Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye gerçeği...

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

said:
Saeros, 12 Mayıs 2004 17:12 tarihinde demiş ki:
doğrusu biraz daha "banka hortumcusu" filan bekliyordum topic'i açarken.

ehehe bende ama Türkiye'nin yetiştirdiği gençlerin bu duruma düşmesi bizi üzüyor.[signature][hline]Nobody is Perfect
Im Nobody

Forever Çaykur Rize !!!
Geçmişine Önem Vermeyenin Geleceği Olmaz!!
Sosyal ağlarda paylaş

Bende herkes gibi ilk 10 sayfayı okudum, artık iice içiçe giren, anlaşılmayan tartışmalar başlayınca okumayı bıraktım.
Benim fikrimce cinsellik olayı herkesin kendi bileceği iş olmalıdır. Gerçi ben daa 17 yaşındayım, benimde fikirlerim ne kadar dooru tartışılır ama 17 yaşında olmamın bu konuya avantajları da var. Mesela birçok yaştan arkadaşım var. Yani ööle 14 yaşında kızlar tanıdımki bu olayları çoktan aşmış, yeterince bilgiye sahip olmuş, öte yandan ööle 14 yaşında kızlar gördümki herşeyden bihaber. Tabi şimdi bilgisi olana lafım yok, o kendi tercihini yapar, yapıcaktırda. Sonuçlarınıda biliyodur, kaldırabilecektir. Ama cidden hiç bişeyden haberi olmayan, hala küçük çocuk gibi davrananların eğitilmesi gerekiyor. Ama Türkiye'dede bööle cinsellik hakkında eğitim olayı olmadığından ya da yeni yeni yılda 1 verildiğinden cinsellik hakkındaki eğitim kişinin kendi çevresine veya ailesine düşüyor. (Ailesi de genelde okul gibi davrandığından dolaylı yoldan kişinin arkadaşlarına düşüyor) Hatta sizin bahsettiğiniz olaylarda bu kesim kandırılması kolay kızların başında geliyor. Ama illaki genelleme yapıcaksak, bu yaşın 15 olması gerektiğini düşünüyorum. (Gerçi 14 15 yaş arasında pek fark yok ama..) Çünkü en azından cahil kızlar, çevresinden bişeyler öörencek, daa da bilgilenebilcektir.
Erkekler konusuna gelince ,bi erkek olarak, ben cinsellik konusunu ortaokulda(Ortaokul 2 gibi) tamamen öğrenmiştim. Eğer ööle bi olay yaşasaydım da pek etkileneceğimi(En azından kız kadar) zannetmiyorum. Biyolojik farklardan, duygusallık açısından, içinde yaşadığımız kültür bakımından, oluşan arkadaş çevresinden kızların erkeklerden çok daa fazla etkileneceğini düşünüyorum..

Bi de merak ettim. Daa thredin ilk mesajı "Türkiye'de bekaret yaşı 14'e düşmüş." Bizlerde Türkiye'de yaşayan gençler olarak bu işi ;kız erkek farketmez; 14 yaşında fln yapan var mı? Şahsen ben daa yapmadım, tanıdıım çevredende -parayla hariç- bu işi yapan toplasan 3-4 kişi tanıyorum..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan baktım konu taşınmış.
Allah allah dedim cinsellikle ilgili bölümmü açıldıda orayamı taşındı...

Ama unutmuşum ne kadar çok geyik insanı barındırdığımız...[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 12 Mayıs 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
14 yasinda bir erkek neyiyle hareket eder V8 Motoruyla mi ?

BIYOLOJIK BIR GERCEKTIR ki kadinlar erkeklerden COK DAHA ONCE olgunlasir.

