Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Fransızları dallama, arapları karaktersiz buluyorum. Tabi ki aralarında yüz binlerce doğru düzgün insan var, arkadaşlarım da var. Ama toplayınca bu çıkıyor. Irkçılıksa bu öyleyim. edit = Yanlış anlaşılma olmasın, Türk olarak da kendi halkımı tembel ve garip bi şekilde aynı zamanda lükse düşkün buluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darkwall Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 arabım ah güzel arabım şarkısını biz boşunamı besteledik laan? öyle araplara hakaret etmeyin..yukarda yazılanlardan bişey anladıysam arap olayım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 tarih benden cok fasist o zaman yapacak birsey yok :) oturupta kisi kisi konusmuyoruz, ama totalde bu irk boyle kandirmayin kendinizi. Chaotic said: matama said: it soysuzsa, babasida soysuzdur, dedeside soysuzdur, torunuda soysuzdur. unutmayin beyler FAŞİST! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 totalde bu ırk böyle nedir abi. bu ırk şöyle bu ırk böyle. ırklara göre insanları ayırmanın burçlara göre insanları ayırmaktan hiçbir farkı yok gözümde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 BREZİLYALILAR ÇOK SEKSİ. özellikle ronaldinhoya bitiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 e arap birliği sözcüsü amr musa orada alkışladıktan sonra apar topar ayağa kalkıp çift elle elini sıktı erdoğan'ın, bana bu açıklama abd'ye yönelikmiş gibi geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 aynı amr musa yı, BM sekreteri olan dünyanın en pısırık ve basiretsiz adamı bir el hareketiyle yerine oturtmuştur. Bu açıklama besbelli türkiye için söylenmiş. israil ve Amerika abileri höt deyince açıklama yapıvermişler. Zira Amerika Yaser Arafat başta iken birçok kez arabulucu olarak iki tarafı amerika topraklarında bir araya getirmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Bence tırsıyolar bizden. Amerika ırağa girdi, israil filistine giriyor nepe bizim keyfimiz yerinde diye düşünüyorlar sanırım çoğu. Biz girsek hacca uğrayıp dönücez ondan istemiyolar asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Matama , sen hiç bir arap tanıdın mı ? İnsanların arasında dolaştın mı ? Bu sadece kitaplarla olacak iş değil , dünya değişirken insanlar da değişiyor. Bu böyle gelmiş böyle gider diye birşey yok öncelikle , ki başka arkadaşların dediği gibi tüm arap halkını mal ettiniz tebrikler... Benim suriyede akrabalarım var , Türklerdir , orada yaşıyorlar dedemin dedesinin zamanından beri. Suriyeye 4 kez gittim aylarca tatil zamanlarında kaldım. Oradaki insanları gördüm , konuştum , arkadaş edindim. Özellikle türkiyeden geldiğimi bildiklerinde zaten hemen türkiye ve arap ülkeleri ile ilgili uluslararası muhabbete girerler. Bazı arap ülkelerinde seçim var bazılarında yok , tabi seçim olanlarda nekadar demokratik bir seçim yapıldığı tartışma konusudur o kesin. Fakat en azından suriye için söylüyorum bunu ki genel arap ülkelerinde yapı aynıdır bu orada yaşayan kuzenlerim tarafından bana söylenen birşeydir ; halk devlet başkanına iç politikada aşırı muhalefet çizgidedir. İç politikada ve uygulamalarda sevmediği ne varsa şiddetle eleştirir ve tepki gösterir. Tabiki bu bizdeki gibi eylemsel olamıyor ne yazıkki. Fakat uluslararası meselelerde özellikle israil ve amerikan politikalarına karşı liderlerini sonuna kadar destekliyorlar. Gelgelelim filistin meselesine , filistin konusunda oradaki insanlar çok hassas. Oradakileri kendi kardeşleri gibi görüyorlar. Bakın liderlerden bahsetmiyorum , halkından bahsediyorum. Bu yaşadığımız olayda da çok samimi bir şekilde halkları türkiyenin tavrını destekledi. Liderleri bu yüzden tutuşmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 üniversitede bi arap vardı kız bildiğin beyazdı ve kızıl saçlıydı. aah ah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 ehah tarihte "şu ırk denyodur, bu ırk dombilidir" gibi bi kıstas yer almıyo bildiğim kadarıyla, bunlar ırkçılara mahsus öznel yorumlardır ancak =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 @horizon bayag bir dolastim, suriye halki ayri bir konu, suriyenin ne oldugu hangi dinden hangi milletten oldugu bayagi tartismali bir konu. Zaten farkindaysan devleti yoneten grup toplam nufusun %10 u bile degil aslinda. Ancak ben lafimdan geri adim atmiyorum, dun amerika girdi diye irakta saddam heykellerini yikanlar ertesi gun islerine gelmeyince amerikan askerlerine saldirdilar. Sonrada adi vatan savunmasi oldu guya.(bizdede var boyle uc bes tip). neyse ben sunu soyluyorum, insanlar ailelerinin cevredekilerin izdusumudur. Bu yuzden ben araplara guvenmem, ne zamanki bir arap o cevreden kopar tamamen ayri bir cevrede buyur farkli olur o zaman o standarta sokmam(var boyle arkadaslarim). Bu irkcilik olabilir ama yapacak birsey yok insanlar kendilerini korumali. @sir tarih irkcidir ne dersen de, hep milletleri devletleri ayirir. Irkciligi bende senin kadar karsiyim, sirf arap diye sirf kurt diye birine zarar vermek bana dogru gelmiyor veya onu ise almamak sevmemek. Ama oturupta aliskanliklarini bilip ona gore hareket etmek irkcilik degildir. Soysuz teriminide bunun icin kullandim, siz araplara ne kadar yakin davranirsaniz davranin sonunda kazik yersiniz. Oturupta birey birey tartismaya girmenin anlami yok, ayse nasildir benim arkadas var o nasil bu anlamsiz. Toplumsal olaylari bireye indirdigin icin seni henri seldon a yolluyorum(foundation) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Araba güven olmaz abi. suriye lübnan fln buralardan çok farklı değil,halep urfaya çok çok benzer hatta. ama suudilerle,yemenlilerle,ummanlılarla bi tanışında pis,kaba ve görgüsüz kelimesinin anlamını öğrenin. özelliklede suudilerle. nasıl olur hepsimi aynı?? diyebilirsiniz,belki değiller,tabiki istisnalar olacaktır,ama zilyon yıldır bir arada yaşıyan bir kavimin elbette ortak değerleri ve kültürü olacaktır,bu değerlerde o kavimin parçası olmayanlara ters gelebilir,bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 bence de araplardan adam olmaz, geneli kaba, sirttan bicaklayan, guclunun yaninda olmak icin herseyi yapacak tipler... bir de pis adamlar ya elleriyle yemek yerler flm, zaten oldum olasi eliyle yemek yiyen herkese uyuz olurum; bunlarin alayi elleriyle yiyorlar, biraz catal bicak uygarlik gorun krolar diyesim geliyor, hadi eskiden neyse de bu zamanda nedir bu yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarekd Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Jadelith said: üniversitede bi arap vardı kız bildiğin beyazdı ve kızıl saçlıydı. aah ah. off tam istediğim model güzel olsa bi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 baya güzeldi ama arapça filan konuşuyodu böyk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Kuşlar uçar demek ayrı şey. Araplar Fransızlar böle böledir demek ayrı. ha bi forumda bunları söylesen arapların çok umurundamı o da ayrı konu adamlar 8 silindirli arabalarla depolarını 7 dolara doldurup altın kaplamalı musluklu evlerde takılırken sen istediğin kadar ağzından köpükler çıka çıka saydır onlara pek takacaklarını sanmıyorum. =) tüm insanlar kardeştir. kötü insan yoktur cahil insan vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 araplar şöyle fransızlar böyle diye genellemeyin diyen adam gelip de kötü insan yok diyor ya işte bunu seviyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 ayrıca bana göre de sen cahilsin, zamanla öğrenir/tanırsın arapları/fransızları. daha tecrübe etmemişsin pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 sir said: araplar olmasa bugün sıfır diye bişey olmayacaktı, hadi bakalım. Sir lafı gediğine koydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Arapları savunma ihtiyacınıza çok güldüm gerçekten.Saçma sapan araplar olmasa sıfır ne olacaktı diyen var.Yok altın saraylarda haremlerde gününü gün ediyor diyen var.Ya konu neydi diye sorsak haberiniz yok.Ha birde kötü insan yokmuş ve bütün insanlar kardeşmiş peki kardeşler yeterince uslu olursanız şirinleri bile görürsünüz.Zaten Filistinde ölenlerin hepsi kötü insanlar onda araplar kızmış siz karışmayın diye. Adamlar filistindeki gidişattan memnunlar ve tayyip bunları orda savununca zorlarına gitti.Sen karışma osman diye postayı koydular olan bu.Yoksa kimse araplara burdan haçlı seferi ilan etmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 yorumu ciddiye almiyayim dedim sonra butun matematik sifirsizliktan kuruyacakti diyesim geldi hayir biri mantiksiz bir yorum yapiyor, birde onu yalayanlar olmuyor mu bitiyorum yes beyler araplar olmasa matematik olmazdi. 1000 senedir geriye gitmekten baska yapmayan bir irki savunmanin bir anlami yok. Hacli seferlerinden beri geri gitmektedirler aslinda cok daha onceden durmustur ilerlemeleri ya neyse onu dersem tepki cok artar. Nessarien said: sir said: araplar olmasa bugün sıfır diye bişey olmayacaktı, hadi bakalım. Sir lafı gediğine koydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 abi sir üzgünüm de araplar bulmasa 50 sene sonra başkası bulurdu. yani bu şey gibi olmuş sümerliler olmasaydı yazıyı bulamıcaktık gibi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 sir bence sizinle makara geçiyor ya neyse ben girmeyeyim muhabbete. yoksa kimse sıfırı araplar bulmasaydı kimse bulamazdı diye iddia edecek kadar şey değildir. ayrıca araplar şöyledir, araplar böyledir diye dedikodu yapmak istemem ama o amin malouf'un kitabı o dönem politikalarının ne kadar yavşak olduğunu, güç için birbirlerini ne güzel kestiklerini, halklarını nasıl feda edebildiklerini gayet güzel anlatır, hala öyle midir değil midir, takdir sizin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Sir sanırım arap'ların da insanlığa bir katkısı olduğundan bahsetmiş ama yanlış bir örnek olmuş. Çünkü orada sıfırın bulunması tamamen bireysel bir başarıdır, kim ne derse desin Arap yöneticileri ya da hükümetleri bilimin gelişmesi için tek bir çaba bile göstermemişlerdir. Sonuç olarak Araplar toplum olarak insanlığa katkı sağlamaktan uzaktırlar, ha ama bu bireysel olarak içlerinden üstün zekalı insanların çıkmasını engellemez. Bunun ırkçılık olduğuna da inanmıyorum, toplumları değerlendirmek başka bütün bireylere karşı aşağılık demek çok farklı şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar