluetooth ve MMS diye kesip attığın, bana batan eksiklikleri de Symbian kullanmış biri olarak sıralayayım; - JB etmeden telefonun kişiselleştirilebilecek yerlerinin %70'ine dokunamıyoruz. Program yüklemek kişisellik değil yani, çünkü programlar Apple onayından geçiyor ve telefonun sistemini, çalışmasını, görünüşünü modifiye edecek hiçbir programa izin çıkmıyor. Atıyorum "benim status bar'ım sarı olsun, lockscreenimde bilmemne teması olsun, battery şarj ikonum şöyle olsun" yok. - İlk maddeyle direk ilgili olarak, dosya sistemi kapalı. Ürün alıyoruz, App Store'dan program yüklemek dışında birşey yapamıyoruz, üniversitenin lab bilgisayarını kullanır gibi. -- Dersen ki "bize ne", ben mailden gelen atıyorum excel dosyasına "Save as" diyip, Excel dosyalarını açmak için satın aldığım programa transfer edemiyorum. View only olarak, şekli şemali bozularak mail editörde açmak zorundayım moron gibi. En basit örnek. - Adı bile 3G ama görüntülü konuşma mevcut değil, çünkü ön kamera yok. - Arka kamerada video çekimi yok. - Videoyu geçtim, fotoğrafı bile düzgün çekemiyor. Evet telefondan fotoğraf makinesi performansı beklemiyorum ama en azından adam gibi bir optiği olabilir ve/veya 3.2MP olabilirmiş. - Bluetooth anca headset için var. Pazarlama stratejisi olduğunu ben de biliyorum da, sonuç olarak bu elimdeki son üründe bluetooth'tan dosya alıp veremediğim gerçeğini değiştirmiyor. - MMS bildiğimiz yok. - SMS raporu bile yok, mesajların başına kod ekleyip destan gibi rapor mesajı almak gibi maymunluklar peşinde koşuyoruz gerektiğinde. - Programlar Apple'ın destan gibi kurallarından geçmek zorunda, yoksa yayınlanamıyorlar. Üstüne GPS çipli telefonda hala navigasyon yok, görünüşe göre bize getirmeye niyetleri yok, tabii ki yine pazarlama stratejileri doğrultusunda Garmin vb. şirketlere yazılım izni vermeye niyetleri de yok. - Hafıza kartı imkanı olmadığı gibi, 32GB seçeneği de yok. - MP3, video vs. atmak için iTunes diretmesi malum. Apple binasına dalıp Drag & Drop diye bağırsak kalpten giderler mazallah. Kusura bakma da hiçbirşeye izin vermeyip, bütün bu özellikleri koymayıp, fiyatını da 500-600 TL pahalı tutarlarsa, bir zahmet yapabildiği kadar işi kusursuz yapsın. Onu da yapamasa zaten ne üretilirdi, ne alınırdı. Eskiden iPhone konusunda bunları konuşurken de "aman video call yapmadan uyuyamıyorum, mms neymiş ben mail atarım sdf" gibi yorumlar gelmişti mesela; birincisi sizin ne yapıp ne yapmadığınız beni hiç mi hiç alakadar etmiyor, ikincisi zaten ben bununla çelişmiyorum. Bunları bunları beklemiyorsanız; hız ve pratiklik peşinde günlük, basit bir kullanıcıysanız koşa koşa iPhone alın diyorum yirmi seferdir, ama sizi kesmiyor. Fanboyluk bu oluyor. Evet reliable olması kısmı tamamen dediğin gibi, ben JB'lediğim halde telefon 10 günde bir anca göçüyordur, bazen bazı programları açmadığında ben reboot ediyorum, o kadar. O da JB yüzünden zaten büyük ihtimal. Fakat aradaki fark ben telefonların başarılı ve başarısız olduğu yönleri söyleyip, ne beklentileri olan insanların hangisini tercih etmesi gerektiğini söyleyebilirken; sen herkesin sadece senin sevdiğin, kullandığın telefonu almasını umuyorsun. Taraflı ve duygusal yorum yapıyorsun. Konuya biraz bağlı kalmaya çalışırsak, 5800'da gördüğümüz eksiklikler nelermiş; - İki katı falan kalınlıkta herhalde. - Basit aletlerle, garantiden çıkarmadan, 3 dakikada hallediliyor bile olsa üretiminde resmen speaker ters takılmış, rezillik. - Plastiği ultra kaliteli değil. - Dokunmatik ekran çok hassas değil. - Yeni nesil yazılım fazla hatalı. Şimdi bunlar çıkalı 1 ay olmuş, yaklaşık 550 TL daha ucuz ve Nokia için adeta "prototip" olan bir telefon açısından hiç ölümcül şeyler değil. Fiyat ve kalite olarak iPhone segmentine giremeyen bir telefonken bile bu kadar ses getirdiğine göre, en sağlıklı sonuç 5800'ın takipçisi veya N97/N98 ile ortaya çıkacak bariz. Diyorsun ya Apple bu kadar eksiğini 3. 