Duygusal olgunlaşma evet daha önce olgunlaşır. Ama bence 14 yaşındaki bir erkek daha mantıksal düşünür. Aksini ispatlanana kadar ben bu fikri savunurum. 14 yaşındaki erkek V8 motoruyla hareket etmez. Duygu ve mantığını harmanlayarak hareket eder.Bence. Veya şahsen diyeyim. Bazen mantık ağır basar bazen de duygular... Ama hiç bir zaman tamamen duygular üstün olmamıştır. Bunlar kişisel düşüncelerim. Bu arada her konunun bir istisnası vardır. Şu biyoloji olayı için diyorum :)

Ayrıca küçümseneceksem buyrun küçümseyin. Zaten ne geliyorsa başımıza medenî cesaretten geliyor. Sonra da medenî cesaret diye binbir nasihat atıyorlar. Zihniyet buyken çok zor...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Ne kadar gereksiz bir olay :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
asinanyavuz, 13 Mayıs 2004 16:43 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 12 Mayıs 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
14 yasinda bir erkek neyiyle hareket eder V8 Motoruyla mi ?

BIYOLOJIK BIR GERCEKTIR ki kadinlar erkeklerden COK DAHA ONCE olgunlasir.

Duygusal olgunlaşma evet daha önce olgunlaşır. Ama bence 14 yaşındaki bir erkek daha mantıksal düşünür. Aksini ispatlanana kadar ben bu fikri savunurum. 14 yaşındaki erkek V8 motoruyla hareket etmez. Duygu ve mantığını harmanlayarak hareket eder.Bence. Veya şahsen diyeyim. Bazen mantık ağır basar bazen de duygular... Ama hiç bir zaman tamamen duygular üstün olmamıştır. Bunlar kişisel düşüncelerim. Bu arada her konunun bir istisnası vardır. Şu biyoloji olayı için diyorum :)

Ayrıca küçümseneceksem buyrun küçümseyin. Zaten ne geliyorsa başımıza medenî cesaretten geliyor. Sonra da medenî cesaret diye binbir nasihat atıyorlar. Zihniyet buyken çok zor...

asinan.

mantik dedigin sey, beyin denilen organin vasitasiyla tezahur ettirilen matematiksel dusunme yetisidir.

netice itibariyle kadinlar, erkeklerden bu acidan da daha erken olgunlasir.

senin dedigin mantik/duygu olgunlasmasi ise bir ikili olmasi acisindan hicbir insanin dunya uzerindeki bir hayati sirasinda sonuclanmaz.

dolayisiyla, senin '14 yasinda bilge erkekler' tezi kafadan iptal.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam dediklerin sence veya kişilerce doğru. Ama ben bunu iddia ettim ve iddiamın arkasındayım : Bayanlar daha duygusal kararlar verir. Ve mantıktan çok duygusallık önplandadır. Hala bu fikri çürütebilecek bir iddia göremiyorum.

Bu arada olgunlaşma kişiden kişiye farklılık gösterir ' 14 yaşında bilgelik' mümkündür. Ve olanlar da vardır..[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

valla senin o iddian genel inanisa dayaniyor, ve o iddian insanlarin olgunlastigi 14 yas civari icin gecerli degil.

ikinciside 14 yasinda bilgeligin mumkun olmasi durumu OLSA dahi, istisna teskil edecek 5 bin kisi ASLA her sene olgunluga girme donemine gelen BIR BUCUK MILYON kisi icerisinde ciddi bir rakam teskil etmez.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

14 yaşındaki insan ne kadar bilgili olursa olsun yinede çocuktur.
Çünkü bu onun doğasında vardır.
Asla ondan çocuk gibi davranmamasını bekliyemezssin.

Zaten 14 yaşındaki bilgeler bir istisna
İstisnalarla yola çıkılmnaması gerekir bir genelleme yapıyoruz...[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de kişiden kişiye değişir tezim ile ilgili:
"Yürüme, konuşma, kızlarda âdet görme, erkeklerde gece boşalmaları gibi devrelere geçiş ise "olgunlaşma" sonucunda olur. Olgunlaşma, kalıtsal olarak belirlenmiş hazır oluş zamanından önce ve sırası gelmeden ortaya çıkmaz. Örneğin iki aylık bir bebek, ne yapılırsa yapılsın, yürümeye başlayamaz.
"Annesi de erken konuşmuştu.", "Babası da geç yürümüştü." gibi sözleri sıklıkla duyarız. İşte bu söylenenler kalıtıma bağlı etkilerin günlük dile yansımasıdır. Belirli bir davranışın ne zaman ortaya çıkacağı, özel ve bozucu bir neden olmadığı durumda, kalıtsal olarak belirlenmiştir. Diğer bir deyişle, çeşitli davranışların ortaya çıkacağı yaşlar vardır. Bunların ortaya çıkması için ek bir çabaya ya da özel bir eğitime gerek yoktur.
"
Kaynak:ERDEP P&G Tarafından Hazırlanan Öğrenci Kitabı Sayfa 3[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

bi ara bi radyo programında di,nlemiştim. amerikada iki genç ikiside 15-16 yaslarında daha, bi yaz sevisiyolar.tabi ikisi de istiyo. sonra polis bunları buluyo bi şekilde. kızın babası şikayetçi oluyo galiba. kızı serbest bırakıyolar. cocuğa bi kağıt verip bu yaz ne yaptım gibilerinden yaz bakalım diyo polisler. cocuğa sucluluk duygusu yüklemeye calısıyolar tamamen. fakat kızın hiçbirsucu yok onlara göre..[signature][hline]the life is a long and endless game, the matter is how to play

[Bu mesaj elma tarafından 13 Mayıs 2004 17:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

17 yaşındayken kendimi ne büyük sanırdım. Şimdi bir dönüp bakıyorumda o bir zamanlar çoook büyük olan kendime, sadece gülüyorum :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 13 Mayıs 2004 17:01 tarihinde demiş ki:
senin bu tezi kovalamandaki amac, erkeklerin kadinlardan daha ehil olduguna dair bir inanci savunmak.

amac bu olunca verdigin argumanlar havada kalsa da kisiden kisiye degisir savunmasiyla desteklemeye calisiyorsun.

e o denirse zaten burada HICBIRseyi tartisamazsin.

ben asla ehillik meselesini tartışmadım. Öyle bir inanca da sahip değilim. Benim savunduğum bayanlar daha duygusal düşünür baylar ise daha mantıksal. Ben bayanların duygusal düşünmesi saçmadır,aptaldır,ahmaklıktır demedim. Dememde. Bazen duygusal düşünmenin faydaları vardır. O zaman da mantıksal düşünmenin zararları.

Bir de ne olursa olsun bu foruma üye olarak tartışma hakkına sahibim herhalde. Başkalarını rahatsız etmiyorsa problem yok. Ben bebek olup gelip "agu agu" desem bile sanırım tartışma hakkım vardır. Yanılıyor muyum?[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

bir de fazla agresif değil misin demeyin. Eğer küçümsendiğimi düşünürsem dayanamam. Çünkü son2 yıldır belki hayal (ama ideal) lerim peşinde koştum. Yapabileceğime inandığım ve yakın şeyler yapmış olmama rağmen yanıt hep aynıydı. Artık küçümsenmeye dayanamıyorum. Kusura bakmayın...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
asinanyavuz, 13 Mayıs 2004 17:08 tarihinde demiş ki:
Ben bebek olup gelip "agu agu" desem bile sanırım tartışma hakkım vardır. Yanılıyor muyum?

bi arkadaş bi topic acmıstı böle süt bağımlılığımıydı neydi adı. cok süt severim diyodu hani. hatta nickide ultrapisişikmiydi neydi??[signature][hline]the life is a long and endless game, the matter is how to play
Sosyal ağlarda paylaş

said:
asinanyavuz, 13 Mayıs 2004 17:08 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 13 Mayıs 2004 17:01 tarihinde demiş ki:
senin bu tezi kovalamandaki amac, erkeklerin kadinlardan daha ehil olduguna dair bir inanci savunmak.

amac bu olunca verdigin argumanlar havada kalsa da kisiden kisiye degisir savunmasiyla desteklemeye calisiyorsun.

e o denirse zaten burada HICBIRseyi tartisamazsin.

ben asla ehillik meselesini tartışmadım. Öyle bir inanca da sahip değilim. Benim savunduğum bayanlar daha duygusal düşünür baylar ise daha mantıksal. Ben bayanların duygusal düşünmesi saçmadır,aptaldır,ahmaklıktır demedim. Dememde. Bazen duygusal düşünmenin faydaları vardır. O zaman da mantıksal düşünmenin zararları.

