Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eğlenerek Ingilizce

Joker

Öne çıkan mesajlar

İngiliz yapımları filmleri izlersen daha çok işine yarar bence aksan olarak daha yumuşak ve anlaşılır olduklarından ingilizce alt yazıyla pekiştirebilirsin ve filmin birde TR alt yazısını indir sonra not defterinden açar takıldığın yerlere bakarsın.

biyografi filmleri bul mesela Into The Wild ben bu filmi 2 kere izledim ki hastasiyim sonra gidip birde kitabini aldim ingilizce olarak 1 kerede onu okudum kitapta tabii hersey daha zor oluyor ama Babylon gibi kaliteli sözlüklerle ve tuttuğun düzenli notlarla kelime haznen artacaktır.

İngiliz dizilerinide takip edebilirsin ve cnbc-e ve ya e2 gibi kanallar emin ol seni çok tatmin eder bu konuda. Eğer geceleri manyaklaşan biriysen film hakkında ingilizce notlarda yazabilirsin yani Into The Wild'ı izleyip kendine göre birşey çıkartırsan 3-5 cümle başlangıcıyla simple cümleler kurarak devam edebilirsin.

Bence işine yarar bunlar. Ben geçen sene ingiltere'ye geldiğimde 1 yıl boyunca hep bunları yaptım ve kelime haznem inan çok genişledi. Amerikan aksanı ingilizce öğrenmek için çok kaygan bir dil kalıyor o yüzden starter olarak ingiliz filmlerini ele al derim.

big love.
Sosyal ağlarda paylaş

Denn said:
fede said:
wow nası yarıyo ya. ben bitek damage öğrendim

wow bildigin ingilizceyi geliştiriyor.
raid/instance yapmak,pvp yaparken vent/skypela konuşmak,insanlarla yazışmak vs baya geliştirmişti benim ingilizcemi.ama bıraktım ben:/
dory+1

ben ilk wowa başladığımda, abuk subuk cümleler kuruyordum. kimse bi bok anlamıodu tabi. o derece kötüydü ingilizcem. questleri bile anlayamıyordum, msnden arkadaşı abuse ediodum fln. dizileri filmleri türkçe altyazısız izleme şansım bile yoktu o kadar diim.

3 yıl wow oynadım sanırım, olmuştur okadar. naptım o süre içinde, sürekli wow oynadım pve yaptım pvp den bi bok bekleme tabi. ventrilo açık, iki üç kelime anlasam bi cümlede mutlu oluyordum.

şimdi, dizi filmler için altyazı bile aramıyorum, eğer ses açmakta zorlanıyorsam (gece geç saatler fln) o zamanlar üşenmezsem altyazı bakıyorum, wowda ventriloda muhabbet edebilecek haldey(d)im. düşünmeden cüme kuruyorum fln. ha naptım, çok wow oynadım, çok çok çok çok fazla dizi - film çektim izledim. eğlenerek ingilizce öğrenmek budur. bu süreç içerisinde, 1 kez bile ingilizce grammer adına kitap, kurs vs görmedim. tamamen oyun, dizi, film, ingilizce siteleri takip etme vs. epey yardımcısı oldu. tavsiye ederim. çok boş zamanın varsa hele direkt wowa başla.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
www.busuu.com
www.livemocha.com

banada speaking lazım :(

skype!

birde kitapçıda buldum Penguin Readers adlı bir kitap yayıncılığı. 50-60 sayfadan oluşan seviyene göre kitap seçiyorsun mesela şöyle.

Easystarts 200 kelime
Beginner 300 kelime
Elementary 600 kelime
Pre-Intermediate 1200 kelime
Intermediate 1700 kelime
Upper Intermediate 2300 kelime
Advanced 3000 kelime

kelime hazinen bu yollada gelişebilir ve ingilizceyle alakalı türklerin açtığı forum sitelerinden tense ve cümleleri öğrenebilir ve basit çalışma kitaplarından alırsın.

Penguin Readers'i TR'de bulabilir misin bilmiyorum hic ama internetten bulabilirsin herhalde bir bak bakalim ve bu kitaplari neden tavsiye ediyorum cunku cogu kitap filmlerin kendi kitaplari hani ne bilim kitabi okursun sonra filmini izlersin falan hani kaparsin olayi hem guzel olabilir :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...