4. nesil telefonlarda anca tamamlayacak, kaz yolma stratejileri bu diye, aynısını Nokia için bekleyelim görelim bakalım, eminim daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz o zaman. "R8 ile M3 geçtim nıhaha gralımz" demek gibi oluyor biraz diğer türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 MrMarvelous said: Olmayan özellik diye kastettiğin bi MMS yok, bi de bluetooth ile veri iletişimi yok. Ama bunlar telefonun maliyetini arttıracağı ya da hızını düşüreceği için konmamış özellikler değil ki! Bluetooth yongası alette var, sadece diğer telefonlara bağlanma yazılımı yok. Aynı şekilde MMS te bu kadar rahat web sayfalarını açan bir telefonu kastırmaz. Apple'ın bunları koymamasının sebebi ne yazık ki ticari kaygılar. Bu eylül gibi yeni iphone geldiğinde bunları da koyacaklar ki iphone 3g alanlar bile telefonunu atıp yeni iphone alsın. Bu pazarlama stratejisi her ne kadar hoşuma gitmese de olay bundan ibaret. Teknolojik imkansızlıklar değil düşündüğün gibi. belki pazarlama kaygısıda değildir. bu özellikleri yazılımsal olarak ekleyince buglardan oluşan yavaşlama veya hatalar gibi bissürü problemi engellemek içinde koymamış olabilirler bide böyle düşün. sen şimdi diceksinki okadar programcısı var bilmemne çözerler o işi ama belki işletim sistemi o noktada sorun çıkartıyodur bu 1-2 özellik için hepsini yeni baştan inşa etmemişlerdir.herşeyi pazarlama stratejisine atmamak lazım :D. tabi steve le konuştuysan bilmem :D. bide appleın iphone u çıkarma düşüncesi smart phone yapalım diye değil. ipoda bide telefon özelliği koyalım demeleri.bide telefonlu ipod yağalım ipod kalitesinde ve şıklığında ve dünyada bukadar fazla ipod alan insan var.bu insanlar neden iphone almasın? ipod touch ile iphone arasındaki tek fark kamerası ve telefonla konuşulup sms atılabilmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Reliability konusunda bana katılıyorsun, anahtar nokta diyoruz, haksız değiliz. Ama bunu istisnasız sağlayabilmek için bazı önlemleri uygun görmüş apple dakiler. Nedir bunlar işte onaydan geçmeyen app leri appstore a koymama, multi-tasking e engel, her tür senkronizasyonun tek bir program üzerinden yapılması vs. Bunlar senin ihtiyaçların için işine gelmiyor olabilir, ama telefonun kitlenip kalmaması için lazım bunlar. Nokia'nın symbian ına herkes kod yazabiliyor ve bu kodların hepsi nokia lara yüklenebiliyor. Kimisi 16 yaşında aceminin kodları oluyor, kimisi art niyetli virüs oluyor, kimisi hiç bir işe yaramıyor vs. Apple bu denetim mekanizmasını kendi kurmuş fena mı? Excel işini bilemem, denemedim. Sen yazmamışsın ama flash lı web sitelerini açamıyor, o da büyük eksiklik bence. Kamerası kötü, 3g si görüntülü konuşma yaptırmıyor vs. bunlar minör detaylar. Nokia nın 5mp lik cep telefonları da yeri geldi mi gayet kötü çekiyor. google maps türkiye de yol tarifi vermiyor sadece, avrupada gayet çalışıyor. vs. vs. her yazdığına tek tek cevap vermek isterdim ama yersiz buluyorum. Çünkü değinmek istediğim noktayla alakalı olmazlar. Iphone da mp3 dinlerken, aynı anda safari de haberleri okurken birisi aradığında hiç bir kilitlenme, kasılma, crash olmuyor. Aramayı açtığında üstüne sms geldiğinde problem olmuyor. Nokia excel i açabiliyor, 3g görüşebiliyor, mms yollayabiliyor vs. pek çok şeyi yapabiliyor tamam ama, yukarda yazdığım gibi bi kaç şey üst üste geldi mi yığılıp kalıyor. Bunu kimse inkar etmesin. Bu ilk çıkan N serisinden beri de böyle. ilk N serisinden bu yana kaç sene geçti, hala bi arpa boyu yol ilerleyememiş nokia. Ayrıca "ilk dokunmatik telefon denemesi" olayı da yanlış. bebeğe yürümeyi öğretmiyoruz ki, dünyanın en büyük cep telefonu üreticisinden rekabet edebilecek dişli bi ürün beklemek yanlış değil. Üretim ve yazılım hatalarına göz yummak fanboyluktur. Ben telefonum konusunda duygusal davranmıyorum. Yarın google ın telefonu daha basit çıksın ona geçerim, nokia 5800 iyi çıksa onu da alırdım. Burda iphone u almasına rağmen hala nokia nokia diye böğüren kim acep? Fiyat konusuna da gelince, ben iphone u ilk çıktığında 1200 liraya aldım nokta. söylediğimde bir yalan yok yani, benden sonra kur a göre fiyatı tekrar ayarlanmış olabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Sen alırken de böyle bir ürün yoktu ona bakarsan. Şu an fiyatları nedir, tam fiyatları nedir bir de, ona bakalım bakacaksak. Birini 6 aylık kurdan söyleyip birini +150 yuvarlarsak olmaz :p Derdim Nokia değil, Omnia adama benzese onu savunurdum eheh, çok memnun kalmadım ama emaneten kullandığım kadarından. Nokia şu 5800'da yaptığı işi, yeni firmware ve modellerle sağlam yürütürse güzel şeyler çıkar ortaya. 5320'de v3.2 vardı mesela, hızı falan harikaydı. WiFi, GPS ve geniş ekran yoktu tabii onda da. Redogski de gayet güzel bir noktaya değinmiş, yani "ekleseler nolur kesinlikle yavaşlamaz ki hepsi pazarlama" diyecek bir bilgin yok, hiçbirimizin yok. SMS raporunu yorumlayıp ekrana belli bir formatta yazdıracaksın, oraya buraya çeşitli programcıklar-tweakler ekleyeceksin, öbür tarafa videolu kamera koyacaksın diğer parçaların yeri ufalacak falan derken gayet de bu hıza ulaşamayabilir. En ufak parametreler bile bizim bilemeyeceğimiz büyük sorunlar yaşatıyordur muhtemelen, böyle hassas konularda hele. Daha önce değinildi mesela, SMS'te 110-120 karakteri geçince yavaşlaması gibi abuk subuk bir sorunu varmış roket veya Esh'in. E şimdi koskoca Nokia'da 120 byte'lık RAM boşaltmayı akıl edecek bir tane yazılımcı yok mu? Demek ki biraz butterfly effect bazı konular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 smste bi yava$lama yok, klavyenin hizi yeti$emiyo sadece bi sure sonra eliniz hizlaninca hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 MrMarvelous haksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 yemin ederim nokia bile telefonları için bu kadar tartışmıyordur ha. bütün pati ahalisi toplancak yakında.:D Iphone Iphone olali boyle bir kargaşanın içindede bulunmamıştır herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Görünen köy kılavuz istemez aslında... Burda iphone kötü diye söylenenlerin bile elinde iphone var. adamlar daha napsın gayet başarılı bi telefon işte, istemeyip kullanan adamlar bile yaratmışlar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Kafan mı almıyor Marv? İşine gelmediği için anlamak istemediğini düşünüyorum da, hani bazen aklıma gelmiyor değil, acaba anlayamadı mı diye. iPhone topiğinde de aynı görüşlerimi yazdım bu arada, 5800'la hiçbir alakası olmayan bu mesajlarınızı oraya yazabilirdiniz, son 2 post için yani. Karşılaştırma işleri dışında oradan devam edersek iyi olur, kirlilik olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 İşine gelmeyen her mesaj kirlilik zaten hahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Yerine yaz dedim, yazma demedim. Çevir kazı yanmasından öteye gitmelisin :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 nokia adam değil iphone telefon değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 arkadaş arkadaş kavga edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 iphone nezaman smart oldu ya bişey kaçırdım sanırım ofice programı kullanamayan smartphone mu olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar