Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Altın çocuk uyuşturucu aleminde

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

aquila said:
baklava caldigi icin nerdeyse idama mahkum edilen cocuklardan haberin yok senin heralde.

sapla samanı karıştırmayın

sokaktaki adam için çalmak olan şey bir hukukçu için çok değişik şey ifade ediyor.

gündüz bir dükkana girip bir şeyi kapıp kaçmanla
gece 2 den fazla kişi ile birlikte meskun mahallde nası ızrar aracılığı ile bir malı çalması arasındaki ceza farkına ufak bir ömür sığar
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Genwa said:
Ottur günahı yoktur...

sir said:
ahah az rahatlasın çocukcağız be, yazıktır =)

MADDE 190. - (1) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak için;

a) Özel yer, donanım veya malzeme sağlayan,

b) Kullananların yakalanmalarını zorlaştıracak önlemler alan,

c) Kullanma yöntemleri konusunda başkalarına bilgi veren,

Kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Bu maddede tanımlanan suçların tabip, diş tabibi, eczacı, kimyager, veteriner, sağlık memuru, laborant, ebe, hemşire, diş teknisyeni, hastabakıcı, sağlık hizmeti veren, kimyacılıkla veya ecza ticareti ile iştigal eden kişi tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Adamı Türkiye'de mi yargılıyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
ozendirmiyoki, kendi kullanmis, fotosunu cekmis hiyarin teki.

"kullansın"

"otun günahı yoktur"

"ne var bunda"

DoruK said:
peki sen avukat mısın? savcı mısın?

Yasalardan sadece avukat ve savcılar sorumlu değil bu ülkede. Bu ülkede de bu forumda da belirtildiği gibi herkes bu yasalardan sorumlu. Savcıyım veya değilim.

Asteroth said:
sir'ün mesajı görünce uyuşturucuya mı özendin?

Birilerinin özenmesi suç değil. Birilerinin özendirilmesi suç. Birilerinin özenmesine bakmak yerine birilerinin özendirip özendirmemesine bakın!
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Genwa said:
Ottur günahı yoktur...

sir said:
ahah az rahatlasın çocukcağız be, yazıktır =)

Voys said:

ayrıca içer yani ne var lan bunda bana ben içmiyorum ya da denemedim diyecek var mı forumda?

MADDE 190. - (1) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak için;

a) Özel yer, donanım veya malzeme sağlayan,

b) Kullananların yakalanmalarını zorlaştıracak önlemler alan,

c) Kullanma yöntemleri konusunda başkalarına bilgi veren,

Kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Bu maddede tanımlanan suçların tabip, diş tabibi, eczacı, kimyager, veteriner, sağlık memuru, laborant, ebe, hemşire, diş teknisyeni, hastabakıcı, sağlık hizmeti veren, kimyacılıkla veya ecza ticareti ile iştigal eden kişi tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Alın açık açık TCK madde 190'a aykırı yayın yapılıyor. Hala gereği yapılmıyorsa pes!

Hoca sınıftan çıkınca konuşanların ismini sen mi yazardın tahtaya ilkokulda?
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
DoruK said:
tıbbi açıdan yanlış olduğunu nereden biliyorsun? sen doktor musun? bilim adamı mısın?

Ben bikaç sene sonra doktor olacağım. Bunun eğitimini alıyorum tıp fakültesinde.

Sizinkiler kurtulma şansı olmayan kanser hastalarına ve ilaçla tedavisi mümkün olmayan sinir hasarlarında ağrıyı/acıyı azaltmak için marijuana tedavisi veriyorlar. Kullanım alanına göre hocaya şikayet etme marjını ayarla. Amacım esrarı savunmak ya da özendirmek değil kesinlikle ama, abuk subuk çıkıntılık yapmadan birazcık bilmek gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Asteroth said:
sir'ün mesajı görünce uyuşturucuya mı özendin?

Birilerinin özenmesi suç değil. Birilerinin özendirilmesi suç. Birilerinin özenmesine bakmak yerine birilerinin özendirip özendirmemesine bakın!

sir mesajında başka bir ülkede yaşanmış bir olay için, o ülkenin koşullarına göre yorum yapmış. Ortada Türkiye'yi veya Türk yasalarını bağlayan herhangi bir durum yok. "Taksim'de esrar içen gençler yakalandı" konusuna, "Arada içsinler" yazmış olsaydı, bizzat Türkiye için konuşmuş olacağından, Türk yasalarından referans vermenin mantıklı bir açıklaması olabilirdi belki, fakat şu anki durum için, Türk yasalarının zerre etkisi olmayan bir bölge için -belki de esrarın tamamen serbest olduğu- konuştuğundan, senin Türk yasalarını referans olarak göstermen, İsveç yasalarıyla ilgili en ufak bir bilgisi olmayan koca koca şirketlerin thepiratebay'e attığı "SİLİN O GORİLİ" temalı maillerden hiçbir farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
DoruK said:
doktor ol öyle gel o zaman.

ben doktorum veya değilim de sen bunu diyebilecek bi kriter değilsin. Yasa belli bilim belli sen konuşsan neyi değiştirir.

abi öyle bi tonla okudum ki şu yazdığını bittikten sonra, hadi ananı da al git burda diye bi nara çınladı kulaklarımda. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...