Bir de ne olursa olsun bu foruma üye olarak tartışma hakkına sahibim herhalde. Başkalarını rahatsız etmiyorsa problem yok. Ben bebek olup gelip "agu agu" desem bile sanırım tartışma hakkım vardır. Yanılıyor muyum?

tartisma hakkiyla ilgili girdigin polemik '14 yasinda bilgeler' tezini tehlikeye sokar hale geldi haberin olsun.

diger argumanina gelince, senin tartistigin sey, dupeduz cinsel acidan erkeklerin, biyolojik olarak DAHA GEC olgunlasmalarina ragmen 14 yasinda daha ehil oldugu.

bunu da biyolojik gercekleri gozardi ederek, kadin/erkek cinsiyetlerinin daha sonraki onyillarda girdigi formasyonu 14 yasina tasiyarak destekledin, ki senin soyledigin mantiksal/duygusal kavrami 14 yasinda gecerli degildir, 14 yasinda herkes cocuktur, kadinlar daha olgundur.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

ben sanırım kendimi anlatamıyorum ya da siz anlamak istemiyorsunuz. Sanırım daha fazla uğraşmayacağım. Ben fikirlerimi açıkladım anlayan anladı.
Ama arkamdan küçük bebeler gibi " off mor oldu, mors ettik oley! " fln demeye kalkmayın çünkü ben fikirlerimin arkasındayım ve gerekirse yeniden tartışmaya gireceğim. Sadece forumda daha fazla 2li tartışma yapıp kirletmek istemiyorum.

Teşekkürler...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

ahhaa hakkaten haa, bi bakıom burda bi bakıom garbageda. borsaya döndü olay, bi taban yapıo bi tavan. ee, sonuçta ne karara vardınız? bütün bunları tartışırken bi kaç tane de kız tarafından birileri olması gerekmez miydi?[signature][hline]Manda yuva yapmış söğüt dalına
Yavrusunu sinek kapmış gördün mü?

Sosyal ağlarda paylaş

psikologlara bıraksak biz bu işi nası olur? zarar görür mü görmez mi ne olur ne olmaz diye?

sonrada topluca sosyologa uğrayalım bu olayı niye büyüttüğümüzü öğreniriz. hatta bir de nie hatunlar adına bizim karar vermeye çalıştığımızı sorarız.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 12 Mayıs 2004 17:18 tarihinde demiş ki:
Globalleşme ile beklenen birşey bu zaten... Modernleşme olarak algılıyoruz bunu malesef.. Aynen tanzimat zamanında batılılaşmanın yanlış anlaşılması gibi.

bu çok ii bi yorum. şu an bu başlığa msj atan we bu olayın normal olduğunu düşünen herkes bu quote msjındaki düşünceyle böle fikir yürütüo

said:
Absolut, 12 Mayıs 2004 17:20 tarihinde demiş ki:
Bugün 14ü normal karşılayan yarın 10 yaşını da normal karşılar. vurdumduymaz olmayın. 14 yaş daha çok küçük (genç demiyorum), çoğu şeyin bilinçsizce denendiği yaşlar.

çok doru. aynı şekilde sigara da bu yaşlarda bilinçsizce denenir sonra da pişman olunur. bu yaşta yapılan cinsel ilişki de aynı bilinçsizlikle yapılmıştır

bi kere seks doal ihtiyaç karşılamaktan çok bi duygu paylaşımıdır. ztn yapılan çou ankete göre bayanlar seksin aşk duygularını güçlendirdiğini sölüolar. yani ortada sıkı bi duygu paylaşımı olmalı. 14 yaşında çocuk neyine duygu paylaşıo?

ha erkek çocuklara gelelim. erkekler için konu tamamen farklı. bayan kendini bu konuda frenleyebilir ama seks erkekler için dayanılmazdır. bunu erkeklerin her zmn sekse hazır olmalarından da anliabilirsiniz :]

bu konuda bilinçlenme önemlidir tabii ama bunun uygulamayla olması gerekmez. uygulama olmadan da bu eğitim werilebilir çocuklara.

bu kdr basit görmeyin seksi. bu kdr ayak altına alıncak bi mesele deil. dünyada insana en büyük sewinç duygusunu yaşatan yegane olaylardan biridir. bi duygu paylaşımı, güwen we sadakatin göstergesidir.[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...